סוסים אהבה- חובה

shirli0811

New member
זה ברור שלכל מקצוע יש את הסיכונים שלו..

אולם ברכיבה הסיכונים הרבה יותר רבים. ביטוחים ופוליסות לא יועילו כ"כ במקרה שסוס שאוהבים שובר את הרגל. הפוליסה תגיד שחייב להרדים אותו, הרוכב באופן רגשי לא יוכל לוותר עליו וישאיר אותו בחיים. הדיעה שלי על ביטוחים? בד"כ משלמים על ההוצאות הקטנות, כשמגיעים לבעיות רציניות הביטוח לרוב בורח ולא משלם את מה שצריך. אני דווקא להיפך בהבדלה בין נשים וגברים ברכיבה ובכלל מתווכחת בנושא הזה לא מעט עם מדריכים שובניסטיים, אבל עצם העובדה שיש חוקים ל-א מונעת מאנשים להפר אותם. עם כל הצער והיגון יש העדפה לגברים בתור מדריכי רכיבה ועובדי חווה כמו בעוד הרבה תחומי עיסוק אחרים, וגם הכרתי מדריכים שאמרו לי שהדבר היחיד שחסר לי ברכיבה זה ביצים, ורק ברגע שיהיו לי ביצים אז אני אהיה טובה מספיק.... שינוי בחיים הכרחי וקיים וקורה בכל יום, בכל דקה, ובכל שנייה. אולי ייצא שכאילו אזהרתי מלהסתמך על עולם הסוסים בלבד, זאת לא בדיוק אזהרה, זה יותר נובע משינויים שאני יודעת שחלים ויחולו אצלי בחיים ולכן כדרך האדם אני מנסה תמיד לתכנן מה יהיה בחיים שלי במצב שיקרה X דבר שיפגע ב-Y דבר. אני אישית נגד פחד. אני בעד לנצל את החיים ולהנות מהם כמה שיותר, ואם מפחדים מדבר מה להיפך לעשות אותו ולהנות מההרגשה של להתגבר על הפחד. עד לפי אולי שנה כול החלומות שלי בעתיד היו רק לעבוד עם סוסים, לחיות איתם, להקים אורווה אצלי בבית, שיהיו לי הרבה תלמידים, להצליח ולהתמקם במקצוע. בעצם כל דבר שעשיתי הייתה לו מטרה שבדרך ישירה או עקיפה הייתה קשורה לסוסים, כיום אני עדיין רוכבת על סוסים ואוהבת אותם ונושמת אותם והכול, אבל לא רואה בהם המקצוע היחיד לכול ימי חיי, וזה אולי גם מפחד שעם השתעבדות למקצוע האהבה שלי כלפיהם והרגש יכול להיות מעוס וחסר פרופרצייה יחסית למה שהוא היום, דברים שראיתי שקרו אצל לא מעט אנשים בעולם הסוסים. אני חושבת גם שעבודה כל יום עם סוסים, רכיבה טיפול והדרכה, במשך כל היום לאו דווקא מחייבים את העובד הנ"ל להראות בדרך זו שהוא יותר אוהב את הסוסים מעובד אחר שאוהב סוסים אך מקדיש להם פחות שעות ובשעות שהוא כן משקיע הוא נותן את כל נשמתו בשביל הסוסים. ראיתי במהלך הדיון הזה שאחד הקריטריונים העיקרי שהיה בדיון הזה של אהבה-חובה וסוסים, הוא השעות שמקדישים לסוסים. ידוע שזמן הוא כסף, אז אחת השאלות העיקריות שלי היא האם אחד חסר יכולת כלכלית שאוהב סוסים, אך מצבו הכלכלי אינו מאפשר לו לממן את הענף הזה נפסל מראש והוא לא יוכל להתקדם, לקחת שיעורים, ללמוד על החיה הזאת וכו'..? ואני מדברת במצב הכי קריטי שבו נער בן 13 צריך לצאת לעבוד בשביל שיהיה לו כסף לקנות למשפחה שלו אוכל, והוא לא יוכל להתנדב בחווה בשביל שיעור רכיבה ושעות עם הסוסים. אז בתור אנשים שאוהבים סוסים אחד הדברים העיקריים והכיפיים ביותר לעשייה זה להעביר לאנשים שיודעים פחות ומוחם צמא לידע חדש דברים שהם לא ידעו על סוסים. אז הילדים שרוצים לדעת אך לא מתאפשר להם, וכביכול אין להם זמן להרוות את צמאונם נחשבים שאינם אוהבים מספיק את הסוסים? אז האם החובה שלהם כלפי המשפחה גורמת לפסילת האהבה שלהם סוסים, להרחקת הסוסים מחייהם ובכך כביכול הם לא יוכלו להתמקם במקצוע, כי למקצוע הזה דרוש זמן? אז במקרה כזה החובה כלפי המשפחה מנצחת את האהבה כלפי הסוסים, ואולי במקרה כזה אוהבי הסוסים מפסידים ילד שיכל להיות אלוף הארץ הבא אם הייתה לו יכולת כלכלית, ואם לא אלוף הארץ אז מדריך רכיבה מעולה, ואם לא מדריך רכיבה אז עוד תלמיד שאוהב סוסים מכל נשמתו. הדוגמא הזאת קוראת בהרבה מקומות בארץ ובעולם, אז מה דעתכם על הילד הזה? איך הוא מתקשר אליכם בתור אנשים שעוסקים בסוסים כל יום ואוהבים אותם, האם ילדים כאלה נחשבים בחובות שלכם, בתור מדריכי רכיבה/אוהבי סוסים/בני אדם?

dixie chick

New member
אין פה פסול ולא פסול

יש פה גישות שונות ושתי דיעות שונות וזה בסדר שלא לכולם יש את אותה דיעה לך לא מתאים לחיות חיים של עבודה קשה בשביל אהבה אמיתית (מסיבותיך שלך) ולאחרים כן מתאים את לא מאמינה שנשים יכולות להשתלב ברכיבה ובמקצוע ואחרים כן מאמינים וזה בסדר גמור... חיי בשלום!

shirli0811

New member
אני כן מאמינה שנשים יכולות להשתלב

רק שזה יותר קשה להן מלגברים..

תםטםOHIO

New member
מהיכן הבאת את הנתון

שברכיבה הסיכונים גבוהים יותר מנהיגה בכביש? ממה שקראתי ממך - עלו שני נושאים למעשה שאת שואלת לגביהם - 1 - האם יש מימון לילד מוכשר ברכיבה? ו-2- האם אשה יכולה לעסוק ברכיבה ובתחום הסוסים בהתחשב בהתפתחות שלה בחיים (והתיחסות קצרה-, לא כל אשה חייבת להכנס להריון, וגם אם היא רוצה ללדת - היא יכולה לתכנן לעצמה את הקריירה וזה עדיין נכון ורלוונטי בכל תחום שנשים עוסקות בו בחיים. בכל מקום שהחוק ששומר על זכויותך אינו מתקיים יש מקום לתבוע אותו. ) אז נכון להיום לגבי שאלה 1 יש מקרים בהם רוכב או רוכבת בעלי פוטנציאל יקבלו ספונסרשיפ מטעם גורמים בספורט או גורמים פרטיים. עדיין בח"ול זה יותר מקובל מאשר בארץ אולם זה בכל זאת קיים למי שרוכב ומגלים עליו השגים נדירים. אולם מי שעוד לא התחיל לרכב ונמצא במצוקה כלכלית לא פנוי לספורט וזה בכל גיל או שלב בחיים, ויש מי שמטפל בכך - מוסדות ספציפיים, ביטוח לאומי וכדומה. חוצמזה, אין ממך שום דרישה, כל אחד בוחר מה שהוא יכול ומתאים לו. אף אחד לא מכריח מדריכת רכיבה להיות כזו, או מתחרה או כל תחום אחר. רוצים ומתאמצים מצליחים, לא חובה כל אחד עושה כרצונו וכיכולתו. לגבי שאלה 2 אין שום מגבלה לאשה לעסוק בכל תחום בחיים, כולל סוסים. כל מי שטוען אחרת טועה ומטעה.

shirli0811

New member
התכוונתי לכך שברכיבה סיכונים

יותר גבוהים להיפצע מאשר לשבת במשרד וכו'. נהיגה בכביש במדינה שלנו זה כבר ניהיה בור ללא תחתית ועם כל המאמצים הפסקת התאונות הפחתתה בפועל לא קורת, ומתאונות הדרכים יש לא מעט משפחות שכולות. אז לגבי 1-ספונסרים בארץ בקושי ממנים ועוזרים לתלמידים חלשים מבחינה כלכלית להתקדם. המקרים שבהם ילדים מעוטי יכולות מבוזבזים קורים לא מעט ואני עדה לכך. ברור שאין חיוב לאף מדריך רכיבה או כל גוף אחר לסייע לאנשים הללו [למעט בית לאומי וכו'], אבל בתור בי אדם ואנושיים אולי יש מחוייבות לסיעע לאנשים הללו ]ואני לא נכנסת לזה עכשיו]. לגבי 2-מבחינתו הנשים אין מגבלות, מבחינת המדריכים הגברים לא פעם ולא פעמיים העבירו לי מסר על ה"מגבלות" בגלל היותי אישה. כמובן שהם טועים,ואני מעבירה להם עד כמה שזה לא נכון, בכול מקרה אי שם בלב ואולי גם בראש נכנס אליי משהו מדבריהם לתת מודע....

תםטםOHIO

New member
לי, הישיבה במשרד מאד מסוכנת ../images/Emo9.gif

מסוכנת לי ולכל הסובבים
, אבל לא בצחוק, נזקים מישיבה במשרד, על כסא בישיבה ממושכת, מול מחשב, ללא פעילות גופנית, בלחצים וכד' מביאים לפגיעה שלא הייתי משווה אותה מול פעילות ספורטיבית, בדרגת סיכון גבוהה. אני בדיעה שאדם שעוסק בדבר שמפרה אותו ושהוא אוהב, כבר נמצא במקום מתאים ולפיכך, גורם לעצמו לבריאות. את צודקת לגבי הספונסרים. בילדותי זה היה עוד פחות, ולמרות זאת, יש הרבה יותר רוכבים ממליונרים שרוכבים. חלק מהקסם זה לראות את היש, את מה שכן קיים ולהפיק ממנו. וכאן כל הטיעונים נכונים - כסף עוזר, קשרים מועילים, סוס פרטי וכד' מפתחים ומקדמים, נכון. ואני בעד למצוא דרכים לממן ולפתח ספורטאים, וגם בעד שגישה לסוסים תהיה זמינה (זה בעצם היה ועדיין החזון של חוות הפארק למשל) לאנשים מהשורה, לא רק למי "שמעל המים". לגבי 2, אני שמחה שאת מודעת לדרך בה מגבלות וקשיים עלולים להכנס ולהפריע לאדם לקיים את מה שהוא יכול לו ומתאווה לו בפשטות ובענווה. עשייה אמיתית ועצמאות במחשבה, ברגש ובמעשים מאפשרת לכולם לפעול מחוץ לאילוצים. גם מי שמעביר מסר מוטעה ונחשף לעשייה כזאת (עצמאות נשית ללא מגבלה) מוצא את עצמו נושם בקלות יותר, בעולם עם יותר אפשרויות לעצמו ולאחרים/ות.

shirli0811

New member
כדרך אגב אני אישית סובלת מהיפראקטיביות ../images/Emo8.gif

ואת צודקת בהחלט בכך שאת אומרת- ברגע שאוהבים מקצוע מכל הנשמה הבריאות גם מגיעה.

תםטםOHIO

New member
משהו קטן אבל חשוב (וקצת אישי) -

עלו לי ככה מהזכרון, כל המדריכים שהדריכו אותי מאז הילדות ממש וניסיתי להזכר אם מי מהם רמז אי פעם משהו בצורה שובניסטית או הגביל את היכולות שלי או של בנות ונשים אחרות, ולא עלה לי אף אחד כזה. בתחומים אחרים מסוסים.., דוקא כן. אבל לשמחתי, אני זוכרת שכל אחד מהמדריכים או אנשי הסוסים שהיו תמיד פירגן, ולמשל את הרעיון שאסע לחו"ל בת 15 להתחרות העלו שני מדריכים שלי, שאני מודה להם על כך, ועל הבטחון והערכה שהם נתנו לי בהצעה הזאת. חשוב היה לי להבהיר את זה.

תםטםOHIO

New member
וגם,

שזה לא אומר שלא נפגשתי עם מדריכים אחרים או שמעתי או הכרתי נשים שבפירוש סבלו, מהתנהגות מקטינה מצד מדריכים או "שותפים" לעבודה בסוסים. מכירה את הבעיה.

giri

New member
זו אולי דמגוגיה זולה מצידי

אבל אני אישית, בתור מישהי שחיה עם פרק פגוע מעבודה משרדית כבר שמונה שנים, לא לגמרי מסכימה איתך. ברכיבה אין יותר סיכון בהכרח, הוא פשוט יותר מזעזע. הדבר דומה להבדל בין תאונת דרכים לתאונת מטוס - מטוסים בטוחים פי כמה וכמה, אבל כשכבר יש תאונת מטוס היא מצטיירת כאיומה, ואנשים מפחדים לטוס יותר מאשר לנהוג. על אותו משקל, כשאת הופכת לנכה בגלל ישיבה לא נכונה מול מחשב, זה תהליך הדרגתי ולא "מחריד" מספיק, לעומת התיאור הצבעוני והמזעזע של כמה מתאונות הרכיבה. ולגבי מעמד האישה בתחום הרכיבה - אני מאד מזדהה עם תחושתך ש"מטפטפים לך". אני נהגת די טובה, ושנים היתה לי חוות דעת טובה על עצמי כנהגת, אבל אחרי שנים של טפטוף מכל השוביניסטים כמה נשים לא יודעות לנהוג, הזעם נחלש ובמקומו מקנן עכשיו שד קטן שתוהה ומהסס - אולי בעצם אני נהגת גרועה? אולי הם צודקים? למותר לציין שהססנות בכביש אכן גורמת לאדם לנהוג לא משהו, כך שנוצר מעגל של פידבק שקשה לשבור... ולדעתי גם ברכיבה זה עניין דומה. אם מטפטפים לך כל הזמן שאת פחות מוצלחת, הספק מכרסם בך, וחוסר החלטיות ברכיבה או בהדרכה בהחלט פוגע בביצוע - ושוב נוצר מעגל של כרסום ופידבק. אין לי פתרון קסם להציע - את יכולה להקשיח את עצמך, או להתרחק מהגורמים שפוגעים באמון שלך בעצמך, או להעיר להם - ולהסתכן בלעג או נידוי, אבל לפחות יהיה לך שקט. מהנסיון שלי, אם מעירים על הערות שוביניסטיות (לא חייבים בלוחמנות - אפשר לומר בעדינות, אחד על אחד : "שמע, ממש לא נעים לי עם ההערות האלו. אני מבינה שאתה לא מתכוון לפגוע, אבל זה פוגע בי, אז בבקשה תשתדל להמנע מזה בחברתי") אמנם בהתחלה לפעמים הצד השני מזלזל או נאטם, אבל לאורך זמן זה פשוט שוקע, והאווירה נעשית נעימה יותר. ומי שלא מפנים את זה - כנראה שהוא באמת שוביניסט, במובן זה שהוא לא רואה אותך או את רגשותייך כחשובים מספיק כדי להתחשב בך, ואנשים כאלה - אין סיבה שתסבלי.

dixie chick

New member
גם במקצועות אחרים יש מגבלות לפעמים גופניות וכ

גם מישיבה במשרד מול מחשב אפשר לפתח בעיות גב ומפרקים גם בנהיגה אפשר לעשות תאונות ביטוחים והפסקות ואובדני כושר עבודה הם מוכרים לא משנה במה תעסקי בלעשות משהו שאתה באמת מחובר אליו ואוהב יש הרבה קושי יומיומי אבל גם יש הרבה אושר והגשמה לא כך אחד מסוגל ולא כל אחד רוצה בכלל וזה מצויין אבל אלו שרוצים סבור ובטוח להם (ולנו) שנצליח!

dixie chick

New member
מעניין ומרתק שאת מתארת תהליך מחשבתי

ושאלות שעוברות ועברו עלי בדיוק כמה אתה צריך להיות מרוכז וממוקד בדבר אחד כדי להיות טוב בו האם אדם מפוזר עם מגוון תחביבים ותחומי עניין וידע והשכלה יכול באמת להצליח? או שחוסר המיקוד שלו יביא אותו לחוסר הצלחה להשקיע בדבר אחד? האם מקצועיות זה אדם שחושב 24\7 על סוסים? יש מצב! אבל האם זהו תהליך אפשרי? כנראה שלא... אנחנו אנשים שלמים ומלאים יותר אין בזה פסול לדעתי, ויש מצב שמעגל אחד ישלים מעגל אחר, אולי פעם בעתיד (כרגע אני מאוד חצויה ולכן התשובה שלי היא כזאת, עוד לא הבאתי ידע ממעגל אחד לאחר, עוד לא השתמשתי בידע בתכנות שלי בזמן רכיבה למשל) אבל אני במשך הרבה זמן ואני מאמינה שגם עכשו מרגישה חצויה עם הבחירות וההחלטות שלי, העובדה שלא מתאפשר לי לא מתוכי ולא מבחוץ למקד את כל האנרגיות שלי בדבר אחד מפריעה להתמקצעות שלי, אין לי ספק בזה (אין לי זמן לרכוב ולשפר ידע ברכיבה כי אני צריכה לעבוד ולהרוויח כסף, כנ"ל לגבי התמקצעות בוטרינריה) השאלה היא האם את באמת יכולה לוותר על דברים מתוכך ולשכוח אותם? האם תחביבים אחרים לגמרי מסיחים את דעתך או מקדמים אותך?

housty

New member
דוגמה אישית בנושא...

לי למשל, יש תואר ראשון כמעצבת תעשייתית, תואר שני בהנחיית קבוצות, ידע רב בבניית אתרי אינטרנט, תעודת מאמן ברכיבה ספורטיבית... אז מה המקצוע שלי? ובמה אני באמת מקצועית...? היו תקופות שעשיתי כמה תחומים במקביל, הייתי מקצועית בכולם, אך רמת המקצועיות שלי היא לא המקסימלית שיכלה להיות... היום אני רק עם סוסים, לכן יש לי יותר זמן להשקיע ולהתפתח בתחום הזה. אגב, התחום הזה הוא מאוד רחב, אפשר להתפזר גם פה להמון כיוונים, הדרכה, סחר, רכיבה, אילוף, גידול...ומה לא? אני חושבת שעצם הידע הנוסף שיש לי מהתחומים אותם למדתי בהחלט הופכים אותי לאדם שלם יותר, "עגול" יותר, אבל הכי הכי הכי חשוב, זה נותן לי את חופש הבחירה לבחור לעסוק במה שאני באמת רוצה, מתוך בחירה מלאה ולא מתוך חובה "כי זה המקצוע שלי". אגב, דווקא החשיבה היצירתית שפיתחתי בעיצוב מאוד עוזרת לי כשאני נתקלת בבעיה עם סוס, אני תמיד מסתכלת על הנושא מהרבה יותר זויות מאדם עם חשיבה "נורמאלית". מהלימודים של הנחיית קבוצות התפתח אצלי החיבור לעצמי וכמו כן לדינמיקות קבוצתיות. ברור שזה מאוד עוזר לי כמאמנת, לחבר את הסוס והרוכב, ולהיות מודעת באופן יותר מעמיק לרגשות הרוכב ולמורכבות האישית שלו. תמיד אמרו לי שכשאמצע את התחום הנכון לי, כל מה שלמדתי עד אותו יום יתחבר ויבוא לידי ביטוי. אני חושבת שזה בהחלט קורה עכשיו...אבל כמו שמתאים לי להגיד- תמיד, אבל תמיד, אפשר יותר...

dixie chick

New member
אני אוהבת את הסיפור שלך

גם אני מרגישה קצת ככה (תכנות בצבא, התחביבים שלי כללו בגיל ההתבגרות נושאים לא קשורים בעליל כמו מד"ב) ולפעמים אני בהחלט מרגישה שאין לי מספיק שעות ביום לעשות את מה שאני צריכה לעשות (מזל שבעבודה יש אינטרנט וככה יש לי המון זמן למחשב אבל גם זה יפסק כשאני אחזור לחיים המקצועיים בסוסים או אתחיל ללמוד!)- לרכוב יותר, להסתובב עם וטרינרים יותר (תכננתי למשל לשרוץ קצת בבית דגן וללמוד ואני עדיין מחפשת את השבוע הזה שאני אוכל לקחת חופש מהעבודה כדי לעשות את זה), לשפר כישורי שפה לקראת הלימודים... כשעבדתי בחו"ל דוקא כן הרגשתי שחוסר המיקוד והידע הזה הוא סוג של חיסרון, סוג של"איפה הייתי כשלא למדתי את הדברים האלה?" כשלמשל לא ידעתי לנהוג בטרקטורון, או להפעיל "מפזר חרא" (איך קוראים לזה בעברית באמת??) או לחבר\ לנתק אחד כזה מהטרקטור (האמת שעד עכשו אני לא בטוחה שאני יודעת את זה, יש שם איזה טריק עם החשמל שאף פעם לא הצלחתי להבין), כשהיה לי קשה להרים אוכפים כבדים או באלות אספסת (ארורות הבאלות האלה עם החוטי ברזל שלהן!), כשלא ידעתי לחבר גוסנקס או לנהוג בהן (למי יש גוסנק בארץ לעזאזל?!?!), כשהעוזר השני הסתכל על חדר כלי עבודה ריק והפך אותו (כן בעזרתי כמובן אבל האילתורים היו רעיונות שלו) לחדר ציוד שלם ומלא יש מאין... (ווים מכל מיני קורות על התקרה, חוטי ברזל שהשחלנו עליהם מתגים, חוטי ברזל תלויים מהתקרה שתלינו עליהם ראשיות, מסמרי פרסות שבעזרתם מסמרנו מתגי מנוף לתקרה...ועוד כהנה וכהנה) אז הרגשתי שכל השנים של קריאת ספרים לא ממש הכינו אותי למה שאני עושה כאן ועכשו...
- בסוף עשיתי את כל הדברים האלה וגם בהצלחה, אבל בהחלט הרגשתי בפער בין אנשים שעשו את הדברים האלה (או דומים להם) כל חייהם לביני אז נכון שידעתי את תורת הקוונטים למשל אבל איך זה הועיל לי?

housty

New member
סבלנות...

האנשים האלו, שיתרונם הוא בנסיון בשטח, נכון שלא היה לך יתרון עליהם, אולי אפילו חסרון... אבל... את השלמת חלק מהפער, והם לא, לכן יש לך יתרון יחסי... חשוב שאת תביני, וזה לוקח זמן, ואני לא מבטיחה שתהיה הבנה מלאה אי פעם, אבל את תגיעי ליתרון היחסי שלך על פני שאר העולם. וזה הסוד הגדול של החיים האלו. מה מיוחד בי מעבר לאנשים אחרים. מה אני יכולה לעשות יותר מהם? מה היתרון שלי? ואם את בכיוון של להתחיל לשאול את השאלות האלו- את בטוח תמצאי, או לפחות תתקרבי לסוד של החיים שלך... וזה לא קל, אבל זה שווה כל רגע!

dixie chick

New member
זה מה שבטוח והמסע מעשיר אותי ומלמד הרבה

אני רק מניחה שבסופו של דבר ארצה להגיע למצב סטטי כלשהוא (עבודה טובה ומהנה, משכורת, משפחה) אני פה כדי ללמוד וללמוד עושה לי טוב, בכל צורה, אין גבולות ללמידה בעיני וכמה שיותר יותר טוב!

למעלה