סוסים ואומנות

גם אני הייתי שם וצילמתי את זה!!

הנהה
וגם בטיול בת מצווה

dixie chick

New member
אני חושבת שכולם כאן קצת התבלבלו

מטרת השרשור לא היתה "תמצאו לנו אומנות עם סוסים ושימו בפורום" השרשור היתה מה אומנות עם סוסים עשתה לכם באופן אישי, איך היא השפיעה עליכם, איך היא שינתה או באה לידי ביטוי מתוך העבודה שלכם עם סוסים...

תםטםOHIO

New member
אני עם דיקסי כאן

זה תמיד מפריע כשמשהו מפוזר ולא ממוקד, זה הופך מייגע למצוא הודעות רלוונטיות לנושא כשבאמצע יש שיחה אישית בין משתתפים או משהו לא קשור. זה מפריע וזה גם לא אדיב כלפי כותב ההודעה או שואל השאלה (לאו דוקא אני במקרה הזה) כשמפזרים לו את הנושא לשיחות על קלאב מד למשל, ועוד משהו, חלק מהמשתתפים פה מזמן עברו גיל בר מצווה/בת מצווה, אתם הצעירים, מוזמנים לפה בכיף, אבל ובעיקר שתכף מתחיל חופש גדול, זו במה לדיונים ענייניים, תתמקדו בנושא הדיון. אפשר בקלות היה לפתוח הודעה חדשה ולצרף לשם תמונות מטיולים בעולם. מקווה שהבנת את כוונתי, ליאת

אבל...

אפשר לפרסם כל מיני יצירות ואז לערוך עליהם דיונים של מה הם מייצגים, מהי עמדת האמן, וכ'?

תםטםOHIO

New member
זה היה הרעיון ../images/Emo13.gif

אפילו אם ההודעה הראשונה היתה כללית, התיחסתי בה לקשר בין אומנות ורכיבה והתרומה ההדדית בינהן. שמחתי מאד לקרוא השתתפות בנושא (וגם נהניתי מהתמונות ששלחו, זה היה בונוס - ולכן פתחתי עבור תמונות ושיחה כזו הודעה חדשה).

../images/Emo45.gifמבין אותך..

למרות שזה גם קשור לנושא בכלליות..אבל בכיף אני אשתתף גם בשירשור הבא לתמונות... ודרך אגב, אמא שלי מורה לאמנות.. אז אני יכול לשאול אותה קצת על יצירות והתמונות של הסוסים בעבר..

shirli0811

New member
לדעתי.. ~ולא קראתי את שאר התגובות~

סוסים-חיה אצילית, מרשימה, חזות מיוחדת. בד"כ סוסים היא חיה שכיף ליצור אותה באומנות, אני אישית מציירת סוסים בכל מחברת, עשיתי שעון עם ציור סוסים, ומתכננת עוד כמה דברים בראש. הרכיבה תרמה לאומנות-בעקבות התפתחות הדראסז' הרבה פעמים אפשר לראות יצירות שבהם הסוסים נראים במסגרת, מכונסים-עגולים ורציניים כמו בדראסז'. ממ.. הציור, עבודה אומנותית עם סוסים לרוב מתבטאת ע"י אנשים שאוהבים סוסים, שחיים אותם. אנשים כאלה בד"כ ביצירות שמים דגש על כל הגוף העוצמה של הסוס, אך במקביל מנסים תמיד ליצור עיניים תמימות כנות וטובות לכול ציור. כל ציור של סוס הוא ייחודי, אף פעם אין ציור שדומה לאחר, זה איכשהו גם סוס אמיתי ככה, אי אפשר למצוא באף מקום בעולם שני סוסים שזהים זה לזה באופי, במראה וכו', כל סוס הוא אישיות חדשה, וכך גם כל יצירה שקשורה לסוסים. כל סוס מבטא דבר אחר-יש סוסים שמבטאים חוזק, אוצמה, יש סוסים שמבטאים רוך ותום, יש סוסים שמבטאים את היופי שבעולם הדימיון, היצירתיות-עד קרן, סוס עם כנפיים וכו'. לכול ציור יש ביטוי חדש ושונה משל היצירה הקודמת. עולם הסוסים הוא עולם מלא ומלואו, יש בסוס מכל הדברים שמקיימים עולם: סוס הוא חיה ששימשה למסעות והובלות בימי הביניים, שימשה כחיה לוחמת, סוס שימש ומשמש חלקאים בכול רחבי העולם, אפשר לאכול את בשרו [כן זה ממש רע אבל זה יוצר עולם] . סוס-חיה נטרפת, חיה צמחונית, שזה איכשהו מראה אצילות שהחיה עם כל העוצמה והחוזק, יכולת לאכול בע"ח היא נשארת עם הצמחים, זה מראה איכשהו שלסוס יש אופי וטבע צנועים. סוס חיה חברותית שחיה בעדר, מראה על אחווה ושלום בין הסוסים בעדר, אך במקביל על האיבה כלפי הסוסים הנחותים ושלא שייכים לעדר. כמו בני אדם, שקשה להם לקבל את מי שששונה מהם בצורה שווה ושיתופית. סוס משמש לרכיבה ספורטיביות בענפים שבעולם ושמתפתחים עכשיו בארץ, עם כל הצניעות של החיה הזאת כלפי עצמה, הסוס מבטא הכול. אני חושבת שעם הסוסים ניתן לתאר את כל הטוב והרע שקיים בנו, בני האדם- מלחמות, אהבה, תאווה לטרף, תשוקה, טבע כשהם חופשיים במראה, כלא כשהם סוגרים מאחורי סורג בחוות, גדלים ומינים שונים. הסוסים איכשהו יכולים לשקף לנו את מי שאנחנו, ולדעתי הרבה מבטאים את הרגשות שלהם כלפי האדם והסביבה בעזרת היצור המדהים הזה באומנות, חלקם נותנים ביקורת נוקבת, ואחרים ביקורת אחרת. כל ציור משקף סיטואציה, שהרבה פעמים אם נחליף את דמות הסוס בדמותנו נראה כי אלו חיים שאדם רוצה לחיות, ציירים רבים מציירים סוסים חופשיים במראה-כל אחד רוצה להיות חופשי, אדון לעצמו, לחיות בטבע, ללא לחץ. סוסים במלחמות-ההרס והחורבן שנעשה ע"י האדם, ביקורת נגד האדם. סוסים שמצויירים בזמן רכיבה-לדעתי איכשהו זה גם יכול להראות הרמוניה, שיתוף פעולה שיכול להיות בין 2 דברים כ"כ שונים שמתקרבים. ויש לי עוד הרבהה הרבה דוגמאות לכמה שהאומנות מבטאת את העולם האנושי באמצעות הסוסים.

למעלה