סוג דלק ב- wr450-f

enigo

New member
אבל אם "נסמוך" לא נלמד כלום, ואז מה הטעם

בדיונים הללו, או בכלל בפורום? ובהחלט יכול להיות מצב בו יש "איי" לחץ גבוה בתוך חלל הצילינדר בגלל מאפייני זרימה שונים. אבל למה שמצת ישנה את זה?

amitexc

New member
דןטל ידוע לי שיחס דחיסה

אינו הגורם העיקרי לדטונציה, כמו כן באקדמיה שאתה מזלזל בה כלכך גם מלמדים מה עוד יכול לגרום לכך. אבל המקרה של הDR הסטנדטי שונה לחלוטין,במקרה הזה המנוע סטוק במצב טוב עובד טוב מאוד ללא דטונציה עם דלק 95. במקרה שכזה אפשר להבין שמשהו השתנה ויש להחזירו למצב סטוק.

DAN TAL

New member
ההשערה שהעלתי וקיבלה חיזוק לאחר מכן,

היא שניצוץ מתקשה להכנס לחלל בעל לחץ גבוה. מבנה הכיפה המיוחד של הקיט של HRC,גרם ללחץ גבוה במיוחד,{ללא קשר ישיר ליחס דחיסה} ורק המצת המיוחד ההוא מצתליח להחדיר ניצוץ לתא השריפה. לכן הוא גם מופעי במכוניות דראג מוגדשות עם לחצים לא סבירים.

enigo

New member
הממ... מעניין. שווה לנסות ולחקור את זה עוד

תודה.

פ ו כ י

New member
ספר את זה למהנדסים של האוקטביה ששכחו שצריך

קולר שמן לגירים האוטומתיים בתנאים של ישראל
הספר צודק בתנאים אופטימליים. המציאות מראה דברים אחרים.

amitexc

New member
בכל אופן לא ניתן להסיק מכך

שכל המהנדסי רכב עושים כמו מהנדסי הסקודה.

DAN TAL

New member
עמית אתה גם יכול לספר את "מה שכתוב בספר"

לכל בעלי ה-XR250L שראש המנוע שלהם נסדק כתוצאה מחום גבוה,בגלל המלצת 'סטנדרט' לפלג חם מידי.

M O R M

New member
ומה מתדלקים בדיוק מבינים בדטונציה?

האם שכר מינימום + טיפים מכשיר אותם להדריך אותנו בענייני דלק? או שדרישות המינימום לעבודה בתחנת הדלק דורשות הכשרה אוניברסיטאית בהנדסת חומרים. זה כמו שכל מתדלק ממוצע יאמר לך שיש עופרת בדלק 96. עניין התידלוק בדלק 98 ישן שעומד הרבה זמן במיכל חלוד משמעותי הרבה יותר מיתרונותיו כביכול אילו היו. זה שתדלקת השבוע בהצלחה בתחנה מסויימת אינה אומרת כלום על איכות הדלק שתקבל בשבוע הבא כאשר הבעלים יחליט למהול עם נפט. ראית את רשימת התחנות המוהלות דלק?

DAN TAL

New member
מורם תקרא שוב,"משיחות עם מתדלקים,הבינותי

שיותר ויותר מכוניות מתדלקות ב--98\9". משמע,יש תחלופה גבוה יותר מבעבר של הדלק הנ"ל. לא הזכרתי במקום אחד התיעצות עם מתדלקים לגבי אוקטן וכו'. 2-באזור הקטן בו אני גר,אני מכיר את מהלי התחנות,חלק מהמתדלקים ,יודע מי ומתי החליפו מיכלי דלק ואפילו כמה 'משקיען' מנהל התחנה. לשמחתי באזורנו טרם נמצאו תחנות דלק ברשימת המוהלים. כמו פוכי וכמו יו,אני מרגיש על האופנוע כשאני מתדלק עםן 98\9. כך שאני יודע בדיוק אם הדלק טוב או לא. בתחנה בה אני ממלא,הדלק מצוין.

MexMex

New member
אוקטן גבוה מיותר בחלק ניכר מהמקרים

מספר האוקטן הוא מדד למהירות הבעירה של הדלק. ככל שהמספר גבוה יותר, ככה התנגדות הבנזין לבעירה גבוהה יותר, דהיינו הבנזין בוער לאט יותר, וזאת בדיוק הסיבה בגללה הוא עמיד יותר לדטונציות. נכון, לסולר יש מספר אוקטן גבוה יותר מאשר לבנזין. אי לכך ובהתאם לזאת, יש 2 עובדות פשוטות: 1. מנוע אשר לא מצלצל (אין לו דטונציות), בבנזין באוקטן X, לא ירויח שום דבר, אבל שום כלום, ממעבר לבנזין באוקטן גבוה יותר. 2. יותר מזה, כהרחבה לסעיף 1, מכיוון שבנזין באוקטן גבוה יותר הינו בעל מהירות בעירה נמוכה יותר הוא בעצם אנרגטי פחות, וכתוצאה מכך המנוע יפיק פחות כ"ס. מדובר על משהו זניח יחסית אבל עדיין זאת עובדה.

amitexc

New member
זה לא באמת מהירות הבעירה

זה עמידות הבנזין לפיצוץ, בנזין עם מספר אוקטן נמוך יתפוצץ מוקדם יותר בגלל הלחץ הגבוה יותר בתא הביערה, לכן שזה קורה צריך בנזין עם אוקטן גבוה יותר בשביל למנוע את הפיצוץ כתוצאה מהלחץ הגבוה. הדפיקה האופיינית לדטונציה נוצרת בגלל "התנגשות" הלהבות בתא השריפה,הבעירה המוקדמת שנוצרה בעקבות הלחץ הגובה\חום גבוה והבערה מההצתה.

enigo

New member
מה זאת אומרת ניצולת טובה יותר?

כמות הדלק הנשאבת למנוע אינה משתנה, תזמון ההצתה אינו משתנה, נפח המנוע אינו משתנה. מה משתנה? ההספק בטוח לא אמור להשתנות, אם זה מה שאתה עומד להגיד.

amitexc

New member
כשמנוע לא סוחב טוב

אז יש צורך ללחוץ על המצערת יותר ע"מ שהרכב יגיע למהירות X כלומר עם מנוע עייף תצטרך לתת יותר גז בשביל מהירות X לעומת מנוע חזק שצריך נגיעה בגז להגיע לאותה המהירות.

enigo

New member
זה ברור, אבל האם האוקטן לבדו משנה את ההספק?

amitexc

New member
כל עוד לא מתרחשת דטונציה,לא

וזה מבלי להתחשב במנועים חדישים,כמו שציינתי באחת מההודעות,כיום קיימים חיישנים שמאחרים את ההצתה, אם מדובר ברכב כזה אז כן ההספק יורד ובהרבה למרות שלא מתרכשת דטונציה בפועל.

enigo

New member
ולכן לא הבנתי עדיין למה מעבר לאוקטן 98

ישפר צריכת דלק, באופנוע.

amitexc

New member
כשהגבת היה קשה לראות למי הגבת

ולכן התיחסיתי לתגובה שלך בלבד. למה שאתה שואל עכשיו לאקדמיה שלנו אין מושג.

amitexc

New member
שטויות אין קשר בין מספר אוקטן לניקיון

כל דלק שתמלא בתחנת דלק יהיה נקי,אפילו במשאבה עצמה קיימים מספר פילטרים שידאגו לניקוי הדלק. מבלי להכנס לכימיה יותר מידיי מספר אוקטן הוא למעשה תכונה שהדלק הנתון דומה לאיזו אוקטן, דלק 96 דומה בתכונות שלו כ96 אחוז לאיזו אוקטן ו4 אחוז לפטן היתרון של האוקטן על הפטן הוא ההתנגדות שלו להצתה בלחץ גבוה יותר, דלק עם אוקטן נמוך "יתפוצץ" מהר יותר מדלק עם אוקטן גבוה יותר. וזהו,אין קשר לפינוקים ולכלום,אז שלא יעבדו עלייכם,אם היחס דחיסה של המנוע מאפשר שימוש ב95 אז אין סיבה להתפנק ב98.

למעלה