סוגרים את השבוע ב..

היי MZ

אני מסכים עמך באופן חלקי בלבד . התקן הבסיסי העולמי לכל קסדה כמעט זהה בשינויים כאלו ואחרים . מדובר על הגנה מחבטות ומכות שהן מעבר למגבלת יכולת הספיגה האנושית . ועל כן גם קסדה מחומרים פולקרבונטים יכולה לספק הגנה טובה ,ועובדה כי הן עומדות באותם מבחני ריסוק כמו קסדות מחומרים מורכבים, שעלות ייצורן יקר יותר עכב הצורך בעבודת יד בלבד לעומת חומרים פוליקרבונטים אשר יצורם הנו אוטומטי כמעט לחלוטין . דרך אגב חומרים פוליקרבונטים דוגמת לקסן 3400 הנו חומר אשר משתמשים בו בתעופה לייצור חופות של מטוסי סילון . אשמח לעמוד לרשותך למידע נוסף !!!!!! ביי ביי שמוליק מאבזריון

C O L T

New member
זה לא פשוט

אקח דוגמא קיצונית מעט. פלדה. 5מ"מ בערך, למעטפת הקסדה. מספק הגנה? יותר מכל חומר אחר, כולל הגנה מכדורים. אבל ברור שלא מתאים לבנות קסדות מפלדה. משקל החומר זה חשוב - וכדי שתהיה במשקל סביר, יהיה צורך לעשות את הפלדה דקה ולכן חלשה יותר. אז יש כל מיני חומרים, והיקרים הם בעיקר קלים יותר על אותו החוזק. מהם בונים מטוסים, מכוניות פורמולה ופיירינגים יוקרתיים. והרי משקל הקסדה לא יוכל לעבור גבול מסויים, לא יהיה נוח לשאת 2.5 קילו של מיגון על הראש. מבינים לאן אני הולך עם זה? התקן זה רק התקן - הקסדות עומדות בו או לא, אלה שלא - לא בשבילנו. אלה שכן - האיכותיות והעשויות חומרים מורכבים יהיו קלות יותר. או בעלות משקל זהה, אבל תוספת חוזק במעטפת או תוספת הגנה בצורת יותר חומר סופג אנרגיה בפנים. ככה אני מבין את העניין.

לכל מי שלא הבין....

הייתי ציני להחריד בהודעה הקודמת והסיבה לכך היא הדיון שנערך כאן בעבר.... פעם מישהו (מבלי להזכיר שמות) טען שאין טעם להוציא כסף על קסדות מותג כי הן מספקות את אותה הסחורה בהרבה יותר כסף... ולצורך העניין מספיקת קסדה כזו או אחרת, כי היא בטוחה מספיק... (בטוחה מספיק ?!?!? כלומר ??? עונה על התקן ???) בא השדון אז וטען שיש מאחורי המחיר עוד כמה שיקולים והבטיחותי הוא רק אחד מהם... ואולי לא המרכזי שבהם... עכשיו שואל השדון באותו סרקזם, למה לקנות קסדת קבלר ב-1000 ש"ח ולא דגם דומה עד זהה מחומרים פוליקרבונטיים שעונה על א-ו-ת-ו תו תקן שעליו עונה קסדת ה-1000 ש"ח. לא חבל על 300 ש"ח נוספים ??? מיותר. לא ? השדון בא רק להבהיר נקודה. לא לעורר מחלוקות או לערער על מה שצריך לכתוב בסריקת קסדה או לא. ועכשיו, לצורך העניין, וללא שום ציניות. השדון מוכן לרכוש לראשו היפה קסדת מותג שאינה עשוייה מחומרים אקזוטיים, ולא קסדת עלומת שם שעשוייה מחומרים "בטיחותיים". אבל זה רק השדון... יש לו סטייה לא מובנת... יום טוב.

היי קולט

קסדות MHR מיובאות ומשווקות על ידי אבזריון בישראל מחירן נע בין כ- 650 ש"ח ועד כ -1200 ש"ח . הן עשויות מפיברגלס וסיבי קבלר ( הוא החומר ה"מסתורי " ) לכל הקסדות ריפודים איכותיים מאוד ו100% פריקים . המשקף בעל מנגנוני פירוק מהיר ולקסדות תקנים אמריקאים ואירופאים. הקסדות איכותיות מאוד וחברה זו מוכרת כבר שנים קסדות בארה"ב ואירופה ובוודאי אתה מכיר את המותגים NITRO וDGK אשר ניתן לראותם על מסלולי המרוץ . מאחר ולא ניתן היה לקבלן עם המותג המקורי שציינתי הם מגיעות עם שם המותג המקורי של המפעל MHR . במהלך השנים האחרונות יצרניות אירופאיות רבות של קסדות העבירו את אתרי הייצור שלהן לסין ע"מ לחסוך בעלויות.מרביתן חברות ידועות ומפורסמות. אני מאמין כי מחירן של הקסדות באבזריון הגיוני והנו תמורה טובה לכסף. אתה מוזמן להגיע ולהתרשם,זו הזמנה לכולם . ביי ביי שמוליק מאבזריון

C O L T

New member
בכיף, אשתדל לבוא להתרשם

כאשר יפסיק קצת הגשם הארור (שיירד בצפון, איפה שצריך). בעניין הקבלר, לא מצאתי שום דבר עליו באתר היצרן, PIREPROOF הזה, למיטב הבנתי, הוא בד הדומה בתכונותיו לקבלר, תוצרת המזרח הרחוק, KEVLAR זה מוצר דומה, הרבה יותר מפורסם, ומוגן בזכויות יוצרים. אכן יצרנים רבים בעולם מייצרים בסין, והאיכות לא נפגעת, זה לא כמו פעם. פירקתי לפני כמה ימים קסדת SHARK שהגיע זמנה, ולא התרשמתי במיוחד מאיכות העבודה או החומרים, לא חושב שהסינים יכולים להיות יותר גרועים. בהחלט יכול להיות מוצר טוב, הקסדות האלה, השאלה אם קונים יעדיפו אותן על איזה AGV או SHOEI חלקה שניתן לקנות באותו הסכום.

Xטיל

New member
תל אביב, העיר הכי דו גלגלית

בסוף הכתבה בYNET כתוב ואני מצטט: "הגיל הממוצע של רכב דו-גלגלי בישראל הולך ומזדקן. ב-1997 היה הגיל הממוצע 5.2 שנים, ב-2001 הוא עלה ל-5.5 שנים ובסוף 2002 הגיע הגיל הממוצע ל-5.6 שנים. " הכוונה היא לאופנועים שקונים ב Toys R us
או שאני מפספס כאן משהוא?

למעלה