סוסים חדשים!

סוסים חדשים!

1. לחווה שלנו הגיעו סוסים חדשים ומדהימים שהגיעו אלינו מחוות צח! האחד- מרקו, השני- דנדי. שניהם מתוקים וחמודים! דיון קצרצר- נגיד שאתם רוכבים על סוס שמסרב בכל הדרכים לעבור לקאנטר לפני או אחרי מכשול ובכלל גם בדראסז'. השוט לא עוזר ריצה אחריו לא ממש עוזרת והוא פשוט לא מסכים!? מה הייתם עושים? או מציעים למישהו לעשות?

אממ....

הוא מסרב קאנטר ברכיבה בהרצה או בשניהם??? האמת אין לי ממש מושג אבל אני יוכל לחשוב על זה קצת יותר עם תפרטי יותר....מה בדיוק את עושה? מה בדיוק ניסיתם? האם אתם יודעים פחות או יותר מה הסיבה שבגללה הוא מסרב לעבור? ואם יש לך עוד דברים שנראים לך רלוונטיים...

לחמוטל...

הוא בכל מצב לא מסכים לעבור! אנחנו לא יודעים את הסיבה! קוראים לו מרקו והוא מחוות צח@ ניסינו הרבה דרבון, אנשים כבדים שירגיש אותם, שוטים ( כשחייבים ) ולרוץ אחריו עם שוט או בכלל.... זה לא ממש מזיז לו! או שהוא עושה קאנטר לשנייה ואז חוזר לטרוט!

Alonosha

New member
המפ ../images/Emo15.gif

ניסתם גם להצליף עם המושכות

תבדקו...

יכול להיות שיש לו איזה כאב או אי נוחות במקום כלשהו ובקאנטר זה מציק לו....

S H I L G I

New member
אין כזה דבר "סוס שלא מסוגל.."

יש כזה דבר רוכב שלא עושה מספיק. יכול להיות שאת פשוט מרוכזת מדי בכל מיני דברים ברכיבה שאת שוכחת לשבת ממש ממש טוב בטרוט ישיבה שלפני הקאנטר, ואת קופצת באוכף, זה קורה המון להמון אנשים. אם בכל זאת לא הצלחת. שוט. שוט. ושוב-שוט. שוט הוא מילת המפתח. תני שוט, לא עבד? תני שוט בצורה של שוט קפיצות (החזקת המושכות ביד אחת- שוט ליד הרגל) בכל מקרה, חייבים לחנך את הסוס שהוא צריך לציית לרוכב, תני למדריך/ה שלך לעלות עליו, תני להם לעבוד איתו כמה דקות, כי הם יותר מנוסים ממך והם יכולים לחנך את הסוס יותר טוב שלא יעשה את הדברים האלה. נטע

שוט?

למה???? רגל! רגל! ועוד קצת רגל! קנטר היא תנועתו הטביעית של הסוס, הסוס בטבע בעיקר הולך ועושה קנטר. תנסו לעשות לסוס לונג' לפני הרכיבה. אם הסוס מסרב לעבוד לקנטר לעבוד איתו הרבה על מעברים עולים, עצירה-טרוט, ומעברים מאוד ברורים! אם הוא עדיין מסרב הגיוני מאוד שמשהו בך לא טוב, תנסי לשנות את הישיבה, החזקת המושכות, כמות רגל/יד, וכל דבר אחר. לא צריך ישר להתחיל להיות אלימה! חוץ מזה, מזל טוב על הסוסים החדשים

dearanita

New member
השוט... עזר מכני

ובכן השוט הוא עזר מכני שתפקידו לחדד את עזר הרגל. כמובן שאין להרבות בשימוש בשוט מכיוון שעל הרוכב אסור להסתמך על עזרים מכניים (שוט ודורבנות) אבל במקרים מסויימים השימוש בשוט חיוני ואף הכרחי. אני מוסיף סיכום קצר על העזרים המכניים שנכתב על ידי אחת מהרוכבות דרסז המפורסמות ביותר בגרמניה והיא המאלפת של רוב סוסי הגרנד פרי הגרמניים שאנו רואים בתחרויות אני רק מבקש לא להעתיק את הכתוב ולהפיצו או לפרסמו בכל דרך או צורה שהיא. הקטע נכתב על ידי אלקסה צולטן באומר ומצורפת תמונה שלה. השוט והדורבנות הם עזרים מכניים אשר לא מעורבים בקשר ישיר בין הסוס והרוכב. אלו הם כלי אימון חשובים מאד אך עם כלים אלו דבר אחד צריך תמיד להיות במחשבתו של הרוכב: ככל שהרוכב יותר מסתמך על עזרים אלו, כך פוחת התהליך האמיתי שהוא מקיים כמאמן. השוט משומש לראשונה עם סוסים צעירים ללמד את הסוס להקשיב להשפעת הדחיפה של הרגל. כל סוס צעיר יגיב לנגיעת השוט בכתף או מאחורי האוכף בתנועה קדימה. באימון מוקדם, הסוס חייב ללמוד לא לפחד מהשוט, אלא לכבד אותו. הרוכב יכול להשתמש בשוט כעזר ללמד סוס צעיר להקשיב לרגל כמו עזר הדחיפה קדימה. במהלך תהליך אימון הסוס, השוט יכול לשמש במהלך ה"האף הולט" במטרה להביא את הרגליים האחוריות מתחת הסוס ובכך להביא לכינוס. השימוש השלישי של השוט הוא הענשת הסוס במקרה של חוסר צייתנות. זה מוכרח להיעשות בזהירות רבה כאשר המטרה היא לא להפחיד את הסוס. שתי שאלות חשובות נשאלות בקשר לשוט: באיזה צד צריך השוט להיות, וגם; האם הרוכב צריך להחליף את צד השוט כאשר הוא משנה מושכה. התשובה לשאלה הראשונה היא שבשוט צריך להחזיק בצד בו יש לסוס יותר בעייתיות בשימוש ברגליו האחוריות. השוט לא צריך לעבור מיד אחת לשניה ולרוכב אסור לעולם לחשוב על שני כיוונים ברכיבה. לסוס הישר אין צדדים, הוא רק ישר ונע קדימה. זה חשוב לדעת את שימוש הדורבנות באימון. בחודשים הראשונים של האימון לא צריך להשתמש בדורבנות עם סוסים צעירים. במהלך זמן זה, זה חיוני שהסוס לומד להגיב להשפעת הדחיפה קדימה של הרגל. מאוחר יותר, צריך להשתמש בדורבנות קצרים על הסוס הצעיר על מנת להתחיל לתמוך בו ולעזור לו ללמוד ללעוס את המתג בפיו. אצל סוסים מבוגרים, הדורבנות הם רבי עזר בדיוק בפקודות כמו החלפות רגליים. בכל מקרה, הרוכב מוכרח לדעת שאין הדורבנות משמשים כאמצעי להענשה.

ברור!

אבל אם סוס לא עובר לקנטר פעם אחת, אז הייתי מביאה לו מכה קטנה עם השוט, הסוס מסרב למכשול גם. אבל אם סוס בקביעות מסרב לעבור לקאנטר הגינוי שמשהו לא בסדר, אם כל מעבר אתה תתן לסוס שוט הוא לא ילמד כלום, הוא יהפוך כהה לשוט ויחשוב ששוט זה סימן לעבור לקנטר ולא סימן ענישה. לפי מה שהבנתי אבישג מתארת מצב בו הסוס בקביעות לא מוכן לעשות קנטר, שוט כל פעם לא יפתור את הבעיה.. אגב איזה סוס זה?

אם הוא לא רוצה לעבור גם בלונג'

אז נראה לי שהבעיה היא קצת יותר מאי ציות.... אמרתי לך יכול להיות שמשהו מציק לו או מכאיב לו....תבדקו אם אין לו כאבי גב או משהו....

לדורון ולדרור...

לדורון- זה לא זה! אני לא רוכבת עליו! אח שלי, חברות שלי,מדריכות... ותקשיבי הסוס הזה בא למכשול בטרוט ואחרי זה קופץ וממשיך טרוט! אוקיי אז מידי פעם מצליחים לכמה שניות להעביר אותו אבל הוא נופל לטרוט@ שום דבר לא עזר לנו, קיוויתי שתתנו לי עצות! לסוס קוראים מרקו. אמרו לי גם שקצת קשה לו אבל הוא מתרגל! איזה סיבות נורמליות יכולות להיות? קיצר... יש לך מספיק פרטים... לדרור- כן מרקו הוא די קטן חום ויש לו סימון של חוות צח וגם לדנדי יש כך רק שדנדי שחור! עוד שאלות? ושכחתי איך קוראים לסוס שלך דרור?

אממ אבישג... את דנדי בטוח......

ראיתי אבל אף פעם לא ראיתי אותו באימון.. לסוס שלי קוראים אפולו וקראו לו בחוות צח בנג'י.. אם את רוצה אני מחר(יום שישי) אשאל את המאמן שלי על מרקו ואני יתן לך תשובה.... הוא מכיר אותו ממש טוב והוא בטוח יתן לי תשובה...

S H I L G I

New member
אני אסביר למה שוט...

כי זה ברור מדי שהיא מנסה לדרבן אותו כמה שאפשר, וזה ברור שכשנותנים שוט גם מדרבנם באותו הזמן..קפיש?

אבישגגג אני לא מאמינה!! כנסי דחווףף

קודם כל אני קניתי את הסוס שלי מחוות צח!!!!!! ואני מכירה את מרקו ודנדי נראה לי אני יודעת מי זאת או זה... לא זוכרת... אבל את מרקו את זוכרת!! ונכון הוא קטן כזה בצבע חום והוא רץ למכשול מאוד מהר... אמממ ונכון יש להם סימן על התחת של "צח" עם פרסה מסביב!?!?! קיצרר שמעיי המאמן שלי מלמד גם בחוות צח והוא מכיר את מרקו הזה מעווולההה.. את רוצה שאני ישאל אותו בשבילך מה לעשות בנידון?? כי הוא מכיר אותו ממש טוב והוא יצא עם הסוס הזה לתחרויות ומרקו הזה השתתף בתחרות שהייתה אצלנו בחווה לפני כמה חודשים.. הוא קופץ פצצה אבל צריכים לדעת איך לרכב עליו ואפילו המנהל חווה שלנו רצה אולי לקנות אותו אבל בסוף הוא לא קנה אותו...

אמרו לי

שהגיעה סוסה חדשה לחווה!!! קוראים לה צ'יקיטה או משו... והיא מהירה וצעירה... אופפ אני כל השבוע לא רכבתי...

היי

דנדי סוס ענקי חום ויפה? של אילת? אם סוס לא מוכן לעבור לקאנטר יש לו סיבה. ורוב הסיכויים שזה בגלל הרוכב שלו הישיבה שלך היציבות שלך הידיים או הרגליים שלך מציקות לו ... משהו ממך אם תרכבי נכון הוא יעבור לקאנטר

סוס שלא מוכן לעבור.

האם ניסיתם להעביר אותו על שני הצדדים? שוט לא יעזור, שוט במקרים כאלה לא ממש עוזר. תנסו לתת לו גם קצת אם המושכות מצד לצד, תנסו לבדוק אם מפריע לו המתג או האוכף או כל דבר אחר, ואם הרגלים שלו בסדר! זה אחד הגורימים לאי עבירה לקאנטר...! תבדקו את הרגלים שלו...! או שהוא סתם חצוף, אז צריל נוווורא להיות עקשים, ולא לוותר לו על כלום! אפילו אם הוא נגיד לא נכנס מספיק עמוק לפינה, לא לוותר לו! כי אז הוא מבין שיש לו זכות לעשות מה שבא לו...!!!

S H I L G I

New member
אולי....

אולי תעשו לו לונג' פעם אחת רק עם אוכף פעם אחת רק עם ראשייה ואם כלום לא עוזר אז גם בלי כלום.. הרעיון לראות איפה הבעיה. יענו...אם עם הראשייה הוא לא רוצה לעבור (תעשו מושכות מתוחות איכשהו..) ועם האוכף הוא בסדר סימן שהמתג או הראשייה מפריעים לו.

למעלה