סוגרת את היום, יום א'

jesie12

New member
סוגרת את היום, יום א'

סוגרת, כי די לי אכלתי מספיק הבטן נפוחה וה' יודע כמה אני שונאת להרגיש ככה אז זהו להיום, מקסימום יהיה עוד פרי או קלח תירס בערב בוקר: 3 פרוסות לחמקל עם קוטג' ונס צהריים: לחמניה קלה עם טונה במים סלט ביצה קשה וחצי תפוח אדמה (כמו סנדביץ' תוניסאי בגירסת הלייט
) נס קפה +חטיף שוקולד פרה 92

הלוואי עליי בשעה כזו להחליט כי דיי

אבל אולי גם אני לפני סגירה ולא יודעת????????? אני יוצאת לתל אביב עוד חצי שעה, לוקחת את אמא שלי לכנס לוחמי תש"ח במשרד הביטחון ולא ראיתי שצויין שיהיה כיבוד בהזמנה.......... אז לוקחת תפוח עץ בתיק ליתר ביטחון ואולי זהו להיום גם
בכל אופן אפרט בהמשך כי ממש החזיר אותי למסגרת

ליאת 0212

New member
כתבתי מניפסט../images/Emo104.gif

החדשות הטובות הן, שהיום הראשון ל"חוזרים לשיגרה כי חרגת מלא" עבר בהצלחה עד כה
החדשות הפחות טובות הן, שהנה למה אני חורגת לפעמים- אני רוצה לשבת לאכול כמו בנאדם (כולל להכין ארוחת ערב, אין לי מה לאכול כרגע), הילדים ערים ובעלי עוד לא בבית, מה שהופך את הדבר לבלתי אפשרי
ואני כבר רעבה, ולא רוצה סתם לחטוף משהו ש"לא נחשב" כי הרי ככה משמינים
בעת כתיבת ההודעה הבעל התקשר שהוא בדרך, משמע שאוכל ארוחת ערב בעוד שעה. אז אסגור כבר
לארוך הבוקר- סנדויץ' עם חומוס, תפוח, אפרסק, שני משמשים. צהריים- שניצל וחצי, ירקות מבושלים, תמר. אחה"צ- תמר. ערב- תפו"א אפויים, סלט וכמה כדורי פלאפל שהבעל יביא. כל היום לוותה אותי תחושת רעב עמומה, אבל שתדעו שהתמיכה פה, והידיעה שאני הולכת לדווח על "חריגה" ממש עוזרת לי לא לחרוג, אז
לגבי ההצעה שלי לעצמי (להתחייב מה אני הולכת לאכול מחר)- מקווה לשבת על זה מאוחר יותר, ברגוע. כרגע אני עייפה, רעבה וחייבת מקלחת.

איזה באסה. זה בדיוק מה שמפחיד אותי בלהפוך מאמא לאחד לאמא לשניים - שלא נשאר זמן לדברים הפשוטים ביותר, ואיך זה משפיע על הרגלי האכילה שלנו. אבל כל הכבוד שלא "חטפת" ואת מתאפקת עד ארוחת הערב המסודרת ../images/Emo106.gif

jesie12

New member
בולשיט, כמו שתארגני את היום שלך

ככה הוא ייראה..יש כאן אמהות ל5 ילדים שמוצאות גם זמן לעצמן

ליאת 0212

New member
../images/Emo4.gifאאוצ'...

אני לא מאחלת לך לעבור את מה שעבר עלי עד לפני כמה חודשים, עברה עלי שנה מזעזעת, מטלטלת, הייתי שבר כלי מהרבה בחינות, ואת כל זה הציפה הלידה השניה. רק לאחרונה התפנה לי מקום נפשי ורגשי כדי להתחיל להסתכל על עצמי, וזה לא כי אני קדושה מעונה אלא כי באמת היה לי קשה, ולא רק קשה נפשית אלא גם פיזית- במשך שנה שלמה קמתי כל שעה בלילה, ולפעמים גם כל חצי שעה. תראי לי מי שמסוגלת לתפקד או לרצות לתפקד אחרי חודשים ארווווכים ללא שינה. מתהפכת לי הבטן רק לכתוב את ההודעה הזו, כי כ"כ קשה לי לחזור לזה. כל לילה שקצת קשה לנו עקב התעוררויות משתק אותי מפחד, כי אני לא רוצה לחזור להרגיש כמו שהרגשתי. ואני יודעת שלא התכוונת לפגוע וכו', אבל זה כ"כ לא נכון מה שאת אומרת...

jesie12

New member
נשמה שלי../images/Emo24.gif

ממש לא התכוונתי לפגוע, אבל ממש לא כשהבן הגדול שלי נולד, היה לי מאוד קשה איתו, הוא היה צרחן גדול נולד פג וחטף שבר בפגיה, לא רצו לנתח אותו עד גיל שנתיים, אז ביליתי הרבה לילות ערה איתו, הוא אכל בלילה עד גיל כמעט 3 ובינתיים נכנסתי להריון עם הקטן אז יצא שלא ישנתי בלילות יותר מ4 שנים, זוכרת את עצמי שולחת יד מתוך שינה למיטה שלו לנדנד, עומדת ומדיחה כלים ועם רגל אחת מנענעת את העגלה שלו, השכנה שלי היתה שומעת אותו צורח ונכנסת אלי,"לכי לישון"! פקדה עלי תוך כדי שהיא לוקחת אותו לידיה, הייתי עייפה ומותשת שלא נדבר על הזנחה עצמית עד שגיסתי, אמא ל4 ילדים אמרה לי "גברת, תתעוררי אישה חייבת למצוא זמן לעצמה אחרת היא מתוסכלת וזה מוקרן לילדים שמגיבים בהתאם" אז עשיתי סוויץ' בראש בדיוק כמו בשינוי אורח חיים שלי והיא צדקה! אוי כמה שהיא צדקה, האישה הזו גידלה 4 ילדים אחד אחרי השני והיתה מטופחת ומתוקתקת כמו שצריך שלא נדבר על בית מטופח וסדר מופתי.ו אחותה , אמא ל7 ילדים שילדה יחד איתי את הבן הקטן ואחריו עוד 6
וגם היא מטופחת ומתוקתקת להפליא.את חייבת למצוא זמן להיות את ליאת ולא רק אמא של...

אור685

New member
איזה נושא כואב....

לא אספר לכן את כל מה שעבר עליי עם הילדים כמה שנים לא ישנתי... כן-שנים,לא ימים אצלי- כל החמישיה לא ישנו נורמלי לפני גיל 4-5 כולל את החבר'ה התאומים, שעדיין לא נותנים לישון לילה רצוף (בני 3.5) סה"כ,כבר 14 שנה מצטברת אצלי העייפות ומה שלא עוזר לעניין-זה רק אצלי, לא אצל בעלי,שלא נמצא הרבה בבית, אבל לא ניכנס לזה... מה שרציתי להגיד-לא כל שלב בחיים מתאים לשינוי הזה בהרגלי אכילה,ולעוד דברים. בפעמיים הקודמות שניסיתי זה לא הלך, חושבת גם כי הייתי עמוסה נפשית,אז לא התפניתי לזה נכון שכל אחת עושה לעצמה את סדר העדיפות בחיים אני החלטתי שאני משקיעה בילדים כמה שצריך,כולל את כולי,ורק כשיגדלו-עוברת אליי אז עכשיו אני בשלב הזה,של להשקיע בעצמי-לא רק דיאטה,עוד דברים. דבר אחרון- חושבת שלא צריך לקחת קשה מדי את האמהות ולא להתעסק יותר מדי ברגשות אשמה.

מסכימה עם כל מילה שלך נראה לי שאני צריכה להדפיס חלק מהדברים שכתבת ולתלות לי על הקיר ליד המיטה, במיוחד החלק של רגשות האשמה. אני מרגישה את העניין הזה של התקופות בחיים - אין לי ספק שיכולתי ללכת כל יום אחר הצהריים לחדר כושר, אבל המשמעות של זה הייתה שלא הייתי מבלה עם הבן שלי בכלל, שמגיע מהגן רק אחרי ארבע. אז כן, גם אני קבלתי החלטה שעכשיו יש דברים ששמים בצד. כבר כמה פעמים אמרתי שברגע שהילדים גדולים - חדר כושר HERE I COME!! לא חשבתי אי פעם שאחשוב את זה, אבל יש ימים שאני כבר מחכה שיגיע לו גיל הארבעים פלוס ויהיה לי באמת זמן לעצמי. כל השאלות של אמא של דפנה גרמו לי להבין שבאמת אין לי זמן לעצמי ביום יום בכלל ואני בטוחה שזה חלק גדול מההסבר לעייפות הנפשית שתוקפת לפעמים...

הפוכה, ממרומי גיל ה40, אני יכולה לספר

שנכון, יש הרבה יתרונות בזה שהגמדים כבר גדלו אבל החיים נראים ממש אחרת. החוכמה היא למלא את הזמן הפנוי בדברים שבאמת פונים לנשמה כי אחרת מתחילים להרגיש בריקנות מתפשטת, ולמלא את החלל זה דבר שצריך ללמוד איך עושים. לא מדברת על מהמקום הפיסי שהתפנה, דווקא נפשית. אולי זה מהות משבר גיל הארבעים המדובר? בטוח שיש בזה נדבך לא קטן.

כנראה שכל גיל וההתלבטויות שלו מכל גיל רואים את הדברים אחרת. אני עכשיו נאבקת על השעה וחצי בקניון עם עצמי, לעשות ציפורניים וקצת לדפדף בספרים של צומת ספרים ומהר לרוץ לארוחת הערב של הקטן בבית, לנשמה שלי כמעט ואין מקום ביומיום, ומי בכלל חושב עליה בדרך כלל.....רק כשנהיה כבר ממש ממש לוחץ פתאום מתפנים להקדיש לה קצת צומי. ואת כבר מתחילה לדבר על ניצני ריקנות ומחפשת אחרי דברים שימלאו אותה. בתור "רק בת 34" עוד קשה לי מאוד להבין את זה אבל דווקא יפה בעיניי שנראה שאת מבינה מה הדברים הנכונים לבחור בהם ואני מקווה שתצלחי בקלות את "המשבר". כשזה יעבור, ספרי לי איך עושים את זה ../images/Emo13.gif שאהיה חכמה לעתיד לבוא (זה לא עוד כל כך הרבה זמן). לי דווקא יש כמה רעיונות במגרה, אבל הם באמת יאלצו לחכות עוד כמה שנים.

ליאת 0212

New member
אני ממש מבינה אותך

אני חושבת, שעד שלא מגיעים הכי הכי לתחתית אז קשה לעשות שינוי ולחשוב על עצמנו. ככה זה, אנחנו שמות את עצמנו אחרונות לא כי אנחנו קדושות מעונות אלא כי יש מישהו שיותר צריך אותנו (להשקפתנו, גם אם אבא/סבתא/בייביסיטר יכולים לעשות את זה). "זמן לעצמי" הוא משו שצריכים להיות מוכנים אליו נפשית, צריך לעבור תהליך עד שמגיעים למסקנה. כל הסיפורים על "אימהות מתוקתקות" כמו שסיפרה ג'סי אלה הסיפורים שהכי גרמו לי להרגיש "מה לא בסדר בי, קיבינימט", למה אני לא יכולה להיות כזו, למה אני תמיד מתלוננת, כשבעצם מי בכלל קבע ש"צריך לתקתק"? אז תהיה תקופה של בלגן בבית, בלב, בנשמה, באוכל, לא תמיד צריך להטריד את עצמנו ב"להיות בסדר", הרי החיים עם ילדים שונים לעומת בלי ילדים, אז למה הכל צריך להישאר אותו הדבר? אני עברתי תקופה מאוד קשה עם שני הילדים, והתקופה נעשתה קשה עוד יותר, ברגע שהבנתי שמותר לי לבכות, שיש לי על מה!!!! אז עברתי תקופה באמת מגעילה מבחינה נפשית, דיכאון, עצב, פשוט הרשיתי לעצמי להתפרק, לא לעשות כלום, לא לתפקד בבית, ולאט לאט התחלתי לחזור לעצמי ומאז הכל רק משתפר
ההבנה שמותר לי שיהיה לי קשה, שאני לא צריכה להתנצל על כך שאצלי "לא מתוקתק" כי ככה החברה חינכה אותנו, שאישה צריכה להיות סופר-וומן, עזרה לי מאוד. הנמכתי ציפיות מעצמי. איך כל זה קרה? לוידעת... בתקופה הכי קשה שלי החלטתי ללכת לטיפול הומיאופתי בנושא אחר (ליחה ונזלת). הנושא ההוא לא נפתר בינתיים, אבל מנטלית היא חיזקה אותי מאוד
בנוסף, עשיתי שיאצו בגלל הגב, והשיחות עם המטפלת (מי אמר שרון שיאצו המדהימההההה) גם הן הביאו אותי לחשוב קצת. וואו, השתפכתי
ולגבי הדיאטה- אני חושבת שהייתי צריכה להגיע למצב בו אני נמצאת היום כדי שיקרה שינוי אמיתי. עד לאחרונה פשוט לא הייתי מוכנה נפשית או שזה לא היה לי חשוב מספיק. היום אני מוכנה לזה דווקא בגלל כל האיכס שעברתי.

תגידי לי, את רוצה שגם אני אתחיל לבכות עכשיו?? אני עושה עבודת הדחקה/הכחשה כל כך יפה, למה את הורסת לי? ../images/Emo6.gif האמת שכבר כמה פעמים חשבתי לחזור לטיפול (הייתי פעם מזמן במשך 4 שנים) וכל פעם זה נדחה ונדחה - אין זמן, אין כסף, יש דברים אחרים עכשיו....זה יקרה בסוף רק כשלא תהיה ברירה לדעתי. חכי, אני עוד אחזור לדבר איתך על זה אחרי שאני אצא מההלם של הלידה השנייה (לקח לי בערך שנה לצאת מההלם של הראשונה, נראה כמה ייקח לי אחרי השנייה) , וכשאתחיל את הדיאטה של אחרי הלידה ../images/Emo6.gif

ליאת 0212

New member
אני יודעת שאת צודקת../images/Emo45.gif

אבל כמו שאמרה אור, לא כל שלב בחיים מתאים לשינויים... העיקר שהשלב הזה מתחיל להגיע אלי
טוב, לא ארבה בכתיבה כי האינטרנט שלי דפוק, ואני רוצה להספיק לקרוא עוד קצת לפני שהוא יתנתק לי לפרק זמן לא צפוי

למעלה