סוטה בלי בושה

GreenMamba

New member
זה לא מדוייק

אם אדם נשפט על כמה פשעים ביחד, והשופט לא החליט בפירוש שמדובר בעונשים מצטברים, ברירת המחדל היא שהעונשים חופפים, וכך המורשע מרצה בעצם את העונש הארוך מבינהם.
&nbsp
וזה שברירת המחדל היא כזו- לא אומרת שאני לא רשאית להתקומם ולמחות נגדה. לטעמי כל אונס הוא פשע בפני עצמו שראוי להידון בפני עצמו ולא כחלק ממסכת, כך שאב שהורשע בגילוי עריות יעמוד לדין על כל מעשה ומעשה שביצע ויקבל עליהם עונש בנפרד.
מאחר ואני ריאלית ויודעת שאין אפשרות פרקטית לדון בכל מעשה כזה בנפרד (כי אב שאנס את ביתו במשך 5 שנים- משפטו יקח עשרים)- אפשר לדון על כל העבירות יחד, אבל לענוש אותן במצטבר, ולא בחפיפה.
&nbsp
מי שאנס מישהי וגם השתמש נגדה באלימות וגם הפיץ תמונות שלה וגם ביצע בה מעשים מגונים- מה ההגיון לתת לו עונש שבפועל הוא רק על האונס? העבירות האחרות לא קרו? לא צריך להעניש עליהן?
&nbsp
זה שזו הפרקטיקה העקומה הקיימת- לא אומרת שזה המצב הרצוי או שצריך להצדיק אותה!

Berethor

New member
משום שבפועל זאת אותה עברה, עם אותם אנשים ואנשים לא חיים לנצח

לפי השיטה שלך, אנשים היו מקבלים כמה מאסרי עולם, על עברה כזאת או אחרת, מה שהיה קורה בפועל במקרה כזה, זה שהעבריין היה מבין את זה, והיה משקיע הרבה יותר מאמצים בלהיפטר מהראיות ומעדים, מה שסביר להניח שהיה מוביל ליותר מקרים של אונס ביחד עם רצח. כך שאני מעדיף את החוקים כפי שהם היום, שיש הרבה היגיון מאחוריהם, על פני "החוקים שלך", אלא אם כן מטרת הויכוח כאן היא לא הרבה יותר מאשר זריקת סיסמאות לאוויר.

"חוקרי המחוז הדרומי של המשטרה הגיעו לפריצת דרך משמעותית בפרשת הרצח של רינת רואס, תושבת אשדוד בת 19, שזעזעה את המדינה. לפני כתשע שנים, רואס יצאה מעבודתה כמוכרת בחנות בתל אביב, ולפי החשד, היא נאנסה ונרצחה באתר בנייה סמוך לביתה באשדוד."

"עובר אורח שהבחין בגופתה בחודש יוני 2005 הזעיק את המשטרה. חקירת המשטרה לא העלתה דבר במשך תשע שנים, וצוות החוקרים אף הוחלף כמה פעמים. בית המשפט הטיל צו איסור פרסום על ההתפתחות הדרמטית בחקירת התיק."

http://www.haaretz.co.il/news/law/1.2482620

Berethor

New member
הוא אולי "עבריין מין סידרתי", אבל הוא רחוק מלהיות אנס סדרתי

אבל זאת עוד דוגמה טובה לאיפה מובילה גישה קיצונית ומכלילה. סירוס כימי הוא גם כן עונש שנותנים לאנסים בחלק מהמדינות, ולא למישהו שנגע במישהי בצורה מגונה. זה לא "רחום" ולא מקובל בשום מקרה, וטוב שמערכת החוק לא בנויה על חוקים דרקונים. האם מגיע למטריד הסדרתי הזה לענש? לדעתי כן, האם מגיע לו מאסר עולם או סירוס? ממש לא, זה גם לא הוגן כלפיו, וגם היה יכול בדיעבד "לדרבן" אותו להפוך לאנס או אפילו לרוצח, משהו שהוא אפילו ציין שהוא מתנגד לו, אם במלא העונש שהוא מקבל היה זהה או כמעט זהה. הוא יכול היה לחשוב לעצמו "למה לא ללכת על כל הקופה".

[URL]http://he.wiktionary.org/wiki/%D7%93%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%99[/URL]

GreenMamba

New member

אני אמרתי שהוא אנס סדרתי?
אמרתי שהוא מבצע מעשים מגונים בקטינות באופן סידרתי.
וזה שהעונש היום קליל ולא כולל דיכוי כימי של אנשים שאי יכולתם לשלוט בעצמםן פוגעת בזולתם- לא אומר שאי אפשר להחמיר את העונש הקל, ולהחמיר עוד יותר את העונש ה"קשה" של היום- כך שימשיך להרתיע מלבצע את העבירה הקשה יותר.

Berethor

New member
אולי מינון נמוך של אסטרוגן, היה עוזר להוריד לו קצת את היצרים

עד לרמה שה‏סבאל'ה‏ היה מפסיק לגעת במלצריות צעירות ונאות מבלי שהן אמרו לו בפרוש שהן מסכימות לכך, אבל סירוס כימי למישהו שרחוק מלהיות אנס ואפילו ציין שהוא לא תומך באונס אמיתי, זה בהחלט מוגזם מדי.

Berethor

New member
אכן כך, זה פשוט היה מנומס יותר מאשר לקרוא לו "זקן אשמאי"

"Just what he sounds like - an older male character, usually unattractive in some way, who takes more than a passive delight in young women. Sometimes he limits himself to just talking dirty and propositioning cute girls, but sometimes he takes matters into his own hands, literally. He's not The Casanova, nor is he necessarily trying to be — but he certainly won't complain if things work out that way for him."

"The "old" part of his description is mostly relative to the girls he accosts — a creepy thirty-something teacher eying his junior high school students is no less a Dirty Old Man than a geezer in his sixties pinching the bottoms of housewives in the supermarket, though it's worth bearing out that a younger Dirty Old Man's behavior is going to be seen as a good deal less harmless than that of his hoary-headed counterparts. Probably because a Dirty Old Man is supposedly less likely to chase his victims, or force worse things upon them."

"When played for comedy he is either a disgusting pervert who gets beaten up by the girls he assaults, or adelightful rogue whom the girls tolerate. When played seriously, he's usually some variety of sexual predator or mistaken as such, and finds it hard to prove his innocence."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DirtyOldMan[/URL]

catchet

New member
מעלי

שוב ברטור, תכנים כאלו צריך לסמן בטריגר. תבין כבר את ההקשר

Berethor

New member
זאת משום שאני לא ראיתי מה
פה, זה אפילו לא
לדעתי

אבל אני מתחיל להבין אותך, כמעט כל הודעה שנייה בשרשור הזה "צריך" לשים
.

catchet

New member
כשאתה מביא תיאור של הטרדה

מפורט כל כך, צריך לשים טריגר. מה אכפת לך? תמיד תחשוב מה מישהי שהוטרדה על ידי אדם כזה תרגיש כשתקרא את זה, זה כאילו הוטרדה שוב. לי זה קרה למשל כשקראתי את זה, לא לקחתי קשה מדי, סתם נגעלתי, אבל תחשוב על נשים שנפגעו מטיפוסים כאלו יותר באופן יותר קשה... קצת רגישות

Berethor

New member
אוקי אבל התיאור היה כללי והוא גם לא תומך באנשים שמתנהגים ככה

שאני אומר כללי, אני מתכוון שהוא מדבר על טיפוסים כאלה ולא על מקרה ספציפי שקרה למישהי. אפשר לומר שזה אפילו עוזר לזהות אותם, ולהבין בהזה טיפוס מדובר.

[URL]http://milog.co.il/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A1/e_58208/%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99[/URL]

catchet

New member
נכון, אבל תיאור כללי

מעלה אסוציאציות ספציפיות. זה כמו שתתאר אונס ולא משנה כמה כללי יהיה התיאור - זה עדיין יתקשר לחוויה הפרטית של הנאנסת. שוב אני מזכירה לך באיזו מסגרת אתה כותב.
&nbsp
להבא לפני שאתה כותב, תחשוב תמיד איך עשויה להרגיש מישהי שהוטרדה. תשאל את עצמך, האם דברי יכולים לפגוע בה, ואם יש סבירות (אפילו נמוכה) שכן, סמן הודעתך בטריגר. סבבה?

למעלה