סוג של התלבטות

סוג של התלבטות

בעקרון,אני רשום למסלול של כימיה תרופתית אצלינו ואני בכלל נוטה לכיוון הזה. עם זאת,לאחרונה יש לי מחשבות גם לכיוון ה"חומרים". אני יכול להגיד בוודאות שהתנסיתי מעט לאחרונה במחקר בתחום התרופתי, ואני יכול לומר שאם ייתנו לי להתעסק בכך עצמאית כלומר לעסוק בזה באופן רציני יותר, אז כן-אני אוהב את סוג המחקר שהולך "שם". עם זאת-יש גם תחומים שמעניינים אותי ב"חומרים"[מוליכים למחצה, אלקטרוכימיה,אולי ננוטק וכו'] אבל אין לי מושג איך מחקר הולך שם. יש לי מושג כללי,אבל עד שלא התנסיתי בו מעשית,לא נתן לדעת... חוצמזה,קיבלתי את הרושם שבתחום החומרים,עם תואר שני יש יותר תעסוקה מבתחום התרופתי,או שלכל הפחות התנאים שם יותר טובים. האמנם? כך או כך-יש,לדעתכם מקום ללבטיי? מה הייתם עושים במקומי-נשארים בתרופתית או הולכים לחומרים[ברור שבתואר שני אפשר לשנות כיוון,אבל בסדר-אני מדבר על הכיוון הזה מעכשיו,בתור כיוון עתידי. אני מעדיף להמשיך בכיוון שבו התחלתי בתואר הראשון ולא לעשות "הסבה"]? מודה שהפעם באמת בלבלתי במוח,אז סורי מראש וכן תודה מראש,למסייעים

yolm

New member
זה בסדר שבלבלת את המוח....

תראה, כימיה העוסקת בחומרים היא נבדלת מכימיה תרופתית. הקטע הוא שניתן לפעמים לייחס כימיה תרופתית להנדסת כימיה (שחלקו עוסק גם בתרופות)... ואם תגיע לכימיה תרופתית הסיכויים שלך מכימיה העוסקת בחומרים רחוקה. כימיה העוסקת בחומרים, אפילו עם מולטי-פרופסורה (בכוונה אני מקצין), לא תוליך אותך לכיוון הכימיה התרופתית. הם שני דברים הנבדלים זה מזה אה"פ ששניהם תת-תחומים בתחום הנרחב הנקרא "כימיה". אם תשאל אותי - אני הייתי מייעץ ללכת לכימיה העוסקת בחומרים: א. כי אני גם אוהב את זה מאוד (
) ב. זה יוביל אותך רחוק גם לתחומי מדעי טבע שונים כמו ביולוגיה ופיזיקה ג. כי תראה שזה באמת מאוד מעניין, גם כשזה פותח לך דלתות לתחומי מדעי הטבע השונים! אבל, איך שבא לך - אם תרצה כימיה תרופתית, מי יהיה אני שימנע זאת ממך
בדילמה שלך...

תודה רבה בכ"T...

אגב,עבורי לפחות אתה דמות חדשה פה. מותר לשאול "מי אתה"? [=סיימת ללמוד?אם כן,מה עושה?.וכו'. במידת האפשר כמובן..]

למעלה