סוף הדרך?

מריוס ידידי

מריוס ידידי,
כנראה שפגשת את האנשים הלא נכונים שנגעו בקבלה.
אי אפשר להגיד עלי שאני מבין גדול בקבלה, כי אני לא.
אבל אני מכיר הרבה קולגות שהלכו עד הסוף עם הקבלה, ואני דיי מחזיק מהם - הרבה יותר מרוב השיטות.
השאלה היא לא האם הכלי הוא טוב או לא, אלא מי הוא זה שמשתמש בכלי.

זה כמו להגיד שסכין זה כלי נשק... זה כן אם זה משמש לפגיעה, לא אם זה משמש לאכול עוף וסלט...

יש לי עוד מה להגיד, אבל זה לא מענייני...
מה שכן, קצת יותר גמישות יכולה להביא לתוצאות טובות יותר...
:)

מריוס זכריה

Member
מנהל
קצת הבהרה

כנראה שלא מאוד דייקתי בדבריי.

כשאומרים "הקבלה היא כזאת" או "הקבלה היא אחרת", כדאי לדעת שלקבלה יש הרבה פנים. בשבילי היא זרם היסטורי שיש בו ערב רב של דעות ועמדות.

בפועל, היום הקבלה היא עסק ענק שמגלגל מיליונים באמצעות ארגונים שמטרתם להפיץ את עצמם. בדרך להפצה הזאת, כל אירגון מלמד את חבריו שמה שהשני (הרב בעל המרכז האחר) מלמד הוא סילוף, ואילו הוא, בידיו, הפרוש הטהור היחיד והאמיתי.

בין שני הקונצרנים הגדולים יש שדה רחב של פרילנסרים, שכל אחד אוחז בנתח השוק שהוא יכול.

יש דיון ארוך על הפופולריזציה של הקבלה. על ביטול הדרישה שמקובל יהיה מעל גיל מסוים, שיהיה מלומד גדול בתורה, שיהיה (כמובן) גבר. שיהיה איש מידות. שני הקונצרנים הגדולים שבשוק טוענים בלהט שבעידן המודרני כל אלו כבר לא נחוצים, ומה שנחוץ הוא להפיץ את האמת לכמה שיותר אנשים. לכן גם בני עשרים, שלא למדו תורה מימיהם יכולים ללמוד את סודות הבריאה בכמה קורסים, והם נשלחים להפיץ את האמת (והאהבה) הלאה.

אז אני לא אומר שאין לקבלה צדדים עמוקים, מטאפיזיים. אבל את אלו לא מוצאים בשוק הקבלה, אלא בין מתי מעט לבין בוראם.

סטטיסטית, רוב מי שנמצא בשוק הקבלה מוכר סחורה, בדיוק כמו שאני מוכר סחורה, כדי להתפרנס. כל מוכר סחורה בא עם הססמאות שלו לשוק. אתה בא עם הססמאות של טוני רובינס (סבבה), אני בא עם ססמאות אחרות (ש"האמת" איננה אחת מהן), וכולי. מוכרי הקבלה באים עם סיסמת האמת המוחלטת. אני לא אומר שהם לא אנשים טובים או נחמדים. רובם דווקא מתוקים ומלאי אהבה. אהבה כשיש להם בני זוג או בנות זוג שלא ראו את האור - יש בעיה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תיקון המשפט האחרון

צ"ל: אבל כשיש להם בני זוג או בנות זוג שלא ראו את האור - יש בעיה.

יש ויש

שמע מריוס...

(ראשית לא צריך לתקן... הטעויות כתיב שאני עושה פה רבות פי 1000 משלך :) חבל על הזמן לתקן, מעדיף לתת עוד תשובה לעוד אדם בזמן הזה, נראה לי שמבינים אותי למרות זאת :) ...)

לגבי מי מוכר מה, כולם צריכים להתפרנס. יש אנשים שבונים בתים, יש שמוכרים לך המבורגר ויש שעוזרים לאנשים אחרים.
לא צריך להתבייש בלעזור לאחרים גם אם זה מקצוע. אני אישית מעדיף להשקיע את זמני בעזרה לאחרים מלשבת כל היום לבד עם המחשב.
תוך כדי זה - מה לעשות - צריך גם להתפרנס.

אבל זה לא העניין.
אתה מתחבר לשיטה אחת, אני לאחרת והשלישי לשלישית... כל אחד מתחבר למה שעושה לו טוב ולמה שמרגיש לו נכון.
אני התחברתי לשיטה של טוני, כי מהנסיון רב השנים שישי לי עם המון שיטות אחרות - זו השיטה שעובדת הכי מהר, עם התוצאות הכי טובות, ומחזיקה הכי הרבה זמן מכולם... אבל - זו הדעה שלי האישית.

זה שיש אנשים שממסחרים את התורה והקבלה - נכון.
זה שיש גם כאלו שעושים את זה מכל הלב, אבל גם רוצים שיהיה להם אוכל לילדים שלהם תוך כדי העבודה שלהם - גם נכון.
ויש כאלו שמסלפים אותה רק בשביל הכסף. וגם זה נכון....

רק שהגבתי לך כי אתה עושה הכללות, וזה כבר לא נכון... בתור מאמן/ייועץ אתה צריך כבר להבין שהכללות רק מזיקות.
אכן נכון - משווק טוב צריך לא להיות על האמצע, אחרת הוא לא בולט. לפי חוקי הפרסום צריך שאו יאהבו אותך או שממש לא,
ואני מרגיש שזה מה שאתה עושה....

אבל מה, בתחום הזה זה לא נכון לעבוד כך... לא צריך ליצור אנטיגוניזם, צריך לייצר אמפטיה... צור בידול בדרכים אחרות....
זו ההמלצה שלי אליך... תחשוב יותר על האחרים ופחות על מה יצא לך מזה... בסוף זה גם יחזור בחזרה... :)

זה בדיוק ההבדל בין ה 3 סוגי אנשי םשהסברתי פה על הקבלה... :)

ואני יכול להגיד לך בעניין הקבלה, שיש מקומות שמלמדים לעומק, והם רבים... אכן, כל אחד נותן את הפרשנות שלו, וזה בעייתי גם לדעתי,
אבל זה עדיין עמוק יותר מלהיות בור... מה לעשות אכן תמיד אפשר לשפר... תמצע את אלו שהכי קרובים למקור... :)

אני מאוד מסכימה איתך

לגבי חוכמת השיווק. באמת הזוי ליצור אנטגוניזם, וצריך לייצר אמפטיה ובידול בדרכים אחרות, ואתה עושה את כל הטעויות האפשריות בקטע הזה

אתה מתחיל להעיק עם האבסה האגרסיבית של הפורום בשיטה שלך למרות איסור הפרסום בפורום, ואני תוהה איך זה שעדיין לא סוגרים לך את הבאסטה, כאילו אין דין ואין דין. מילא לכתוב תגובות עם לינקים לאתר שלך, אבל לשלוח אנשים לראות את הסרטים שלך, להזכיר בלי סוף את השיטה שעובדת בשבילך, לפתוח כאן חזית מול מתחרים...

chenby

New member
זה מאוד פשוט

אחרי שיחה עם מנהלי תפוז... אין להם בעיה שהפרסום יופיע בחתימה, והם ביקשו ממני לא למחוק או להסביר...
אז ידיי כבולות.

כן אבל

הפרסום כבר מזמן גלש מעבר לחתימה, ויש כאן מסע, גם אם עילג ועקום, לשיווק אגרסיבי.
הבחור לא נותן 'סתם עיצס' לחיים, אלא מוכר את עצמו באופן ישיר וחסר כל גבול.

בואי נהיה חשירים

כפי שאמרתי - אני פה לתת עצה לאנשים.
אני משתמש במה שאני יודע.
מותר לשים לינק וזה מה שעשיתי.
מה שאני כותב לאנשים עוזר להם וזה המטרה.
אני כותב לאלו שמה שאני כותב להם יכול לעזור להם, ולאחרים אני לא כותב.
זה שהתשובות שלי מקצועיות עוזר לאנשים.
אם את מרגישה שזה מעל לרמה שלך, במקום לנסות לפסול אותי, תרימי את הרמה שלך.
מקווה שהעניין הובהר.

אנשים שואלים שאלות בשביל לקבל תשובות. לזה נועד הפורום.
האם את רוצה שאני לא יתן לאנשים הצעות כי זה נראה לך לא מתאים?
חשבתי שזה בדיוק מה שאת עושה פה...

ישיר זה הכי אחי

מקצוענים כמוך עם י בגוף ראשון עתיד עברנו בלי סוף. עכשיו רק נשאר לראות כמה זמן האלטרואיזם הזה יחזיק אצלך מעמד.
כי ביננו, אחשלו, לעזור לאנשים יור אס. אתה כאן כדי לאנוס את הפורום למען ליצור ניראות ומודעות לעסק שלך
.

זו גם דרך הסתכלות

אתן לך תשובה על זה:
שמתי לינק לאתר שלי, נכון. מותר!

אבל לא שלחתי אנשים לראות את הסרטים שלי!
הסרטים שלי נמצאים באתר שלי, ואני לא שם אותם פה!

הסרטים ששלחתי אחרים לראות הם לא שלי ואין לי שום רווח מהם (וגם לא לאף אחד אחר - זה ביו טיוב או דומיו שללא הרשמות וכל מני שאר ירקות אחרים).
שלחתי אותם לראות את הסרטים האלו, כי הם רלוונטיים למקרה שלהם, זה יעזור להם,
והם שווים יותר ממה שאכתוב פה כי הם מדברים על אותו דבר ספציפי ששלחתי את אותם 2 אנשים בדיוק והם מקיפים ביותר.

בעניין פתיחת החזית - לא פתחתי חזית... אני רושם פה בזמני החופשי, בין לבין מה שאני עושה, כדי לעזור לאחרים...

ולדעתי האישית, חלק מהתשובות שחלק מבעלי המקצוע פה נותנים לאנשים קצת קיצוניות לפה או לשם ומשקפות את הדעות של הממליץ מהראיה שלו, בלי להבין את התמונה הכוללת שלא ניתנת להבנה מלאה מפורום שכזה.
לכן לדעתי על התשובות (לפחות מבעלי המקצוע פה) להיות יותר פתוחות ומעוררות חשיבה אצל השואל, מאשר להוות גזר דין של: תשארו ביחד או לא...
לא מתפקידנו להחליט, מתפקידנו לעורר אצלהם שאלות בשביל לעזור להם להחליט בעצמם...

והדבר האחרון - לא רואה באף אחד מתחרה, ואני לא מתחרה באף אחד... זה שרשמת את זה, מראה מה את באת לעשות פה בפורום.
ואם את קוראת לזה שאני נותן תשובות לעניין לאנשים, כדי לעזור להם, ואני כותב לעומק "העמסה אובססיבית ואגרסיבית"... ובכן ממליץ לך על טיפול גם... :)
אולי את במקצוע הלא נכון.
מה לעשות שאנשים באו לפה בשביל לשאול שאלות כדי לקבל עזרה, ולא בשביל שיסטלבטו על המצב שלהם כמו שהרוב עושים פה... חבל.
אני פה בשביל לתת עזרה לאנשים ללא תמורה...
כמובן שמי שירצה יכנס ללינק ויוכל ליצור קשר... אבל זו לא המטרה.... לפחות לא שלי...
יש לי מספיק עבודה ומה שאני עושה פה זה כי בא לי לתרום מזמני לעזרה למצוקה של אחרים.

מקווה שהעניין הובהר!

אה, והשיטה שאני עובד בה גם לא שלי... אבל אני בהחלט ממליץ לאנשים לראות סרטונים של טוני רובינס ביוטיוב (וואלה - גם זה בחינם), כי הם מלמדים המון...
אבל אולי את בכלל לא באה לפה בשביל לעזור לאנשים... אולי את פה רק בשביל "לדוג" לעצמך ולעשות צחוק מאחרים....

כמו שמישהו כבר אמר לך פה... כנראה שהשם שלך נבחר בקפידה רבה... רק במקום "או" אולי שווה לך לשים "ו"?

מריוס זכריה

Member
מנהל
"אתה צריך כבר להבין שהכללות רק מזיקות"

אני חולק עליך.

רוב ההכללות מועילות מאוד. זה הדבר הבסיסי ביותר שהאבולוציה פיתחה אצל בני האדם: היכולת להכליל, כדי לחסוך אנרגיה ולהימנע מסכנות מיותרות.

אתה אולי מתכוון לומר שלא כל ההכללות נכונות. לזה אני כמובן מסכים. הכללה טובה נכונה 99% מהזמן, וב-1% היא מפספת. הכללה גרועה נכונה רק 70% מהזמן או 50% או 20%.

לכן החוכמה היא להשתמש בהכללות\ כי זה הכרח, ולדעת מתי הן לא נכונות.

---

עכשיו בוא נעזוב את זה.

שיעשע אותי איך ניתחת את אסטרטגיית השיווק שלי. יפה.

אז בוא אני אגלה לך איך אני באמת מבדל את עצמי: הבידול שלי הוא בזה שאני אני. אני אוטנטי, חושב באופן עצמאי ואומר מה שיש לי לומר - כל זאת אחרי שימוש בטקט\ אמפתיה וכל השאר - לפי שיקול דעתי הבלעדי והענייני.

אם אני החלטתי לכתוב הכללה בקשר לרוחניקים קבליים, הרי שעשיתי את זה לא כדי להיו באסטרטדיה שיווקית, אלא כי אני יודע קצת על הנושא הזה. יש פה משהו ענייני לגברת הזאת, ואני חושב שהפואנטה היא דווקא שם. לכן כתבתי את זה.

הצורה שבה אתה מתיימר לחנך אותי (תהיה גמיש, תהיה ככה...) היא אותי היא בעיקר משעשעת. אני מודה לך על הכוונה הטובה, ואני בטח לא נעלב, כי אני באמת כבר לא בשלב הזה.

אני גם לא מוטרד כשאחת לכמה זמון בא מישהו ויורד עלי. הנוסח המקובל הוא "דווקא ממך בתור מטפל ציפיתי ליותר". מה אני עושה? משתדל לענות עניינית ובקצרה, ככלך האפשר.

אז הנה השתדלתי לענות גם לך עניינית, גם אם זה לא היה ממש קצר.

בעניין ההכללות

ראשית, חלילה לא מנסה לחנך...
תשוט תמוה היה בעיני חלק מהתשובות שלך.
אוטנטיות זה מעולה. זה מה שצריך.

גם מזמן כבר ראיתי את האתר שלך, ולכן קצת מוזר לי הצורה שאתה לפעמים כותב פה.
אבל מי כמוני יודע שמילים זה 7% מהתקשורת בלבד... ולכן בפורום קשה לשפוט... כי אולי המילים שלך משקפות משהוא אחר שכל אחד תופס אחרת בלי לראות את שפת הגוף ותון הדיבור...
בכל מקרה - לא פה בשביל לחנך... אבל כן מנסה להבין מה העניין, כי לפעמים לדעתי, וחוזר שוב - לדעתי, התגובות האלו לא עוזרות לשואל, רק מעוררות אצלו אנטיגוניזם.

בעניין ההכללות:
אנשים אכן מכלילים, יש לזה סיבה טובה.
אבל כמו שאתה יודע לכל מטבע יש שני צדדים.
אם ראית משהו פעמיים והוא אותו דבר מאותה צורה, אדם מייצר הכללה...
אבל מה לעשות -סטטיסטיקה צריכה לפחות 30 מקרים בשביל להיות מדוייקת.
לכן ההכללה היא מקרית לחלוטין.

אומנם היא נועדה להגן כפי שאתה אומר, אבל בניית חומה לשם הגנה גם סוגרת את מי שמגן בכלא של עצמו ומונעת ממנו להתפתח.
לכן צריך להשתמש עם הכללות בצורה נבונה שמצד אחד מגנה ומצד שני לא מונעת התפתחות.

משהרגשתי שההכללה שלך יכולה להשפיע על אחרים למניעת התפתחות (במה שאמרת על הקבלה) הגבתי לזה.
לא היה פה כלום מעבר, אבל אני שמח שזה קרה כדי שהשיחה על ההכללות תצא לפועל.

אגיד לך דבר אחר - מבין המגיבים הקבועים בפורום, אתה אחד מאלו שאני כן מעריך! למרות שאני חולק עליך בהרבה דברים בצורת ההגשה.
לפחות יש לך כוונות טובות, וזה מורגש. בניגוד לחלק אחר שמגיב פה, שבא לעשות צחוק מאנשים בשביל לספק לעצמם את האגו שלהם עצמם...

מריוס זכריה

Member
מנהל
הצורה שאני כותב

לפעמים זה מאוד רך ואמפתי. עש כאלה שזה נראה להם רך מדי.
לפעמים זה בוטה, ויש כאלה שזה נראה להם בוטה מדי.
למה פעם ככה ופעם ככה?
לפי המקרה.

אם אתה לא מבין למה הגבתי למישהו ככה ולא אחרת, ואתה רוצה לדעת למה, אתה יכול לשאול.

אני שוב חוזר ואומר: לגברת ששואלת כאן, זו הייתה - לעניות דעתי - התשובה המתאימה. היא חושבת שהיא מפותחת ובעלה לא. היא יודעת והוא לא. היא פתוחה והוא לא. אפילו לא הייתי הראשון שאמר את זה. אמרו את זה לפניי.

ואני יכול להגיד לך שלמרות שאני מאוד בעד התפתחות אישית, חלק עצום מה"מתפתחים" הופכים בעקבות זה לקרציות.

כמובן - לא כולם.

ברור

ברור לגמרי שלפעמים צריך להיות רך ולפעמים קשה... גם אני עושה את זה.
לא זהו היתה הכוונה... אבל שטויות, אנחנו מבינים את העניין.

לגבי המקרה הזה - אתה אכן צודק בכמה דברים:
1. מי שעובר התפתחות, קשה לו להיות אחרכך בסביבה של כאלו שלא עברו את זה... אלא אם יש לו חמלה מאוד גדולה כאישיות....
זה קורה כי אנשים אלו מרגישים שלוקחים אותם אחורה אם הם נשארים עם כאלו שלא עברו התפתחות... לרוב זו הסיבה למה שאמרת.

2. אכן במקרה הזה היא חושבת שהוא הבעיה... וזה לעולם לא נכון. תמיד הבעיה היא אצל שני הצדדים. גם בזה אתה צודק.

3. בדיוק בגלל זה פתחתי איתך שירשור, כי ידעתי שתגיב בצורה עניינית! :)

4. מילים קיצוניות מובילות בהרבה מקרים לפעולה, אז ברור לי למה להשתמש בהם. אין עם זה בעיה, אבל כמו שאמרת זה תלוי במקרה... במקרה הזה קצת חלקתי על האופן, ולכן רשמתי.
יש כאלו פה בפורום שלא אהבו את זה שכתבתי לך מה שכתבתי... זה בעיה שלהם. משום מה נראה לי שאתה הבנת הרבה יותר מהם למה כתבתי לך.
בכל מקרה, תמיד שיעשע אותי לקרוא את מה שאתה כותב (הרבה זמן לפני שהתחלתי להגיב פה). לרוב אתה מצילח לגרום לאנשים לחשוב, בדרכך המיוחדת.

פצית219

New member
בחיי, אני כמעט רוצה שיהיו לי בעיות זוגיות

רציניות רק כדי שאוכל לבוא אליך לטיפול.

למעלה