סודה קאוסטית

צופנתי

New member
סודה קאוסטית

שלום רב, רציתי לברר ביניכם, המבינים, האם סודה קאוסטית בריכוז 2% יכולה להרוס לטווח ארוך מדבקה צבעונית מודפסת ובציפוי למניציה (לכה מיוחדת להגנת קרני U.V)? תודה מראש

זאביקו

New member
למינציה

השאלה היא ממה עשויה הלמינציה. אני מניח שאין בעיה כי רוב ה``פלסטיקים`` לא רגישים לסודה קאוסטית.

DIKZ

New member
למינציה

שלום. הסיכוי לתקיפת הלמינציה ע"י 2% NaOH ( קאוסטית ) הוא קטן מאד. למינציה , לידיעתי, עשויה מפולימר- פולי-אתילן ( PE ) העמיד בריכוזים גבוהים בהרבה של סודה קאוסטית. ישנן למינציות מוויניל הטובות ( קצת פחות, בדר"כ) בעמידותן. למינציה , דו צדדית , אני מניח, בחום, ללא בועות ביישום בעובי "מקובל" של 80 עד 150 מיקרון, תתאים. במקרה שבכ"ז תהא תקיפה מסוימת, היא תראה כהכתמה צהבהבה של פני השטח.בהצלחה, dikz. תנחומים למשפחות הנופלים, החלמה לפצועים.

deathcaster

New member
קצת סדר בדברים

כמו שDIKZ אמר, ומהנסיון הרב שלי עם ציפויי למינציה, הם מאוד עמידים בפני תנאי סביבה שונים, הלמינציה הרגילה לא תושפע מריכוז כזה של סודה קאוסטית. אבל דבר אחד שאני לא מסכים איתו, למינציה היא לכה מיוחדת להגנת קרני UV .? ממש לא, למינציה אינה עמידה בפני UV בפרט וקרינת השמש בכלל. נכון שהיא עמידה יותר לקרינת שמש מאשר "ניילון" רגיל ו/או דק יותר, אבל היא לא עמידה לשמש, כמו כן, חשוב סוג הנייר והדיו שהמדבקה המודפסת עשויים ממנו

DIKZ

New member
caster ~ UV

שלום קסטר. ראית בתגובתי איזו שהיא התיחסות ל U.V ? הנושא הועלה רק בשאלת הפתיחה הראשונה. אתה "מחפש" דרך להתנצח איתי? נו מילא, נסתדר בינינו. בהצלחה , יום טוב, dikz.

deathcaster

New member
תגובה

DIKZ ידידי שים לב למי הגבתי ואז תבין שבכלל לא התייחסתי לתגובתך
במקרה הזה, ואולי רק במקרה הזה, לא חיפשתי להתנצח איתך
תירגע, אין כאן שום קונספירציה אנטי-DIKZית

DIKZ

New member
UV - השלמות

שלום. בכדי למנוע את השפעתה המזיקה של קרינת UV על פולימרים שונים ועל מוצרים שהפולימר (השקוף) אמור להגן עליהם, דוגמת בקבוקי שתיה ( PETׂ), מוסיפים לפולימרים השונים תוספים המשמשים כעין פילטרים כנגד קרינת UV. בין הפולימרים שניתן ואכן מוסיפים, את ה Additives - Stabilizers , הללו מצויים - PE, PP, P/Styrene, ABC, P/Acetate, PET, P/Ester ועוד. אני יוצא לחופשה מסוימת ומשאיר בינתיים את הבמה בידיו האמונות של קסטר וכמובן המשתתפים הנוספים. dikz.

תגובה על יציאתך לחופשה

אני מקווה שזה לא בעקבות איזושהי תחושה לא נעימה מתגובות משתתפים מסויימים. תגובותיך מלאות ידע ולא הייתי רוצה שתחוש לא נוח ותפסיק לכתוב. כך שאם זה המצב, אני מבקש ממך אישית להישאר
באם לא, אז אני מקווה שתחזור אלינו בקרוב

deathcaster

New member
חחח מצחיקול !!!, למנהל ולDIKZ

נראה לך שהוא נפגע כאן ממישהו ? הוא דווקא מבין עניין
DIKZ - שתהיה לך אחלה חופשה, מקווה שזו לא חופשה בצו 8.

למעלה