סולמות

toma8

New member
סולמות

יש לי בלבול קטן... קודם כל לצערי אני לא יודע את כל הסולמות באורגן אלה רק חלק ואני משתמש בtranspose בכדי להעלות בחצי או להוריד את הסולם.. באיזה אופן מתבצעת ההקבלה בין המספרים שנעים בין -6 ל-6 לבין הסולמות?? השאלה אם הזמר אומר לי סולם מסוים על איזה מספר צריך ללחוץ.. העניין הוא שאני מכיר את זה כבר, אבל פעם ראשונה הייתה לי איזה אי הבנה עם האדם שניגנתי איתו.. 0 לה?? +1 לה דיאז?? וכך הלאה? או שזה לא הכיוון.. תודה, באמת רק מי שעם ניסיון שיענה לי תודה.

deathOrat

New member
זה תלוי בסולם שמנגנים

אבל הינה התוים נסכים ש # זה דיאז ו b זה במול אני אתן דוג' 1 ובאותו אופן שאר התוים C -דו C#\Db -דו דיאז או רה במול D-רה D#\Eb E-מי F-פה F#/Gb G-סול G#/Ab A-לה A#\Bb B-סי עכשיו אתה בטח שואל "מה החפירה הזו?" העניין שטרנספוזיציה היא עניין יחסי לדוג' אם הסולם המקורי הוא פה דיאז ואתם מחליטים לנגן חצי טון(-1) למטה אז זה פה אם הסולם המקורי הוא לה אז לה במול יהיה חצי טון למטה וכך הלאה אם נגיד אתה בלה מינור ואתם רוצים לנגן 1.5 טון מעל אז זה יוצא דו מינור(Cm) כך שזה 3 חצאי טון אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור

toma8

New member
רק לבדיקה...

תודה רבה אחי, רק רציתי לוודא שאני מכיר את זה ומסתבר שאני בסדר אני מבין את היחס בחצאי טונים בטרנספוזיציה... משום מה האדם שניגנתי איתו לא הסכים איתי.... תן לי אישור למספרים רק לבדיקה סופית: 6- רה דיאז/מי במול 5- מי 4- פה 3- פה דיאז/סול במול 2- סול 1-סול דיאז/לה במול 0 - לה 1+לה דיאז 2+סי 3+דו 4+דו דיאז 5+רה 6+רה דיאז ותודה רבה לך שיהיה לך יום טוב!!!:)

deathOrat

New member
כן, בהנחה שכל מס' מיצג כמה חצאי טונים

אתה מבין מצויין

למעלה