סונטת סתיו

palmonyo

New member
סונטת סתיו

עין הפנס עין הפנס הכפוף עמומה וצוננת. כל הרודם מצטנף במוכו כבאדרת. עיר תבלולית בשמיכת ערפילים מאוחרת. רק השלכת תועה ברחובות ונרגנת. רוח הים האבל. השריקה מקוננת. אֵי הבריות. כל העיר אפלה, נעכרת. קור הכלבים העורגים למלונה מסתגרת. קרת ריקה, אדישה, נטושה ועוינת. צלם פרוצה בהיכל הבדידות הנמכרת. פן הירח מבליח לרגע מתוח. אור בחדר מדרגות מלוכלך וזנוח. היא מחפשת מפתח נכון כחוזרת אל קונכיית האמון התובע בשקט, לא להרהר באימה שבחוץ השורקת.

*קסנדרה

New member
לגבי הסונטות בכלל

פלאמוניו רציתי לכתוב לך לגבי ההדרכה, כיצד כותבים סונטות. יפה שאדם חולק את ידיעותים עם האחר, כבר כתב על כך צאר, ומחא לך כפיים והצטרפתי אליו בגאון. אך רציתי להוסיף ולצטט מפי חז``ל, אמר רבי יוחנן: ``כל הלומד תורה ואינו מלמדה - דומה להדס במדבר``. ולכן נאמר, מי שצובר את הידע רק לעצמו, כמוהו כ``הדס במדבר``. כמוהו כאילן סרק שאינו עושה פרי. הדס במדבר ? יצור חסר הקשר, בדלני ומתקשט. ו``הדס במדבר`` היא הנרקיסיות המגונה של האינטלקטואל המתבדל מסביבתו, ומתנשא עליה. לא אתה !!! לקוח מספרו של אדם ברוך - סדר יום. אגב ספר מאוד מומלץ - חיי יום - יום בראי ההלכה על-פי תלמוד, הרמב``ם, שולחן ערוך ופוסקים אחרים. קסנדרה

palmonyo

New member
מוכן לשמש כיועץ חובב לשירה קלאסית

את כל המעט שאני יודע, אני מוכן ורוצה לחלוק אתכם. כל מי שיציג לי שאלה על שירה קלאסית, אנסה לענות לו. מקסימום לא אדע, או לא אמצע במקורותי. זו אחת הבעיות בעברית. אין כמעט חומר על הנושא. והרי דוגמא קטנה: מה זה טרצינה שיר בדוגמה של סריגה. השורה הראשונה והשלישית חורזות. האמצעית לא. כל בית בן שלוש שורות. הבית השני ייקח את השורה האמצעית של הראשון וידביק לה שוב חרוז בשורה השלישית. ושוב תהיה במרכז שורה לא חורזת וכן הלאה. נכתבו אפילו ספרי שירה שלמים בטרצינות. בדוגמא זה הרבה יותר פשוט. (לא שיר. סתם דוגמא) חלפתי בעולם אחר, בו עדר של סוסים שעט אל איש נואש, ידיו פוכר מתוך יאוש, או רק כמעט והסוסים, סוסי הבר חלפו מולו כולם אט אט עד שנפל כעץ נשבר כצל עובר, כזיכרון דהוי, מחוק, לא מדובר ומאובק כבר בארון (וכן הלאה וכן הלאה. מבינים ת`רעיון?) אז זוהי צורה קלאסית דמוית סריגה ששמה ט ר צ י נ ה

zar

New member
פעם אחרונה

קורא בשקיקה. (מקווה שאין מבחן בסוף הסמסטר) אבל, מגיב פעם אחרונה שלא להישמע שבלוני. אין טעם שלאחר כל יציאה שלך אריע. אז הנה תרועה גדולה לכל מה שיבוא. צאר

palmonyo

New member
פרטים על המבחן

המבחן יהיה עם ספרים פתוחים. כל הנבחנים מתבקשים לרכז את הכריכים ובקבוקי המשקה לפני תחילת המבחן ולהעביר אותם לפלמוניו. בלי מיונז בבקשה!

מעוניין בעוד מידע

מאיזה ספרים אתה לוקח את הידע הנ``ל? מעוניין לעיין במקורות מסוג זה כדי ללמוד עוד. בינתיים אני כותב ממה שאני מכיר (שירה שאני קורא) ומתוך חוש פנימי של חריזה (שאולי הוא לא כל כך טוב). אנא עזרתך בנושא... סליחה על הרשמיות.

למעלה