סולו גיטרה...

קיר קמט

New member
אה, וכן

כמובן שג'ימי הנדריקס בכלל לא בר-השוואה, כשזה נוגע לסולואים בהופעות.

מאדמאן

New member
ג'ימי הנדריקס לא גדול בסולו

אלא בוייב - בזרימה של הגיטארה. לא חושב שיש לו סולואים יוצאי דופן בוירטואוזיות אלא יותר בסאונד ובחידוש. בלקמור לעומת זאת הוא מלך הסולואים - הכל הופך למוזיקת רוק כפרית יתיקה... סליחה על ההגדרות המשונות, בלקמור הוא המלך הבלתי מעורער של סולאי הרוק...

Sith Master

New member
תגיד...../images/Emo19.gif

אתה מדבר על עוד דברים חוץ מבלקמור? נכון שהוא גיטריסט מצוין, אבל יש עוד להקות טובות חוץ מדיפ פרפל בתקופה של בלקמור.

HelterSkelter1

New member
יש המון...

סולואים של פריפ (שאצלו זה יותר תוך כדי המוסיקה, זה לא שיש איזה פינוי במה, ושעכשיו "ברופורד תעבור ל4\4, ווטון תפסיק לנגן, קרוס תעיף את הכינור מהיד שלך כי רוברט דופק סולו כדי שיהיה אחר כך איך להשוויץ בהופעות") של האו, של מיי, של בלו, של האקט, של גילמור, של עוד המון.. זה לא נגמר...

CommandeRiker

New member
בבקשה תרשמו באנגלית...

כי אני עדיין לא יודע מי זה פריפ, וכל אלה שדיברתם עליהם קודם למעלה...

מישהו שם לב לסולו על האקוסטית שלו

בcirkus? זה נראה לי סולו מעולה שפשוט נמחק מהזכרון של הרבה אנשים (גם כאלה שאוהבים פרוג).. אני גם מאוד אוהב את הסולו בסליסברי בעל שלושת החלקים. שכל חלק יותר טוב מהקודם (בוקס מלך הווא ווא?! האומנם?). אם הזכרתם את ג'נסיס, אז אי אפשר בלי הסולו של אנת'וני פיליפס בשיר the knife. וכמובן!the clap של אותו אחד ושמו howe. לדעת רבים האו היה מלך הסולואים בזירה הפרוגית.. יכול להיות שזה נכון.

Rubycon

New member
../images/Emo45.gif

ללא ספק אחד החזקים של פריפ, משהו... נירוסטה! ~מצמיד את האמה, הקמיצה והאגדול ומנשק אותן~

Rubycon

New member
a propos

איפשהו באמצע הסולו שהוא עושה bend לפני הפריטה וכשהוא פורט הוא מוריד אותו, אז לפני זה יש צליל קינקי ביותר באינטרבל של לדעתי 1/32, זו פריטה?

ganooov

New member
נונונו... ../images/Emo13.gif

סולואים של קנופ? Private Investigations הוא הטוב ביותר (מתוך Love Over Gold). אחריו הסולו של השיר הראשון מאותו אלבום - Telegraph Road
. סולו ההופעה של Sultans Of Swing בביצוע בדיסק שצורף במהדורה מוגבלת לאלבום האוסף של דייר סטרייטס (הנושא את שם השיר
), אבל ניתן להסתפק גם בגרסה שבאלבום Alchemy
. הסולו בשיר Tunnel Of Love הוא אחד מהגדולים ביותר של קנופ, והביצועים החיים של Calling Elvis בתקופת דייר סטרייטס (וגם בהופעת הלימיטד אדישן שהזכרתי קודם
) הינם חתיכת סולו אחד ארוך ששם בכיס הקטן את הנדריקס בכל מה שקשור ליופי
. יש עוד הרבה כמובן, אבל זה העיקר
. אתה יכול לצרף לרשימה כמעט כל סולו של גילמור, עשרות סולואים שכל אחד מהם טוב לא פחות ממשנהו
. המליצו כאן על עוד, אז מי אני להוסיף על הרשימה שאינה חלק מתחום התמחותי?

אמממ רשימה נחמדה, לא יותר.....

היה יכול להיות טוב יותר. ואם כבר העלתם את נושא הסולואים, אז בשבילי, הסולו הכי טוב ששמעתי בינתיים הוא הסולו של Child In Time....אבל מצד שני- לא שמעתי מספיק בשביל לקבוע. אני בטוחה שיש סולואים טובים יותר...

ganooov

New member
כי אני הקמתי את הפורום, ../images/Emo13.gif

והייתי המנהל הראשון שלו
.

SickAgain

New member
../images/Emo168.gifכמה מהסולואים האהובים עליי

אולי באמת אני אכתוב אחר כך יותר מסודר איזה סיקור על סולו נבחר, אבל הנה מה שעולה לי לראש עכשיו: Wole Lotta Love-Jimmy Page+Bonzo הדיאלוג העוצמתי שלהם במעבר בין החלק הראשון לשני של השיר, היכה אותי כל כך חזק כשנחשפתי לזה בפעם הראשונה, שזה השאיר אותי בהלם דיי הרבה זמן. גרם לי להרגיש שזה הרוק בצורתו החזקה ביותר Highway Starr-Richie Blackmore מעבר לזה שזה סולו שובר שיאים לכל דבר, ובכלל אין צורך להרחיב, יש לי מרכיבים סנטימנטליים הקשורים בו, מהסיבה הפשוטה שזמזומו בזמן הטסט שלי לנהיגה, לפני איזה שנתיים וחצי, גרם לי קצת לצאת מהלחץ שהייתי בו ולעבור את הטסט בהצלחה :) I'm Going Down-Freddy King קורע את המיתרים, בצורה הכי מרגשת שיכולה להיות, צליל כל כך תוקפני וטהור..חייתי ממש, בין גיבורי הגיטרה האהובים עליי ביותר, יותר מבי בי ואלברט. לאנשים כמו אריק קלפטון למשל, יש חוב מאד גדול לפרדי על סגנון נגינתם וההשפעה הרבה :) I Love Lucy-ALbert King דיברתי עליו וגם הוא ממש עושה לי את זה כאן ברומן שלו עם לוסי הגיטרה האהובה עליו, כל תו נשמע כאילו הוא פוצח בצורה אינדיבידואלית מהבטן שלו. Sympathy For the Devil- Keith Rechards כבר ציינו את זה פה אני יודע, אבל גם אני חושב שמדובר פה במשהו שאין לפסוח עליו. כל כך הרבה רגש, וואו! זה מה שעלה לי לראש עכשיו :)

למעלה