סוג של שיתוף כזה

danielelsohn

New member
סוג של שיתוף כזה

אני היחיד שלפעמים נראה לו שכמעט כל אחד בעולם רוצה שכולם יהיו עצובים חוץ מעצמו? תחשבו על זה! כמעט כל פעם שלמישהו יש כוח או אנשים אחרים שמקשיבים לו הוא ינצל את זה כדי לפגוע באחר כי זה יביא לו עוד כוח ו/או אנשים שיקשיבו לו. אפילו כשפותחים את רשימת הסמיילים והסמלים של תפוז הסמיילי הראשון זה פרצוף עצוב. פותחים עיתון, כתבה ראשונה "מתנחלים הכו פעילי שמאל ופלסטינים בענתות", כתבה שנייה "ילדה בת 8 נאנסה ונרצחה", כתבה שלישית "מתו שלושה במלחמת כנופיות". והכל ממניעים אגואיסטיים! לעז-פאקינג-זל!!!

אני לא חושבת כך בכלל, כנראה שאתה לא היית

לצד אנשים מפרגנים ואוהבים או שלא שמת לב לאלה. יותר קל לשים לב לאנשים שעושים רעש וצלצולים, שעושים רע לזולתם אבל האנושיות מתבטאת בכך שיש אנשים טובים, נפלאים ומקסימים ורק צריך למצוא אותם, הידיעה שהם שם מחזקת אותנו שהעולם יכול להיות נפלא. נכון,לא הכל טוב בעולם שלנו אבל אם נתמקד במה שכן טוב ובדברים היפים שהחיים נותנים לנו,אולי נעשה עולם טוב יותר.

נראה שאתה די רואה הכל בשחור.

אם כי מה שאתה מתאר קיים, פשוט לא חייבים להתמקד בזה ורצוי לא לפתוח עיתונים ולא לראות חדשות. במדיומים הנ"ל לא נהוג לפרסם חדשות טובות, אולי בסוף המהדורה אחרי התחזית יש איזה ידיעה חיובית... יש סברה שאומרת שלהנהגה שלנו זה מתאים שנחשוב שכל הזמן קורים דברים נוראיים ונדע מכך. כתוצאה מכך נרגיש מאוימים יותר וכך נהייה יותר ממושמעים וכנועים ולא "נזעזע את הסירה" יותר מדי. גם כשאנחנו פוחדים נרצה יותר לפצות את עצמנו ונקנה עוד ועוד דברים להרגיעה את הפחד שלנו. זאת המציאות של הערוצים התקשורתיים שלנו וכן אלה דברים שקורים בארצנו וגם מחוצא לה. אתה יכול להתמקד בזה או לא. זאת בחירה שלך. רוע והקושי קיים, בהחלט. השאלה אם נאפשר לו לשלוט בכל החוויות החיים שלנו או לא.

danielelsohn

New member
אני לא רואה הכל שחור

כל הזמן השתמשתי במילה "רוב". דבר שני, את בעצמך אומרת שזה קיים פשוט לא חייבים להתמקד בזה, אני לא מוכן לייפות את המציאות, אם משהו שחור אני לא אצבע אותו בוורוד.

לייפות את המציאות?? חלילה.

אני חושבת שז הגבול הדק בין להיות מודע להרבה דברים מגעילים שהולכים סביבנו ולהרגיש שזה מדרבן לפעולה כנגד חוסר צדק וכו', לבין מצב שזה גורם לי לא לרצות לקום בבוקר מרוב שהכל מגעיל ורע ומושחת. השאלה היא איפה אתה נמצא על הסקלה הזאת? אם אתה רואה את עצמך כקורבן חסר ישע, הרי זה חסר תוחלט. לדעתי כמובן.

danielelsohn

New member
אני לא רואה עצמי כקורבן

אני רואה את עצמי כאחד שצריך לסבול את זה בשקט כל יום כל היום.

קורבן סובל בשקט. זה פשוט ככה.

בן אדם עם הבנה יותר מלאה של החיים מבין שהכל חלק מהחיים. מצד שני נשאלת השאלה האם השתתפת בהפגנה אתמול? אתה כותב לדוגמא באינטרנט משהו שחושף את החוסר צדק שאתה רואה? כל אלה מעשים של מישהו שהוא ההפך מקורבן לדעתי. לעשות או לקטר אלה הברירות. אפשר גם לעשות ולקטר. זאת אפשרות עדיפה אצלי על רק לקטר.

danielelsohn

New member
בהפגנה אתמול לא הייתי לא בגלל שאני לא תומך

ברעיון, אבל בצורה שזה מתנהל עכשיו זה בהחלט לא יצליח. אני לא הבנתי את עניין כתיבת הדוגמה. ואני עושה ומקטר, לא רק מקטר. הבעיה? אני עושה ועושה ועושה אבל לא קורה שום דבר.

danielelsohn

New member
מה עושה? זה עושה:

תורם כסף לארגונים עם מטרות דומות לשלי. הולך להפגנות (לא אלו של הסדר החברתי ההמוניות האלו, אחרות) כשקורה מקרה אלימות מול הפרצוף שלי, אני מתקשר למשטרה (בניגוד להרבה אנשים אחרים). לא אוכל בשר ומשתדל להימנע משאר מוצרים מהחי. זה פחות או יותר מה שאני עושה בשביל המטרות שלי.

אני אחזור על עצמי ובכל זאת.

אני מציא לא להתעלם אלה להתמקד יותר בדברים שטובים לבריאות הנפשית שלך. כדי שתוכל להמשיך לתרום ולעשות ופשוט להיות. לא לייפות. העניין עם התקשורת שהיא לא מדווחת דברים טובים שקורים כי אין בזה רייטינג ואני לא חושבת שיש למישהו נקודת מבט באמת אובייקטיבי על החיים. אם נלך לפי עיתונים אז אני אמורה לתלות את עצמי מזמן, מזמן. מקווה שהסברתי את העצמי ולו במעט. יעללה, ביי.

danielelsohn

New member
לבריאות הנפשית שלי שום דבר לא טוב

הדברים הטובים מזכירים לי שיש דברים רעים, הדברים הרעים הם בלעכס.

omer73

New member
לא בדיוק

מצד אחד יש באמת אנשים שברגע שרע לך הם יהיו הכי מבסוטים ויהפכו ל"חברים" שלך (למשל ב2008 כשהיה המשבר הכלכלי אטנשים באו אליי מבסוטים "הפסדת הרבה? יש הרבה ירידות?), אבל מצד שני יש הרבה שכן אכפת להם וכן אנשים חיוביים. וכמו שאבא שלי אמר לי פעם- " אם תבחר לשים משקפיים ורודים העולם יראה ורוד, אם תבחר בשחור העולם יראה שחור...."

omer73

New member
וזה אפשרי?

כי בסופו של היום, ברוב המקרים איך שרואים ולוקחים את הדברים ככה הם ייראו.

sweetdreams

New member
המציאות היא המציאות, ויש לה כל מיני צדדים

אבל למרות שזה נראה כמו עובדות בשטח, בפועל אנשים שונים קוראים את אותה המציאות בצורה שונה. כמובן שיש ידיעות קיצוניות, כמו "ילדה בת 8 נאנסה ונרצחה"
. אבל שאר הדוגמאות, היותר נורמטיביות, הן ראייה סובייקטיבית שלך ובעזרת איזה משקפיים אתה בוחר לבחון את המציאות שאתה חי בא. אני לא אומרת לך להיות נאיבי, ולהאמין שהכל רק טוב - זה הרי לא נכון! אני רק מקווה שלא תהיה כ"כ פסימי, ותחשוב שהכל רק רע. כי גם זה לא נכון..

למעלה