סוגיית תרופה בשבת ?

לעתים אין ברירה,

והתרופה דווקא עוזרת להוציא את האני האמיתי שבאדם.

אם חסר לו חומר כימי, והתרופה נותנת לו אותו, אז זה טוב בשבילו, ואני לא מבינה למה להפסיק לשבתות.

דווקא נטילה רצופה תתן לו פניות והוא ילמד עם הזמן להיות פחות קפיצי, וכשהוא יגדל הוא יוכל לא לקחת תמיד את התרופה.

שלומות0

New member

נכון.

תרופה טובה יכולה לעשות פלאות ולשפר איכות חיים.

לא טוב לפסול על הסף.

dina199

New member
במקרה הזה לא פסלו על סף

רק רצו להפסיק בשבתות.
אז לא יפסיקו.
אני תמיד אומרת שתרופות זו אפשרות אחרונה. אבל כשהאפשרות האחרונה הזאת מגיע, היא מגיע .
העיקר שלא תהיה הראשונה.

אני לא רוצה לתת והילדה לא רוצה לקחת (מדובר

בנ"ט, אבל זה לא משנה לנושא). אבל לפעמים אין ברירה ואני מכריחה. הלוואי ולא היה צריך, אבל הכדור עוזר לה ולסביבה. היא לא רוצה לקחת, הרבה פעמים מושכת את הזמן ועד שהיא לוקחת שלא נדע כמה רעש יש בבית (ויכוחים, מריבות, התנצחויות). אתמול ושלשום לא נתתי כי לא היה צורך, היום לא נתתי עד 1 וחצי, אבל אחרי מריבה גדולה עם האח והתפרצות עליו ועליי פשוט הכרחתי אותה.

dina199

New member
יש לך עוד 5 שנים כאלה
.

אחרי גיל 18 כבר לא תוכלי לעשות את זה.

כל הרופאים בתקופה שבה לקחנו אמרו לנו בפירוש

כי בשבותת וחופשות וחגים לא לתת את התרופה כדי שהילד ירגיש קצת את עצמו.
ואכן כך נהגתי עד שהפסקנו את התרופה כליל שכן לא עזרה אצלנו בכלל.

dina199

New member
אני מניחה שבהגדרה 'הוא עצמו'

הם התכוונו שהבמצב כזה אי אפשר לדרוש ממנו שהוא 'ישלוט בעצמו' ויתנהג כמו במצב עם כדור..
אם כבר 'הוא עצמו' זה כדי שהגוף ישתחרר , ולא יבצע 'בשליטה עצמית' פעולה שתיראה מבחוץ (כי לגוף זה מצב שונה) דומה להשפעה של התרופה.

מהניסיון שלנו

ילד בן 10.5
אנחנו שואלים אותו בשבתות אם רוצה לקחת לפי סוג הפעילות המתוכננת לאותו יום. בימים בלי תכנית מיוחדת לפעמים לא לוקח, ואז השבת קשה לכולנו אבל גם לו. השבת לקח מרצונו אחרי כמה שבתות סוערות בלי...
נכון שאם לא חייבים עדיף בלי כדור, אבל אם זה גורם לילד אי שקט וכניסה לעימותים אז צריך לשקול כן לתת.

למעלה