הסבר
בד"כ צריך להתאים אדמה לסוג הגידולים או את הגידולם לסוג האדמה. במקרה שלי אני מנסה להתאים את האדמה לבעלים (או במילים אחרות אליי). אנחנו גרים בבית הזה כבר 22 שנים כמעט. בעוד שבאיזורים שבהם יש אדמה כבדה הצמחיה הרבה יותר מאסיבית, הרי שבאיזורים שבהם האדמה חולית (95% משטח הגינה) שום דבר לא מצליח (לא גדל, לא מתפתח, עלווה דלילה ועלובה...). לאחרונה חלה תנופה אדירה גם באיזורים חוליים בעקבות שינוי משטר ההשקיה לפעמיים ביום, ובעקבות דישון 20-20-20 אחת לשבוע-שבועיים. הבעיה היא שאני נכנס לתקופה של 6 שנים בערך שבה לא אוכל לטפל בגינה באופן סדיר (מדי פעם בסופ"ש), לכן אני מנסה להגיע למצב שבו הגינה כמעט מתחזקת את עצמה. כלומר, דישון אחת לחודש, קימפוסט פעמיים בשנה (סתיו ואביב), השקיה אוטומטית (כבר מותקנת). רצוי גם שההשקיה תהיה לעיתים רחוקות, מאחר שקל יותר לבדוק שהעצים אכן מושקים ולמנוע עוגמת נפש בשל התייבשות הגינה. במקרה הנ"ל אני לא מחליף אדמה באדמה אחרת, אלא ממלא טרסה באדמה. כמו כן, אני מעוניין להעביר כמה עצים לייעד סופי, ובתוך כך להחליף את אדמת היעד. בכל משתלה מזהירים לא לתת לקומפוסט לבוא במגע ישיר עם הצמח, מאחר שהדבר יוביל לשריפת שורשים, לכן 50 שקי קומפוסט ייצרו יחס גבוה מדי של קומפוסט לאדמה. חוץ מזה, למיטב הבנתי קומפוסט הוא חומר אורגני, וככזה הוא נוטה להתפרק ולהיעלם באדמה עם הזמן - לכן אצטרך כל כמה זמן לעקור הכל, ולקלטר קומפוסט (פיזור חיצוני לא מספיק יעיל).. בגרעין יש אפשרות לקנות קומפוסט בקר בתפזורת של "שחם" במחיר 150 לקו"ב, אולם הפקיד טען שזה קומפוסט מאיכות ירודה, והציע לי קומפוסט "כמו בשקים" בעלות 270 לקו"ב. להאמין לו?