סודות ההצפנה...

vizini

New member
אני לא יודע למה אתה מתכוון

ב-"הבנת העקרון שמאחוריו" בהקשר של תורות המיתרים. לדוגמא - תורת המיתר ההטרוטי. תורה זו מורכבת ממיתר שאופני התנודה ה"ימנים" הם של מיתר רגיל ב26 מימדים, בעוד שאופני התנודה ה"שמאליים" הם של על-מיתר ב10 מימדים. נראה אותך מסביר את העקרון שמאחורי זה...

יניב ריז

New member
../images/Emo98.gif אתה לא צריך ללכת כ"כ רחוק...

מספיק הניסיון של להסביר למישהו מה זה מימד 5... אני מן הסתם לא מדבר על הבנה אבסלוטית,כי כדי להבין למה תנודות המיתר לכל כיוון הם במספר מימדים שונה, אתה חייב את ההבנה המתמטית (שהיא כבר לא אפשרית לכל אחד). אך עם זאת,הכוונה היא הבנת רעיון תורת המיתרים=שהדרך החדשה ביותר לנסות ולאחד את ארבעת הכוחות היא באמצעות הנחה שיש מעל ל-4 מימדים. ואז להסביר ולהמחיש מה זה מימד 5, בלי להתחיל להכנס לתחשיבים של איזה תנודה באיזה מימד מייצגת איזה אנרגיה,ובלי טנסורים או קלוצקה קליין. ולמה במידמדים הגבוהים התורות מתחברות-לזה אני קורא עקרונות התאוריה. מכאן זה רק הבדלים בהגדרות שלנו לגבי המילה "עקרון התיאוריה".

vizini

New member
אז אתה רואה, כבר כאן יש לך טעות

כי המימדים הנוספים הם לא הנחה, הם תוצאה. והם גרמו לתורת המיתרים להיות נשכחת במשך 10 שנים לפני שמצאו דרך להשתמש בתוצאה הזו. לדעתי, יש דברים שפשוט לא ניתן להסביר ללא מתמטיקה, ותורת המיתרים היא אחד מהם. "היקום האלגנטי" מאוד משתדל, אבל זה לא מספיק.

יניב ריז

New member
זו לא טעות.

ההנחה היא לגבי זה שבכלל יש מימדים נוספים... בכל מקרה אין הרבה טעם לדוש בזה מהסיבה שזה ענין של הגדרה,כאשר אני מדבר על הבנת העקרונות האלמנטריים של התורות הפיזיקליות/תיאוריות פיזיקליות,אתה מדבר על הבנה מוחלטת. כדי שמישהו יבין את עקרונות הכבידה,די לו להבין שזה עיוות של המרחב,את ההשלכות שיש לעיוות כזה על חומר ואור וכו'...ברור שהוא יבין את הכבידה טוב יותר אם הוא יתחיל ללמוד את הגאומטריה האאוקלידית של מרחבים עקומים,את המשוואות של תאוצה בשדה כבידה...אך אלו כבר לא עקרונות,אלו נגזרות חישוביות של הבסיס.

יניב ריז

New member
let me rephrase that

המימדים הנוספים הם בגדר הנחה תיאורטית שמקורם בתוצאה של נוסחאות מתמטיות,אך כל עוד אין ניסוי שהוכיח אותם הם בגדר תיאוריה=הנחת קיום.

1100F

New member
גם המיתרים הם בגדר תאוריה.

ואם אתה רוצה שהתאוריה הזאת תהיה קונסיסטנטתית עם חוקי הטבע, אז אתה צריך שהמרחב יהיה בעל 26 מימדים, או 10 מימדים בהתאם לסוג המיתר.

הגדרות

אתה אומר בסיס. אבל לכל בן אדם ה"בסיס" זה דבר שונה לגמרי! למשל בשבילי בסיס בפיזיקה זה לדעת תנועה קצובה , האצה , לדעת יסודות של אופטיקה גיאומטרית וטיפ טיפה חשמל.. בשביל איזה פרופסור באוניברסיטה או עורך הספר הבסיס יכול לדעת כבר בצורה מצויינת מכניקה כולל תנועה מעגלית , נפילה חופשית וכו', ידע גבוה בחשמל וכו' וכו' לכן אי אפשר לערוך ספר בהנחה שמישהו יודע "בסיס" בלי לציין את זה , אחרת אם הייתי יודע שצריך בסיס לא הייתי לוקח ספר זה!

ailag

New member
../images/Emo4.gif ספר חביב, לא כמו פרמה

2_be : נכנעתי

למעלה