סוסים משוקמים

סוסים משוקמים../images/Emo107.gif

האם יש אצלכם בחווה סוסים שהשתקמו? (הגיעו במצב לא משהו והיום יש שיפור ניכר במצבם). זה יכול להיות מבחינת המראה, ההתנהגות וכל דבר אחר שעולה לראשכם. פרטו במה השיקום בא לידי ביטוי.

אצלינו...../images/Emo107.gif

האמת היא שיש לו מעט סוסים שהגיעו אלינו במצב זוועתי, מוזנחים וגם ברכיבה הם לא היו משהו. בגלל שאין לי כוח לפרט על כל סוס, אני אתן דוגמה אחת עיקרית: את צ'יריפחה קיבלו לחווה בחינם, הוא היה במצב נוראי, היה במצב של תת-תזונה קיצוני, כל העצמות בלטו לו-כולל אלה שבצוואר, הפרסות שלו היו במצב נוראי-שחוקות מאוד ויבשות, היו לו המון צלקות וגרדות והוא היה נראה סוס שהולך למות כל רגע. גם בהמשך כשהוא השמין קצת והתחילו לעשות לו לונג' ולרכב עליו הוא לא הבין מה רוצים ממנו בכלל, היה צריך להתחיל הכל מ-0. הנה תמונה שלו כשהוא רק הגיע לחווה

צ'יריפחה כיום../images/Emo107.gif

הוא השתקם בצורה בלתי רגילה! העלה המון במשקל, הפרסות שלו במצב טוב, הפרווה שלו מבריקה, הגרדות נעלמו.. נהיה סוס ממש חתיך! ברכיבה-ברכיבה צ'יריפחה התגלה כסוס מושלם לרכיבה טיפולית, מכיוון שהוא סוס מאוד נוח ורגוע, כלום כמעט לא מבהיל אותו. גם ברכיבה רגילה הוא לא רע בכלל!
ממש סוס למופת!

לא../images/Emo9.gif למרות שמתאים לו השם../images/Emo107.gif

לצ'יריפחה יש אוזן באמת קטועה, לואן גוך יש אוזן שמקופלת לאחור (פגם מלידה). אולי שיר יכולה להעלות תמונות שלו.

חח!

ככה אתן לא מבדילות בין שניהם??!? לואן גוך האוזן המקופלת היא אוזן שמאל, והאוזן הקטועה של צ'יריפחה היא אוזן ימין!!

פייבורי

New member
אצלנו..=]

בזמן האחרון מגיעים אלינו המון סוסים לשיקום.. בינייהם היה אחד בשם ערמון... ערמון היה אצלנו בחווה פרטי..הבעלים שלו מכרו אותו והוא חזר אלינו בצורה זוועתית.. הוא נראה גרוע והוא במצב קשה...=\ אבל בזכות ויירד ונעה הוא נראה פשוט מושלם! הוא הרבה יותר טוב.... מטפלים בו כל יום ודואגים לו.... כל יום מוציאים אותו מברישים אותו,רוחצים אותו, שמים לו קטרן ושמן... מפנקים אותו...=] זה כיף לראות אותו ככה! זה הסיפוק הכי גדול! כל הכבוד!

חתיכי.....

הוא לא היה סתם סוס...הוא היה סוס ערבי מדהייייייייייייייייים שיכל לקחת תחרויות ככה... הוא נראה כ"כ הרבה יותר טוב עכשיו חוץ מהפצעים המזוויעים האלו

S H I L G I

New member
יש לנו כמה כאלה בחווה..../images/Emo13.gif

יש את ה"מחלקה הסיעודית" שזה דפי וסעדיה..: סעדיה היה סוס שגרר עגלה על איזה כביש, והנהג של העגלה היה איזה ערבי אחד שלא הפסיק להצליף בו עד שהוא התמוטט על הכביש [כמובן שהוא היה עור ועצמות] וחברה של ריקי שכנעה אותו למכור לה אותו וקראה לריקי שתבוא..ריקי לקחה אותו ומאז הוא אצלה. ניסו לרכב עליו, אבל זה גורם לו לצלוע, אז הוא בחצר יחד עם דפי. דפי- לא יודעת בדיוק את הסיפור שלו, אבל הפרסה שלו הפוכה לגמרי והעצם שקעה לתוך הפרסה...לא רוכבים עליו והוא נמצא בחצר יחד עם סעדיה ואני לא יודעת אם זה נחשב שיקום אבל: פרדי היה פעם ברשפון והיה לו בעיה ברגל ורצו להרדים אותו, ריקי קיבלה אותו בחינם [כי היא רצתה לטפל בו] ועשו לו ניתוח שהוציאו לו את העצבים באחת הפרסות... ועכשיו רוכבים עליו והוא אחד הסוסים היותר טובים באורווה. ואחרון חביב.. פאלקור לפאלקור היו בעיות גב..הוא עבר כל מיני טיפולים אני לא יודעת בדיוק..שמעתי אפילו שעשו לו דיקור. לפני שנה ומשו היה לו סרטן בעין והוציאו לו את העין [היא יכלה גם לבחור באפשרות של הרדמה] ומאז הוא בסדר, רוכבים עליו [אפילו קופצים לפעמים] והוא למד להסתדר עם העין האחת שלו...

2eye

New member
פיאה P:

ממש רכיבה טיפולית אצלכם, רק שאצלכם הסוסים טיפוליים XD סתם, את עושים עבודה מבורכת

S H I L G I

New member
שניים מהם זה באמת טוב לב

והשניים האחרים זה לדעתי גם טוב לב וגם קטע שהיה שווה להשקיע בהם..זאת אומרת פרדי היה ברמה ד' אז נראה לי..ופאלקור היה סוס שפשוט הסתדר עם כולם ולא היה בעיה לשים עליו ילדים...וזה גם קטע רגשי שהוא היה אצלה המון שנים וזה [אני אפילו רכבתי עליו באיזה גיל 8..]

2eye

New member
כל שיקום של סוס זה טוב לב

גם אם יש מניע מאחורי זה, יש מקרים שההוצאות גדולות יותר מהרווחים, וצריך לב בשביל זה, בכל מקרה כזה יש סיכון של הפסד כסף, וצריך לב בשביל לקחת סיכון כזה...

למעלה