סוף לסכסוך/סקר

לדעתי הפתרון המתבקש הוא:

שתי החברות - גם החברה הישראלית וגם החברה הפלסטינאית סובלים מהדתיים חמומי המוח שלהן - החרדים והמתנחלים אצלנו, החמאס והג'יהאד אצלהם. לדעתי הפיתרון צריך להיות לא רק הפרדה ביננו לפלסטינאים אלא גם הפרדה בין האנשים השפוים ב-2 הצדדים לפשיסטים הדתיים או במילים אחרות 4 מדינות ל-4 עמים. אצל הפלסטינאים, בגדה תהיה מדינה חילונית דמוקרטית ברוח הפת"ח ואילו בעזה תהיה מדינת הלכה איסלמית ברוח החמאס. אצלנו, ישראל תהיה מדינה דמוקרטית עם הפרדת דת ממדינה ותהיה גם "מדינת יהודה" קטנה באיזור ירושלים המערבית לשם נעיף את כל הפרזיטים החרדים ואת הפשיסטים הדתיים - שיקימו להם שם מדינת הלכה יהודית ויעזבו אותנו בשקט. עם הזמן, סביר להניח ש-2 המדינות הפשיסטיות יתמתנו ובבוא הזמן השלטון הדתי יודח ואז אפשר יהיה גם לשקול איחוד לישראל אחת ופלסטין אחת.

איילת 972

New member
אולי גם נפריד

את האנשים שלא מסכימים לאותה דרך כלכלית,למה לעצור רק בתחום המדיני?

השוואה לא במקום

בנושאים כמו כלכלה אפשר להגיע לפשרות כאשר כל צד יעשה ויתורים כאלה ואחרים בעוד שעם הפנאטים הדתיים אי אפשר לדבר אפילו - הם רוצים שהכל יתנהל לפי השקפת עולמם הפרימיטיבית ולא מוכנים לשום ויתורים - תמיד החילונים צריכים "לכבד את רגשות הדתיים" משום מה עוד אף פעם לא שמעתי קריאה לדתיים "לכבד את רגשות החילונים".

איילת 972

New member
מן הסתם

שהם ירצו שהדברים יתנהלו ע"פ השקפת עולמם אבל יחד עם זאת עדיין קיים מרחק גדול בין הרצונות שלהם לבין המצב בשטח. המציאות מראה שהם מוותרים די הרבה.

ממש לא נכון

במדינה קיימת כפייה דתית - תוצאה ישירה של הלחצים שלהם. כל דבר שהם רוצים ועדיין לא קיבלו הוא אך ורק בגלל שכרגע חסר להם כח - מדובר במיעוט שכבר עכשיו מחזיק את כל המדינה בביצים אך עדיין אין לו מספיק כח כדי לשנות פה סדרי עולם, כדי להשיג גם את הכח הדרוש הם מגייסים לעזרתם את הרחם של הנשים שלהם - קצב ההשרצה הגדול בקרב נשותיהם משפר את עמדותיהם ויום אחד הם יקבלו את הכח שחסר להם עכשיו (אלא אם כן מישהו יתעשת עכשיו ויגביל את הילודה או יעיף אותם משטחה של מדינת ישראל). הם לא ויתרו ולא יוותרו אף פעם, הם לא יזוזו מילימטר מהדרך שלהם פשוט יש דברים שהם מבינים שאינם יכולים להעביר עכשיו ולכן הם פשוט מחכים לרגע המתאים.

Dudidud

New member
...

תורת ההתבטאות שלך נלוזה ולמעשה אתה דיי בור. בשפתך שלך, אומר רק שאם יש לך בעיה איתם אתה מוזמן להשריץ בקצב מהיר משלהם.

Continuum

New member
זה מצחיק

שהחרדים בארץ מתנהגים בצורה מסריחה בדיוק כמו היהודים בגולה, והסטיגמות\תורות הקונספירציה\שנאה כלפיהם מתבטאת בדיוק באותן דרכים בישראל.

חמדונה

New member
טוב

לא קראתי את שאר התשובות כאן, אני תכף אתפנה לקרוא אותן. בגדול, אני לא רואה סוף הומני לסיפור הזה. אחד מהעמים יהיה חייב להפסיד, ובגלל שאף אחד לא מוכן לוותר- אחד מהעמים יהיה חייב להיות מושמד. אולי לפני כמה עשורים עוד היה אפשר לשנות את זה, להגיע לאיזושהי פשרה, להיפגש באמצע, לעשות שלום- אבל עכשיו מאוחר מדי. אני לא רואה איך אפשר למנוע עכשיו מלחמת עולם שלישית, שמרכזה- א"י. כשאני במצב רוח אופטימי אני חושבת שאנחנו ננצח במלחמה הזאת. יש לנו את ארה"ב, ואירופה, נכון? כשאני קצת יותר ריאליסטית, אני יודעת שאין לנו סיכוי. אירופה? באמת? בואו לא נשכח שלא הערבים העמיסו יהודים על רכבות לאושוויץ. גם לא המוסלמים. ארה"ב? בארצות ערב יש הרבה יותר נפט מאצלנו, בואו נודה בזה. נראה שרוב מדינות העולם מוכנות ורוצות במלחמה הזאת. אחרת, למה הן מחזיקות כמויות כאלה של נשק? בואו לא ניתמם. נשק, יש לו מטרה אחת- מלחמה. (הבעיה היא יותר עמוקה. נניח שנזכה בשטח. נזכה בא"י, ננצח, בלה בלה בלה. ואז מה? ואז נישאר עם נשיא שלמרות שמואשם באונס, מסרב להתפטר. נישאר עם מערכת חינוך שלא מחנכת לכלום, מערכת בריאות שפושטת רגל, מערכת משפט מושחתת, אני לא אכנס בכלל למערכה הפוליטית, עיתונות עילגת ושטחית, נוער אפאתי, סטונדטים אימפוטנטים, והדבר היחיד שכמעט עובד הוא התרבות כאן.) למרות כל מה שאמרתי (כתבתי?), אני חייבת להאמין שיש עתיד. שאני לא סתם לובשת את הפיס המכוער הזה על הצוואר שלי כבר שלוש שנים. כי בואו נודה בזה, אם לא היינו חושבים שיש סיכוי לשלום, לא היינו כאן עכשיו. השלום הזה פשוט ידרוש הרבה סובלנות וכניעה, שאולי האגו המפורסם של הישראלי המצוי- לא מסוגל עוד לספוג. אבל אני כולה תקווה שגם האגו הדבילי הזה יבין (בזמן) ששריר מנופח לא שווה חיי אדם. פשוט לא.

חמדונה

New member
עניתי לך על זה כבר ב48950 פעמים

האחרונות ששאלת. תחפש את ההודעה ההיא ותקרא אותה שוב, ותראה שלא. אמרתי שאני לוקחת הפסקה ומחכה שתתבגרו קצת. כנראה יש לך קשיים בהבנת הנקרא.

חמדונה

New member
כשנכנסתי לפורום לפני בערך שבוע

לא היית כאן, אז חשבתי שכן. בשרשור הזה לא טרחתי בכלל לקרוא את ההודעות שלך, אז אני לא יודעת.

למעלה