סון טסה פרק- 6

קרוקדיל

New member
טרור כאסטרטגיה?

אם הבנתי אותו נכון הוא ממליץ על התקפות גרילה תקוף מכל הכיוונים, תקוף איפה שהכי קשה להגן, תקוף כמו המים שמתאימים עצמם לתואי הנחל עד כאן בכל מה שנוגע לקרב של לוחמים רבים בכל מה שנוגע לקרב אחד על אחד. הדברים מזכירים מאוד את השירשור על דבריו של ברוס (שזה אגב עקרונות הג´ט קונדו) תבלבל ת האויב, תיהיה תמיד בתנועה, תקוף איפה שקשה להגן, את ההתקפה על מקומות שקשה להגן אני מבין קצת אחרת אל תתקוף כשהמטרה היא אותם מקומות כי מום שקשה להגן עליו בד"כ הוא גם מקום שהנזק בו מזערי תקוף למשל את הרגלים במטרה שהיריב יצטרך להשקיע אנרגיה בשביל לשמור על הרגלים מה שיגרום לו (במודע או שלא מודע) לפתוח איזורים אחרים יותר חשובים מה שלא צלחתי להבין זה את האימרה הגן על המקומות שבהם קשה ליריב לתקוף כי לפי ההבנה שלי במטרת ההתקפה הזאת הרי שאם אני מגן על אותם מקומות אני פותח ליריב את האופציה לעשות לי את אותו תרגיל בדיוק יש פה קצת סתירה

אולי זה פשוט עניין של סמנטיקה

אולי התרגום הנכון הוא לא "הגן על מקום שבו קשה ליריב להתקיף" אלא: "מקם את עצמך במקום שבו קשה ליריב להתקיף" קלאוזוביץ´ אמר שהיתרון בקרבות הגנה, היא היכולת של המגן לברור את עמדותיו למקומות שיקשו על היריב להתקיף.

amir_aikido

New member
נראה נכון

ומאוד מתאים לעבודת יחידים ביד ריקה אך איך אמור צבא להתמודד עם מטלה כזו, כשהשטח עליו להגן קיים ונחות ? או בתרחיש שלי, איך אני אמור לישם עיקרון כזה (אם בכלל) כשמטרתי היא להגן על חברתי קודם כל ? אמיר

עומק

אחד התפקידים של המפקד הוא למצוא את הנקודות השולטות בשטח, ביחס לשטחי המפתח. אם אתה צריך להגן על עיר, והדרך היחידה אליה היא בואדי שעובר בין שתי גבעות, להתמקם על הגבעות יגן גם על העיר.

orii

New member
אולי ואולי זה הפוך על הפוך

הגן על מה שמראש קל להגן עליו. שכל ישר יגיד הגן על נקודות החולשה. סון טסה אומר הפוך הגן על הנקודות החזקות. להבנתי יש לזה הגיון, אחד העקרונות שחוזרים אצלו זו הדינמיות לעולם על תקפא. גישה זו הופכת את הנקודות החלשות ללא קימות ואת החזקות לעוד יותר חזקות. את הנקודות החלשות ניתן אולי לקפל ולהניע, אולי להפוך אותן למלכודת לפיתיון. עשה מהנקודות החזקות ביתלי מנוצחות כך שתמיד תוכל להסתמך עליהן מעין עמוד שידרה. בטאי צ´י אתה מוותר על המון אבל לא על הכל. עמוד שידרה ניצב הוא אחד מהם. דוחפים אותך ימינה לך עם זה דוחפים שמאלה לך בכל מיקרה שמור על גב ישר. כשניגמר הכח לדוחף תקוף אותו בקלות. במובן זה, אפשר אולי להגיד החלש את הידים חזק את הגב.

orii

New member
ובקשר לבחורה של אמיר

נמשיך את המשל. התרחק מעט ממנה, בכל אתה מחליש אותה ומחזק את עצמך. אם הוא יפול למלכודת ויתנפל עליה תוכל בקלות לתקוף אותו, כשתשומת הלב שלו נתונה אליה. אם הוא יתקוף אותך אז בזה שהתרחקת מהבחורה הגנת עליה. עכשיו היא יכולה לברוח ולהזעיק עזרה.

bizhar

New member
ואם הוא יבחר לא לתקוף ?

אז אתה בצרה גדולה מצד החברה שלך שלא תבין איך יכולת להתרחק ממנה במקום לגונן. ואם היא פולניה?!.... טוב נעצור כאן.

להתגוננן מפני מי שאינו תוקף, קשה...

להתגונן מפני החברה החושבת שנטשת אותה - בלתי-אפשרי; להתגונן מפני פולניה - עזוב, יותר קל להתאבד...

idv

New member
אני לא יכול להרשות לו לפגוע בה

אפילו פעם אחת. כך שלטמון לתוקף מלכודת בדמות חברתי עלול להיות מסוכן מידיי.

Yin

New member
ממש לא

אין שום קשר בין טרור (שבד"כ מכוון כנגד אזרחים) למלחמת גרילה (שיטת לוחמה של צבא מול צבא). עדי

Yin

New member
הארות ופרשנות

לגבי הקטע: " כשאר אני מבקש להימנע מעימות אני יכול להגן על עצמי אפילו בפשטות של לצייר קו על האדמה..." אני מכיר אותו כ: If we do not wish to fight, we can prevent the enemy from engaging us even though the lines of our encampment be merely traced out on the ground. All we need do is to throw something odd and unaccountable in his way. כלומר, הסוואת המחנה ויצירת הפתעות בדרכו של האויב. לגבי השם, אני מכיר את פרק 6 כ"נקודות חולשה וחוזקה. פרשנות: יש כאן, כמו בכל התרגומים של חנן (תודה), קטע מצויין ללימוד טקטיקות הרלווטיות לעימותים (לרבות משא ומתן עיסקי) בין בודדים. - בחר את המקום בו נוח לך להתעמת, אותו אתה מכיר ומרגיש בו טוב. - תגיע לשם קודם, נוּח ותכין את המקום. - אל תדפוק ראש בקיר (אל תתקוף נקודות חוזקה) תקוף רק נקודות חלשות, במשא ומתן עם אנשי כספים דבר על טכנולוגיה, ועם אנשי טכנולוגיה דבר על כספים. - נסה לערער את בטחונו של העומד מולך ולמד את תגובתו. - ועוד... לדוגמא: אני הייתי שותף למו"מ בו הגיעו הספקים הפונטציאלים והמשפט הראשון שנאמר להם היה שעדי (אני) חושב שהם נחותים טכנולוגית. הם לא היו מוכנים לכך (הם באו לדבר רק על מחיר) כתוצאה מכך הם באו עם גרסאות חדשות + 1/4 מחיר. עדי

לחכות לאוייב

יש כאן נקודה מעניינת, אולי היחידה בה יש ניגוד בין מוסאשי לסון-צו: סון-צו ממליץ לקבוע את מקום הקרב ולהגיע אליו לפני היריב, ומוסאשי היה ידוע כאחד שקובע מקום ושעה לדו-קרב ("בעוד שבוע, עם הזריחה, ליד הגשר") אבל נותן ליריביו לחכות שעתיים ולהתבשל במיץ של עצמם, בעוד הוא היה ישן לו עוד שעה באיזה מקום ליד, שותה לו בנחת כוס תה, ומגיע רענן לקרב מול יריב מתוח ומותש מעצבים...

orii

New member
שותה לו בנחת כוס תה

אם אתה כה בטוח בעצמך לפני דו קרב שאתה יכול לתפוס עוד כמה שעות שינה... דרך אגב מוסאשי הוא זה שקובע את המקום והזמן "בעוד שבוע, עם הזריחה, ליד הגשר". הוא מכיר את השטח ולא צריך ללמוד אותו. הוא מנצל עקרונות של לחימה פסיכולוגית תמורת מחיר מועט.

"אם אתה כה בטוח בעצמך לפני דו קרב"

מוסאשי היה בטוח בעצמו. אני הייתי משתמש בשיטת "נייקי-דו-ג´יטסו" ומתחיל לרוץ שבוע לפני הקרב, רחוק ככל האפשר... לענין, גם ליריב היה שבוע ללמוד את המקום - הקרבות נערכו במקומות אליהם הגישה קלה. והיריבים בד"כ הסכימו ביניהם על הזמן והמקום - הרי מדובר על "קרב הוגן", בו מנסים לקבוע מי יותר טוב - לא על רצח.

budoka

New member
אין סתירות

סון-צו מדבר על כוחות צבא שיש לערוך בשדה הקרב. בתרגום ללוחם בודד זה להכיר את שדה הקרב המיועד ולדעת איפה אתה רוצה להתייצב בו, ההגעה המוקדמת פחות משמעותית. ודרך אגב, מוסאשי לא היה מאחר כרוני. היו גם קרבות שהוא כן הגיע לפני הזמן המיועד, וכאשר יריבו היה מגיע למקום, מוסאשי היה מסתער עליו בלי גינוני טקס מיותרים. הבחור ידע להוציא את יריביו משיווי משקל נפשי, זה בטוח.

fa jing

New member
I will coment later

YOU GUYS MADE ME HAPPY AND MADE ME THINK. THANK YOU VERY MUCH i´LL SEE YOU LATER CURENTLY IN BEIJING

Yin

New member
כוחות צבא במטפורה

ניתן להסיק מסון צה, כפי שהיה בדיון על פרק 4 (נדמה לי), גם על היחיד. ולדעתי גם על ארגונים עסקיים ולא רק צבא. עדי

fa jing

New member
../images/Emo41.gifLet me coment my own opinion

Hi all, Thank you all for the compliments. I don´t remember if I translated the 5th chapter, DAVID please check and let me know. כעקרון זה המגיע ראשון לשדה הקרב ומחכה לאוייבו נמצא ברוגע, זה המגיע מאוחר יותר לשדה הקרב ימצא עצמו בחפזון. מכאן שאלו אשר מיומנים במלחמה הם אלו המביאים את האוייב לשדה הקרב ולא מובלים על ידו לשדה הקרב. The way I understend this part, it can be a satate of mind. You can be at the battle scene even it´s only in your mind, when you forsee that a confrontation going to take place and you ready for it phisicly and mentaly, by doing that you allready first at the battle ground( mind wise and not actually ground wise). כאשר יש ברצוני( סון טסה) להילחם האוייב שלי למרות שמוגן ע"י חומות גבוהות ובתעלות עמוקות אינו יכול להתאפק שלא להיכנס עמי לעימות מכיוון שאני מתקיף עמדה שחובה עליו לשחרר. כשאר אני מבקש להימנע מעימותאני יכול להגן על עצמי אפילו בפשטות של לצייר קו על האדמה; האוייב לא יהיה מסוגל לתקוף אותי כיוון שאני אסיט אותו ואנתב אותו מלהגיע למקום אליו הוא רוצה להגיע OK this part I really like becaus it demands a great understanding. Sun Zi THE MAIN MAN says that he can defend himself simply by drawing line on the ground. now....thats a metaphore, He actually says that by strategy he can divert the enemy of getting to the places he wishes to get As I said you need to have a great understanding of strategy to do it. אסור לאוייב לדעת היכן אני מתכנן להילחם. מכיוון שאם אינו יודע היכן אני מתכנן להילחם עליו להתכונן לקרב בהרבה מקומות שונים. ומכיוון שהוא מתכונן לקרב בכמה מקומות , אלו שאני אלחם כנגדם יהיו במיעוט If we take to fighters the skilled one will make the other one confused because he wi´ll make him defend all the perifeirial area without focusing on a specific area, that means that his defance his lack of power and strength cause it s scattered all around. For conclusion we say the SUN ZI says that there are no rules of engaging war but...you need to understand the principales and use it to your own benefit. WOW...I got tired..... Hope you´ll comment on that one.​

למעלה