קונטיניו, אתה מאבד את הלכידות שלך
אם כנסת ישראל תקבע מחר בחוק שמותר להתעלל בחיות להנאה, ספורט ומטרות אחרות, אפילו שהוא חוק אולטרא לא ראוי, על בית המשפט יהיה לשפוט על פי חוק זה, זו לא שאלה של עמדה פוליטית, ושל עמדות אישיות, אלא שאלה מהו מקומו בית המשפט במדינה דמוקרטית, אם אתה חושב שאריסטוקרטיה היא הדרך, אני יכול להבין את עמדתך, אתה רוצה שקומץ חכמים נעלים יאזנו את ההמון הנבער מדעת, ונחיה עם שתי סמכויות-על, בית הנבחרים ובית ה"לורדים", שיקרא בג"ץ אבל אם אתה שייך לזרם הדמוקרטי ליברלי, אתה צריך להתנגד לכל סימן של עצמאות מצד בית המשפט על פני חוקי הכנסת, כיוון שזהו מעשה שמערער את יציבות המדינה, גורם לעיוותים נוראיים, ומאבק פנימי בין רשויות המדינה, לא משהו שאנחנו צריכים אני לא זוכר את הכללים לבגרות, אבל אתה מוזמן לספר לי על הרלוונטיים שבהם לעניינו, לא שזה ישנה את המצב, בית המשפט אינו יכול לעשות דבר מעבר למה שהותר לו, גם אם מוסכם על כולם שזהו מעשה נכון, בית המשפט כמו כל רשות מוגבל למה שהותר לו, ואינו יכול למצוא פרצות בחוק ובכל מקרה, חוקי הכנסת, גוברים על "הכללים", ובית המשפט כפוף להם, ולעולם לא יוכל לבטלם אלא אם נאמר אחרת, ולסיום אתן לך טעימה מבית משפט שלוקח את החוק לידיו, ושופט על פי עקרונות פוליטיים, הדגמה קטנה לסכנה נוראה, שבית המשפט שלנו עלול לעולל לארצנו אם ימשיך בדרכו שלו "פירוטן של זכויות מסוימות בחוקה, אין לפרשו כאילו הוא שולל או גורע מזכויות אחרות, השמורות בידי בני אדם"-התיקון ה9 מתוך פסק הדין של בית המשפט העליון האמריקני {דרד סקוט נגד סנדפורד} "לשחורים, בין אם עבדים ובין אם חופשיים, אין זכויות אדם מהיותם "בני מדרג נמוך יותר מבני האדם" ועל כן אינם יכולים להפוך לאזרחי ארצות הברית לעולם. החלטת בית המשפט המקומי המשחררת את העבד פוגעת בזכות הקניין של הבעלים של העבד - ובכך מפרה את התיקון החמישי לחוקת ארצות הברית המגן על זכות הקניין" "מקובלות עלינו אמיתות אלו כמוכחות מאליהן, שכל בני האדם נבראו שווים, שהאל העניק להם זכויות מסוימות שלא ניתנות לשלילה" מתוך הכרזת העצמאות האמריקנית זה שבית המשפט פורק העול, פוסק היום לפי השקפת עולם שמתאימה לנו, לא מבטיח שגם מחר יהיה זה המצב, ולא נרצה להתעורר יום אחד, ולגלות שבית המשפט פוסק נגד כל מה שאנחנו מאמינים בו צריך ליישב את בית המשפט העליון