יתכן שהוא גאון, אגב
לא שאני יודע אם הוא גאון, כי לא הצלחתי להבין את הפואנטה שלו בכלל, חוץ משימת הדגש על מעשים ופעולות כיסודות ההבנה בכל תחומי הידע. אני כלל לא בטוח שניתן להישען על מוטוריקה (פעולה היא מוטורית) משום שהיא כמותית, חישובית, היא רובוטיקה אינסטנקטיבית, ובהיעדר ת ו כ ן היא נטולת כל ערך, היא היחס בין הדברים ללא הדברים עצמם. אני סבור שמר עצבר מבצע סינתזה מעניינת של רעיונות באמצעות המוטוריקה הזו, ושאנשים רבים, בינוניים מאד, מתנגדים אינסטנקטיבית לכל סינתזה, ומפחדים פן חס וחלילה תהיה גאונות שתתנשא מעליהם, ורבים ממתקיפיו בפורום הזה נראים כאלו- תולעים ארסיות. נראה לי שסינתזה רעיונית אינה נדרשת למנטרה כלשהי, תהיה זו "פעולה" או "יחסות" או "אלוהים" או כל היתלות נואשת במה שפעם הביא אותך להבנה אך עתה הפך לניגודו ומביא לחשיבה יבשה, נטולת חידוש, חד צדדית. אין אפילו מושג אחד שניתן להיאחז בו כדי להביא לסינתזה של רעיונות, כי סינתזה שכזו היא פרי אינסטינקט בלתי מודע בעמקי המוח, בלתי נגישה לכל עובדי האלילים באשר הם המחפשים נואשות להיאחז במשהו. רעיונות באים לבד. אי אפשר לעזור לרעיונות לבוא (לא לאיכותיים, על כל פנים) באמצעות שיטת מחשבה או תפיסת עולם דוגמטית כלשהי.