סוף העולם

Blue Beetle

New member
דף דמות.

פורמט של קורות חיים (מורחב) לדף הדמות יכול להתאים?

Super Monkey

New member
המשך הודעה: מכניקת המשחק

אני החלטתי להתבסס על שיטה שמזכירה קצת את VTM מבחינה מכנית כי היא ממש פשוטה ואני אסביר אותה בפירוט. כל תכונה נעה בין 1-5 כאשר אני אסביר איך הסקאלה נעה בעזרת דוגמה: STAMINA 1- קשה לך אפילו לקום מהספה, 2- אחרי עשר דקות של ריצה אתה מתנשף בכבדות 3- אתה בכושר לא רע בכלל, יוצא לריצה פעמיים בשבוע ועוד כמה שעות בחדר כושר 4- ספורטאי מקצועי 5- אתה אחד מהאקס-מן עם כושר על טבעי. כל כישרון נעה בין 0 (לא יודע בכלל וגם לא צריך לפרט אותו בדף דמות) ו-1 עד 5 כאשר אני אדגים על ידע בפיסיקה: 1- למדת את הבסיס בחטיבת הביניים 2- עשית בגרות חמש יחידות 3- למדת קורסים מתקדמים באוניברסיטה 4- אתה חבר סגל של הפקולטה בטכניון 5- זכית בפרס נובל על תגלית מרעישה. בכישרונות תציינו התמחות בתחום ספציפי בסוגריים. עבור משהו שאתם מומחים בו תקבלו +1 כאשר נבצע בדיקה. שלוש תכונות שנפרדות מכולם ונעות בין 1-10 הן: נחישות, שפיות ורחמים/אלטרואיזם. כאשר שפיות של בן אדם ממוצע היא 9, רחמים/אלטרואיזם 7 ונחישות 6. בדיקה מתבצעת בצורה הבאה: אתם רוצים לבצע בדיקה מסויימת. אתם (או אני, תלוי במצב) סוכמים שתי תכונות שלדעתכם משפיעות על הבדיקה מול דירוג קושי שאני קובע (בחשאי) הנע בין אחד לעשר. אם הסכום שווה או גדול מדירוג הקושי אז הצלחתם. בהתאם להפרש משתנה הצלחתכם או הכישלון. בבדיקה בין שני שחקנים (כמו תחרות של מי רץ יותר מהר) אז המספר הגבוה זוכה. אין ממש גורם אקראיות אלא יותר עניין של שיקול דעת בהתאם לסיטואציה והתפתחות העלילה. בנוגע לבריאות נלך על שיטה ריאליסטית, אתם כבר תבינו מתי אתם במצב לא טוב. בניית הדמות: מלבד התכונות שאפרט מיד במבנה דף הדמות, אני לא נותן נקודות התחלתיות לחלוקה אלא פשוט סומך על שיקול הדעת שלכם ועל העובדה שאתם מכירים את עצמכם. בדיוק כמו בחיים - זה לא מאוזן. יש אנשים שהם גם יוצאי שייטת, גם נראים כמו דוגמנים, גם לומדים הנדסת חשמל בטכניון וגם יש להם חברה כוסית. יש כאלה שעדיין עובדים במשלוחי פיצה ומגדלים כרס בירה... מה לעשות? אלה החיים. תהיו כנים עם עצמכם ותפרטו מה לדעתכם אתם יודעים לעשות ומה לא. מבנה דף הדמות: שם: (שוב, לא חובה אמיתי). תיאור חיצוני מפורט כולל לבוש. תכונות: כוח, זריזות, סיבולת. כריזמה, תחמנות, מראה חיצוני. תפיסה, אינטיליגנציה, חוכמת חיים. דוגמאות לכישרונות: נהיגה (אופנוע, נגמ"ש), בישול (איטלקי), מדעים מדוייקים (פיסיקה, מתמטיקה), הפעלת מחשב (פוטושופ), אתלטיקה (קפיצה במוט), גידול חיות (כלבי תקיפה) וכו'... כל מה שעולה לכם בראש! רחמים: נחישות: שפיות: ציוד: תחשבו בצורה הגיונית גם מה אתם יכולים לקחת או להשיג ומה לא... זהו פחות או יותר. סבבה?

Super Monkey

New member
תוספת אופציונאלית:

חולשות או פוביות מסויימות. למרות שהן ממש לא חובה כי המשחק מתנהל בצורת יומנים אישיים שנכתבים ממבט ראשון כך שאתם גם ככה תוסיפו את התחושה האישית שלכם למצבים מסויימים.

Super Monkey

New member
נ.ב.

דוגמה ליישום המכניקה של המשחק: א' (שם בדוי...חח) רוצה לפרוץ למחשב של משרד הביטחון. יש לו ידע בתיכנות 2 ואינטיליגנציה 3 (כלומר סה"כ 5). אבל, מדובר על מחשב שמחזיק עליו קבצים סודיים ביותר לכן הוא מתמודד מול דירוג קושי 8. לא רק שהוא נכשל בפריצה למחשב אלא הוא גם הפעיל את האזעקה של הבנין (לא שיש את מי להזעיק, אבל הצפצוף סתם מעצבן). דוגמה נוספת: א' מנהל מרדף אחרי ב' בגלל שגנב לו את השעון שלו. לא' יש סיבולת 3 וזריזות 3, לב' יש סיבולת 2 וזריזות 3. כלומר, א' יתפוס את ב' אבל רק לאחר מרדף ארוך, כאשר ב' יתייאש. מצד שני אם ב' מציין שממש ממש חשוב לו לא להיתפס אז נבצע בדיקת נחישות לשניהם. לא' נחישות 6 ולב' נחישות 7. ב' ניצח בבדיקה ולכן הוא יצליח ממש בקושי לא להיתפס ולמצוא איזו סמטה להימלט אליה אבל לאחר שיתיישב יתפסו לו כל השרירים והוא לא יוכל לרוץ שוב בשעות הקרובות.

Super Monkey

New member
מסרים פרטיים ובסוף כאן

את הטיוטה שלוחים במסרים פרטיים אלי. בסוף מפרסמים פה. המשחק עצמו יתנהל בקומונה.

Super Monkey

New member
לא משחקים לפי VTM רק בהשראה

השיטה היא כפי שציינתי למעלה ואתם מוזמנים לפנות אלי בשאלות במסרים פרטיים. תכל'ס המשחק יהיה 90% חופשיטה, פשוט רציתי שתהיה איזה מכניקה בסיסית בתור שלד.

BluePrint

New member
...been there, done that

אבל מעולם לא יצא לפועל. יש לי מערכת חוקים כתובה (בחלקה, קרב קפא"פ עדיין קצת לא ברור), שבסיסה היא ק100 ונשלטת ע"י אקראיות יתר. החלק החשוב בה, לצורך העניין, היא מערכת כשרונות מדורגת הבנויה כמו עץ ספריות במחשב, ויכולה לתת תשובה למקרים כמו שאיזכרת: "יודע להפעיל מצויין פוטושופ אבל אין לי שמץ בהתקנה של פלאגאינים לפיירפוקס". לדוגמא: מיומנות ראשונית - "מחשבים" - 10 (לדעת לחבר חלקי מחשב לכדי יחידה עובדת) מיומנויות משניות (נגזרות של "מחשבים" ומחושבות יחד איתה): "דוס" - 10 "חלונות" - 15 מיומנויות מדרגה שלישית המשוייכות ל"חלונות": "פוטושופ" - 40 "פיירפוקס" - 3 כך דרוג של "פוטושופ" יהיה 65 = 40+15+10 ודרוג של "פיירפוקס" יהיה 28 = 3+15+10 אם תרצה רק לחפש קבצים בכונן, דרוג הקושי יהיה 25 = 15+10 ובאותה דרך אפשר לנהל גם תכונות וחושים, לדוגמא: חוש ריח - 26 - רגישות לטבק - 42 כך שלדמות אין חוש ריח רגיש במיוחד, אבל תבחין באדם מעשן גם ממרחק 20 מטר. (בהתאם לרוח, כמובן)

Sabre Runner

New member
דף דמות.

שם: ערן. בחור גבוה בעל מראה ממוצע רזה. שיער שחור, לא ארוך, בתסבוכת. זקן של כמה ימים. לבוש מכנסי דגמ"ח שחורים, חולצה קצרה שחורה ומעיל כחול. נועל נעלי עור שחורות. נרתיק שחור קטן תלוי מצד שמאל על חגורתו. תכונות: כוח - 3. זריזות - 4. סיבולת - 3. כריזמה - 3. תחמנות - 4. מראה חיצוני - 3. תפיסה - 4. אינטיליגנציה - 4. חוכמת חיים - 2. רחמים - 8. שפיות - 10. נחישות - 9. השכלה: אזרחות - 2. אנגלית - 5. היסטוריה - 2. מתמטיקה - 3. ספרות - 2 (מד"ב +1). תנ"ך - 1. ערבית - 1. ביולוגיה - 1. גיאוגרפיה - 1 (ישראל +1). חשמל - 2. כימיה - 2. מדעי המחשב - 1 (תכנות +1, פירוק והרכה +1, תפעול +2). מוסיקה - 1 (מטאל +1). פיזיקה - 3. כישורים: נהיגה - 2 (דו גלגלי, 4 גלגלי +1, טנק +2). רפואה (מע"ר) 1. לחימה - 1 (ידיים חשופות, נשקים קרים, אקדחים +1, רובי סער +2, מקלעים מקובעים +2, מרגמה +1, MPS2000 תותח 105מ"מ +3). טקטיקה - 1 (אסטרטגיה +1). הקלדה - 3. הבעה - 3 (בכתב, בעל-פה 2-). אתלטיקה - 2. הישרדות - 2. ניווט - 4. התגנבות - 2. צניחה חופשית - 1. ריצה חופשית - 1. הסקת מסקנות - 4. רכיבה - 1 (סוסים, גמלים, פרות +1). צילום - 2. שחקן תפקידים - 3. מנחה משחק תפקידים - 1. יתרונות: עמידות למשכחי כאבים - 1. חילוף חומרים מהיר - 1. ידיים גמישות - 2. ציוד (בהנחה שאני יוצא מהבית עם כל הדברים "החשובים" במקרה וכל האוכלוסייה נעלמה): אולר שוויצרי 33 להבים. חבר´ה-מן. טסטר ומברג חלופי. עט. עט-עפרון. שני מדגישים. נייר דבק. סלוטייפ לסימון. I-Mate K-Jam עם אוזניה אלחוטית. Canon Powershot A80. יומן. שני בקבוקי ליטר וחצי. נייר טואלט. מתקן הנשמה סטרילי. ק6. UMP. סמית´ וווסטון מודל 59 עם שתי מחסניות של 15 ו-50 כדורים נוספים. עם צריך אז גם תיק טיולים של 90 ליטר. "הזדמנות אחרונה" (חתום) של טים פאוורס. "עשן ומראות" (חתום) של ניל גיימן. "אמנות המלחמה" (הלוואי וחתום) של סון דזה. הגיליון האחרון של "Backpacker". בגדים להחלפה. סוללות AA ו-AAA. סבון. דאורדורנט. דרגון קאטאנה. מהדקים וסיכות ביטחון. מצית. דוארדורנט ספריי. K500. קופסת בערה. שלושה מנעולים. שני פנסים. מיתר של 15 מטר. מטהר מים. אוהל. קרבין, גלוק 17 עם שתי מחסניות של 15. סובארו אימפרזה עם מיכל מלא וכמה מיכלים שאפשר לדחוף בתא המטען. שק שינה 1.90. עוד כדורים 9 מ"מ. מספיק קופסאות שימורים לבן-אדם אחד לשבועיים והרבה חטיפים.

Serpent Axis

New member
סבבה, אבל למה לפרסם את הדף עצמו?

לא תוציאו ממני את שלי
ואני יודע שיש לפחות עוד שחקנית אחת שתסכים איתי בחלק הזה...

Sabre Runner

New member
כי הוא ביקש.

למה שצריכה להיות לי בעיה לחסוף את המידע הזה? זה לא ההיסטוריה שלי.

Super Monkey

New member
דף דמות לדוגמה: אני!

גיל: 24. תיאור חיצוני: בלה בלה בלה... כוח 1, זריזות 4, סיבולת 3. כריזמה 4, תחמנות 3, מראה חיצוני 3. תפיסה 5, אינטיליגנציה 3, חוכמת חיים 3. השכלה: מתמטיקה 3, היסטוריה 2, פיסיקה 3, אנגלית 5, ערבית 2, ביולוגיה 2, כימיה 2, ידע באומנות 2 (מוסיקה +1), סיווג ביטחוני 4. הכשרה: מכונאות 1 (אופנועים +1, נגמ"ש +1) נהיגה 2 (רכב פרטי, אופנוע +1, נגמ"ש +1, ג'יפים צבאיים) רפואה 1 (עזרה ראשונה וחבישה בסיסית) לחימה בלתי מזויינת 3 (הגנה עצמית, ג'יו-ג'יטסו) שימוש בנשק קר 2 (סכינים +1, מקל או אלת בייסבול) שימוש בנשק קל 5 (אקדחים חצי אוטומטיים 2-, M16, גלילון, HK-MP5, עוזי, רובי צלפים) שימוש בנשק חם כבד 3 (מא"ג +1, טיל לאו, מרגמה 60 מ"מ, מטול רימונים 30 מ"מ +1, נגב, בראונינג 0.5, תותח 55 מ"מ) שימוש בחומרי נפץ 2 (לבנת חבלה, רימוני יד 1+) טקטיקה צבאית 3 (לוחמה בשטח בנוי +1, השתלטות על בית +1, כיבוש נקודה שולטת בשטח פתוח, כיבוש עיר 1-) אלקטרוניקה 2 (אמר"ל, מכשירי וידאו, מצלמות, חומרת מחשבים +1) נגינה 2 (גיטרה) אומנות כללי 3 (ציור, פיסול 1-, עיצוב ואדריכלות) בישול 3 (איטלקי +1, יפני +1, מזרח תיכוני, סיני) טיפול בבעלי חיים 3 (כלבים, תוכים, סוסים 2-) הישרדות בשטח 4 (מדבר, יערות) התגנבות 5 (הסוואה בשטח פתוח, הסתתרות בצללים, תנועה חרישית מעבר ללא עקבות) טיפוס 1 (קיר+חבל +1, הר+חבל +2) צלילה 2 דיג 1 (דיג בעזרת רובה וציוד צלילה +2) ציד 3 (בעזרת נשק חם) שימוש במחשב 3 (תוכנות גרפיות, תיכנות בשפת סי 2-, גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס, מערכת הפעלה חלונות, לינוקס 2-, משחקי מחשב 2+)

Super Monkey

New member
האמת? זיכרון 1...חחח

את היומלדת שלי שכחתי! באמת! בוקר אחד חברה שלי התקשרה אלי "מזל טוב!" ואני כזה "...מממ... מזל טוב למי?" ואז הסתכלתי על השעון ופתאום אני רואה את התאריך "אופס!" -שכחתי את היומלדת של עצמי

BluePrint

New member
הערה על מראה חיצוני.

אם את מספר האנשים בעולם אפשר לספור על אצבעות הידיים, מראה חיצוני לא ישחק תפקיד. אדם הוא חיה חברתית, ופרט לאנשים מסויימים מאד, כל אדם המוצא את עצמו בודד בשטח גדול במיוחד (לדוגמא: עיר ריקה), ינסה להתחבר עם כל אדם אחר, לא משנה מה מראהו החיצוני.

Serpent Axis

New member
מראה חיצוני משפיע מאוד

בחירה להתחבר עם עוד אנשים על מנת לשרוד ולהמשיך את קיום האנושות זה דבר אחד, הצורה בה אתה רואה אדם אחר זה דבר אחר... מראה חיצוני זה גם סממן של דמות והפירוש שלו לא חייב להיות "הוא נראה טוב\רע", זה יכול להיות שהקול של ערן (לא ערן שלנו, ערן בדיוני כלשהו) הוא סקסי במיוחד והוא מפגין בטחון בהתנהגות שלו באופן שמושך אנשים, אבל הוא לא היה נבחר להיות דוגמן.

BluePrint

New member
התוכן לא מסכים עם הכותרת שלך.

אתה אומר "מראה חיצוני" אבל מפרט על שפת גוף, ואני בספק אם מישהו כאן באמת יודע מה הוא משדר בשפת גוף. כשאתה מוציא את "ציוויליזציה" מהעולם (משמעות המלה במקרה זה היא: הרבה אנשים שצריכים לחיות ביחד במקום קטן יחסית למספרם), אדם מפסיק לחשוב "איך אני מסתדר עם כל האנשים האלו שאני לא מכיר", ומתחיל לחשוב "איך אני מוצא עוד אנשים כדי שאוכל להסתדר איתם". אם ניקח את The Stand כדוגמא, פרט לאנשים רעים בצורה על טבעית, כל אדם ירצה להתחבר עם כל אדם אחר, כל עוד האחר לא נושא נשק בצורה מאיימת. בחזרה לשפת גוף. זה לא נתון שאנחנו יכולים למדוד, וסביר להניח שישתנה מאד מהר לאחר תחילת המשחק (אנשים משתנים בהתאם לעולם סביבם). כשלא צריך לחשוב על העולם כמלא בעוד מליארדי אנשים, אנשים מתחילים לשים לב לבודדים שסביבם, וגם קול נעים ומבטיח לא יעזור כנגד אנשים המקשיבים לנאמר. (וזה למה אני לא משתתף, כי אני בטוח שלא אוכל לכמת את תכונותי, ובטח שלא את מראי החיצוני) אם ניקח אותי כדוגמא: אני יכול לכתוב 2 במראה חיצוני, כי אני כיפח, מקריח ועם פרצוף פצוע תמידית שלא היה מופיע בטלביזיה גם אם היה חלק ומגולח. מצד שני אני יכול לכתוב 5, כי בכל פעם שטרחתי להתייחס אל שאר העולם, שמתי לב ששאר העולם מאד נחמד אלי בחזרה. אם אתה רוצה להשתמש ב"תכונה" של מראה חיצוני, אני חושב שכל שחקן צריך לקבל את הדרוג שלו משאר השחקנים, ולא לקבוע בעצמו.

למעלה