סוג דלק ב- wr450-f

אבי0707

New member
סוג דלק ב- wr450-f

אהלן, קניתי wr 450f (שנת 2006 ) ואת הספר שכחתי לקחת ובבוקר אני יוצר לרכיבה ופתאום מבין שאני לא יודע איזה דלק למלא. האגזוז הוחלף לאגזוז לחץ (יכול להיות שיחד איתו הועף הממיר הקטליטי אם היה ואז אולי זה משפיע על סוג הדלק ?) מי שיודע מה אני צריך למלא... יבורך... אבי

M O R M

New member
אם כבר שאלת על אוקטאן מחר תשאל עוד

דקה לפני השאלה הבאה קח לך קצת זמן וקרא מעט מידע על אופנועים מהאוסף המצורף. אם בכל זאת תרצה לנכון לאחר קריאה לשאול שאלות נשמח לעזור עם כל הלב. האוסף לשאלות נפוצות על אופנועים.

כן עושה מסאג' לאופנוע!

" דלק באוקטן גבוה(שמתאים לטמפ' וללחצים הקיימים במנועים תחרותיים) שעבר זיקוק ברמה גבוה יותר מה שגורם לו להיות נדיף יותר (הדלק חייב להיות בצורת גז כדי לבעור) וכך למעשה נוצרת בעירה אחידה, רציפה ויעילה יותר. כמוכן הדלק נקי יותר מחומרים שעלולים לייצור שאריות פסולת במנוע".

shayvilk

New member
אתה בטוח במה שאתה אומר?

למיטב ידעתי האוקטן מסמל אך ורק את הרגישות לדטונציה... ולא נקי יותר בריא יותר ודחפו לך עוד שקל וחצי לליטר רקטלית יותר... הדטונציה הגבוהה יותר אומרת שהדלק הזה ידלק בלחץ\טמפרטורה גבוהים יותר ותו לא. למה זה חשוב למנועים משופרים יותר? כי המנועים האלה עובדים ביחסי דחיסה גבוהים יותר זהו. אם הבחור לא סובל מצלצולים (דטונציה מוקדמת) אין שום צורך. מעבר לזה, יש לי טיפה עבר בתחנות דלק. בכל תחנת דלק מודרנית יש מערכת ניהול דלק אוטומטיות. המערכות האלה משדרות לבד את מפלס הדלק שיש במייכלים ולעניינינו, יש בה גם חישני טמפרטורה וחיישני לחות (מיים). אם במיכל בגודל סביר בתחנת דלק (באזור ה20-30 אלף ליטר ) של דלק 95 יש בין 0 ל1.5 ס"מ מיים, באותו מיכל של דלק 98\9 לרוב יש באזור ה5 ס"מ ואף יותר. התחלופה של הדלק נמוכה הרבה יותר, תחנה ממוצעת מוכרת באזור ה10 אלף ליטר של דלק אוקטן 95 ביום אולי יומיים. 10K ליטר של 98\9 נמכר אולי לאחר חודש וחצי. אם במיכל יש 30 אלף ליטר, יתכן ותתדלק דלק שיושב כבר חודשים על גבי חודשים במיכל מלא במיים. אני לא מוצא מה יותר בריא בזה.

M O R M

New member
../images/Emo178.gif מהיכן הציטוט הנ"ל?

"זיקוק ברמה גבוה יותר"... " הדלק נקי יותר"... תוכל לגלות לנו מי כתב את הציטוט הזה?

מורם זה לקוח מהקישורים שנתת אחרי שקראתי

אותם וציטטתי מתוכם בלבד. אולי כדאי שתעיף עליהם מבט שוב. ואשמח אם מישהו בעל נסיון אמיתי עם מנועים (דנטל? אפי?) יכתוב אם באמת המנוע ישאר נקי יותר בתידלוק קבוע באוקטן גבוהה (98 לצורך העניין) כמו שמצויין במאמר . אני אישית תידלקתי קבוע ב98 (וגם הבחור שמכר לי את האופנוע) עד שקראתי בספר אופנוע שאפשר לתדלק מ95 אוקטן ומעלה.

yoe66

New member
אני לא חקרתי את הנושא אבל גם מתדלק ב 98

שמתי לב שהמנוע פחות מצלצל אתו ונוסע יותר ק"מ לליטר לא יודע אם זה מדעי אבל זו התחושה שלי

enigo

New member
פחות מצלצל זה הגיוני לגמרי

זה בדיוק ההבדל בין 98 ל-95. לגבי צריכת הדלק המשופרת - זה כבר מוזר יותר. פולקסוואגן טוענים כי במנועי ה-FSI שלהם תדלוק ב-98 משפר את צריכת הדלק כי מחשב המנוע משנה את קידום ההצתה, אבל מה יכול להיות ההסבר במנוע עם קרבורטור?

ינlקא

New member
נו מה?...

כשיש צלצולים, דטונציה - הניצוץ לא מדליק את התערובת בנקודה האופטימלית - דלק נשרף פחות טוב מהרצוי - אינך מרוצה מהתוצאה - מחפה על האבדן בלחיצת מצערת - וכו' וגו'

enigo

New member
אם אתה נמצא במצב צלצולים מספיק זמן כדי שזה

ישפיע על צריכת הדלק שלך, אזי צריכת הדלק היא הדבר האחרון שיעניין אותך בתוך זמן קצר מאוד.

yoe66

New member
לא יודע אולי ניצולת טובה יותר

ההפרש לא גדול אבל קיים

לדעתי אתה רוכב יותר בעדינות

אחרי שאתה מתדלק בנוזל היקר היקר הזה. יש מצב? שמעתי על כאלו שאחרי נפילה חופרים את הדלק מהאדמה עם שפכטל של זק"א.

yoe66

New member
עלית עלי בקטע של זק"א

האמת גם שכל פעם שעוצרים אני מסתובב עם צינורית בפה שנראית כאילו היא הצינורית שתיה שלי. אבל היא לא מחוברת לשקית השתיה, את הצד השני שלה אני דוחף למיכלי דלק של חברי לרכיבה ופשוטו כמשמעו שותה להם קצת דלק הכל על מזבח הניצולת הגבוהה של אוקטן 98 אני גם סוכן סמוי של סונול אבל זה כבר סיפור ארוך מדי לשעת לילה מאוחרת זו

DAN TAL

New member
ניצולת.זה שם המשחק.ניצולת טובה יותר עם 99\8

ניתן לפתוח פחות {בהגזמה} מצערת כדי לקבל את אותם ביצועים. חום תא שריפה\מנוע נכונים יותר,כתוצאה מכל אלו בלאי נמוך וכו'. דרך אגב.האוקטן המצוין לא בהכרח האוקטן האמיתי. ולכן,כדי לקבל 95,כדאי להשתמש ב-98\9. מי שמשתמש ב-95,עלול למצא עצמו משתמש ב-92.

shayvilk

New member
האם לדעתך ההבדל מורגש במנוע לא קיצוני?

או שרק מנוע עם יחסי דחיסה גבוהים במיוחד יהנה מהשיפור? אני לא בטוח שתנאי האחסנה בארץ מטיבים עם ה98\9 אבל זאת כבר שאלה למשרד התחבורה בביקורות אוקטן (אני לא בטוח אם ה98 נבדק בכלל)

DAN TAL

New member
כל האופנועים,גם המתונים יחסית,יהנו

מאוקטן נכון יותר. אכן תנאי האחסנה לא מיטיבים עם האוקטן הגבוה,כוון שאין לו הרבה קונים. אז קודם כל ,משיחות עם מתדלקים, הבינותי שיותר ויותר רכבים מומלצים קיום על תדלוק ב-99\8 אוקטן. ושתיים,אם מצאת לך תחנה קרובה וקבועה שאתה ממלא בה והכל בסדר ,כלומר האופנוע אכן מגיב נכון וטוב יותר מאשר אוקטן נמוך יותר,תדבוק בא ותמלא שם קבוע. כך אני נוהג,כבר כמה שנים.

למעלה