סוגי בניה

הוליסטי

New member
סוגי בניה

היי, אנחנו מתחילים לחשוב על בנית בית ומתלבטים בסוג הבניה. זה מה שאני מכיר: יש בניה רגילה (לבנים, יסודות וכו') - יקרה למדי 1000 % למ"ר (?) יש את סוג הבתים המוכנים, לא מכיר את השם. בונים אותם אצל הקבלן והוא מביא בחלק אחד (או יותר) וממשיך להרכיב במקום. יש בנית עץ. ויש - ופה שאלה ראשונה - בניה (טרומית ?) בה מביאים *קירות* ופשוט מרכיבים כמו לגו ... שאלה נוספת - נניח אני בוחר בסוג השני. כל הקירות בבית הם מגבס (אני גר בבית כזה כיום). איך אפשר לשים ארון מטבח ? האם הוא לא כבד מדי ? מה הדרך לטיפול ? שאלה אחרונה - האם יש אתר עם פירוט סוגי בניה וכד' המון תודה ומקווה שהייתי ברור

eaglemoti

New member
אני חייב להגיד בתור אחד שלא מכיר...

אתה מספיק מתמצא..חשוב מאוד : האם זה בית לכול החיים או מבנה זמני... בכול אופן אם זה מבנה קבוע אז לך על בניה קונבנסיואלית (הרגילה) שלא יהיו לך בעיות של חום/קור...בכול האופציות האחרות שהעלת ישנה בעייה של בידוד טרמי הינו חום/קור... בהצלחה...

0 אור 0

New member
ויש עוד אופציה

איטונג (נדמה לי שהשם הוא משתלב). עלה לנו כמעט כמו בניה קלה, אבל נוצר בית עם תחושה של בית בנוי ועם בידוד מצוין. בכל מקרה , אם תבחרו באופציה של בניה קלה, חשוב מאד שתתכננו מראש איפה שמים אלמנטים כמו מטבח, זרוע ברקן, מאוורר תקרה ושאר מיני אביזרים שדורשים הכנה מיוחדת לתלייתם - הקבלן כבר יודע איך לבצע את ההכנה הזאת.

R o n D

New member
אתה רותם את העגלה לפני הסוסים

אתה צריך להתחיל מאדריכל. קודם תחליטו מה אתם רוצים לבנות ואיפה ואחרי זה איך לבנות את זה. יש יותר מדרך אחת לעשות דברים גם בעולם הנקרא "בנייה קונבנציונלית" שכרוכה בשלד בטון, מעטפת בלוקים (בלוק שחור, בלוק איטונג, בלוק פומיס הם רק הדוגמאות היותר מוכרות), קירות פנים וגימורים. האדריכל יתאים את צורת הבנייה לצרכים והתקציב שלך. הבנייה המהירה/קלה/מתקדמת ועוד כינויים דומים הנן שיטות של שימוש במוצרים תעשיתיים בבנייה, כלומר שחלק מהעבודה נעשית במפעל ולא באתר. בארץ אין עדיין ניסיון רב בשיטות אלה והתוצאות נופלות מהציפיות. המחיר אינו תחרותי (העלויות דומות לבנייה קונבנציונלית ובהתחשב בכך שעלות התחזוקה בהמשך יקרה יותר, זה עשוי אפילו להיות יותר יקר). כמו כן גם זמן הביצוע לא קצר יותר בהרבה מקרים. יש גם בעיית סחירות לבתים אלה ובעליהם מדווחים על קושי למכור. את נושא תליית ארונות המטבח תשאיר לסוף, יש דרכים טובות להתגבר על זה.

Rשף

New member
כמה הערות

1. העבודה נעשית במפעל ? אתה מדבר רק על חלק מהחברות, רובן עושות את העבודה באתר, ואלו שעושות במפעל יבטיחו זמן בניה מאד קצר כי העבודה נעשית במקביל (בניית הקירות ובניית היסודות+ממ"ד). 2. המחיר אכן קרוב לבנייה קונב', אבל נחסכות עלויות מסוימות (אדריכל- אם תשתמש בזה של החברה למשל). 3. אין ניסיון ? שיטות כאלה מתבצעות כבר לפחות 10 שנים בארץ 4. התוצאות נופלות מהציפיות ? תיכף תספר לי על ההוא מהמושב שאוסטק שמיר פישלו אצלו, כי הבתים שאני ראיתי נראו מצוין גם אחרי שנים. 5. תחזוקה ? על מה אתה מדבר ? לא מדובר בבית עם חפוי עץ חיצוני שדורש צביעה, מה יש לתחזק בחפוי טיח או לבנים ? וקירות גבס פנימיים נהוגים היום גם בהרבה בתים "רגילים". 6. זמן לא יותר קצר ? גם אתה חושב שבית ממוצע אפשר לסיים בפחות משנה ? אולי יש מנהלי עבודה בודדים בארץ שיכולים לעשות את זה, לצערינו רוב הבתים נבנים בזמן ארוך מדי. 7. סחירות פה קבור הכלב, אנשים כמוך וכמו מאגר משמיצים את השיטות האלו, וככה גם כמעט כל קבלן שפניתי אליו. דווקא אדריכלים, לקוחות, קרובי משפחה מענף הבנייה ועוד אנשים ששיטות הבנייה האלו לא פוגעות בפרנסתם נתנו לי חוות דעת חיובית, כמובן בהסתייגויות מסוימות. חג שמח !

L7

New member
בניתי בית רגיל בארבעה חודשים.

חצי שנה מספיק ללא מאמץ מיוחד. בנייה מתועשת נחותה לבית פרטי.

R o n D

New member
הבהרה

אני לא עוסק באופן ישיר בפרוייקטים של שיפוץ ובנייה מאז שנת 1998 כשהתחלתי לעבוד כשכיר באחת העיריות. אין לי שום אינטרס מסחרי אישי להמליץ על שיטה או מוצר זה או אחר. מה שאני אומר, אני אומר לפי מיטב הבנתי את החומר וכמו בכל עניין, יש דיעות לכאן ולכאן. דווקא התלהמותך מעוררת חשד שיש לך אינטרס מסויים. חג שמח.

Rשף

New member
../images/Emo52.gif

הייתי שמח לקבל רווחים מחברת בנייה כזו או אחרת, אבל לצערי הנימה הקשה מגיעה מתגובות לא הוגנות ששמעתי וקראתי שרובן לא מתבססות על עובדות. ראה אפילו בשרשור הזה הערה על בידוד טרמי, שעובדתית נכונה חלקית בלבד לאזורים עם הבדלי טמפ' גדולים בן היום ללילה (מסה טרמית קטנה)- כלומר רק באיזור קטן יחסית בארץ. שוב, אני רוצה עובדות, וכאלה שנכונות לאדם הממוצע (זה שלא בונה בית בכמה חודשים אלא נזקק לשירותי קבלני משנה).

Rשף

New member
ועוד קצת

חפש בפורומים של בנה ביתך וארכיג'וב תגובות של מנהל הפורום שלנו (שאני מאד מעריך מקצועית) ותראה שכל אזכור של בניה קלה/מתועשת מזמין מיד קטילה שלו ללא כל נימוק אלא רק "יש הרבה משפטים נגדם", "בניה קלה זה רע", "עם מנהל עבודה טוב אפשר לבנות זול ומהר יותר (ומה קורה אם בחרת מנהל עבודה בינוני ?)"

למעלה