סוג דלק ב- wr450-f

KAYABA

New member
לא פלא שאני לא זז

רגע אז אני ממלא בעצם 91 (באוטו) זה הבדל גדול מהדלק בארץ .

amitexc

New member
שיטת המינוח האמרקאית שונה מהארופאית

בשיטה האמרקאית יש להוסיף 5 כדי להגיע "למידת" האוקטן הארופאית. למעשה 91 אמרקאי זהה ל96 ארופאי...

JAMRACING

New member
Recommended octane is 89 and above

For WR's in the US. They actually DO NOT recommend using race gas in stock YZ/WR-F motors...

KAYABA

New member
אגב, חבר שלח לי במייל סוף סוף ,אז העלתי .

http://www.keshet-tv.com/Ambatia/MediaPage.aspx?MediaID=13591

enigo

New member
מילת המפתח היא "נכון יותר"

לא תמיד המשמעות היא גבוה יותר. אני אנסה לאתר מגזין אמריקאי ישן שנמצא לי בספריה ובו הסבר על הדרך למציאת האוקטן המתאים למנוע המכונית שלך. פעם ראשונה שאני גיליתי שלפעמים דווקא אוקטן נמוך יותר יכול לתרום לביצועי המכונית, תמיד הייתי בטוח שזה מעין דרישת סף, וכל דבר גבוה יותר יהיה טוב יותר.

פ ו כ י

New member
זה עובד אולי בארה"ב לא באה"ק

גם בדיאר וגם בנוכחי, ה-98/99 הישראלי עשה ועושה למנועים טוב יותר. אין צילצולים והמנועים עובדים חלק יותר. ומה לעשות, פחות מצערת= פחות דלק. אמפירית! שחרר enigo שחרר...

enigo

New member
המשפט השני נכון, השלישי גם כן

הדבר היחיד שעוד לא הבנתי הוא הקשר בינהם. אני אישית, כשהמנוע מצלצל, עוזב קצת את המצערת.

amitexc

New member
אין סיבה לעבור ל98 במנועים עם יחס דחיסה מקורי

שמראש עבדו עם 95. עדיף לכוון את ההצתה ולחסוך בדלק...

DAN TAL

New member
ואיך בדיוק תכוון הצתה בXR600,DR350

שהם הראשונים לצלצל?

DAN TAL

New member
נכון.98 ומצת קר יותר. DPR9 EA 9.

רק בדצמבר ,ינואר ופברואר DPR8EA-9. אותם ההמלצות גם לXR650L ובעיקר לXR250L.

amitexc

New member
לא צריך לכוון הצתה

למנוע של DR סטוק אין יחס דחיסה שמצריך שימוש בדלק עם אוקטן גבוה מ95,לכן יש למצוא את הבעיה שגורמת לדטונציה ולא לטאטא אותה מתחת לשטיח עם שימוש באוקטן גבוה. אולי המנוע עובד חם יותר בגלל תערובת עניה מידיי? אז אוקי אז דטונציה לא תהיה עם שימוש באוקטן גבוה,אבל המנוע יעבוד יותר חם,יותר חם משתוכנן והמשמעות לכך היא שהחלקים הנעים עלולים להגיע למידות (עקב ההתפשטות שלהם מהחום) שעוברות את הטולרנסים שתוכננו למנוע דבר אשר יובילו לבלאי מוגבר.

DAN TAL

New member
עמית.הנסיון והידע שהצטבר במהלך השנים

מצביע באופן חד משמעי על התשובות שנתתי לך. לא נשארה אבן לא הפוכה בכל הענין הזה. יש דטונציות של תערובת עניה ויש דטונציות של פיצוץ מוקדם,מכל מיני סיבות. האופנועים המוזכרים זקוקים לאוקטן גבוה יותר ממה שהם מקבלים כשמתדלקים לפי הספר {95}. מה גם שההגדרה STANDART בספרי המכונאות המקוריים,מכוונת לטמפ' סביבה נמוכה יותר מהממוצע אצלנו.

amitexc

New member
לא יודע,לא נראה לי שרכב

שמגיע במקור עם המלצות תדלוק ל91 ומעלה יזדקק ליותר מ91 בגלל שהוא תוכנן לעבוד במקום קר יותר. אלה אם כן הDR תוכנן לאלסקה,למעשה זאת המחיובות של כל יצרן להתאים את האופנוע שלו לתנאים שבו הוא נמכר, כלומר DR שנמכר באוסטרליה החמה יגיע עם יחס דחיסה נמוך יותר מDR הנמכר בקנדה בגלל הסיכון לדטונציה עם השימוש בדלק שהומלץ ע"י אותו היצרן.אם לא צריך אז ימכר ללא שינוי. או שפשוט להמליץ על דלק עם אוקטן גבוה יותר,מה שלא קורה במקרה של הDR, או שפספתי את המלצות היצרן...

DAN TAL

New member
עמית,אתה ואניגו חברים?.שוב ההבדל בין

המציאות לאקדמיה? באקדמיה{בספרי המכונאות},כתוב שמספיק 95 אוקטן. זה נכון. את זה קורא כל סטודנט להנדסת מכונות וכל בעל רכב. במציאות,המנועים מצלצלים בגלל אוקטן נמוך מדי. את הידע הזה,רוכשים מכונאים שמטפלים בהמון מנועים,בעיקר מסוג אחד,כיוון שהנסיון הספציפי מגובה בסטטיסטיקה נרחבת מאוד. את זה,לא קוראים בספר. אז אם הידע הנרכש הזה לא מסתדר לך,או שאינך מעריך ידע של אדם שרכש ידע נרחב שכזה על פני שנים רבות,אין לי מה לומר.

enigo

New member
בזה דווקא אנחנו מסכימים

לא פעם המלצות יצרן מושפעות משיקולים שאינם הנדסיים נטו וכוללים גם שיקולים שיווקיים. הרי ברור שדרישה להשתמש בדלק יקר יותר תרתיע קונים, אז אם המנוע יכול להסתדר, גם אם לא בצורה אידיאלית, הם ימליצו על דלק באוקטן נמוך. אם יש בעיה חוזרת, במספר כלים רב (כדי לנטרל סיכוי לבעיה מקומית) ומעבר לאוקטן גבוה יותר פותר אותה - אז כנראה שהמלצות היצרן לא מתאימות במקרה הזה (יכול להיות שגם בגלל דלק באוקטן נמוך מהמוצהר, למשל).

amitexc

New member
דןטל מה שאני מבין ממך הוא

כל המהנדסים שהונדה(וכל השאר) משלמים להם זה סתם ביזבוז כסף,לא שווה להעסיק מכונאים שישחקו במידות ולתת לתילאדי לרכוב על הכלים שלהם 24/7 ולגלות מה צריך לשנות? זה הרבה יותר זול מלהחזיק מהנדס שלמד באקדמיה משהו. ספר רכב מגיע עם הרכב שהיצרן מייצר אותו,אם אתה סומך על יצרן מסויים לגבי הכלי שהוא משווק אתה צריך לסמוך גם על ספר הרכב שהוא כותב בעצימת עיניים. ממה שאני יודע,הDRים שיצאו מהסוכנות עבדו טוב מאוד עם דלק 95 אם זה לא אומר לך שמשהו מכני השתנה אז גם לי אין מה להגיד.

DAN TAL

New member
עמית ,אם היית יודע לדוגמה,שיחס דחיסה

הוא לא הגורם היחידי לצלצולים,לא היית מעלה את הנקודה הזו. גם את זה למדתי בהרבה עבודה,מחקר ונסיון. אתן לך דוגמה. בשנת -98,"מאיר" הביאו לארץ את הקיט 628 של HRC ל-XR600R. התקינו אותו במוסך היבואן . האופנוע לא נסע טוב,הניע גרוע וצלצל. לאחר שלדעתם הם ניסו הכל,כולל ג'טינג לפי הספר,הם החליטו לשנות את מיקום ה'פיק-אפ'.,כלומר {בשפתך}לכוון\לאחר הצתה. הפעולה הזו בלתי אפשרית כיוון שההצתה באופנוע הזה קבועה מראש,לכן הם הגדילו את הקדחים תושבת הפי-אפ,איחרו את ההצתה והצליחו להביא את האופנוע למצב שהוא לא מצלצל ומניע סביר.אבל מה?,הוא גם בקושי נסע.בטח לא כמו שהקיט הבטיח. ביאושם,פנו אלי. החלפתי פיק-אפ ,ניסיתי ג'טינג שונה וניסיתי מגבירי אוקטן שונים. לא השתנה כלום. מה שמוזר בכל הסיפור היה,שיחס הדחיסה של הקיט,לא היה גבוה יותר מזה שמתקבל כשמחליפים לבוכנות חלפיות ,בכל מקרה,היה פחות מ-1:11 ובבוכנות החליפיות {עם יחס הדחיסה הזהה לזה שבקיט},לא הופיע בעיית הצלצולים באותה חריפות. לאחר מחקר מעמיק,שיטתי וסבלני,גיליתי לתדהמתי,שבמוסך של "מאיר",לא התקינו את המצת המיוחד שהקיט מחייב.{עקב מחיר אסטרונומי של 350 ש"ח במחסן של מאיר והוא לא קיים במלאי}. מסתבר,שהמצת המיוחד הזה,לא מופעי בכלל בספרים של NGK ורק בחיפוש באינטרנט,הסתבר שהוא מופיע במכוניות קיט מוגדשות למרוצי דראג. המצת הוזמן מהונדה בחול,הלקוח שילם את הסכום המופרז והאופנוע נסע כמו שרק XR628R מנצח ה'באחה' יכול לסוע. מה הסיבה לכל זה? מבנה כיפת הבוכנה. הבוכנה המקורית של הקיט,היא יצירת אומנות. עם כיפה גדולה ומפוסלת,עם שקעים מדהימים ביופים לשסתומים ותעלות מיוחדות להזרמת התערובת בצורה מיוחדת.HRC פר אקסלנס. לעומת מבנה פשוט יותר של רוב הבוכנות האחרות. ןלראיה,האופנועים החדישים,WR CRF וכו',מגיעים במקור עם יחסי דחיסה של מעל 1:12 ועדיין מסתדרים עם אוקטן שבDR XR משופרים,,היה מעלה את המנוע בחום השמימה ברגע. עמית ,אילצת אותי לעבוד קשה והרבה יותר מדי כדי להשיב לך. בפעם הבאה,תסמוך על מה שאני אומר ותחסוך לי שעות מחשב יקרות.

למעלה