סולו גיטרה...

ganooov

New member
אז כנראה ../images/Emo13.gif

שאתה או: א. מגזים בערך עצמך
. ב. לא שמעת אף סולו אמיתי של קוביין
.

nute kram

New member
או ש..

יש לך טעם שונה ולדעתך הסולואים שלך יותר טובים משלו (איזה יופי זה להיות מפייס...). והאמת אני דווקא נוטה להאמין לך.

ganooov

New member
אממממממ... ../images/Emo13.gif

שפיטת מורכבות של סולואים זה דבר די אובייקטיבי
. בכל מקרה, לקורט קוביין יש מעט סולואים "אמיתיים", באופן יחסי לרוק הרגיל, עקב זה שהוא מנגן בז'אנר פחות מורכב מהבחינה הזאת, אבל היופי שלהם? אני חושב שאף גיטריסט אנושי לא יכול לעשות דברים יפים יותר בשנה וחצי
. טודע על התמיכה

avivs

New member
וכנראה

א: אני לא מגזים בערך של עצמי, אני הייה הראשון להגיד שאני עדיין גיטריסט מתחיל. ב: תאמין לי שמעתי מספיק סולואים של קוביין בחיים, יש לי את נוורמינד, האנפלגד וחלקים מאין יוטרו (כן, הורדתי אותם מהאינטרנט... אני משמיד את המוזיקה... בלה בלה בלה...) מבחינת מורכבת אין אפילו מה לדבר שאני לוקח אותו בעיניים עצומות, גם שאני מאלתר מיני סולאוים וגם שאני יושב וכתב קטעים שאני ממציא (דבר שלא קורה לעיתים קרובות) אין שום מקום להשוואה. ואני עושה את ההשוואה הזו בתור בן אדם שיודע לנגן כמה וכמה קטעים של קוביין (שחלק גדול מהם מנגנים סולו שלם על אותו מיתר). מבחינת יופי של הסולו זה שוב עניין של טעם ולא יותר אבל אני חושב שקטעים שלי יותר יפים משל קוביין.

Sith Master

New member
מקום 45 ברשימה../images/Emo19.gif

השיר על הנערה שעובדת במפעל לגפרורים (light my fire). נכון שבקטע האינסטרומנטלי מופיה גיטרה, אבל תקנו אותי אם אני טועה- רב הקטע זה לא קלידים (אני מקווה שלא תתקנו אותי, אני גדלתי על זה כקלידים)? בבקשה תענו לי... תודה!

Rubycon

New member
אני לא אקבל אף רשימה

שהמקום השני שלה הוא פיור אוננות עלי גיטאר. מה גם ש Since I've Been Loving You לא רואה את סטיירווי ממטר. (וזה עוד כלום, ע"ע המניפסט של גילוני)

Jam Head

New member
הרשימה בסה"כ לא הכי רעה

כי יש ב- 100 נגנים לא רעים בכלל , אבל ההתחלה שלה ממש מביישת. ויש כמה גדולים שלא מוזכרים.

Miss CB

New member
*לא מתייחסת לרשימה*

אבל לבקשתך: של מיסטר קלפטון אני מכירה פחות, אבל ממה שאנ ימכירה: לליילה יש סולו מעולה. גם טירז אין הוון יפה לדעתי אבל הוא בטח לא נחשב פה כל כך... וקנופפלר: סולטני הסווינג זה דבר ראשון. ועכשיו לעוד כמה: טאנל אוב לאב, רומיאו ויוליה, ליידי רייטר, פרייוט אינווסטיגיישנז. אלה אחדים שאני אוהבת במיוחד; לא יודעת אם הם "הכי נחשבים" אבל זה קנופפלר, עם גיטרה, בלי מפרט, מה כבר יכול להשתבש...

giloni

New member
עולם קטן ונעול

הרשימה הזו מתעלמת באופן מופגן מייצירה שבתוכה מבוצע קטע הנגינה. ולראייה, המצאותם של שלושה גיטריסטים של להקות רוק סימפוני (אני בכוונה לא משתמש במונח רוק מתקדם לאור הוויכוח הסוער והמלומד באמת, המתנהל בנושא בפורום הירוק): מרטין באר (ודווקא מאקוולאנג), סטיב האו במקום ה 68 (ולא מ Relayer!!) ורוברט פריפ (מקום 82!!). המחשבה שסולו גיטרה הוא שטח אקסטריטוריאלי היא אנטי מוסיקאלית לחלוטין. אם תקשיבו לקטעי הסולו שמנגנים Steve Howe או Steve Hackett או Robert Fripp ולו גם הקטעים שאין בהם, לכאורה, קור-טוב של וירטואוזיות, ותתייחסו אליהם כחלק ממרקם של יצירה, תבינו עד כמה רוב המופיעים ברשימה אינם מתקרבים לקרסוליים של הגיטריסטים החסרים בה. רשימה של קטעי סולו בלי Firth of fifth של Genesis עם הנגינה השמיימית של Steve Hackett היא רשימה מגוכחת בעיני, שממשיכה את היחס ללהקות הרוק הסימפוני שכל-כך מאפיין את מבקרי מוסיקת הרוק לדורותיהם. רשימה שIan Akkerman הענק מ Focus או Gary Moore מ Thin Lizy או Alan Holdsworth מכמה הרכבים או Steve Morse מ Dixie Dregs או Robin Trower או Alvin Lee או הרבה שהם דווקא אינם "פרוגיים" היא רשימה מבישה. ואני אומר כן גדול לתחרות סולואים כאן. מעניין אם גם כאן תבנה רשימה דומה. יקי

מאדמאן

New member
גילוני למה רק דקסי דראג ומורס בפרפל

בביצועים פנטסטיים שבארץ לא זכו לכיסוי מספיק נרחב כמו לוזינג מיי סטרינג בפרפלדיקיולאר - או אני פול נוו'ז דאט - או 69 עם פרפל - מורס הוא וירטוןאוז ולא ראיתי ברשימה הזו כלום עליו אבל סטיב ואי שהוא תלמיד שלו ושל סטריאני - מופיע - זה קצת מגוחך. בעיני: אם יש איזה טורניר או רשימה של סולואים הגדולים ביותר - בראש צריך לעמוד בלקמור על קטש' דה ריינבו בהופעה חיה של ריננבו און סטייג' - דמעות - דמעות מהאקסא=טזה, איזה רגש, איזה קשר בין קלאסי לרוק ואיזה משקל של גיטרה... - וו'אוו'...

די די די

לא הכל מתחיל ונגמר בדיפ פרפל. יקי אמר את הסולואים שנראים לו. לדעתו הסולואים של מורס בדיקסי דראגס יותר טובים מהסולואים שלו בדיפ פרפל..

Rubycon

New member
מבחינתי

דיפ פרפל האמיתיים זה עם רוד אוונס בלבד. אחי, תרחיב אופקים. זה התכלית של כל חובב מוזיקה ומוזיקאי whatsoever.

nute kram

New member
חשבתי חשבתי...

והגעתי לשתי מסקנות: הראשונה היא aqualang של jethro שיש בו סולו יפה מאוד ומקפיץ מאוד של גיטרה משהו בנזו.. מסקנה שנייה freebird האלמותי, רב-גוני ותלת מימדי של lynyrd skynyrd הסוכריות. כאן, להבדיל מהשיר הקודם, הסולו הוא משהו בסט.

nute kram

New member
והנה מסקנה שלישית:

light my fire של הדלתות. יש שם סולו גיטרה משהו אחושרמוטה מזניב בנזונ... בפסיכודליות שלו. מומלץ (
) מאוד
!!

למעלה