סוגי אדמה (דחוף)

NaRkoTika

New member
שלמי לו פחות כסף! החוצפה..

חח עשה לעצמו חיים קלים .. לדעתי השחורה יותר איכותית..

צפנתי

New member
כבר שמעתי על מפחי נפש בתחום הזה...

בעיקר מי שלא רוצה חמרה קלה אלא משהו אחר. ידידה שלי ביקשה אדמת עומק כבדה...קיבלה אדמה עילית...מלאה זרעים. היה צריך להחליף הכל (לא על חשבונה כמובן, היא לא ויתרה להם)

BloodyWolf

New member
הוא בסה"כ עשה טובה

הוא לא גבה תשלום, אלא "עשה טובה". וכאן הסיבוך.

אלי חדש

New member
בחיי שאני לא מבין

אדמה חולית היא אדמה נהדרת בתנאי שישפרו אותה עם הרבה הרבה חומר אורגני שיחזיק קצת את המים וישפר אותה. לא צריך להחליף אדמה חולית צריך רק להוסיף לה קומפוסט והרבה לא 5 שקים אלא 50 שקים . כל החקלאות בחבל ימית היתה מבוססת על אדמה חולית כל החקלאות באזור מישור החוף ויש הרבה מאוד חקלאים שמגדלים באדמה חולית. דשן בשחרור איטי המפוזר בתוך האדמה יוסיף גם הוא את המזון נחסר לצמחים. להחליף אדמה ? להוציא אדמה חולית ולהכניס במקומה אדמה אדומה או אדמה שחורה ? לא נראה לי כפתרון. אולי להוסיף קצת אדמה אחרת ולערבב אבל עם כבר לערבב אז עדיף קומפוסט . אפשר לקנות קומפוסט בתפזורת לא בשקים וזה יוצא הרבה יותר זול. ליאת חברתנו בפורום גרה בכפר יונה. האדמה בגינתה חולית . תעשה אצלה ביקור ותראה איך הדברים גדלים אצלה באדמה.

צפנתי

New member
בהחלט יש לה יתרונות רבים

אבל יש לה תעחיזת יונים ומים מועטה ביותר, וצריך דישון והשקייה רבים יותר ותכופים יותר. אולי אני לא מכירה את כל מיני החמרות, אבל יש חמרה בגינת חמי ש"הופכת לבטון" לאחר דריכה, ויש המון בעיות עם הקטעים שמתהדקים עקב דריכה במדשאה. צריך שם השקייה יומיומית וביזבוז מים אדיר. יתכן כמובן שיש חמרות יותר טובות...לא מבינה בזה ולא מכירה את כל הקרקעות.

shlumbergera

New member
חמרה יכולה להשתפר פלאים עם הוספה

עיקשת וקבועה של קומפוסט. במשך הזמן - והוא איננו רב - מתחילים להשקות פחות, לדשן פחות וכו'. התוצאות מצויינות. חיפוי בין הצמחים מוסיף לפלאים, וזה נכון לגבי כל אדמה.

BloodyWolf

New member
הסבר

בד"כ צריך להתאים אדמה לסוג הגידולים או את הגידולם לסוג האדמה. במקרה שלי אני מנסה להתאים את האדמה לבעלים (או במילים אחרות אליי). אנחנו גרים בבית הזה כבר 22 שנים כמעט. בעוד שבאיזורים שבהם יש אדמה כבדה הצמחיה הרבה יותר מאסיבית, הרי שבאיזורים שבהם האדמה חולית (95% משטח הגינה) שום דבר לא מצליח (לא גדל, לא מתפתח, עלווה דלילה ועלובה...). לאחרונה חלה תנופה אדירה גם באיזורים חוליים בעקבות שינוי משטר ההשקיה לפעמיים ביום, ובעקבות דישון 20-20-20 אחת לשבוע-שבועיים. הבעיה היא שאני נכנס לתקופה של 6 שנים בערך שבה לא אוכל לטפל בגינה באופן סדיר (מדי פעם בסופ"ש), לכן אני מנסה להגיע למצב שבו הגינה כמעט מתחזקת את עצמה. כלומר, דישון אחת לחודש, קימפוסט פעמיים בשנה (סתיו ואביב), השקיה אוטומטית (כבר מותקנת). רצוי גם שההשקיה תהיה לעיתים רחוקות, מאחר שקל יותר לבדוק שהעצים אכן מושקים ולמנוע עוגמת נפש בשל התייבשות הגינה. במקרה הנ"ל אני לא מחליף אדמה באדמה אחרת, אלא ממלא טרסה באדמה. כמו כן, אני מעוניין להעביר כמה עצים לייעד סופי, ובתוך כך להחליף את אדמת היעד. בכל משתלה מזהירים לא לתת לקומפוסט לבוא במגע ישיר עם הצמח, מאחר שהדבר יוביל לשריפת שורשים, לכן 50 שקי קומפוסט ייצרו יחס גבוה מדי של קומפוסט לאדמה. חוץ מזה, למיטב הבנתי קומפוסט הוא חומר אורגני, וככזה הוא נוטה להתפרק ולהיעלם באדמה עם הזמן - לכן אצטרך כל כמה זמן לעקור הכל, ולקלטר קומפוסט (פיזור חיצוני לא מספיק יעיל).. בגרעין יש אפשרות לקנות קומפוסט בקר בתפזורת של "שחם" במחיר 150 לקו"ב, אולם הפקיד טען שזה קומפוסט מאיכות ירודה, והציע לי קומפוסט "כמו בשקים" בעלות 270 לקו"ב. להאמין לו?

BloodyWolf

New member
יודע מה, אתה צודק ../images/Emo9.gif

ידוע לך משהו על קומפוסט: קומפוסט שחם - תפזורת 1 טון בשער המפעל מחיר 149.74. קומפוסט אורגני - תפזורת, 1 טון בשער המפעל מחיר 118.54. אני גר ביבנה, ידוע לך משהו על חנויות אחרות באיזור?

YOYODIDU

New member
איפה זה שער המפעל ??

המחירים הנל טובים 50% ממחיר שקים!

BloodyWolf

New member
לא יודע איפה זה

קיוותי שאתה יודע... חנות המפעל של הגרעין היא ביבנה, חשבתי שזאת הכוונה...

l g433

New member
הגרעין יקרנים רצח.

עבור הלוגיסטיקה המעולה שלהם הם לוקחים המון כסף. פנה לאילנית בבית אלעזרי (הוא יצרן) 08-9352044/5 . הוא יפנה אותך למשווקים שלו. אנני יודע מה איכות החומר. נסה גם אצל פקע ברחובות (מקבוצת המשביר לחקלאי) 08-9362878 אולי כדאי להכניס "גירנית" של חברת יצהר?

אלי חדש

New member
קומפוסט ודישון

קומפוסט בשל לא אמור לצרוב ולשרוף . הוספת קומפוסט לחול תשפר את תכונותיו. אני לא יודע לדייק ולומר האם 50% או 40% וזה גם ממש לא משנה. יש הרבה מאוד סוגי קומפוסט וקשה לדעת מה האיכות שלו לכן היתי ממליץ לקנות קומפוסט מחברה ידועה שגם יהיה מעוקר מזרעים וגם יהיה בשל ולכן לא יגרום לצריבה . שחם גבעת עדה הוא אחד המפעלים שאני סומך עלהם . צור איתם קשר טלפוני והתיעץ מה להוסיף. לגבי חדירת החומר האורגני לקרקע - זה נכון זאת בדיוק המטרה להעשיר את החומר האורגני בקרקע.לא צריך לעקור הכל כל כמה שנים אלא פשוט להוסיף על פני הקרקע קומפוסט כחיפוי. במידה ויש לך מערכת השקיה ממוחשבת אפשר להוסיף למערכת מדשנת אוטומטית אשר תפתור אותך מהצורך להוסיף דשן לעיתים קרובות. גינה בת 22 שנים יש בה כבר מספיק חומר אורגני שנוצר במשך השנים וזה כבר לא אדמת חול . אני חוזר שוב על ההצעה ללכת לבקר בגינה של ליאת ולראות כיצד הכל גדל באדמה חולית לתפארת. תמונות מהגינה יאפשרו לתת יעוץ יותר מדויק.

BloodyWolf

New member
שחם גבעת עדה רחוק ממני

כבר ישתלם יותר לקנות בשקים של מרום גולן.

shlumbergera

New member
ל'שחם' תוצרת טובה מאד מניסיוני.

אין צורך להגיע עד גבעת עדה, אבל אם תתעקש אתה מוזמן לביקור
שחם מפיצים את תוצרתם בכל הארץ, צריך רק להרים אליהם טלפון ולקבל ספק באזור שלך. עד היום אני מרוצה מהמצע וגם מהקומפוסט. (לא מהמחיר). היה לי ניסיון עם מצע אדמה של מרום גולן ולא אהבתי. אין לי ניסיון עם הקומפוסט שלהם.

shlumbergera

New member
קומפוסט מוסיפים לאדמה ולצמחים

קיימים - לא עוקרים בשום אופן !!! מתחחים סביב הצמחים וביניהם , שופכים את הקומפוסט, מתחחים שוב (אם רוצים) ונותנים להשקייה או לגשם לעשות את העבודה. וזוהי עבודה שגרתית, רצוי אחת לחודש ולא פעמיים בשנה. קומפוסט בשל גמור ומוכן לא מזיק לצמחים ולא פוגע בצוואר השורש. החומר עצמו איננו "נגמר". הוא מתפורר ונבלע באדמה. מה שנגמר אלה המינרלים הזמינים בו עבור הצמחים. לכן צריך לחדש את הנחת הקומפוסט בדיוק כפי שמחדשים את מתן הדישון מכל סוג אחר בדיוק כפי שמחדשים את ההשקייה.

peperonni

New member
צריך עזרה בבחירת סוג אדמה ../images/Emo207.gif

יש לי 10 אדניות בגודל 40X140X50 שנמצאות על הגג. לאחרונה "חידשתי" את הגג - עקרתי את רוב הצמחים ועשיתי שיפוץ כללי, האדניות מכילות אדמת טוף מעורבת במעט חומר אורגני שנוצר עם השנים עקב התפרקות חלקי שורשים של צמחים שונים. מפלס הטוף באדניות הוא 15 ס"מ מתחת לשפת האדנית. ולשאלה: בהנחה שאני רוצה להשתמש באדניות בעיקר לשתילת צמחים עונתיים, ירקות ועוד כמה מיני צמחים רב שנתיים שמתאימים לגידול באדניות, איזה סוג של אדמה רצוי להוסיף לטוף? חשבתי אולי להוסיף שכבה של 10 ס"מ קומפוסט בחלק העליון של האדנית. האם זה נכון? אמרו לי שבגלל שאבני הטוף מלאות שקעים וחריצים קטנים הן אוחזות מצויין זרעים של עשבי בר ולכן צימוח העשביה רב יותר מאשר באדמה רגילה - בעיה שאני די סובל ממנה באדניות האלה. בקיצור - רוצה לשמוע דעותכם, ההמלצות יתקבלו בברכה... תודה!

למעלה