סוף הנישואים

soyerj

New member
סוף הנישואים

כתבתי את ההודעה הזו כבר במקום אחר, אבל נראה לי שהיא מתאימה גם לכאן. אז ככה: שלום. אני חייב לשתף. אני בן 29 ואשתי בת 27. נשואים שנה וחצי (בדיוק) לאחר קרוב לחמש שנים יחד. הכרנו בלימודים, אז היה לה חבר אחר ולקראת סוף הקשר שלה איתו, העניינים בינינו התחילו. כדי לעודד את עצמה ולהרגיע את רגשות האשמה היא הייתה אומרת לעצמה שאם אנחנו לא שוכבים אז זו לא ממש בגידה. אז היינו אצלי בדירה (לפעמים הוא היה מביא ומחזיר אותה בעצמו...), מתמזמזים אבל עד רמה מסוימת והיא הייתה חוזרת אליו ומתנהגת איתו כאילו הכל כרגיל. אני אפילו זוכר שהיא אמרה לי פעם שכיף לו כי בגלל שהיא חרמנית אחרי המפגש איתי היא חייבת להתפרק ואז הוא מקבל סקס. שנים מאוחר יותר היא הכחישה שאמרה את זה, כמובן. יום אחד היא התקשרה ואמרה שנפרדו והיא צריכה מקום לישון. אז הבאתי אותה אלי ומאז היינו יחד. קודם עברנו לגור יחד ואח"כ היה הדייט הראשון. בעצם, אשתי מעולם לא הייתה לבד מגיל 16 בערך. והמנגנון היה תמיד אותו הדבר: היא לא עוזבת עד שאין לה תוכנית גיבוי. בפעם ההיא זה הייתי אני. תמיד חששתי שהיא תעשה גם לי את הקטע הזה, אבל היא הייתה כל כך אוהבת ולאחר זמן, הפסקתי לחשוב כך. אורך החיים הממוצע של קשר שלה היה בערך שנתיים ואחרי שעברנו את נק' הזמן הזו, חשבתי שאני בטוח. יותר מאוחר גיליתי שבאמת היה לה משבר עם עצמה אחרי שנתיים איתי, אבל היא פשוט לא שיתפה אותי. הסיבה שסיפרתי את ההקדמה הזו היא כדי להוביל למצב שבו אנחנו כיום: לפני כשלושה שבועות, גיליתי שהיא בוגדת בי עם גבר מבוגר ממנה (בן 45 בערך), נשוי ועם שלושה ילדים בוגרים. גיליתי את זה כשבדקתי את הטלפון הנייד שלה, ברגע של היסח הדעת מצידה. עימתתי אותה עם זה מיד (לא הייתה לי ברירה, היא ראתה שאני מסתכל). היא הכחישה הכחשה רפה, אבל וויתרה על זה די מהר. למדתי שהיא מאוהבת בו, ושאינה מרגישה כלפי דבר. חשוב לציין כי בעת שגיליתי את דבר הבגידה, היינו בשיאה של מערבולת ביחסינו אשר התחילה כחודש לפני כן (אמצע ספטמבר בערך) כאשר היא באה אלי (די בהפתעה מצדי) ואמרה שלא טוב לה, ושהיא רוצה ללכת לטיפול זוגי. בגלל שהופתעתי ובגלל שנעלבתי שהיא בכלל חושבת בכיוון של פרידה אפשרית (מבחינתי פרידה מעולם לא הייתה על הפרק), כעסתי עליה ולא דיברנו שלושה ימים. אבל בסוף נשברתי והתחלתי איתה את הטיפול. בטיפול הובהר לי שבעצם, לא נתתי לה את החום והאהבה שהיא צריכה. היא הודתה שיכול להיות שהדרישות שלה הן כה גבוהות עד כי איש אינו יכול לעמוד בהן. אולם אני חשתי כה אשם על יחסי כלפיה שהבטחתי לשנות את דרכי, וכך היה. אולם יכולתי לחוש בהתקררות הולכת וגוברת מצידה. בעת ששיתפתי אותה בהרגשותי היא החלה רומזת לי (ולמעשה אומרת די בבירור) שייתכן וזה כבר הסוף, מבחינתה. לאחר שגיליתי את דבר הבגידה היא עזבה את הבית. עברו עלי כמה ימים מסוייטים שבסופם גמלה בי ההחלטה כי אני רוצה בהמשך הקשר בינינו למרות הבגידה. אולם היא, אמרה שאינה יודעת אם היא רוצה בכך. נפגשנו לאחר כשבוע ובפגישה ניסיתי לדבר על ליבה, לשכנע אותה לתת לי צ'אנס נוסף (עלוב, לא?) אולם היא לא הסכימה לומר כן או לא. בסוף סיכמנו שעד שהיא תחליט היא תחזור הביתה. הייתי אפילו מוכן לכך ש"נחיה כמו שותפים". אבל למזלי ההורים שלי הורידו אותי מזה. בעצם, אשתי נפרדה ממני בראש שלה הרבה לפני זה קרה באמת. הרומן שלה נמשך למעלה מחודשיים וההליכה לטיפול הזוגי הייתה מתוכננת כדי להוריד ממנה לחץ מהמשפחה, בבחינת "עשיתי הכל כדי להציל את הנישואין". אולם אני יודע כעת שמעולם היא לא רצתה להציל את הקשר. עכשיו אנחנו עושים צעדים ראשונים בדרך לגירושין. אני גר בבית שלנו (דירה שאנחנו שוכרים מההורים שלי) והיא אצל אחותה - למיטב ידיעתי יש לה כוונה לשכור דירה משלה, אבל אני לא יודע עם כבר עשתה כן. כל אחד מאיתנו כבר פתח חשבון בנק נפרד והעברנו לשם את המשכורות שלנו, בהתאמה. נותר רק לנסח הסכם גירושין, אותו התעקשתי לכתוב בסיוע מגשרת. אשתי אשכרה חשבה שנוכל לעשות זאת בעצמנו: ההורים שלה יבואו להורים שלי, יישבו בסלון על כוס קפה ועוגה ו"יחתכו עניינים"! (מילים שלי, לא שלה, אבל זו הכוונה). לסיכום - אני יודע שהנישואים נגמרו. אני יודע שלא רק שהיא לא אוהבת אותי, אלא היא מאוהבת במישהו אחר (קשר חסר סיכוי ככל שיהיה, אבל הוא נותן לה הרבה כוח שלי אין כרגע). יותר מכך, היא נרגשת להתחיל בחיים חדשים, עצמאיים. אני, אשר הולך עכשיו לטיפול שלוש פעמים בשבוע, כותב יומן אישי, מדבר עם החברים והמשפחה ללא הפסק ובאופן כללי מנסה כל מה שאני יכול כדי לצאת מהמשבר שבו אני נמצא, אני כבר הגעתי לתובנות ראשוניות לגבי הקשר בינינו ואיכותו הנמוכה, גם בעיני. אבל כל זה לא מונע ממני להתגעגע אליה בטירוף ולטפח בסתר תקוות שיום אחד היא תחזור... סליחה על המגילה, הייתי חייב לשתף...

במבי53

New member
אני מאמינה שאתה רוצה גם לשמוע....

לכן כתבת כאן, לא?! אז קודם כל - טוב שזה נגמר ובטח למדת כמה דברים על החיים בכלל, ועל עצמך בפרט. אתה מכיר את עצמך קצת יותר טוב עכשיו. דבר שני - תן לעצמך זמן להתאבל על הקשר. אתה חייב את זה לעצמך! קח פסק זמן לעצמך, לסדר לך את המחשבות ולצאת מהבילבול. טוב שאין ילדים בסיפור הזה. אחרת היה כואב לך יותר. אני מאחלת לך, כשיגיע הזמן, לצאת לדרך חדשה, נעימה יותר, מלאה בתובנות, מוצלחת יותר!

soyerj

New member
לשמוע

זה נכון, באמת חשוב לי לשמוע אחרים. שהיו שם ועברו את זה. מה למדתי? הרבה. אבל ייקח לי עוד זמן רב לעבד את זה לכדי מסקנות שאפשר לאמץ לחיים. אני חושש שאהפוך להיות ציני (אפילו יותר מכיום) ולא אוכל לתת אמון בבת זוג פוטנציאלית. בכלל, בתקופה האחרונה (עוד לפני הפרידה) חייתי בפחד. קודם כי הרגשתי שיש גרזן המונף מעל הנישואים ואח"כ כי פחדתי שלא אוכל להשתקם. מצחיק לדבר על פרספקטיבה זמן כה קצר אחרי, אבל בכל אופן ובזכות הטיפול האינטנסיבי שאני עובר והשיחות עם משפחה וחברים, אני מכיר בכך שזה דבר טוב, לפחות ברמה הרציונלית. ברמה הרגשית... ובכן, זה עדיין קשה... הגעגועים, לא אליה כמו אל הזוגיות, מכריעים אותי מדי פעם. אני כועס על חוסר ההדדיות בינינו: אני יושב בבית ובוכה והיא מתחילה חיים חדשים ומאושרים עם בן זוג. בעיקר מתסכל אותי שהיא כבר לא צריכה אותי. אז אני ממשיך לנשום, ובינתיים אני לא ממש חי אלא שורד מיום ליום. הולך לעבודה ומעמיד פנים שאני עובד (במקום זה אני גולש כאן....), הולך לארוחת ערב כל יום אצל ההורים, מדבר עם חברים... הלוואי והייתה דרך להריץ את הסרט שאני נמצא בו לעוד חצי שנה או שנה מעכשיו. לא עד לקשר הבא, אלא עד לנקודה שאני חוזר לחיות, אפילו עם זה לבד.

במבי53

New member
לא כדאי לך להריץ את הסרט

לא לדלג על שלבים. זה בסדר לתת לעצמך את הזמן לעבד את מה שעובר עליך. ויופי שאתה בטיפול. אני בטוחה שיעבור זמן מה ואתה תמצא את עצמך מתחזק ואפילו תוכל לתת עם הזמן שוב אמון בנשים. באשה שתתאים לך הפעם.

שילה1

New member
מהרגע שבו נפרדתם ממש,אין הדדיות.

כל אחד לגורלו. מאחלת לך שתתגבר מהר,ותצא לדרך חדשה ונעימה יותר.

רפסודיה

New member
אתה עוד צעיר

כעת כואב לך אבל תתגבר ותוכל להתחיל מחדש. ללמוד לחיות טוב לבד ומתוך המקום הזה גם יהיה לך סיכוי ליצור קשר זוגי שיהיה טוב לך.

וואו

דווקא נשמע לי ממש הפוך- שהמצב שלה עצוב והיא עוד תקועה בלופ של הרס עצמי ואילו לך מתחילים עכשיו חיים חדשים עם תובנות חדשות... קלישאה אבל עוד כמה חודשים תתחיל להרגיש הרבה יותר חי ושהכל יהיה בסדר. אפילו תתרגל למצב החדש. אבל אתה יודע את זה בעצמך, רק בא לך לעשות פרוורד, אני יודעת (לא נורא,התקופה הבאה לא תהיה קלה אבל הכרחית להמשך).

liron255

New member
מסכימה לגבי אשתך../images/Emo45.gif

היא המסכנה פה.. קיים אצלה דפוס חוזר ונישנה של לאהוב להיות מאוהבת, כשזה נגמר לה-היא נכנסת לדרך אל-חזור. היא נשמעת ילדותית משהו ולא ממש מפותחת או יודעת מה היא רוצה מעצמה. אני מניחה שאתה חושב שלה זה קל, כי היא "מאוהבת" בגבר אחר, זה כלל לא נכון. היא מסכנה כיון שהיא לא יכולה להעביר את רגשותיה לשלב הבא, לאהבה האמיתית שאותה חייבים על מנת להחזיק קשר. אולי אני מנתחת אותה פה בלי סיבה, אבל נשמע כי היא עשתה לך טובה, ואם זה מנחם אותך-לפחות אין ילדים בתמונה.. אל תדאג עוד מעט התקופה הזאת תהיה רחוקה ממך, כי אתה עוד מסוגל לאהוב (תשמור על זה, אין להרגשה הזאת תחליף), ובכלל אני דוגלת בשיטה כולם חפים מפשע עד שהוכח אחרת, דהיינו, תמשיך להאמין ולתת קרדיט לבחורות שתהיה עמן בקשר. בהצלחה

שירה35ג

New member
אתה נורא נורא פסימי

יש הפתעות בחיים. אתה לא מאמין עוד איך דברים יתגלגלו. צא מהפסימיות אבל ברור שהיא לא בשבילך. וגם לא בשביל אף אחד אחר. טיפוס נצלן ואגואיסט כזה יותר טוב שלא יהיה בחייך, הגם שקשה לך כרגע לראות את זה, וכרגע היא נראית לך האשה הכי נהדרת בתבל.

אייבורי

New member
יפה שהתעקשת על מגשרת

אבל אין לכם ילדים, כך שהסדרי ראיה לא באמת צריך מאחר ואין ילדים גם אין מזונות אז בעצם נשאר לחלק את המעט רכוש שצברתם בשנה וחצי נישואים. באמת יכולתם לעשות לבד. ובעניין הגעגועים, זה יעבור, מקווה שתחזיק מעמד, כי זה באמת כואב להפרד.

tgiladi

New member
טוב לשמוע

זה טוב לשמוע דעות כשלכן. גם לי זה ברור שבסוף אתגבר ואגדל ואהיה חזק יותר. אני גם מקווה שאוכל לגשת לפרק ב' (מצחיק לקרוא לזה כך בגילי אבל זה מה שזה) רק אחרי שהפכתי אדם שלם יותר ובוטח בעצמו יותר. עלי ללמוד לחיות לבד לפני שאחיה בזוג ולמרות שחייתי לבד זמן רב לפני אשתי, לא באמת ידעתי לחיות. במידה מסוימת, הקשר בינינו התחיל ביוזמתה יותר מאשר ביוזמתי אך כיוון שחשבתי שעדיף להיות בזוגיות, אפילו אם אין שם אהבה אפית, מאשר להיות לבד - המשכתי בקשר. במרחק לא גדול מרגע הפרידה, השתרר בראשי שקט מסוים. ובשקט הזה יכולתי לבחון מחשבות ורגשות שעלו בזמן הקשר, ולא ייחסתי להם חשיבות או שנמנעתי מהם לחלוטין. מחשבות על למה אני איתה, מה אני אוהב בה, האם אנו מתאימים ומדוע אינני משקיע בקשר. יותר מהכל עולות בי המחשבות לגבי הרצונות והצרכים שלי, דברים אותם מעולם לא הגדרתי אפילו בפני עצמי ובוודאי שלא בפני אשתי. הפחד מסיום הקשר היה כה גדול עד כי שכנעתי את עצמי כי כך זה אצל כולם וכי זה ככל הנראה הכי טוב שיש. שאהבה גדולה יש רק בסרטים ובחיים האמיתיים יש התאהבות ואח"כ מן שגרה נינוחה. תמיד ידעתי שהסוד למערכת יחסים מוצלחת הוא החברות והעניין המשותף. אולם בינינו, הפערים היו גדולים מדי. לראות ביחד טלוויזיה זו לא פעילות משותפת. אין לי ספק שבסוף יהיה טוב. הדרך לשם היא קשה.

chenby

New member
אוכל להקדים ב

מצב לא קל, וכואב.. אבל אלו חלק מההתמודדויות שאנחנו מקבלים בעולם הזה.. הדפוס די ידוע - בגדה איתך עם האקס, עכשיו בוגדת בך, מלאה בתירוצים וכמובן לרגע אחד היא לא הצטערה על המעשים שלה.. להפך היא עוד רוצה לעזוב.. יש מצב שאם היא היתה אומרת לך שהיא עשתה טעות ובגדה בך והיתה מבקשת את סליחתך, היית חושב בעצמך האם לסלוח או לפרק.. לרוב כשהצד השני בא לנו בהפוכה, אנחנו מגיבים הפוך.. פתאום - לא חשבתי לרגע על לפרק את החבילה.. בכל מקרה, כמו שאתה רואה, זה כבר לא בידיים שלך. מצויין שהתעקשת על גישור , מצויין שאתה הולך לטיפול ומוצא מקומות פורקן. עכשיו תדאג לעצמך, ותדאג לתת לעצמך את כל האהבה שרצית לקבל ממנה. ולהבא, אל תתחיל קשר כשלבחורה יש חבר.. זה מרמז הרבה על הבאות. בהצלחה, אתה מוזמן להשאר ולתת מהתבונות שלך לאחרים, זה חלק מלגלות את העוצמה והחוכמה שבך.. (זה השאיר אותי פה כבר מעל 4 שנים.. )

אל תרגיש אשם

הסיפור של ההתחלה שלכם (היא הכירה אותך, התאהבה בך ואז עזבה את החבר הקודם), די דומה לסיפור הסוף שלכם, כך שזו אינדיקציה מסוימת לתכונת אופי שאולי קיימת אצלה. אולי זו אחת שחייבת ריגוש חדש כל כמה שנים. יש סיכוי שזה היה קורה גם אם היית מושלם. לכן אל תחפש איפה אתה לא בסדר... בחיים דברים כאלה קורים ובהמוניהם. אולי הציפיה למונוגמיות לעשרות שנים עד המוות מוגזמת מעט. אבל אל תיכנס לחוסר ביטחון, או חששות שאולי אתה לא שווה חם ואוהב כמו הגבר בן ה45 שהיא הכירה... יכול להיות שאם היתה מכירה אותו קודם, מתחתנת איתו, ואז אחרי כמה שנים בוגדת בו איתך... אתה מתגעגע אליה, בין היתר גם כי היא פגעה בך בעצם הפרידה, וגם כי לא היה לה האופי לבוא ולהגיד לך לבד שהיא לא מעוניינת בך... היא התחילה למשוך זמן... על חשבונך כמובן. ההתנהגות הזו שלה של ניכור, ואחר כך "כאילו טיפול זוגי" שהיא יזמה אבל "באורח פלא" היא חשבה שזה לא עוזר.. מעידה כמובן על כך שבנושא הזה היא חשבה אך ורק על עצמה, ללא שום התחשבות בך. היא מרחה אותך ללא כל היסוס... אתה מתגעגע לחלק ממנה... אבל רק כשתפנים את הצדדים הפחות חיוביים שלה בקשר, אולי תתגעגע פחות. היא הונתה אותך, בגדה בך, ומצפה שהעניינים ייפתרו בקלות וההורים יחתכו עניינים... אולי היא צריכה להתבגר קצת.

soyerj

New member
אוף

אוף כמה שאתה צודק! אלו בדיוק המחשבות שלי! אני יודע שאני לא צריך לחפש איפה אני לא בסדר. ברור לי שזה משהו שקשור בעיקר בה. אפילו אם היא לא הייתה אחת כזאת שמחפשת ריגושים והתאהבויות, יש לה בעיה אמיתית לבטא את עצמה ואת הרצונות שלה. הטרגדיה במקרה הזה (ואני מקווה שלא תחשבו שאני אובר דרמטי) היא בעובדה שבסך הכל לא אני בחרתי להיות איתה. היא זו שנמשכה אלי ואני, במקום לחשוב אם זה מתאים לי או לא פשוט "זרמתי" עם זה. חשבתי שעם הזמן אוהב אותה כפי שהיא אוהבת/אהבה אותי. אבל זה אף פעם לא קרה... אני יכול להיזכר בסיטואציות רבות שבהן ניסיתי למצוא התנהגויות שלה שהערכתי ולהגיד לעצמי: "אתה רואה, אתה כן אוהב". כשהיא הייתה עושה דברים בשבילי, כמו לערוך לי מסיבת הפתעה, לקנות לי חולצה כך סתם, ושאר דברים שעושים כשאוהבים - אז הייתי מרגיש אליה משהו שדומה לאהבה אבל לא בדיוק. לא בדיוק מכיוון שאם אהבה פירושה לשים את האחר לפניך, אז אני מעולם לא עשיתי את זה. למעשה, אני לא יכול להיזכר באף מקרה שבו אני עשיתי משהו בשבילה, סתם כך. כן, בימי הולדת הייתי מזמין פרחים - אבל בזה זה נגמר. ביום ההולדת האחרון שלה אפילו את זה לא עשיתי. אפילו כרטיס ברכה לא כתבתי ואת המסעדה היא הזמינה בעצמה. כשניסתה לארגן לעצמה מפגש עם חברים, במקום להיות אקטיבי ולעזור לה עם זה, ניסיתי להוריד אותה מזה כי המקום שהיא בחרה (איזה מועדון) לא מצא חן בעיני. בקיצור, חשבתי קודם על עצמי. אולי טרגדיה זו לא המילה הנכונה. אירוניה. אבל לחשוב שבגלל ש"זרמתי" ובגלל שהיה לי נוח ופחדתי להיות לבד, כמעט הרסתי לעצמי את החיים, זה נוראי. אם היא הייתה מחזיקה מעמד עוד מספר חודשים לפני שוויתרה עלינו, הרי שהיינו נכנסים להריון (ניסינו) ואז מצבנו היה גרוע בהרבה. אני לא צדיק. אני לא יכול לומר בביטחון מוחלט שאני לא הייתי בוגד אם עוד כמה שנים המצב היה מגיע לידי כך שהייתי מוכן להודות בפני עצמי שאני לא מאושר, אפילו על חשבון הזוגיות המקודשת. ומילים אחרונות על בגרות: בשיחה האחרונה בינינו היא אמרה שרצתה ממני ילד כי חשבה שזה ירכך אותי (גם אני קיוויתי לכך) וגם כי רצתה שיהיה לה מישהו לאהוב שיאהב אותה בחזרה. ואני מצדי, לפני הפרידה קיוויתי שילד יקרב בינינו ואילו אחרי הפרידה הצטערתי שלא היה לנו ילד כי אז היא לא הייתה מוותרת כ"כ בקלות. זה מראה ששנינו בעצם לא בוגרים. אם אנחנו מביאים ילד לעולם מסיבות כל כך אנוכיות. בגלל זה אני מודה לגורל, לאלוהים או למה שלא יהיה, שעצר אותנו ברגע האחרון.

גארוטה

New member
אתה טועה

לא רק שאתה צריך לחפש איפה אתה היית לא בסדר, אתה ח י יב לחפש ולא להרפות עד שתמצא כי אחרת אתה לא תאמין איך אתה תמצא את עצמך במערכת זוגית חדשה דומה דמיון מפתיע (או לא) לזו שהסתיימה. נורא קל להטיל את כל האשמה על הצד השני ולא לראות איך אנחנו תרמנו לכך שהיחסים הגיעו לאן שהגיעו. אתה מתאר את עצמך כמי שידע מראש עם מי הוא נכנס למיטה, אשה לא ממש אמינה, זקוקה לריגושים והתאהבויות, גדאגת שיהיה לה "גיבוי" לפני שמסיימת מערכת אחת ונכנסת לשניה, מובילה את הקשר כמעט לבד, היא בחרה אותך אתה רק נגררת אחריה, היא אהבה אותך ואתה מעולם לא אהבת כמוה, מעולם לא שמת אותה לפניך, לא עשית למענה מחוות של אהבה כפי שהיא עשתה לך, לא התחשבת ברצונותיה וראית תמיד את עצמך לפניה. עכשיו תגיד לי (או לעצמך) איך אתה יכול להיות בטוח שבפעם הבאה לא תנהג בדיוק באותה המתכונת אם לא תעשה עם עצמך עבודה רצינית ותבין איפה אתה היית לא בסדר?

נכון, אבל...

אני מסכים עם כל מה שכתבת, אבל לא תמיד צריך לעשות את הכל מייד עכשיו בדחיפות! הוא מאוד פגוע עכשיו, וחשבון נפש הוא יכול לעשות גם אחר כך... עוד שבוע, עוד חודש. ממקום נקי יותר.

שילה1

New member
הכנות במשפט האחרון שלך,מרגשת.

מניחה שלא היה לך קל להוציא זאת... כל הכבוד,על השיתוף ועל התובנה. וכמובן-בהצלחה בדרכך החדשה.

למעלה