סוגיית עצבר

סוגיית עצבר../images/Emo151.gif

שאלותיו של עצבר שוכנות לדעתי על גבול הפילוסופיה ,הבעיה היא שבפורום פילוסופיה מדברים רק על אלהים (משעמם טיכו). עצה ידידותית למר עצבר ,דבר עם מערכת הפורומים לכדי יצירת פורום פילוסופי\רציונלי\מדעי אולי אפילו תהיה המנהל שלו

יתכן שהוא גאון, אגב

לא שאני יודע אם הוא גאון, כי לא הצלחתי להבין את הפואנטה שלו בכלל, חוץ משימת הדגש על מעשים ופעולות כיסודות ההבנה בכל תחומי הידע. אני כלל לא בטוח שניתן להישען על מוטוריקה (פעולה היא מוטורית) משום שהיא כמותית, חישובית, היא רובוטיקה אינסטנקטיבית, ובהיעדר ת ו כ ן היא נטולת כל ערך, היא היחס בין הדברים ללא הדברים עצמם. אני סבור שמר עצבר מבצע סינתזה מעניינת של רעיונות באמצעות המוטוריקה הזו, ושאנשים רבים, בינוניים מאד, מתנגדים אינסטנקטיבית לכל סינתזה, ומפחדים פן חס וחלילה תהיה גאונות שתתנשא מעליהם, ורבים ממתקיפיו בפורום הזה נראים כאלו- תולעים ארסיות. נראה לי שסינתזה רעיונית אינה נדרשת למנטרה כלשהי, תהיה זו "פעולה" או "יחסות" או "אלוהים" או כל היתלות נואשת במה שפעם הביא אותך להבנה אך עתה הפך לניגודו ומביא לחשיבה יבשה, נטולת חידוש, חד צדדית. אין אפילו מושג אחד שניתן להיאחז בו כדי להביא לסינתזה של רעיונות, כי סינתזה שכזו היא פרי אינסטינקט בלתי מודע בעמקי המוח, בלתי נגישה לכל עובדי האלילים באשר הם המחפשים נואשות להיאחז במשהו. רעיונות באים לבד. אי אפשר לעזור לרעיונות לבוא (לא לאיכותיים, על כל פנים) באמצעות שיטת מחשבה או תפיסת עולם דוגמטית כלשהי.

niv1990

New member
אולי אבל

המדע עוסק מציאת תאריות טובות יותר לתיאור היקום. עצבר מביא הגדרות על גבי הגדרות של דברים (שרובם כבר קיימים אך בשמות אחרים) אבל עוד לא ראיתי כיצד הוא מנבא בצורה מדויקת יותר או פשוטה יותר תוצאות של ניסוים איתם, אם יעשה את זה אז אולי תיהיה תועלת בהגדרות השונות.

aetzbar

New member
לא גאון ולא נעליים, אני איש מעשה

פשוט המכיר בכלל - עשית ידעת. נגעת-ידעת, ראית-ידעת, טעמת-ידעת, וכו. אין ספק שזיהית את הכלל הזה,על פי המשפט הבא שניסחת: ציטוט: "חוץ משימת הדגש על מעשים ופעולות כיסודות ההבנה בכל תחומי הידע" הרבה שנים הייתי כבול במלכודת המלים , ורק כשהשתחררתי ממנה ועברתי למעשים, באו הידיעות. אין ספק שמדובר בידיעות בסיסיות ראשוניות ומעטות , ומעבר להם נדרש לימוד מסודר לפי הכללים המקובלים במדע. א עצבר

מלכודת המילים

באה עלינו לכלותנו בכל תחומי החיים. אני מאמין כמו חברי עצבר שבאמצעות המעשה נוכל להשתחרר ממנה ולא ע"י דיונים תיאורטים עקרים ומשוואות. למעשה ההיסטוריה מאז ימי יוון היא לצד ה"עושים" כמו ארכימדס ואפילו עד ניוטון שפיצל את האור לצבעיו דרך המנסרה. ידיעות בסיסיות מאז ומתמיד היו בבסיס המדע כמו גם האמונה באל. ה"עושה" אולי החשוב בהיסטוריה הוא כמובן ישוע המשיח מנצרת שנתן לנו קווים מנחים במדע, כמו גם בכל תחומי החיים האחרים. קורבנו על הצלב היה גם הוא מעשה, לא של מדידה אך של הקרבה. אני מאמאין, ובטוח כי א. עצבר יסכים איתי שלכל כיוון שאנו פונים ולכל מעשה שאנו מתכוונים לעשות, חייבים קווים מנחים, ידיעות בסיסיות וראשוניות, אותן נמצא בתנ"ך ובברית החדשה.

סליחה על קונוטציית השואה

"אני מאמין כמו חברי עצבר שבאמצעות המעשה נוכל להשתחרר ממנה" מזכיר לי "העבודה משחררת"

אני חושש שאתה גאון ,וזה לא משהו טוב

נניח ואתה גאון , כמו ניטון או מדען אחר שהיה מזמן .. נניח אתה פי 100 יותר חכם מהם , יתכן בהחלט .. התקופה הפיסיקלית שאתה מפתח כרגע , זה בערך יוון העתיקה , או לפני , מתי שעוד לא היה יחידות כמו "מטר" נאלצו להשתמש ביחידות כמו "אמה " ובמקום קילוגרם , היה "אנרגית רחיפה" וכ"ד .. אם אני צודק , יקח לך כמה אלפי שנים להתקדם בידע ולהגיע ליחידות המדידה המוסכמות כרגע... . לדעתי זה ביזבוז של אלף שנה , אם כל אחד שרוצה להיות משכיל היה נאלץ לפתח הכל מהתחלה , לא היינו מתקדמים לשום מקום .. אני ממליץ לך ללמוד פיסיקה ברמה של 5 יחידות לימוד , מכניקה ניוטונית וכ"ד .. נראה שזמן פנוי לא חסר לך , כי אני מאמין שלוקח הרבה זמן להגות את הרעיונות שלך. אתה תתפלא לגלות שגם היחידות מדידה שניוטון משתמש בהם מתארות את המציאות לא רע בכלל , ובכלל כל המודל המתמטי הזה נורא נחמד

deathcaster

New member
בקיצור, אין לך מושג ואתה מודע לכך

לפחות עברת את שלב ההכחשה.

אני הייתי מבדיל בין חושים למעשים

אין ספק שהחושים הם מדעים. מדעים אלו התפתחו באופן אורגני במשך מאות מליוני שנים ואין שום סיבה שבעולם שלא לבטוח בהם. לעומת החושים כל מדע מלאכותי מחויר, ואין בכלל מקום להשוואה. מי שלא מכיר בזה אינו ראוי אפילו לדבר איתו, הוא אידאליסט עיוור ההוזה איזה "עולם אמת" פרי דמיונו. אבל באשר למעשים- אין שום הכרח לעשות משהו כדי לחוש, ואפילו עשיה יכולה להפריע להתבוננות, להסיח את הדעת מהחושים. ניתן לראות, אמנם שבשעת עשיה אינטנסיבית ומסוכנת החושים מגיבים בהתאם- למשל בשעת ריצה בואדי מלא סלעים החושים מתחדדים כפי שאינם נוהגים לעשות באופן רגיל, ויש להניח שכל מיני סוגי ספורט מגרים את החושים באופנים שונים, ואף כל מיני סוגי עבודה. אבל- וכאן יש אבל גדול מאד, אין אלו אלא מצבי קיצון של החושים, והמרכז הוא דווקא אי העשיה, משום שרק אליו ניתן להשוות את כל הרשמים הסותרים והמנוגדים. יש מרכז הכרתי- חושי ואין הוא מעשי כלל, כי מעשיות היא פרי של התבוננות בלתי מאומצת לחלוטין ולא פרי מעשה כלשהו.

ailag

New member
יותר כבוד לפילוסופיה

כמה אלמנטים שחוזרים בתאוריות של א.עצבר הם: א. לוגיקה משתנה. דוגמת ההתייחסות לשגיאה בתאוריית פאי. ב. הגדרות לא מדויקות מספיק ג. הגדרות מיותרות וחסרות ערך בטח יש עוד ששכחתי. פילוסוף טוב לא יעשה את שלושת אלה. הוא אולי יגש למדע שלא מצד המשוואות אבל לא ישתמש באי דיוקים שכאלה. כמו כן, אני מניחה שפילוסוף טוב ילמד יותר את התחום אליו הוא מתייחס.

למעלה