סוסים חדשים!

טוב אבישג אני חוזרת אליך עם........

תשובות... הייתי היום בחווה (יום חמישי) ופגשתי את המאמן שלי... סיפרתי לו שאני מתכתבת בפורום סוסים כזה ואני מכירה ילדה אחת שכרגע עברו אליהם דנדי ומרקו האלו מחוות צח לחווה שהיא רוכבת.. אז הוא אמר לי שנכון... ואז סיפרתי לו על הבעייה שלכם עם מרקו.. תקשיבי מה הוא אמר לי: הוא אמר לי שהוא לא ממש עושה בעיות בקאנטר חוץ מהעניין שהוא לא אוהב לעשות קאנטר שמאל וזה באמת קשה לו.. הוא אמר לי שהסוס הזה תמיד אבל תמיד רכבו עליו עם דורבנות ושרוצים לעשות איתו קאנטר שמאל אז היו צריכים להכניס אותו עמוק לפינה ולסובב לו את הראש ממש שמאלה וללחוץ עם הרגל הפנימית חזק כדי שיעבור לקאנטר שמאל.. ולתת לו שוטים חזקים על צד שמאל כדי שיגיב.... הוא אמר לי שחוץ מזה אין לו בעיות והוא אחלה סוס... והוא אמר לי שדנדי הזה הוא פוני שחור פצצה.. והוא סיפר לי שהתחרו איתו מסלולים של 80 ככה והוא כמעט על פעם זכה מקום 1... אז לכי עליו.. ומרקו זה יעבור לו פשוט תרכבו עליו כמו שצריך וכמו שכתבתי לך למעלה... ואם יש לך עוד שאלות את יכולה להפנות אלי ואני יפנה למאמן שלי...

הסימן למעבר לקאנטר ברגל נכונה זה...

לעבור לטרוט ישיבה, אחרי זה להאט את הסוס עם המושכה החיצונית, אחרי זה לשים את הרגל החיצונית קצת מאחורי המקום המקורי שלה בישיבה נכונה (כדי לסמן לסוס להתחיל את הסדר הנכון של הרגליים כדי לקבל קאנטר ברגל מובילה נכונה) אבל לא לשכוח גם ללחוץ(לדרבן) עם הרגל הפנימית כדי להכניס אימפולסיה(אנרגיה). מעבר לרגל מובילה נכונה לא עושים עם הרגל הפנימית (רק בדרסז' ברמות הגבוהות עושים מעברים לקאנטר עם יותר רגל פנימית מאשר חיצונית) אלא עם הרגל החיצונית יותר מאשר פנימית כדי לסמן לסוס להתחיל את הסדר הנכון של הרגליים... אז עם הסוס מסרב לעבור לכם לקאנטר אז או שיש לו בעיה ברגליים או שאתם עושים את הסימן הלא נכון והסוס לא מבין אותכם כראוי...

dearanita

New member
לא מדוייק...

זה לא מדוייק שרק ברמות הגבוהות המעבר אמור להתבצע מהרגל הפנימית וברמות המנוכות יותר מהרגל החיצוני... תפקידה של הרגל החיצונית הולך ומטשטש והרבה פעמים אף מקבל משמעות לא נכונה... מעבר נכון לקנטר אמור להעשות ע"י לקיחת המשקל פנימה ואחורה ולחיצה עם הרגל הפנימית על מנת "להעלות" את הסוס לקנטר. הרגל החיצונית יחד עם המושכה החיצונית רק שומרת את הסוס ישר ומוודאת שהוא לא בורח עם האחוריים...

bitonano

New member
רכבתי עליו ביום חמישי

הוא מותק חוץ מהבעיה של הקאנטר שמאל. בקאנטר שמאל הוא משתפר כל יום, כבר לא תמיד צריך שוט במעבר והוא לא נופל לטרוט מתי שבא לו.( ברור שזה תלוי ברוכב). קאנטר ימין הוא בכלל מלך והוא בין הסוסים הכי לא סרבנים שאני מכיר(קפצתי איתו). דנדי פשוט פוני מדהים שלעומת מרקו הוא יודע לעבוד עם המושכה (מרקו לא) והוא פשוט יפה. הבעייה של מרקו לדעתי זה שהוא לא בכושר בכלל (אחרי כמה סיבובי קאנטר הוא כבר מזיע בכל הגוף), ושהוא צעיר נורא ויש לו עוד הרבה ללמוד.

נכוןן אם תסתכל למעלה תראה ש.....

כתבתי לך על הבעייה של הקאנטר שמאל שלו.... אני מכירה את מרקו והמאמן שלי מלמד גם בחווה שהם היו בה.. (חוות צח).. והוא לא סוס שמסרב... הוא מסרב רק בגבהים היותר גבוהים..

בקשר למרקו ולדנדי...

אוקיי אז ככה, מרקו לדעתי גם השתפר בזמן האחרון לפי מה שמספרים לי ולפי מה שאני רואה. חוצמזה לדעתי איתמר רוכב עליו מדהים... אני רוצה את דנדי! אבל בשיעור אחד של דנדי בחווה שלנו אז הוא ממש לא היה בקטע של הרכיבה! הוא בקושי זז, והוא בא למכשול ויצא בשני צעדי קאנטר וחזר לטרוט ולהליכה... הוא לא עבד נורמלי! אבל שניהם סוסים אחלה, ולכל סוס יש יתרונות וחסרונות, ובסוף כל החסרונות הופכים ליתרונות בסופו של דבר אם מתאמצים!

תמונות מהשיעור

אז צילמתי כמה לא היה לי כח לצלם את כולם גם לא הביאו את כולם אז צילמתי את מי שהיה. כי השיעור בהוד השרון החווה ביער חורשים ולשיעור מביאים רק את המבוקשים! אז כאן יש את ויקטור שהוא קווטר גזעי אני המצאתי את השם! אני עליו.. ואת דוד שהוא מאד עצבני זה בסוף שכבר אין עליו את המושכות ואת שלג הפוני המהמם.בתמונה הוא עם תימורוש עשינו לטו חד קרןן בפוני שלו

למעלה