סוגי שוקולד

keren0812

New member
סוגי שוקולד

האם שוקולד של כל חברה כמובן שעם מוצקי קקאו גבוהים מתאים להכנת פרלינים או שיש סוג מסוים? תודה

Rockamora

New member
ברור.

עד כמה שידוע לי בשוקולד אין זנים. כאילו, מן הסתם שיש קקאו משובח יותר משובח פחות. החברות הגדולות והשוקולטיירים שמכבדים את עצמם ברוב המקרים עובדים עם שוקולד של ולרונה או קליבו שנחשב לאיכותי. [תאמיני לי שאם לא תדעי באיזה איזה סוג קקאו מדובר, את לא תרגישי בהבדל. הפסיכולוגיה של המוח עובדת שעות נוספות כשהיא יודעת יותר.] אם את חושבת על שוקולד פרה, אל תרמי את עצמך.
למרות שיצא להם שוקולד חדש, מריר עם 60 אחוז מוצקי קקאו. הוא ממש טעים.

אז זהו - ש...לא!

לטמפרור יש להשתמש בקוורטורים, וזאת בגלל תכולה גבוה של חמאת קקאו שמאפשרת עבודה עם השוקולד, גם תורמת ליכולת לטמפרר, וגם מתקבל שוקולד מוזלי יותר שמאפשר עבודה עם תבניות, השוקולדים בחפיסות גם יקרים הרבה הרבה יותר מקוורטורים וגם הרבה פחות מתאימים לעבודת שוקולד.

passioneta

New member
ואולי כדאי גם לא לענות אם לא יודעים

כדי לא להטעות אנשים סתם.

Rockamora

New member
שמעי, זה טיפשי לומר דבר כזה.

כי בסך הכל, זה לא שידעתי שאני לא יודע וסתם חירטטתי תשובה. הייתי בטוח שמה שאני יודע נכון והתברר לי שלא. על כל זה בנוי המשפט "מטעויות לומדים".

passioneta

New member
הבעיה היא שהמון פעמים אתה נותן

אינפורמציה לא נכונה, ומי שאורח בפורום לא יכול לדעת מי אתה ומה הרקע שלך. אז...לפעמים סיג לחכמה שתיקה - ואם אתה לא ממש ממש בטוח שהתשובה שלך נכונה - ואתה ממש מוכרח לענות - לפחות תציין את זה.

ועוד כמה אי דיוקים...

נבו יקר מאוד וחביב עוד יותר
זה כיף ומבורך מאוד שאתה כותב ופעיל בפורום !! אך באמת לפעמים התשובות שלך נכתבות בבטחון רב אך הן לא נכונות ומטעות. למשל בתשובה האחרונה (חוץ ממה שכתבתי כבר קודם): בהחלט יש זנים של פולי קקאו, ועוד פרמטרים רבים שמשפיעים על איכות השוקולד. יש הבדל משמעותי ביותר בין סוגי קקאו שונים (בשנות עבודתי אני זוכה לקבל בכל פעם איכות שונה של קקאו...לצערי) יש הבדל וודאי וברור בטעמים ואיכויות של סוגי השוקולד השונים וזה לא עניין פסיכולוגי (אני נהגתי לתת בסדנאות לטעום בטעימה עיוורת שוקולד של פרוייבל וקאליבו באותן רמות של מוצקי קקאו , ו90% מהטועמים העדיפו את קאליבו וגם ידעו לאמר למה, ואלו אנשים טירונים לגמרי בשוקולד מקצועי, היום כבר לא מחזיקה פרוייבל אז טועמים רק קאליבו), אתה ללא ספק מעריץ ידוע של שוקולדים של עלית, וזה בהחלט מכובד ומובן, אבל לא מומלץ כשמדובר בשוקולד לעבודה או בשוקולד איכות (אפילו עלית לא חושבת כך, ולכן יש לה את מקס ברנר כשוקולד פרימיום וגם הוא עשוי משוקולד של קאליבו) אני חושבת שמה שpassioneta מנסה להגיד הוא שיש הבדל בין מי שאוהב לאכול שוקולד , למי שמכין בעצמו שוקולד ומכיר את תכונותיו באופן מקצועי, והפורום הזה בעיני הנכנסים לשאול (וגם בעיננו) הוא מקום שבו אפשר לקבל תשובות "מקצועיות",ויש להזהר שלא לטעות (ואני יודעת מההכרות אתך כאן שכולך רצון טהור וטוב לעזור כמה שאפשר) מיה

Rockamora

New member
אוקי, הבנתי! אין שום בעיה. ../images/Emo13.gif

רק תיקון קטן, אני לא מתלהב יותר מדי משוקולד עלית. רק כשיוצא להם לפעמים איזו הברקה כמו השוקולד אגוזים או השוקולד 60 אחוז. וזה בהחלט שווה את זה. אבל בסך הכל, ברור שאני אעדיף לינדט, קוט-דור או משהו מהחבר'ה האלה. לא ידוע עד כמה הם יותר "איכותיים" אבל הם פשוט יותר טעימים. ותודה! אין לי בעיה עם ביקורות.

באמת לא חייבים תמיד לענות ../images/Emo13.gif

התשובה גם כאן שגוייה .... לי אישית זה כבר מאוד צורם. אז "מנצלת" את המומנטום, ומבקשת....אם אינך יודע, פשוט דלג.

למעלה