עמית ,אם היית יודע לדוגמה,שיחס דחיסה
הוא לא הגורם היחידי לצלצולים,לא היית מעלה את הנקודה הזו. גם את זה למדתי בהרבה עבודה,מחקר ונסיון. אתן לך דוגמה. בשנת -98,"מאיר" הביאו לארץ את הקיט 628 של HRC ל-XR600R. התקינו אותו במוסך היבואן . האופנוע לא נסע טוב,הניע גרוע וצלצל. לאחר שלדעתם הם ניסו הכל,כולל ג'טינג לפי הספר,הם החליטו לשנות את מיקום ה'פיק-אפ'.,כלומר {בשפתך}לכוון\לאחר הצתה. הפעולה הזו בלתי אפשרית כיוון שההצתה באופנוע הזה קבועה מראש,לכן הם הגדילו את הקדחים תושבת הפי-אפ,איחרו את ההצתה והצליחו להביא את האופנוע למצב שהוא לא מצלצל ומניע סביר.אבל מה?,הוא גם בקושי נסע.בטח לא כמו שהקיט הבטיח. ביאושם,פנו אלי. החלפתי פיק-אפ ,ניסיתי ג'טינג שונה וניסיתי מגבירי אוקטן שונים. לא השתנה כלום. מה שמוזר בכל הסיפור היה,שיחס הדחיסה של הקיט,לא היה גבוה יותר מזה שמתקבל כשמחליפים לבוכנות חלפיות ,בכל מקרה,היה פחות מ-1:11 ובבוכנות החליפיות {עם יחס הדחיסה הזהה לזה שבקיט},לא הופיע בעיית הצלצולים באותה חריפות. לאחר מחקר מעמיק,שיטתי וסבלני,גיליתי לתדהמתי,שבמוסך של "מאיר",לא התקינו את המצת המיוחד שהקיט מחייב.{עקב מחיר אסטרונומי של 350 ש"ח במחסן של מאיר והוא לא קיים במלאי}. מסתבר,שהמצת המיוחד הזה,לא מופעי בכלל בספרים של NGK ורק בחיפוש באינטרנט,הסתבר שהוא מופיע במכוניות קיט מוגדשות למרוצי דראג. המצת הוזמן מהונדה בחול,הלקוח שילם את הסכום המופרז והאופנוע נסע כמו שרק XR628R מנצח ה'באחה' יכול לסוע. מה הסיבה לכל זה? מבנה כיפת הבוכנה. הבוכנה המקורית של הקיט,היא יצירת אומנות. עם כיפה גדולה ומפוסלת,עם שקעים מדהימים ביופים לשסתומים ותעלות מיוחדות להזרמת התערובת בצורה מיוחדת.HRC פר אקסלנס. לעומת מבנה פשוט יותר של רוב הבוכנות האחרות. ןלראיה,האופנועים החדישים,WR CRF וכו',מגיעים במקור עם יחסי דחיסה של מעל 1:12 ועדיין מסתדרים עם אוקטן שבDR XR משופרים,,היה מעלה את המנוע בחום השמימה ברגע. עמית ,אילצת אותי לעבוד קשה והרבה יותר מדי כדי להשיב לך. בפעם הבאה,תסמוך על מה שאני אומר ותחסוך לי שעות מחשב יקרות.