סומו ומדע

לא אני מחקתי. וצ´יאנופוג´י היה גדול

גדול! זאת-אומרת, בשביל סומו הוא היה קטן, אבל בתור סומו הוא היה גדול

´ציונופוג´י - כוח וטכניקה

צ´יונופוג´י היה הגדול מכל אלה שזכיתי לראות (כולל הוקטומי, אקבונו, מוסשימרו). צ´יו שילב כוח (כלומר יכולת להחזיק מתחרים כבדים יותר בקרב-דחיפות ישיר) עם טכניקה. הטכניקה נחלקה אצלו לשניים - שאיפה להגיע לאחיזת-חגורה דומיננטית ב"יד פנימית" שיטטה-נאגה, וכוח בכתפיים (להבדיל מהחלק התחתון הבא לידי ביטוי בדחיפה קדימה) שאיפשר לו להפוך את השיטטה-נאגה לטכניקה מסיימת-קרב. בשיאו ניתן היה לכנות אותו Poetry In Motion.חבל שבשנים האחרונות, ובעיקר לאחר פציעותיו החוזרות ונשנות של טקנוהאנה, נשלט מעמד היוקוזונה על ידי "פילים" כבדי משקל - אקבונו ואחריו מוסשימרו. לגבי השימוש בכוח/משקל לעומת הזריזות והטכניקה, אומר רק כי לא די בכך שהשמנים משיגים בדר"כ את מטרתם בקרב-דחיפות, אלא הם גם לא מספיק זריזים כדי להשיג אחיזת-חגורה מיד בפתיחת הקרב. רק במצב שבו קרב הדחיפות "נתקע" נדרש מוסשימרו (לצורך העניין) לטכניקות הבנויות על הפרת שיווי משקל היריב.לצערי, כאמור, הסומו כיום נשלט על ידי יוקוזונה כבדים שאינם נדרשים לטכניקות מתוחכמות, והמפסידים העיקריים הם אנחנו, הצופים, שיושבים באחת בלילה לצפות בהקלטות של צ´יו, הוקטומי, אסהיפוג´י, והאחים טראו וסקהוקו, ונאנחים "היו זמנים". אחיקם.

Kintamayama

New member
לא מדוייק..

אהלן אחיקם!! אני חולק על דעתך כי כיום שולטים "יוקוזונות" כבדות. מוסא הוא אכן כבד ביותר, אבל טאקאנוהאנה ממש לא. זה שמוסא לוקח לאחרונה את כל האליפויות זה בגלל שהוא פשוט טוב. אל תתן למבט של "מי העיר אותי עכשיו ובשביל מה" להטעות אותך- האיש יודע את העבודה, ובשביל אחד ששוקל 237 קילו-הוא זריז להפליא. כרגע, מבעבעים כוחות רבים מלמטה- ציוטאיקאי, אסאשוריו, טוצי´יאזומה, וואקאנוסאטו, קוטומיצוקי, ואפילו קאיו הוותיק-הטורנירים האחרונים(ובעיקר זו שהייתה) היו מרתקים. הטורניר הקרוב יפגיש את כולם עם כולם, כי מזה זמן רב לא היו כולם בריאים. אז נראה את מוסא הכבד (שאגב סובל מפציעה טורדנית בפרק היד, ויש שמועות שהוא בכלל עלול להחמיץ את הטורניר). אני לא חושב שהדור של כל אלה שהזכרת היה יותר טוב מהדור הנוכחי-חוץ מצ´ונופוג´י והוקוטואומי(בהבלחות), לא היו מי יודע מה מתחרים-והראייה -31 האליפויות של צ´יו...

haleth

New member
כן, זו תופעה מוכרת

אבל בהחלט מאכזב לראות את מוסשימרו מנצח פעם אחר פעם בזכות גודלו (הוא פשוט הולך קדימה וזהו, היריב פשוט נאלץ ללכת איתו, אל מחוץ לזירה). לכן הקרבות של מתאבקים "צנומים" יותר פשוט הרבה יותר מעניינים. חבל שטראו, ה-skinny שבחבורה, פרש...

טראו? אני עוד מתגעגע למאיאנואומי...

ששקל בסביבות 100 קילו, זכה עשרות פעמים בפרסים על טכניקה ורוח לחימה, ופעם כמעט ניצח את אקבונו! מדהים! אבל הוכחה אחת לעובדה הפשוטה שגודל זה לא הכל: קונושיקי.

קוזושי

New member
למי שמחפש אמנות הגודל רק מפריע

בג´ודו זה בולט מאד, ככל שהאמן יותר כבד ויותר חזק, הטכניקה שלו פחות יפה. ולמרות שהתחרויות הן לפי משקל, הכבדים והחזקים סומכים יותר על הגודל ומתמקדים פחות בטכניקה. בתחרויות זה מאד בולט, ככל שהמשקל עולה הג´ודו מכוער יותר. עד שבמשקל פתוח (מעל מאה קילו) בקושי רואים ג´ודו. לכן גם התחרויות של הנשים יפות יותר משל הגברים. גם באימונים רגילים בדרך כלל יש לקטנים והחלשים טכניקה הרבה יותר יפה וטובה משל הגדולים והכבדים. אריק זאבי באליפות העולם בג´ודו הפסיד במשקל שלו (100 קילו) וכדי לכפר על כך ניגש לתחרות של משקל פתוח שתיאורתית היתה אמורה להיות קשה יותר כי כולם שם יותר כבדים ממנו וזכה במקום השלישי. והסיבה לכך היא שהכבדים הללו לא בדיוק ידעו ג´ודו ולכן הוא ניצח אותם בקלות יחסית, למעט המקום הראשון והשני שניצחו אותו מהר מאד כי הם גם כבדים וגם יודעים ג´ודו. אבל גם כאן יש הוכחה שהגודל לא תמיד מפריע ימשיטה שהוא היום מראשי הקודוקאן והיה אלוף עולם הרבה שנים עם ג´ודו מדהים.

Kintamayama

New member
מאינו-אומי או טראו..

אכן, אבל הוא מעולם לא זכה בשום "קינבושי", או נצחון על יוקוזונה, בזמן שלטראו יש 6 כאלה, כולל אחד בינואר 1989 על צ´יונופוג´י. Kintamayama

אם אני זוכר נכון, טראו היה גבוה ברא

בראש מ-מאיאנואומי (תקן אותי אם אני טועה). אני לא אשכח את הקרב שלו מול אקבונו, כאשר מייד אחרי הטאצ´י-איי הוא מחא כפיים מול האף של אקבונו, גרם לו למצמץ, נכנס לו מתחת לידיים כמעט הרים אותו אל מחוץ לזירה! נכון, הוא הפסיד בסוף, אבל אקבונו (אקבונו הגדול!) נתן לו חיוך-הערכה נדיר מאוד אחרי הקרב הזה. נו, אז אני בעד ה-underdog, זכותי...

Kintamayama

New member
טראו היה אנדרדוג ניצחי

אכן כותך, אבל טראו היה גדול האנדרדוגים, ופרש לפני כחודש בגיל 39, שזה דבר מדהים כשלעצמו. הנה הוא עם ידיד..

Kintamayama

New member
תמונה חד פעמית ומדהימה

האיש הקל ביותר בהיסטוריה החדשה-מאי-נואומי, והכבד ביותר- קונישיקי..

Kintamayama

New member
לא יודע

אין לי מושג מי ניצח, כי היו ביניהם המון קרבות ואני לא יכול לשייך את התמונה לאחד ספציפי.. סורי..

Kintamayama

New member
מאינואומי כן ניצח את אקבונו

זה היה בנובמבר 1991 ביום ה11 -מאינואומי ניצח ב"אוצ´יגקה" (לחץ על השם לראות איזו טכניקה זו..) אקבונו אז היה די טרי בליגה העליונה והיה מדורג מאיגשירה 1, בזמן שמאינואומי היה מאיגשירה 9.. אחר כך, הפסיד לו פעמיים. סך הכל 1-2 לטובת אקבונו בקריירה של שניהם, שהסתיימה.

לא נשכח

אל תשכח את הביצוע המושלם של קוטונווקאה בבאשו הקיסר לפני שנתיים. טראו חסר גם לי. איזה SPIRIT
אבל כמובן לא נצא טוב אם לא נזכיר את אחד היוקוזונות הקלים והאגדיים ביותר: צ´יונופוג´י, האדמו"ר.

למעלה