חמשת הלהקות שלי
טוב בואו נראה.. השנה דוקא התחלתי לגלות סימטיה להמון להקות מאיזור הדמדומים" כאלה שמופיעים בעיקר בתחנות רדיו אנטרנטיות כמו XFM, ובערוצי טיוי כמו :MTV2. אז המינון שלי מ20 להקות בערך..(ממש שמעתי הרבה השנה) יצטמצם ל5, לפי האילוץ שרן נתן...
1. להקת צודק אם לא הבנתם על איזו להקה מדובר, תנסו להקיש CTRL+SHIFT ולכתוב על מיוז כשהמחשב מכוון על אנגלית.. בכל מקרה משנה לשנה אני הופך להיות למעריץ עוד יותר אובססיבי יותר ויותר להם, באיזה שהוא שלב זה כבר יתחיל להתבטא גם בחיצוניות שלי ואל מפנים, אולי איזה יום אני אקעקע על עצמי את הפרצוף של מאתיו (כנראה על הפרצוף שלי) או שאני אתחיל לשתות אלכוהול... כי פשוט אין דרך להסביר את המחלה הזאת..
בעיני מיוז היא סימן אטי מובהק לדור ההמשך של הרוק בעולמנו, אני לא רואה שבעוד 50 שנה, אנשים עוד ימשיכו לגמור מכל הלינקינים האלה והאיוווסנסים(מצטער דורית, גם ה12 אבנים שלך נכללים בסוגיה..), פשוט חיב לקרות משהו אבסלוציוני ,הרוק העתידי יראה בערך כמו אוריגין... כך מסתבר שמיוז הם דור ההמשך של הרוק, הם המוים פריצת דרך בסגנון שלהם, זו תהיה מעין הקדמה של העתיד, בכלל אפשר לדמיין את כל שירי אוריגין, דרך הצילומים המופיעים בו בדרך של "דג'ה- ווה" אופיני לשנות ה2000, אני בטוח שכששמעתם אותו, רובכם דימינו את את העתיד בכל מיני אשליות כאלו ואחרות סטייל "האלמנט החמישי".. יכול להיות שכרומוזמים שלכם במח השתוללו באותה עת, כל שאפר להבין ששמיעה של מיוז, חיונית להתפתחות המח, זה גורם לכם לראות את העולם בהרבה צבעים, ולפתח מן מיומנות של הדמיה מוחשית(תסתכלו על ההודעות האחרונות של אירנה ודורית) זאת בכל אופן תעתי הכנה.. קבלו אותה איך שבא לכם.. מיוז פשוט הכל בעיני.. הם יותר ממוזיקה, והשנה, כמו ששמתם לב, נחשפתי ברמות של מעל המותרות.
2. פלאסיבו - לשלשיה הזאתי יש מקום טוב לצד המוזות, אפשר להסביר זאת דרך הסגנון שלהם, שפשוט לא דומה בתכליתו לאף אמן מוזיקלי אחר.. ששמעתי אותם לראשונה חשבתי "מה זאת המוזיקה מוכת הפארנויה הזאת??! ואז ששמעתי את "this pirtuce" שיניתי את דעתי, וישר עטתי על האלבום החדש שלהם, ואני ממש מבסוט שמיים ממנו, אף על פי שנתקלתי בתגובות שהוא האלבום הכי פחות טוב שלהם, יצרה בי את הניצוץ לשמוע אותם עוד ועוד. בסוף אני רואה שלהקה, שהמונח "קיבוץ גליות" מתגמד לידה (אחד שוודי, אחד אנגלי, ואחד גרמני) הפכה אותי למאזין קבוע שלה, למרות שבזמן האחרון פחות יצא לי לשמוע אותה, אני הגדיר אותה כאחת הסנוניות החשובות של הרוק המתקדם אי פעם..
3. גירלס אלואוד אני חושב שיספיק לכם שאומר שזאת להקת בנות אלטרנטיבית, אבל רק כדי לא לגרור תגובות סרק, אני חושב שכדי שאסים כאן. |התגש|4. Oranzas - להקה אקוודורית המשלבת רוק עם מוזיקת סלסה, מאוד חביבה, והיא עשתה לי מעין "פלאשבאק" רצחני, כי אני זוכר שהשירים שלה ליוו אותי עוד בהיותי בן 12. אחותי בדיוק חזרה מהטיול של אחרי הצבא בדרום אמריקה, והיא הביאה לי את דיסק הבכורה של הלהקה: "parte de ti", שכל מה שאני יכול לומר עליו זה שהוא ניגוביה לאוזן, ואני אמליץ לכל חברי הפורום להפתח לסגנונות אחרים ולקנות\ להוריד את האלבום. ונקנח בלהקה שאני בטוח שכולם מתחברים אליה":
5. Pudlle of mudd לכעוה מדובר בלהקה ששמתי מעט שירים שלה, אבל שאני מציב אצבע על להיטים כמו "nothing last to lose" או "she fucking hate's me" ודומיהם.. בהחלט אפשר לומר שמדובר בלהקה מאוד מאוד טובה, לא פחות מאחרים. עוד כמה שאהבתי השנה, ולא היו רחוקים מלאיש את המקום החמישי: lady of peace, dream theater, the withe stripes,nirvana..