סוף לסכסוך/סקר

La Gamba

New member
סוף לסכסוך/סקר

מישהו עצר פעם וחשב איך הוא יכול לראות סוף/פיתרון/הסכם לסכסוך הזה? מה לדעתו עדיף, מה יקרה? לא צריך בדיוק לפרט למה ואיך, אם רוצים אפשר. אבל מהי השורה התחתונה? עד כמה מופרך שזה יכול להיות לדעתכם. ----------------------------------------------------------------- אישית בסוף נמצא את עצמנו עם מדינה פלסטינית בעזה ובשטחי איו"ש, עם מספר חילופי שטחים, בתקווה גם חילופי אוכלוסייה, כאשר לא נצליח לשמור על כל ירושלים שלנו. הייתי מאמין שהיחס בין שתי המדינות לא יהיה חיובי/ידידותי. ובסופו של דבר, כשנגיע למצב הזה, אני חושב שזה לא המצב הרצוי למדינה, שמדובר במחיר כבד שהמדינה תשלם בשביל סיום, שרווחיה מועטים, והפסדיה גדולים, ומדובר בפתח להחרפת מצבה הכללי של האומה. נכון לעכשיו, גם תרחיש זה לא יקרה כל עוד שני ההנהגות של הצדדים תומכות ב"הקפאת המצב" ושמירה על מצב הסכסוך האלים. ------------------------------------------------------------ נראה לכם שיקרה מצב אחר? מלחמת עולם שלישית כוללת? טרנספר? עקירה יותר גדולה? הפסד ?ניצחון?

antreprize

New member
לדעתי,

הסכסוך יפתר כששני הצדדים יתעוררו ויבינו שמה שחשוב זה האנשים על פני האדמה ולא האל שבשמיים,כשהאנשים יבינו שאי אפשר לרצוח אנשים רק כי הם חושבים אחרת,אז,ורק אז,נגיע לשלום אמיתי. אם זה לא יקרה,מלחמת העולם השלישית תלך ותחמיר עד שאחד הצדדים יושמד,אני מדבר על מאות מליוני הרוגים,וכל זה רק בגלל האל שבשמיים,אין פיתרון אחר,בגלל שאנשים נלחמים מהסיבה הכי לא רציונלית:הרצון של אל כזה או אחר,רצון שאי אפשר להוכיח שאי פעם התקיים.

La Gamba

New member
ואז, מהי התמונה המדינית?

מדינה דו-לאומית? אובדן הזהות היהודית של המדינה? האם מדינת ישראל תהיה מדינה דמוקרטית עם רוב של יהודים?

antreprize

New member
אני מניח שכשהשלום יגיע,או שלכל עם

תהיה מדינה,או שתיווצר מדינה דו לאומית על בסיס פדרלי,כל עם יקבל כל מיני דברים שהוא צריך כדי לשמור על הזהות שלו,ותהיה ממשלמה מרכזית שתטפל בענייני חוץ ובטחון.

antreprize

New member
אני אמרתי שכשיגיע השלום,

אתה לא באמת מאמין שעוד מאה או מאתיים שנה יהיו מלחמות,נכון?

antreprize

New member
אף אחד לא יודע,אני מקווה שיהיה שלום

אבל בעולם הזה אף פעם אי אפשר להיות בטוח.

לדעתי../images/Emo152.gif

נראה לכם שיקרה מצב אחר? מלחמת עולם שלישית כוללת? טרנספר? עקירה יותר גדולה? הפסד ?ניצחון? אני מפחד שאם השנים אנחנו נסכים למדינה דו לאומית. קשה לי למצוא פתרון כי העולם הולך להשתנות בקרוב אחרי מלחמת העולם הקרבה ובאה אני מקווה שנצא מנצחים במלחמה הזאת כמו בכל ההיסטוריה שלנו. אבל לפי המצב כיום אני רואה שהפתרון היחיד לשקט הוא פירוד בין העמים הפלסטינים לפלסטין החדשה [עזה ועוד כמה מקומות] היהודים לישראל. כמובן שאנחנו צרכים לנצל את הכוח שלנו ולקחת כמה שיותר שטחים אבל בחוכמה שניצור גוש פלסטיני אחד מרוכז שלא נצטרך לפנות ישובים בשביל שיהיה רצף בין ישובים פלסטינים. מזרח ירושלים בירת פלסטין ירושלים בירת ישראל חילופי אוכלוסיה יש כאלה שיקראו לזה טרנספר ואפשר גם להחליף שטחים אם יהיה צורך. העיקר שמדינת ישראל תשאר יהודית כמו שהיא צריכה להיות לסיכום : עוד הרבה דם נשפוך פה בשביל להשיג את הארץ המובטחת.

fragilation

New member
הסכסוך הזה התחיל עוד בשנות

ה-20 במאה הקודמת. קרו כמה צעדים מבורכים וחשובים בעיניי, אך לצערי לפעמים הם חד צדדיים מאוד כמו ההכרה בשני לאומים כשלכל אחד מהם יש זכות לטריטוריה. אך לטעמי זוהי נק' המפתח לתשובה. עם הזמן הסכסוך רק החריף. הפלסטינים כמוסלמים נתמכים כיום על תשתיות טרור המנוהלות מחוץ לגבולות ישראל, כשבתוך השטח של הרשות הפלסטינית קיימת הסתה בלתי פוסקת כלפי ישראל. נדמה לי כי הקו הלאומי של העם הפלסטיני, שהחל לראות את עצמו ככזה בהשראת המפעל הציוני של היהודים, הפך ללאומני ורצחני. עם זאת, נורא הצטערתי שישראל נכנעה והתקפלה ואינה מקיימת כיום באופן רשמי וישיר עם הפלסטינים. החיסרון הוא בדיאלוג פתוח.

אני רואה שתי אפשרויות ריאליות

או התמוססות ישראל כמדינה לאומית, בדומה לדרום אפריקה וללבנון, בתהליך איטי וכואב או גירוש נרחב של הערבים מעבר להרי החושך במסגרת איזושהי מלחמה

Continuum

New member
פתטי וילדותי.

כל תמונת המצב שלך סובבת סביב הערבים רק כי הם אויב, כאילו שאין לנו עוד בעיות קשות לא פחות. כמו ילד בן 4, אתה מדחיק את העובדות הקשות ומעדיף להתמקד בדבר אחד שנראה לך כל כך פשוט, כי היצר הבסיסי-ימני שלך עובד שעות נוספות והמוח נרדם קצת. קשת יונתן התבלבלה תוך שעטתה הבלתי מרוסנת, גם כן.

La Gamba

New member
קצת אגרסיבי

אבל אתה יכול לפרט מה תמונת המצב המדינית צריכה להכליל פרט לערבים. (כמו כן, מדובר על שאלה בקשר לסכסוך). אולי לא דנים בעניין באותה מורכבות שמגיע לו, אבל נראה לי ש"פתטי וילדותי" זה קצת חריף

גמבה, אתה לא צריך להתרגש

המשתמש הנ"ל קצת מתוסכל(בך), וכיוון שהוא לא מצליח להוציא יותר מידי הודעות בעלות ערך (בדגש על הודעות בשבילי) הוא מנסה לתקוף בכל דרך אפשרית, גם אם זה אומר להתעלם מהנושא (במקרה שלנו הוא לא מבין בכלל שאתה שואל על הסכסוך ביננו לבין הערבים) ולטעון טענות הזויות כגון שתפוז לא מרשה בכלל שימוש בפורומים, והכל מבחינתו זו איזשהי מחתרת שצמחה באין רואים בתוך הממלכה האינטרנטית הכתומה ככה זה, בכל פורום ישנם טרולים וחצאי טרולים (כמו מיודענו) ולעשות נגדם הרבה אי אפשר (וגם לא צריך)

La Gamba

New member
זה לא קשור

(טוב, אולי קצת) אני עדיין סקרן לראות מה יש לו לומר.

Continuum

New member
...

טענתי שתפוז לא מרשה *לך* להשתמש בפורומים. תוכיח אחרת.

למעלה