סוף הדרך?

פרח בר 99

New member
לרון חיים ולמריוס

כתבתי שטיפלתי בעצמי, וזה נכון. הלכתי לסוגים שונים של סדנאות, וגם לטיפולים אישיים, וגם לשיעורי קבלה (של הרב לייטמן, המכללה לעם). שיהיה ברור: אני לא מאמצת בצורה עיורת כל מה שמנסים למכור לי. אני מודעת, בעיקר בקבלה, לכל שיש זרמים שונים, ויש גם מסחור של הנושא. לכן אני מאד נזהרת, אולי יותר מדי, בודקת ושואלת שוב ושוב ובעיקר - בודקת את מה שמלמדים אותי מתאים לי, ותואם את הערכים שלי.
עצם העובדה שיש הרבה זרמים, לא צריכה למנוע ממני ללמוד ולנסות, אלא שעלי לבחון היטב מה מנסים "להאכיל" אותי.
ככלל, למדתי דברים מאד מעניינים, וכן - אני מקווה שנהייתי אדם טוב יותר. אני לא יודעת מה פירוש "לאחוז באמת". אני מנסה להיות אדם מכיל, קשוב ואמפטי יותר.
ופה הטעות הגדולה שלכם. אתם חושבים שבגלל שבעלי לא הלך איתי באותה דרך, הוא כבר לא מתאים לי. וזו שוב הכללה - להגיד שאם בני הזוג לא התפתחו ביחד, מי שלמד יותר יעזוב וימצא מישהו "ברמתו". זו טעות ענקית.
אם מי שלמד באמת התפתח, לא רק שהוא לא ירצה לעזוב, אלא יהיה מסוגל לראות את בן זוגו בעיניים חדשות, מבינות יותר. ברור שזה לא הכל. במערכת זוגית יש הרבה מאד מרכיבים, חלקם קשורים וחלקם לא קשורים להתפתחות רוחנית. אבל אותי לימדו, עם דגש חזק מאד, שאני יכולה ללמוד ולפתח רק את עצמי, ולשנות את ההתנהגות שלי בלבד, ואין לי דרך להשפיע או לשנות את בן הזוג שלי בצורה ישירה, ושאולי הוא ילמד מההתפתחות שלי ואולי לא - אבל זה כבר שלו, לא שלי.
מקווה שהבהרתי את עצמי :)

מכיוון

שאני קרובה אלייך מאד בגיל ובמספר השנים יחד, אני יכולה לומר לך שכל המילים היפות שלך על עצמך ועל מי שאת היום, שוות לכלום, אם התפיסה שלך אותו היא כמו שאת מתארת.

אז מעבר ללחזק את כל מה שאמרו האחרים (ובמיוחד על זה שהוא לא יהיה מישהו אחר ממי שהוא) אני רוצה להגיד לך באופן הכי ברור, שהדרך הכי הכי טובה להתגבר על כל המכשולים עם בן הזוג שלך, עוברת דרך הזין שלו.

יקירתי, כדאי שתתפקחי מהחלום שהוא יקשיב לך כך סתם פתאום ברוב קשב ויציע לך לפתע, ברומנטיות הוליוודית, כתף להשעין את הראש. הוא יניח את היד לנגיעה אחת רכה רק אחרי שאת תעשי את זה גם. הוא יציע לך כתף ויחלוק איתך חוויות רק אחרי שהוא ירגיש שיש שם מישהי שלא מסתכלת עליו כל הזמן ממרום טיפוליה ורוחניותה הצודקים (ברור), אלא מגובה שווה לשלו, בגובה העיניים ומתוך קבלה והערכה למי שהוא, כמות שהוא, ולא למי שהיא חושבת שהייתה רוצה שיהיה. כשהוא ירגיש שאת מאמינה בו באמת ולא רק ביקורתית כלפיו.

יש הרבה מאד אמת בדבריו, הבעיה היא בעיקר שלך עם עצמך. החלומות שלך כבר ממש לא מתאימים לשלב הזה בחיים.

אז מה לעשות? להיכנס למיטה ולדאוג שאי אפשר יהיה לדחוף סיכה ביניכם. מה את רוצה שהוא יעשה עם הבית קרור שאת נועלת אותו בו כל לילה? לדאוג, יקירתי, שהזין שלו יע(מ)בוד שעות נוספות. למצוץ לו בבוקר ולזיין לו את הצורה בערב. ללטף, לגעת, לחבק, להחמיא, לומר כל יום כמה את מעריכה ורואה אותו. מלעמוד ככה מרחוק, עם תחושה שכל הצדק בעולם נמצא אצלך ולו לא נשאר מאום, לא תגיעי רחוק.

תני לו בשמחה את כל מה שאת רוצה לעצמך ותראי שבאורח פלא זה מגיע גם אלייך (זה בטח אפילו כתוב איפשהו בקבלה שלך). אה, ודבר אחרון, אם הכנות שלך כוללת אמונה ש"אין פתרון או עצה עבורי" אז כנראה שלא באמת בא לך על פתרון או עצה עבורך. אולי תתחילי משם, מלשנות את המיקום שבו קיבעת את עצמך ותראי שהעולם יכול להיראות מעוד נקודות מבט. אפילו שמחות.

עוד משהו קטן למה שאמרת

אמרת יפה.

אוסיף פה משהו:

כמו שאישה רוצה שיבינו ושירגישו את מה שהיא מרגישה, וכמו שאישה צריכה את הנוכחות של הגבר שלה ב 100% כל הזמן,
ושהיא כל הזמן צריכה שיחזירו לה את הביטחון (קשה לתרגם את זה לעברית, הכוונה ל reassurance),

אז גבר צריך משהו אחר - גבר צריך שיעריכו אותו על המאמץ ועל כל מה שהוא עושה עבור האישה..
גבר צריך שהאישה תקרון ותזהר (To Radiance) לידו - זה מה שנותן לגבר חיים. (זה המגביל של הצורך בנוכחות אצל האישה).
וגבר גם צריך להרגיש שהוא חופשי ושהוא בא אליך מבחירה...
גבר שיאבד את החופש שלו זה כמו אריה פצוע שמוצמד לפינה - את לא רוצה להיות לידו!

אז אם תלמדי לעשות את זה, ולתת את זה לגבר שלך... לא יעבור הרבה זמן והוא יתן לך באופן טבעי את מה שאת צריכה גם כן.

עוד לינק - מסמינר שהשתתפתי בו

וזה לינק לסמינה הטוב בעולם שקשור לזוגיות של טוני רובינס...
זה החלק של החופש שהוא מסביר עליו לנשים -
תראו מה זה עושה לכם, למרות שמהוידאו קשה לחוש את מה שמרגישים כשנמצאים שם עם 1000 איש ביחד ואת האנרגיה שקוראת שם בין נשים לגברים:

http://www.youtube.com/watch?v=98Qg37oZypM&feature=results_main&playnext=1&list=PL52178471F0D69AE7

תהנו... לי כל פעם לראות את זה עושה צמרמורת מחדש :)

נומלה

New member
ממרומי גילנו המתקדם

הצעקה שלו לחופש אידיוטית! היא נשמעת בדיוק כמו יחצני שיטת מצדה (נאחז בכל כברת ארץ וכשכבר לא נוכל, נקפוץ אל מותנו). נשים הרבה יותר חכמות מזה. הן יודעות שאחרי המלחמה יש פצועים שלא ישוקמו ומתים שלא ישובו ושהצעקה לחופש יש בה טעם רק אם החופש הוא לחיים ולא למוות.

שלא לדבר על זה שבאופן ספציפי יש לנו חשבון אישי עם מל גיבסון מאז שהוא האשים אותנו בענין ההוא עם ישו.

פספסת את הפואנטה

נומלה,
פספסת פה את הפואנטה,
הסרטון שראית של הסמינר מראה פחות מדקה על 5 שעות שמדברים על זה...

החלק של הצעקות נועד בשביל להשריר את כל הנילמד ב 5 שעות בתוך תת המודע והרפלצסים של הגוף.
זה חלק מטכניקה של החדרה לתת המודע ב NLP.

הסיבה ששמתי אותה פה זה להמחיש את האפקט.

המטרה השניה שלשמה הוא עשה את זה שם, זה כי כש 1000 איש עושים את זה ביחד, יש לזה תחושה גופנית ורגשית מעבר לשכלית,
צריך להיות שם בשביל להרגיש במה מדובר, זה פועל על האינסטינקטים הראשוניים והחייתיים שלנו כבני אדם, לא משהו שאפשר להבין שכלית...

זה גם היה חלק להסבר על מה שמשפיע על המשיכה בין גברים לנשים ברמה התת הכרתית... שוב, זה השיא של 5 שעות הסברים ועבודה.

נתתי את הדוגמא של מל גיבסון ושל זה, בשביל להראות את צורת החשיבה האינסטנקטיבית של גברים, לא מה נשים חושבות על זה.
מטופש או לא, אם תביני שכך גבר פועל ברמת תת המודע שלו, תדעי איך לנווט אותו.
גבר מחפש חופש, והוא מוכן למות בשבילו!
זה היה הפואנטה.

היום הקרב הוא של ידידנו מל, הופך לקרב על הכלכלה של הבית... לכן הרבה גברים בורחים לעבודה כשלא טוב להם בבית...
אותה סיבה, אבל זירה שונה...
מקווה שהבנת את האנלוגיה.
:)

נומלה

New member
יקירי אני לא מסתכלת בסרטונים שלך

אבל אל תרגיש רע. גם בסרטונים של חן אני לא מסתכלת.
התיחסתי ל"לב אמיץ".

chenby

New member

משהו פה מאוד מעניין אותי

לא הבנתי משהו, איך את לא מסתכלת על הסרטונים שמתי פה, אבל את יודע שזה לב אמיץ?
פרדוקסאלי משהו לא?
:)

אפשר גם וגם

זה לא קשור ויש מקום לכוווולם.
אני רק הארתי את התימה האלמותית שאם אישה רוצה שהגבר ילטף לה את היד כדאי לה פשוט למצוץ לו.

מונוגמיה אינה טבעית לבני אדם

ובמיוחד אחרי כולכך הרבה שנים..מה זה נותן לך שאת נאמנה לו ומרגישה כמו כלב בודד?
תמשיכי להתחנן לטיפת אהבה..וכל הבטחון שלך יהיה באדמה
את נשואה כולכך הרבה שנים ועדיין לא למדת שלגבר שנותן לך יחס כזה לא מגיעה נאמנות?
בעבר התנהגותו של בעלי הזכירה לי את התנהגות בעלך אבל מהר מאוד התאפסתי על עצמי
שנים שאני מקבלת את החסר לי בחוץ וממש טוב לי , אני חתיכה, מאושרת ומחוזרת.
בעלי מכרכר סביבי בלי הפסקה, מתחנן לטיפת סקס ואני זורקת לו פירורים.
עזבי אותך ממטפל, קחי לך מישהו צעיר שיטפל בך ויפנק אותך כמו שצריך ושימי על בעלך ז...

לבוגדת ועוזבת

כשמישהו בוחר ניק כמו שלך
ובכל פוסט מנסה לפמפם את המסר שהפתרון הקל לכל תשובה היא לבגוד...
הרושם המתקבל הוא של מישהי שלגמרי לא בטוחה בדרך שבחרה לעצמה ומנסה לשכנע בעיקר את עצמה

פרח בר 99

New member
בגידה זה לא הפתרון

מכמה סיבות:
1. את חיה עם בן זוג כדי שיהיה לכם משהו ביחד. אינטימיות והסטוריה משותפת. הבגידה מרחיקה אותך מבעלך ומונעת ממך לקים איתו קשר אינטימי (אני לא מדברת על סקס. אני יותר מתכוונת לתחושת "ביחד" אינטימית).
2. כשהבגידה מתגלית, והיא תמיד מתגלית, המחיר עלול להיות גבוה מדי. תאמיני לי, אני יודעת.
3. האם את מוכנה לתת לו את אותו אורח חיים שאת מפרגנת לעצמך?
4. האם גם הוא חושב שמונוגמיה היא לא טבעית לאדם?
5. לי באופן אישי התברר בדרך הכואבת שלא מתאים לי לחיות בשני עולמות. יסורי המצפון ורגשות האשמה היו חזקים מדי. למרות שבעלי היה ונשאר אדם שבכלל לא קל לחיות איתו.
בגלל כל הסיבות האלו, אני לא מחפשת פתרון בחוץ. כמובן שאני מדברת רק על עצמי.

למעלה