סוף העולם

Super Monkey

New member
סוף העולם

אתם קמים בבוקר. סתם עוד בוקר רגיל אבל משהו שונה. הממיר הדיגיטלי אומר לכם שיש תקלה טכנית בשידורים. חפיף. אתם אוכלים ארוחת בוקר. מתלבשים. יוצאים מהבית. יש שקט מוזר מסביב. כמו ביום כיפור. אתם נוסעים ברחובות ואתם מגלים שאין אף אחד אחר על הכביש... רגע! אתם רואים מכונית בצד הדרך שהתנגשה בקיר של איזה בניין. אתם עוצרים בחריקת גלגלים ומנסים להתקשר לאמבולנס - אין קליטה. אתם מתקרבים בחשש של המכונית. הנהג מוטל מת. אתם קוראים לעזרה סביבכם - אין תשובה... אתם רצים לתוך בניין המשרדים הסמוך לקרוא לאנשים לעזרה. המאבטח שוכב מוטל מת. אתם מסובבים בין המשרדים, כך גם כל השאר - מתים! כולם! אתם מזועזים. רצים לאוטו, נוסעים לבתים של יקיריכם. כולם כולל כולם מתו. אתם יותר מדי בהלם מכדי להיות מוכים בצער ויגון. מה עושים? הרבה פעמים נתקלתי בסדרות/סרטים/ספרים שבהם כמעט כל האנושות נמחקה מסיבה מסתורית (לפעמים היא סתם נעלמה) ורק קומץ אנשים רגילים מהרחוב פשוט קמים בבוקר ומגלים שהם לבדם בעולם, ללא תשובות למה שקרה ליל אמש. אני מחפש רעיון לסיפור מסגרת וגם שיטה שאני יכול להריץ אותה מבחינת מכניקה. הזמן: נובמבר 2006. המקום: גוש דן, ישראל. תרחיש: ההתחלה שלו מתוארת למעלה. דמויות: אני, אתה, כל אחד... יש רעיונות?

0Pandemonium0

New member
נו, הרעיון הנדוש והקל מכולם...מחלה.

לפני המוות המסתורי של כל בני-האדם בבת-אחת, הייתה עלייה במספר מקרי המוות ברחבי העולם. המיתות האלה נפטרו כתוצאה של מחלה חדשה וחסרת מרפא בינתיים. או אם אתה רוצה להשאיר את זה מסתורי יותר, לא נמצאה להם סיבה, או שהסימטומים היו של מחלות אחרות, או אפילו חתכים עמוקים על-פני הגוף שגרמו למוות מאובדן דם, וגרמו למשטרה ולעיתונות לחשוד ברוצח (כמובן, מדובר במספר רציחות שונות שהתרחשו ברחבי העולם בקצב מסחרר, כך שהמשטרה לא תסיק שמדובר באותו רוצח. גם החתכים והפציעות על כל גופה נראים אחרת). בקיצור, ככה יהיה לך בסיס. ואז הדמויות יקומו יום אחד ויגלו שכולם מתו מהמה-שזה-לא-יהיה. למה הן לא מתו? שוב, הפתרון הידוע: להן יש גן מיוחד שגרם לייצור של נוגדנים כנגד המחלה בגוף שלהם, אפילו מבלי שיהיו מודעים לכך. הדמויות במקרה הזה הן מוטציות, רק בלי הכוחות המגניבים וה-yellow spendex הזכורים לטוב. רעיונות אחרים: - ניסוי של חייזרים אכזריים (ונראה אתכם אומרים את זה עשר פעמים מהר.
) שרצו לבדוק איך מגיב שפן מעבדה אנושי למצב כמו זה. אולי הם אפילו סתם לקחו את כל האנשים לכוכב שלהם, ולא בהכרח הרגו אותם. - העולם סבל מספיק מהטכנולוגיה של האדם, לא? הגיע הזמן שגאיה תיפטר מהחיידקים. עקב שימוש נרחב של השנים האחרונות בקרינות שונות שמגיעות ממכשירים חשמליים שונים ומכורים אטומיים, הגבול בין כדור-הארץ למימד אחר נעשה דק יותר, ונוצר קשר בין העולמות. בעצם, הגבול נעשה דק כל-כך עד שרוב האנושות פשוט נשאבה לתוך המימד ההוא כמו לתוך חור שחור, ואבדה! בקשר לסיבת הישארות הדמויות על כדור-הארץ, אמ...עזוב אותי, באמא ש'ך.

DDN

New member
THE STAND

שתורגם בעברית ל"העמדה" זה ספר של סטיבן קינג. היה גם מיני סדרה מוצלחת, עד שהפך לסיפור מטומטם בין "אלוהים" ל"שטן".

Serpent Axis

New member
אין לי הרבה זמן להגיב כרגע

אז רק לגבי מכניקה: באופן תיאורטי כל שיטה יכולה להתאים לזה. באופן פרקטי? קריאתו של קת'ולהו, Vampire: The Masquerade, מרוצללים, אולי Grimm (חגי? הערות?) והשיטה החורקת של עולם האפלה החדש. מבחינת מכניקה כל אחת מהשיטות הללו ואחרות יכולות לספק את הסחורה. מבין כולן הייתי הולך על קש"ק בשביל הסיפור הזה. נ.ב למה דווקא גוש דן?

Blue Beetle

New member
על משחק ומכניקה

על סיפור הרקע המתואר (כל העולם מת בצורה מסתורית ואתם האנשים היחידים שנותרו) אפשר לבסס המון משחקי תפקידים שונים בתמות שונות. לצורך בחירת מכניקה מתאימה, השאלה העקרית עליה יש לענות היא איזה משחק משחקים - או ביתר בהירות: מהם האתגר ים העומדים בפני הדמויות. אם נושא המשחק הוא פשוט על השרדות פיזית פשוטה - המכניקה צריכה להיות ריאליסטית מאד ותומכת באופן פרטני בנושאים כמו רעב, צמא ומחלות. כמו כן המכניקה צריכה לתאר היטב את ה- Skill set של אנשים ממוצעים. הצעה: הבסיס המכני של עולם האפלה ו- Hero מייצגות דרך די פשוטה לטפל בנושאים כאלו. אולי יש צורך להוסיף להם פירוט מכני בנושאים כמו רעב,צמא ומחלות. אם לשים במרכז ולבסס מכנית את האלמנט של יחסים בין הדמויות, מאבקים פוליטיים בקבוצה ואמון (סגנון אבודים?) צריך למצוא מכניקה מתאימה או לבנות אותה מהיסוד (אני לא מכיר מכניקה חברתית מפורטת - אולי המתמצאים ממני מכירים?). אם עוסקים במשחק באלמנט של המסתורין ( מה קרה? למה קרה?) זה עשוי לדרוש טיפול מכני משלו. אני לא חושב שהמכניקה של מרוצללים תתאים למשחק כזה, התמה שלה מתמקדת חזק באווירה של האקשן שמכתיבה לשיטה קצב מהיר, בעוד האווירה של סוף העולם היא כמעט בהכרח איטית. Grimm בטח לא תתאים (ולדעתי גם שום d20 אחר), ל- Grimm תמה ומכניקה ציורית משהו - רחוק מאד מהריאליזם הנדרש. אוקיי, אז חוץ מהאווירה, מה בעצם משחקים?

tapas tapas

New member
נו מה הבעיה?

אירן השיגה פצצת אטום יותר מוקדם ממה שחשבו ועכשיו היא משתמשת בה... מדינת ישראל קורסת. תמשיך מכאן.

Super Monkey

New member
לא, זו לא הכוונה שלי

הסביבה לא נפגעת - רק בני אדם מתים. ואני לא מתכוון לזה שצד אחד מת. כולם מתים! בכל מקרה, הסיבה למוות המיסתורי זה מה שפחות מטריד אותי. מחלה עושה את העבודה מצויין. זה האח"כ שיותר מעניין

Sabre Runner

New member
למען האמת...

היה לי רעיון לסיפור פעם על מחלה חדשה שהורסת את המין האנושי ורק ילד אוטיסט בן 8 יכול לספק את התשובה. אולי אני באמת צריך לכתוב את זה מתישהו.

עוד אפשרות

זנו (XENU) שליט הגלקסייה חזר לסגור חשבון עם התאטנים. הסבר קצר: סיינטולוגים ששילמו מספיק כסף על קורסים עם שמות טיפשיים כמו "אודיטור בדרגה 8" או משהו כזה, מגלים שלפני מיליארדי שנים שליט הגלקסייה האדיר זנו החליט להיפטר מאוכלוסייתו העודפת, ולכן סימם בעזרת פסיכיאטרים (לכן הסיינטולוגים שונאים פסיכיאטרים) כ90 מיליארד מאזרחיו, העלה אותם על חלליות שדומות דמיון חשוד למטוסי נוסעים מסחריים מהמאה העשרים רק עם רקטות במקום מנועי סילון, דחף אותם לתוך הרי געש בכדור הארץ, ואז הוסיף קצת פצצות מימן. קצת אח"כ זרקו אותו לאיזה כלא קוסמי. כתוצאה מהפיצוצים, נוצרו התאטנים - רוחות של חייזרים עצבניים, שמציקים לכולנו. רק מי שמשלם כסף לסיינטולוגים יכול להיטהר מהשפעתם הרעה, וזאת באמצעות מכשיר חשמלי קסום שבנוי מכל מיני חלקים שאפשר לקנות בכל חנות של הום סנטר או טמבור, ושכל סטודנט להנדסת חשמל יכול להרכיב לך (אבל אל תספר את זה לסיינטולוגים כי הם שילמו עשרים אלף דולר). אגב - לסיינטולוגים בכלל אסור לקרוא את מה שכתוב כאן, אלא אם כן הם עברו מספיק קורסים ושילמו מספיק כסף כדי לשמוע את ה"אמת" על סודות היקום. ולמעוניינים - חולצה עם דמותו של זנו דורש כסף: http://www.tshirthell.com/store/product.php?productid=641

Super Monkey

New member
מממ.. אוקי, הבעיה שלי היא כזאת:

דבר ראשון אני רוצה שההתפרצות (מחלה? חייזרים? "יד האל"?) תהיה מסתורית. לא היו רמזים - לפחות לא כאלה שפתוחים לציבור הרחב. לחקור את פשר הסיבה המסתורית למוות יהיה קו עלילה אחד שמוטל על השחקנים אם יבחרו בכך אבל הוא יהיה די משני. קו העלילה שיותר מעניין אותי במשחק הוא הדינמיקה בין הניצולים השונים. איך תיבנה חברה חדשה, מה הם יעשו עם החיים שלהם והכי מעניין אותי - איך בן אדם עובר את הימים הראשונים. הנחות יסוד מרכזיות בעלילה: במהלך מספר הימים הראשונים הרבה דברים כמו חשמל ומים עדיין עובדים אוטומטית ויש מזון טרי. לאחר כמה ימים התשתיות הראשונות נופלות. מידע, איפה מתחילים לחפש בכלל? נשק, נראה לי קל להשיג, איך מפעילים? איזה אתגרים עומדים בפני השחקנים? כלומר, אני לדוגמה יכול לשרוד מצויין אחרי ביזה ראשונית בסביבת המגורים שלי למשך שנים... למה לי לצאת החוצה לעולם הגדול? מה אני אמור לחפש בכלל? עכשיו זה הטוויסט המעניין: השחקנים ישחקו את - עצמם! ...כן, בדיוק. אני לא רוצה משחק עם דמויות מומצאות. אני רוצה משחק שבו אנשים שמים את עצמם באותה סיטואציה בה הם הניצולים ולראות איך הם מתמודדים איתה. זו גם הסיבה לבחירת המיקום והשנה - משחק אקטואלי נשמע לי מאוד מעניין במציאות המורכבת בה אנו חיים. עכשיו מבחינת המכניקה, SERPENT הציע את VTM או COC (מרוצללים לא מתאימה לי). השאלה היא האם אפשר בשיטות הנ"ל לייצג אותך בצורה טובה באמצעות מכניקה? כלומר, אני חושב על זה... נראה לי שVTM מכסה חלק רחב מהכישורים שלי... מממ.. COC יכולה לעשות אותו דבר? לתת יצוג טוב לכישורים של דמות "מציאותית"? הרי שיטות רבות נוטות להתמקד בכישורים מסויימים בצורה כללית מאוד וחסר שם את הרזולוציה הדרושה לדמות מחיי היום יום. למשל, יכול לחימה בכלי נשק קר בדרך כלל מסתכמת ב-melee. אבל כל מי שקצת מתעסק באומנויות לחימה יודע שלחימה עם סכין ממש לא קשורה ללחימה באמצעות אלת בייסבול ואלו שתי מיומנויות נפרדות לחלוטין. יותר מזה: אני יודע להפעיל מצויין פוטושופ אבל אין לי שמץ בהתקנה של פלאגאינים לפיירפוקס. זו רמת הרזולוציה שאני רוצה להגיע אליה - מאוד חשוב לי לתת ביטוי ממש טוב לדמויות כדי שאני בתור מנחה אוכל לדעת איזה אתגרים להציב בפני השחקנים שלי.

COC תתאים מצויין

ואפשר גם לשלב חלקים קאנוניים בעלילה - למשל, כל האנשים שמתו נטבחו למעשי ע"י מתגנבים מימדיים (Dimensional Shamblers) שלפתע הציפו את עולמנו הקט, והניצולים הם רק אלו שהמתגנבים המימדיים פשוט לא מסוגלים לחוש בהם. או יתכן שידו של ניארלטהותפ הייתה במעל. מצד שני, בהחלט יכול להיות שמדובר בקרינה קוסמית, מלחמת חיידקים חשאית, או חשיפה לא נעימה לבני דודו של הצבע מהחלל החיצון. מבחינה מכנית, קריאתו של קת'ולהו תפורה במיוחד למשחק של "אנשים נורמליים במציאות לא ממש נורמלית" ושיטת הכשרונות שלה בהחלט מאפשרת את מה שאתה מחפש. חוץ מזה, שיש גם גרסה מקוצרת שלה לגמרי בחינם ובעברית בצורה חוקית לגמרי, אם לא הורדת אותה עדיין, אתה מוזמן לדלג לקישור הבא (הקובץ "חוקי התחלה מהירה" דורש קורא PDF, דף הדמות מצורף בצורת קבצים גרפיים בתוך קובץ ZIP): http://www.the-orc.com/resource/cthulhu

Blue Beetle

New member
יודע מה? משימת פורום.

בוא נרים את הכפפה: לכתוב אבטיפוס למכניקה לדבר הזה, גם אם זה עשוי לקחת הרבה זמן. אם הבנתי אותך נכון, אלו הדרישות: 1. בסיס ריאליסטי לחלוטין. 2. תיאור יכולות וכשרונות ברזולוציה גבוהה תוך תיאור פרטני של כל יכולת ויכולת. 3. תאור מפורט של חסרונות וליקויים פיזיים כמו אלרגיות, נכויות, ליקויי למידה וכדומה. 3. תיאור מכני של זמן חיים של מערכות שונות - ממוצרים חשמליים ועד מלאי המזון בסופר. 4. מכניקה חברתית (אופציונלי) - לאינטרקציות עם דב"שים בלבד (המעטים מבינהם שיפגשו), מדדים לאופי, אמון, יכולת השתלבות חברתית וכדומה. אם יש עוד משהו - תגיד. אפשר להתבסס על משהו קיים, למרות שאני חושב שהעבודה על התאמת משהו קיים לא פחותה במקרה הזה מהמצאת הגלגל מחדש.
למה אני מכניס את עצמי? יש לי כל כך הרבה דברים לעשות וכל כך מעט זמן לעשות אותם. מה אני צריך את העז הזו שהפלתי על עצמי עכשיו?

Super Monkey

New member
הרמתי את הכפפה

קרא שירשור למטה. אולי לא הכל נראה מושלם. נשלים חורים תוך כדי התקדמות במשחק.

DDN

New member
רעיון או שניים

היו לזה התראות כמובן, אבל נאס"א אף פעם לא דאגו לשתף את הציבור בממצאים הבאמת חשובים שלהם. ב5 לנובמבר 2006 לפי ספירת האדם, עברה ספינה חייזרית במערכת השמש ואספה את אוכלוסיית כדור הארץ. למה? לא ידוע בשלב ראשון. למה השאירו את מי שהשאירו? גם לא ידוע. האם אי פעם יחזרו או יחזירו את האנשים? גם לא ידוע. כמובן, שכדי להגיע למתקנים של נאס"א ולגלות מה שקרה צריך להתאמץ קשה. האנשים הבודדים שנשארו כמובן יתקבצו בקבוצות, כל קבוצה רוצה לשרוד, חלק מהאנשים ירצו לנצל את העולם החדש הזה כדי לשלוט בו (גנרל ביתלחם מפוסטמן מישהו?) אז בזמן שאנשים "רגילים" רוצים לשרוד, איזה מטורף אוסף סביבו את "הצבא של כדור הארץ". מתישהו מגלים שזו הייתה פעולה חייזרית, אז יהיו האנשים שירצו לטוס לחקור (בצורה מפתיעה, סוכנות החלל הסינית הייתה כבר מוכנה עם חללית לשיגור) והשאר ירצו פשוט לשקם את החיים שלהם. לגבי שיטה? לדעתי היא ממש לא משנה. אני בנ'אדם של ק20, והייתי נשאר עליה כבסיס.

בק20 יהיה קל להסביר את זה

כל יצורי העולם ספגו נזק של 6ק6 כתוצאה מהתפרצות שמש חריפה, ורק מי שהיה בדרגה 5 ומעלה נשאר חי.

קראת את "גל-מוח"?

ספר מד"ב ישן המתאר מצב בו כדור הארץ יצא מ"שדה האטה" שכלי בו נמצא במאות אלפי השנים האחרונות, מה שהפך את כל אוכלוסיית העולם לגאונים בעלי מנת משכל ממוצעת של 500 IQ. אתה יכול לתאר מצב דומה, רק כזה בו כדור הארץ יצא משדה "מגנטי" מסתורי שקיים את החיים עד כה, ורוב היצורים פשוט חדלו לחיות. מי נשאר חי? מי שגופו היה "מאוזן מגנטית" בצורה שונה. אתה יכול גם להוריד את האבק מעל תיאוריות ישנות בנוגע ל"מגנטיות חייתית" כמו למשל המסמריזם (ע"ש מסמר, שפיתח שיטת היפנוזה אך התבסס על ההנחה השגוייה שמדובר בהשפעה מגנטית על הגוף) ולשלב אותן במשחק.

Super Monkey

New member
טוב אז... מעוניינים לשחק?

קונספט כללי: אתם משחקים את עצמכם. המשחק מתחיל בזמן אמיתי (כלומר, יום לאחר שכולם יסיימו להירשם). אנחנו נריץ את בניית הדמויות מבחינה טכנית פה בפורום ואת המשחק עצמו בקומונה. המשחק מתנהל בצורה של יומנים אישיים (שמות בדויים לאלו שמעדיפים להישאר אנונימיים) באופן מקביל (הגיוני שבהתחלה חלקכם הגדול לא תוכלו להיגש בכלל כי אתם גרים באיזורים שונים). אני בתור מנחה אשרשר התייחסות לשירשורים שלכם ואתם תוכלו להגיב לסיטואציות שאני ארשום בהתאם. לא ממש יהיו גילגולים אלא הצלחת פעולות מסויימות יתבצעו לפי שיקול הדעת שלי על סמך הנתונים הטכניים של הדמות שלכם. בנוסף אני אצרף תיאורים שונים של יומנים אישיים של דב"שים או התייחסויות שונות לדברים שקורים בעולם בפורמט שמזכיר כתבה בעיתון או משהו בסגנון. מקום חדש בסביבתכם שאתם לא מכירים אבל יש לכם השערה לגבי התיאור שלו, אתם יכולים להיות יצירתיים לגביו (למשל, הבניין של הקריה - כולם יודעים איך הוא נראה מבחוץ, הותיקים שביננו לא יצא להם להיות בו בפנים). מקומות שרלווטנים לעלילה אני אוסיף לגביהם תיאור (אפילו על ידי שרשור רטרואקטיבי שמעלה פלאשבק לדמות...נסתדר כבר). כדי לחסוך את עוגמת הנפש של התמודדות עם מוות של קרובים החלטתי לוותר על הרעיון של "כולם מתים ממגפה". העלילה עכשיו היא: אתם קמים בבוקר ומגלים שאתם לבד בעולם (כמעט). משחק טוב: להיות נאמנים לעצמכם. זה משחק שדורש יכולת של שחקן לנסות לחשוב מה הוא באמת היה עושה במצבים מסויימים בי להתפלצן, להיות פוליטקלי קורקט, אמיץ במיוחד או לשחק את הדמות אובר-רגישה. שחקן טוב במקרה הזה הוא שחקן שמכיר את הדמות שלו יותר טוב מכולם - כי הדמות שלו זה הוא בעצמו. אז קדימה: סוף העולם הגיע - מה אתם עושים?

למעלה