סודי

דוד2002

New member
סודי

מישהו יודע את "דרגות הסודיות"? ז"א: מה יותר חסוי: סודי, מוגבל , שמור..............

ויקי.ש.

New member
מי שאמור לדעת יודע

ונראה לי שזה דיי חסוי. אם אתה בסדיר אין סיבה שלא תדע ואם לא כבר תדע...

gilroz

New member
זה לא סודי

כי שמעתי שהייתי בטירונות, קורס או טירונים אחרים צועקים את סדר הסודיות נראה לי שהכי פחות משמעותי זה מוגבל...

טרנט

New member
אם אני לא טועה..

הסדר הוא ככה: בלמ"ס(בלתי מסווג), מוגבל, חסוי, סודי, סודי ביותר (ואולי משהו מעבר... מי יודע)

לכל מי שתהה - זה הולך ככה :

בלמ"ס , מוגבל, שמור, סודי, סודי ביותר . סודי ביותר מחולק גם הוא לרמות סודיות : סודי ביותר לבן, אדום, סגול, סגול טאבו, סגול מצומצם.

נוב 00

New member
זה הסדר

ככה זה הולך: בלמ"ס , מוגבל,שמור,סודי, סודי ביותר, סודי ביותר-לבן ,סודי ביותר-אדום, סודי ביותר סגול מצומצם, סודי ביותר סגול טאבו, סודי ביותר-שחור (שזה רק שר הביטחון הרמט"כל ורה"מ חשופים לזה פחות או יותר) בנוגע לצבעים של הסודי ביותר אני כמעט בטוח בסדר אבל לא 100%

brianfn

New member
תיקון חלקי

אני לא יודע לגבי הצבעים. אבל- ראש אגף מודיעין הוא בעל הסיווג הביטחוני הכי גבוה בניגוד לראש הממשלה שלא יודע יותר מידי, וגם שר הביטחון. אני מתאר לעצמי שהרמטכ"ל- שהתפקיד שלו יותר ייצוגי יודע עוד פחות.אבל זה בכלל לא בטוח.

A Pig in a Cage

New member
כל האנשים שהזכרת

ראש אמ"ן, הרמטכ"ל, שר הביטחון וראש הממשלה, כולם בעלי הסיווג הגבוה ביותר, סודי ביותר שחור. זה לא אומר שכולם יודעים הכל. יש דברים שאסור לראש הממשלה לדעת ושראש אמ"ן כן יודע, זהו עיקרון המידור

יש עוד דרגות סודיות

מעבר לסודי ביותר שמורכבות ממספרים וצבעים ועוד כל מילים..בקיצור לא כאן.

rshilkrot

New member
הסבר קצר

מה שמשנה זה לא הסיווג בדרך-כלל זה מי מקבל את המידע. הסווגים הולכים לפי כמה, במידה והמידע ידלוף לאוייב, הדבר ישפיע על בטחון המדינה. ז"א, סודי, במידה ויחשף ישפיע בצורה מעטה ולטווח קצר בלבד על בטחון המדינה. סודי ביותר, במידה וייחשף ישפיע במידה גדולה ולטווח קצר על בטחון המדינה. וכן הלאה... כמו שאמר סמנכל תורן יש פירוט לפי צבעים וכו´, אבל הוא ממש לא מעניין, אלה פשוט דרגות. מה שבאמת משפיע זאת התפוצה של המידע. למשל יתקבל מידע שהקריטיות שלו היא מאד מאד גבוהה, אבל הוא ממש לא מסווג (סודי או פחות). ומי שיקבל אותו יהיו הדרג המדיני בלבד, למרות שכל טבח ביחידת מודיעין יש לו סיווג לקרוא אותו. ככה שסווגים אלה רק תוויות שמשקפות את מידת הנזק שחשיפת המידע לאוייב תגרום, זה הכל. בת´כלס כל מידע מודיעיני הוא מעניין, אפילו אם הוא בא מערוץ אלג´זירה (מידע בלמ"ס - בלתי-מסווג).

למעלה