סוגרים את השבוע ב..

פול גז

New member
סוגרים את השבוע ב..

שטח : סוזוקי וקאווסקי עמלות על מוטוקרוס חדש
GP: ה MDF211F …קבלו אותו !
שטח : לקראת הסופרקרוס של אטלנטה
WSBK : לקוני בקבוצת NCR של דוקאטי
אירוע הBike week מתקרב בתמונה
עופר אבניר - שינויים דראסטיים
טכני : מצמד אוטומטי לשטח הידעתם על קיומו של מוצר שכזה?
נתפס ברשת:לא אחד..לא שניים..לא שלושה..
ירידה חדה ברווחי דוקאטי בשנת 2002
סקירת ציוד : חדש בשוק 19/2/2003
עופר אבניר מכירים בכוח האינטרנט
מודדים מהירות גם ב"חוצה ישראל"
נתפס ברשת:קטנוע חשמלי בישראל תהנו !

C O L T

New member
MHR הקסדות - האתר שווה ביקור קצר

עיון במבחן של הקסדה הביא אותי ללינק לאתר היצרן. ושם, באתר מושקע יחסית (עם מוזיקת מעליות מעיקה במקצת, אך ניתנת לסגירה - רק שצריך לסגור כל פעם בהחלפת עמוד או לסגור את הרמקולים), גיליתי כמה דברים מעניינים למדי. דבר ראשון - זה מגיע מסין? באתר תוכלו לראות הצהרה על הכתובת של היצרן: "SHUNDE FENGXING HELMETS LTD. is located in the Xiqing Industrial Zone, Longjiang Town, Shunde City, Guangdong Province. " וזה כנראה אומר סין, אם כי לא במפורש. טוב, משם שווה לעבור על קו המוצרים ולגלות כמה דברים מעניינים, כמו צבע הסוואה לקסדה (אני רוצה קסדת שטח כזאת!), כמה צורות מעניינות ובאופן כללי להתרשם מצורת מחשבה שונה, אך מקובלת, כנראה, תראו כמה סוגים הם מייצרים ועוד לשוק המתפתח הגדול בעולם. לחיצה על תווית שאומרת "SPORTS" במוצרים תגלה עמוד ריק, כנראה השאירו מקום להתפתח. נסיון להביא לכם דוגמית לא עלה יפה - הם ממש לא רוצים שמישהו יגנוב להם רעיונות, כנראה. סך הכל הקסדות הטובות שלהם מיוצרות מפיברגלס, זה אמור לספק עמידות ובטיחות, וגם חלקן מחומר מסתורי "Pireproof"' אבל האם במחירים האלה (בסביבות האלף לקסדה) יהיו אצלנו הרבה קופצים על המציאה? קשה לומר.

R-o-i

New member
כרובי וארגוס...

בתור אחד של-א קורא מוטו (קראתי פעמיים ולא עיניין אותי ב
) אני חייב לציין שאני מאוד שמח שקיים הפול גז הזה. פשוט עבודת קודש,
שיחקתם אותה
כשארגוס דיבר עם הבירה ביד לא האמנתי שזה יקרה. אבל אני מוריד את ה
בפניכם רועי

כRובי

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo51.gif

אבל יש גם עוד אחד שעובד קשה כדי שהעניין יעבוד.. נו.. איך קוראים לו ? האזרח הזה..

אזרח פ.

New member
../images/Emo5.gif תודה. אבל רוב הקרדיט...../images/Emo26.gif..

בכ"ז הולך לחסה...
(מצטער, אין לי תמונה אחרת ...
)

M.Z

New member
עוד כמה עידכונים:

כבעליה של קסדה כזו: *יש להם מידות מוזרות מאוד- אני שנחשב בעל ראש גדול- רוכב עם קסדת EXTRA SMATLL .וזו המידה המתאימה לי. *בנושא הרוח שנכנסת וגורמת לדמע- הנושא נפתר בעזרת סנטרון וללא צורך להוריד את האפון. *הקסדה עשויה פיבר וקאבלר- מהחומר הזה לא מצאתי כמעט קסדות במחיר הזה שיכולות להוות אלטרנטיבה (במחירים האלו רוב הקסדות עשויות פוליקרבונט).

כRובי

New member
תשובות

לגבי המידה - לי לא הייתה בעיה להתאמה למידת הMEDIUM.
הסנטרון אצלי לא שינה את המצב (עם אפון ובלעדיו)

M.Z

New member
דווקא הנקודה השלישית

נראית לי מאוד מהותית בנושא בחירת קסדה, ודווקא היא לא קיבלה את הדגש הראוי. שווה במבחנים הבאים לשים דגש גם על מרכיבי החומר ולא רק נושא הנוחות שמאוד משתנה מרוכב לרוכב.

שאלה עקרונית...

האם זה חשוב ממה עשוייה הקסדה ? בהנחה הבסיסית שהיא עונה לתקן בטיחות מחמיר כלשהו.... האם זה משנה אם היא עשוייה קבלאר וטיטאניום תעופתי שאפשר לחצוב רק באינדונזיה התיכונה בשעות הערביים של שבועיים מסויימים בשנה מעוברת ? האם היא לא תהיה בטיחותית באותה מידה (בהסתמך על התקן) אם היא תהיה עשוייה מספגטי בולונז מעוכל שעונה על דרישות התקן ? או שמא פיספסתי משהו בעניין "דגש על מרכיבי החומר" ? למה צריך לשים דגש אם היא עשוייה פוליקרבונט או קבלאר אקזוטי ?

M.Z

New member
בשורה לכל חובשי הקסדות

"אין חשיבות לחומר ממנו עשויה הקסדה". מה שחשוב זו הנוחות, סוג הריפוד,וסוג הסוגר. ז"א גם קסדת 300 ש"ח שתהיה מספיק נוחה- בטוחה בדיוק כמו קסדת 4000 ש"ח. נו, באמת - פוליקרבונט לעומת פיבר-קרבון - פיזור עוצמת המכה על שטח רחב יותר לעומת מיקוד המכה לנקודה הספציפית שבה פגעה הקסדה. דרך אגב - רוב הקסדות שבדקתי עומדות בתקנים הנדרשים. אם כך התשלום הגבוה על אראי או שואי הוא פינוק ולא יותר, ואין לו שום חשיבות מבחינת בטיחות הקסדה. קיבלתי את דעתך - בפעם הבאה רק - SAFTY HELMET - זולה,נוחה,ובמחיר של אראי חדשה , ניתן להחליף כל חודשיים קסדה.

אתה טיפה מגזים...

אם תקנה קסדה כזו-כבר ביציאה מהחנות לא תהנה ממנה כמו קסדה אכותית. יש גם גבול תחתון.

M.Z

New member
הגבול ניתן בהגזמה בכוונה

מכיוון שהחומר ממנו עשויה הקסדה אינו חשוב כלל (כפי שניתן להבין מהודעות של השדון) כל קסדת פלסטיק שעומדת בתקן תהיה טובה באותה מידה מבחינה בטיחותית. לכן השוותי בין קסדה נמוכה במיוחד לבין קסדה איכותית במיוחד. לגבי להנות- זה מאוד אינדיבידואלי, ולא בר השוואה.

תכלס...איך אתה יודע שקסדה

מסוימת תגן יותר מאחרת? אני חושב שאי אפשר לדעת-לא על פי איכות החומרים. ובכלל,אני חושב שיש קצת הגזמה בנושא. פעם שמעת משפט כמו "טוב שחבשתי קסדה מסוג X כי אם הייתי חובש קסדה מסוג Y הייתי מת עכשיו" ??? אני לפחות לא שמעתי.

כRובי

New member
למה אתה מעוות את שהוא כתב ? ../images/Emo4.gif

הוא כתב שברגע שהקסדה עומדת בתקן הבטיחות , אין זה משנה ממה עשויה.. למה אתה משמיט את מה "שבא לך" ומדגיש את הדברים השוליים בדבריו ?

M.Z

New member
נהפוך הוא

דבריו השוליים מצריכים הדגשה. בבחינת קסדה מין הראוי לציין מאיזה חומר עשויה הקסדה, אם לא היתה חשיבות לחומר ממנו היו עשויות הקסדות, אני מניח שכולנו היינו רוכבים עם קסדות פלסטיק ש"עומדות בתקן", ואף חברה לא היתה טורחת לייצר קסדות מחומרים מתקדמים יותר. ואם באמת אין קשר בין החומר לבין איכות ההגנה של הקסדה - מדוע עד 1000 ש"ח לא ניתן למצוא קסדות מפיבר וקרבון ? רק קסדות פיבר וקרבון הן קסדות נוחות בריפוד הפנימי? ואם כבר דיברנו ועדיין מדברים בנושא, ההודעה של השדון באמת חסרת תוכן וקנטרנית לשמה, בהודעתי ציינתי שיש לשים דגש על מרכיבי החומר של המוצר הנבדק, בדיוק כשם שהיית בודק מעיל רכיבה וטורח לציין אם הוא מעור/קורדורה/או סתם כותנה. השדון טרח לכתוב הודעה שבאמת באה לנגח ולא להועיל במשהו לסקירות הבאות, ואני בטוח שאם הוא היה הולך לקנות קסדה, הפרט ה"שולי" הזה היה מעניין אותו. לי נראה שיש מקום לציין פרטים אלו בסקירות.

כRובי

New member
שךא יהיה לך ספק - מסכים שזה צריך

להופיע בסקירה , וזה יופיע.

למעלה