סודות ההצפנה

BMWE

New member
סודות ההצפנה

שלום! מכל מי שקרא את הספר, אני רוצה ות דעת לגביו ובין השאר, ה כדאי לקנות או לקחת בספרייה? תודה

Rivendell

New member
אמנם לא קראתי את הספר

אבל לדעתי תמיד כדאי קודם לקחת בספרייה ואח"כ להחליט אם לקנות או לא. ספר זה לא דבר זול, וגם אם חמישה אנשים יגידו לך שזה ספר נפלא - יכול להיות שאתה אישית לא תאהב אותו,ותצטער על 80 השקלים שבוזבזו. אז קודם לקחת מהספרייה, אח"כ להחליט
. נדמה לי שהיתה לנו המלצה על הספר כאן,אבל לא ציינת את שם המחבר, ולכן אני לא יכולה לחפש לך במאמרים.

Athaclena

New member
קראתי את סודות ההצפנה באנגלית

ונהניתי מאוד. את הכריכה האחורית קראת? נו, לא משנה. זה ספר מסוג E=MC^2 (שקראתי ואהבתי) ונראה לי כמו המשפט האחרון של פרמה (לא קראתי). ספר מרחיב אופקים, אני אהבתי אותו ואני מעוניינת במתמטיקה ומדעים אבל לא מבינה הרבה (בגרות עשיתי בכימיה ומתמטיקה, וזה הכל. רקע בסיסי) בנושא. זה מתחיל מהבסיס (לא זוכרת אם יש משהו פשוט כמו גימטריה, אבל זה הרעיון) שכל אחד יכול להבין ומתקדם לדברים מעניינים יותר, מסתיים בהצפנות שיש במחשבים (PRIVATE/PUBLIC KEY וכאלה) ומסביר את הרעיון של ההצפנה, איך זה עובד והיסטוריה בשביל הרקע. ובסוף יש דוגמאות של דפים מוצפנים שאפשר לפצח, שזה חמוד אבל לא היה לי סבלנות לזה. וכשסיימתי לקרוא הכל, הבנתי עוד דברים מגניבים. המלצות נוספות בנושא: FLATLAND (שאולי תורגם כ-שטוחלנדיה) SURELY YOU'RE JOKING, MR. FEYNMAN שמורכב מאנקדוטות מחייו של מדען ויש בו מעט מדע (כנראה תורגם, ספר מ-ע-ו-ל-ה) E=MC^2 (אין לי מושג אם תורגם) שוב - אני קראתי באנגלית. אולי יש הבדלים...

למעלה