ההבדלים בין התפיסות של דאלי ומארק
לפי מה שראיתי בשני הציורים של האמנים, אני חושב שמארק היה הרבה יותר בקרבת סוסים מאשר דאלי. לפי הציורים של מארק, הסוסים הם חיה יותר אנושית, למשל בציור הראשון זה בא לידי ביטוי בשפת הגוף של הסוס - אני רואה בציור הזה סוס, שעומד בתנוחה ביישנית ואולי אפילו שובבה במקצת, משהו שמאוד מזכיר לי אנושיות. גם בתמונה השניה שלו, יש בה 2 סוסים שגם, לפי שפת גופם בציור, אפשר לראות שטוב להם ביחד, והם נראים רגועים ונינוחים - עוד תכונה אנושית. לעומת זאת, ביצירתו של דאלי, הסוס עוצמתי מאוד - אפשר לראות זאת לפי הצורה שבה הוא עומד, ולדעתי, בשביל דאלי סוסים היוו משהו מאיים במקצת - ביצירה רואים שהסוס נמצא בתנוחה שמזכירה התקפה: עמידה על שתי רגליים (כמובן שכאשר סוס עומד על שתי הרגליים, זה לא ממש התקפה, אלא התנגדות, אבל בעיני דאלי שכפי הנראה, היה בעל פחות ניסיון עם סוסים, זו הייתה התקפה). לדעתי, דאלי ראה בסוס את החיה הפראית שבו לעומת מארק, שהדגיש בו תכונות אנשויות. כמו כן, בציורים של מארק הראשים של הסוסים הם למטה או לצדדים ובציור של דאלי, הראש של הסוס נמצא למעלה. כאן בא לידי ביטוי מה שכתבתי בתגובה הקודמת, שלאנשים רבים הסוס יכול להראות מאיים, כמו במקרה של דאלי שראה בו חיה פראית ואולי אפילו מסוכנת לעומת מארק שארה בו יצור תבונתי, אנושי, נינוח...