סוכות - מה שתינו?

yezer

New member
"ז'וני דאבל גרין"

"פיתוח" מקורי שלי ברוח הדאבל בלק: ג'וני גרין מתובל בבלק בוטל.
תכלס זה הרגיש לי כמו משקה שיצא מאיזון. אני חוזר למקור עד ל"פיתוח " הבא.
המשך חג שמח לכולם

שיחקתי קצת גם עם דברים כאלה

וכמעט תמיד זה מרגיש לא מאוזן בהתחלה. המפתח הוא תקופת חיתון, לתת לטעמים להתמזג ולהתחבר. חודש חודשיים כבר נותנים שינוי מורגש.

למתקדמים (עוד לא ניסיתי בעצמי) כנראה מומלץ להוסיף שבב אלון קטן שיעזור במיזוג והשפעת העץ הנוספת תהווה מכנה משותף מגשר בין הויסקים.

אף פעם לא הבנתי את העניין הזה

אני יודע שבכל מקום כותבים על חשיבות החיתון, אבל מבחינה כימית אני לא רואה סיבה שיהיה הבדל בין 10 דקות לבין 10 חודשים.

down under

New member
סליחה????????

אז מדוע כן נראה לך הגיוני שאפשר ליישן יין אדום בבקבוק במשך חודשים ארוכים עד שנים בודדות?
מה קורה כימית/פיסית כעבור חודש שלא קרה כעבור חצי שעה?

רוצה לאמר שכן יש תהליכים פיסיים ו/או כימיים שלוקח זמן רב עד שמתרחשים (זמן רב משמעו ימים עד שנים לעומת זמן קצר שהוא בין אלפיות השנייה לדקות אחדות).

סלחתי (!!!!)

אין (כמעט) מה להשוות בין הכימיה של יין לכימיה של תזקיקים

מה שקורה ביין במהלך היישון זה (בין השאר) פילמור של הטאנינים בנוכחות חמצן ע"י פעפוע עדין ואיטי של חמצן דרך פקק השעם ועוד תהליכים רבים אחרים.

לא חושב שיש קשר רב בין זה לבין תזקיקים.

down under

New member
או קיי, נעזוב יין

מדוע בהכנת לימונצ'לו צריך להשרות את קליפות הלימון באלכוהול לא לכמה דקות אלא לכמה שבועות?
מה מתרחש בשבוע השלישי שלא התרחש בדקה הרביעית?
וכאן מדובר על כלים אטומים, כך שאין בעבוע של חמצן דרך פקק השעם.

knappertsbusch

New member
כנ"ל

אני עלול לטעות פה באיזה שהוא חוסר דיוק משווע,
אבל עד כמה שידוע לי, בוויסקי "מחותן" למיניהו החתונה כמעט תמיד תגרור
ירח דבש של כמה חודשים בחבית אחרת. או במילים אחרות, זהו המשך של יישון
וסתם יותר נוח לערבב לפני...

אמתין למומחים.

down under

New member
עוד קצת מהאבסינת שקניתי

והיום במסעד פראג הקטנה שבאלנבי (ת"א) שליש בירה קוזל בהירה מחבית (הכהה שטעמתי יותר מדי טעם של קרמל).
כמו כן צ'ייסר של ג'יימסון 12 שנה (הבדל ענק בטעם בינו לבין הרגיל. ה-12 הרבה יותר מעודן ויורד חלק) וצ'ייסר של גראנט'ס 12 שנה.
כנ"ל בגראנט'ס מרגישים הבדל בינו לבין הגרסה בת ה-3 שנים אם כי ה-12 יותר מעושן מהירוק 3 שנים מיושן בחביות שרי שיש לי בבית.

בסיום הארוחה צ'ייסר של בחרובקה.

eran735

New member
חול המועד גם נחשב?

היום בפורום החיפאי עשינו טעימה עיוורת
קטנה זפטה מלבק שהיה לא מלהיב בטעימה הראשונה השתפר מאוד בהמשך ונשאר לי עוד חצי בקבוק למחר ניראה מה שלומו
דלתון D שיראז - אחד היינות שאני רגיל להמליץ עליהם היה אכזבה ענקית מבחינתי חסר חומציות וחד מימדי לחלוטין
יבוא אישי של אין חיה כזו מריברה(לא זוכר מה השם) שהיה טוב מאוד
אף מסריח שלא יוצא לי לפגוש הרבה ביינות ספרדיים(אולי ברט) עם גוף נהדר המון חומציות ופרי נהדר.
קינחנו בארמניאק שהיה לא יותר מסביר

למעלה