סוזוקי פריווינד

HardBall

New member
מה מבחינת אמינות וחלפים?

התקציב עומד על כ 40K מבחינת נסיון, היה לי ויראגו 500 כשנתיים (ולפני זה קטנועים)

Shredingerscat

New member
הסופר טנרה יתאים בול

בתקציב כזה תמצא סופר טנרה 95-6 במצב מצויין ועוד ישאר לך עודף, צריכת הדלק לאופנוע תקין היא מעל 16 ק"מ לליטר ומרווחי הטיפולים מצויינים (שסתומים פעם ב 42000 למשל) ובתור אקספרס בין עירוני רק הבוורים נותנים לו תחרות, אבל שוקלים הרבה יותר ואפילו לא קרובים לתקציב. יש גם את ההונדה אפריקה טווין שיעמוד יפה במשימה אבל אין לו את המנוע המדהים של הטנרה, אם תרכב על שנייהם ההונדה ירגיש חננה, אבל בכל זאת גם הוא אופציה.

Shredingerscat

New member
אהה כן, אמינות וחלפים

אני עשיתי 250000 ק"מ על שלי כך שאני יכול להעיד שהוא אמין, וחלקים הם לא בעיה, כל מה שתצטרך תוכל למצא במטרו, אבל יש שוק אפטר מרקט פורח מאוד לאופנוע הזה.

HardBall

New member
בעיה קטנה

אני חושש שמבחינת גודל האופנוע תהייה לי בעייה להסתדר איתו. הפריווינד קטן יותר, בהשוואה לסופר טנרה. או שאני טועה?

Shredingerscat

New member
סופר טנרה לא לגמדים

175 זה גמד, 180 זה גבולי. האפריקה טווין יותר קטן וכך גם הDR BIG, הביג יתאים לך גם אם אתה דרדס בגובה 170 (אבל מומלץ טיפה להנמיך אותו במקרה זה.) כמובן שיש רוכבים מוכשרים שגם עם מטר שישים עושים את הדקאר על אופנוע ראלי אמתני אבל לא כל גמד הוא ענק בתחפושת, (אני חושב שפרוייד אמר "לפעמים גמד הוא רק גמד") בקיצור צא לרח' הרצל 115, באישימוטו תמצא DR650, BIG וסופר טנרה, תמדוד ותחליט מה מתאים לך (אני מציין מיקום ספציפי לא כהמלצה שתקנה שם, תקנה איפה שבא לך, אלה כמקום שכרגע מחזיק את שלושת הכלים האלה ויחסוך לך התרוצצות).

asparagos

New member
מתרגלים... הגובה הוא יותר מחסום

פסיכולוגי מאשר מיגבלה כלשהי, 175 גמד? אז מה אני ? 167, 51 ק"ג, תביא את הטנרה לסיבוב... אין שום בעיה.

T0MERKE

New member
בסיבוב לא תהיה לך בעיה -

תעצור איתו ברמזור ותבין שזו מגבלה לגובה שלך (למרות שאפשר להנמיך אותו)

asparagos

New member
אל תדאג אחי, תביא סיבוב יהיה בסדר

עלי...
לא נראה לי מה שאתה אומר... תביא סיבוב ונראה...

Shredingerscat

New member
שב על סופר טנרה ותבין

המושב מאוד רחב, כך שזה מרגיש הרבה יותר גבוהה, יש את טכניקת "הגמד התכמן" בכל עצירה יורדים עם התחת מהמושב ומגיעים לרצפה, עם 195 ק"ג יבש 4.5ק"ג שמן ו30 ליטר דלק זאת טכניקה קצת מפחידה, אם אתה כבר מתכנן להנמיך אותו, לא עדיף לקנות TDM? בקיצור לעשות סיבוב אני בטוח שתצליח, אבל סתם יהיה לך קשה ביום יום ואת אופצית השטח בכלל לא תוכל לממש. זה לא שלא משתלם לפעמים להיות גמד, כל הספורטיביים למשל בנויים לך הרבה יותר טוב, אני ממש צריך תואר שני באוריגאמי כדי לרכב על R6 למשל. כן אם אני אתעקש ברור שאני אצליח, אבל למה?? בשביל הסיבוב? עברתי את השלב הזה כבר, וליום יום עדיף להתאים את האופנוע לעצמך, ולא להילכם כל הזמן במציאות.

asparagos

New member
נכון, עדיף אופנוע שמתאים לך

ונוח לך איתו... אבל שיטת "תכמני" לא כזו מפחידה ולגמדים בעצם כל דו"ש יהיה גבוה, אז מה? אסור להם לרכב על דו"שים או שטח? אם רוצים דו"ש אז אפשר להתרגל לגובה.

Shredingerscat

New member
DR 650 כן

סופר טנרה-דם יזע ודמעות. זה אופנוע לגברים גדולים וחזקים, כל האחרים אולי ישרדו אבל ההנאה שלהם תהיה מאוד מוגבלת. כן גברים. זה אופנוע כבד, אם אתה לא יכול להניח שתי רגליים בטוחות על הרצפה (גם את העקב) אל תתקרב. אם אתה צריך לנהל מלחמת עולם כדי ליישר אותו כשהוא על הרגלית מה תעשה כשהוא יפול חס וחלילה? אפשר? בטח שאפשר, עם קצת רצון וקצת יכולת וגו' אבל איזה אינטרס יש לך לנסות? להוכיח משהו? תתבגר!

xfwind

New member
../images/Emo31.gifפטרונות לא לעניין

(מתייחס לסגנון, לא לתוכן).

asparagos

New member
האמת סופר טנרה לא ניסיתי

אבל יש אחד למכירה במוסך שאני מטפל בו אני יכול לנסות לשבת עליו, בהזדמנות אדווח כמה קשה זה היה. מה שאני "רוצה להוכיח" הוא שגם גמדים יכולים להסתדר אם אופנוע גבוה, קשה יותר להתרגל אבל אפשרי, וכשמתרגלים... זה שטויות וחבל לי על אנשים נמוכים שקוראים את ההודעות שלך ומייד פוסלים עצמם מלרכב על דו"ש/שטח כי זה "גבוה מידי" לטענתך אני מכיר אישית כמה דוגמאות חיות, ואני מדבר ממש על אנשים בגובה 150 ואסימון שרכבו של שטח ודו"ש גבוהים (גם בחורה אחת בינהן, מוכרת לשעבר בחנות האביזרים בתותח בצומת קרית אתא למי שמכיר).

tygger

New member
אפשר לרכב עם סולם קטן על המושב

האחורי... אולי זה יעזור?

Shredingerscat

New member
לבחור שלא מתכנן לרדת לשטח

החיים יהיו יותר קלים עם TDM, אם הוא כן מתכנן שטח עדיף לו לנסות סינגל קל. ברור שאפשר להתעקש, אבל זה שהתרגלתה לא אומר שזה נהיה קל, וזה גם די מסוכן. אני לא מציע לאף גמד להיכנס להסרט הזה, אבל ממש לא אכפת לי אם תנסה, העניין הוא שהחיים הרבה יותר קלים אם אתה חושב לפני שאתה קופץ, נכון שהסופר טנרה יהיה אידיאלי אם אתה אוכל ביום יום מרחקים גדולים ורוצה אופצית שטח זמינה, אבל אם החיסרון הוא חוסר נוחות וסיכון בטיחותי, אף אדם ישר לא ימליץ לך להיכנס לזה, את זה תצטרך לבחור לבד לבד, והמחיר הוא שלא יהיה לך את מי להאשים מלבד עצמך.

HardBall

New member
וה-פריווינד מתאים לגמדים?

אני על 173 סנטימטריי אסתדר עם פריווינד? עם הויראגו לא הייתה לי בעייה....

Shredingerscat

New member
שב על אחד ותדע

הסופר טנרה יהיה מאוד גבולי, אבל אם אתה מפצה בכוח פיזי על גובה אולי עוד יש תקווה. תבדוק את הפרי ווינד וגם את הDR 650 שניהם כמעט אותו אופנוע והDR יותר זול, את הDR מאוד קל להנמיך (יש לו קיט יעודי) ובכל מקרה הם שוקלים כלום כך שיהיה הרבה יותר קל להסתדר.

xfwind

New member
יש לי חבר שעם XF

חרש 4000 ק"מ, כשאשתו ופקלאות מאחור... חודש שלם לא ירד מהאופנוע (אולי כי הוא פחות מ-173...) ואגב - ניתן להנמיך XF. באופן מסודר - שאל את אילןK מה כתוב בספר.... לדעתי אין מה להשוות בין הXTZ ל-XF, XTZ אופנוע עם נוחיות יותר גבוהה - ועם מנוע מתקדם בהרבה (דבר שמתבטא בתיקון אם נדרשים לו). ה-XF הוא סינגל והרבה יותר מווברץ. ואל תשווה XF ל-DR650. הם שונים.

למעלה