סוגייה...

קלימרו

New member
סוגייה...

רציתי לשתף אותכם בבעיה שממש מטרידה אותי... בזמן האחרון, נוצר ראשון במדינה (ייתכן וגם בעולם)...שהושנה והמוזר הוא "נאור"...תופעות שהיוו עד לא מזמן פגם לכל דבר נהפכו לפתע "נאורות" כביכול... והדוגמאות הם רבות : א. הומואים, שלפתע הפכו את הפגם בהם לגאווה כמעט לאומית. ב. משתמטים, שכבר לא כל כך מתביישים בזה שהרי מצאו להם שם חדש - פצפיסטים. כלומר, אנשים אוהבי אדם, שאינם מוכנים לפגוע באיש - זאת כהסוואה לפרזיטיות שלהם. ג. נרקומנים, הנקראים היום "אנשי רוח וטבע"...וכמובן...גראס וכדורים הם בכלל לא סמים- להיפך הם רק דברים טובים המרגיעים את האדם. ועוד שטויות שהם מדברים... ד. ילדים מחוץ לנישואים- היום זה נקרא "מרד בכפייה הדתית" - פעם קראו להם ממזרים. תראו, מה שאני בא להגיד פה...זה שאני מקבל את זה שיש אנשים פגומים ולא בריאים בעולם, אני בעד לתת לכל אחד לחיות איך שהוא רוצה....אבל לבוא, לקחת את הפגם שלך, ולהפוך אותו לגאווה, לסמל, לדגל, לנס...זה לא נראה לי....

אני לא מבינה דבר אחד..

האם אתה חושב שהומואים הם "אנשים פגומים ולא בריאים לעולם" כדבריך? תראה אני די מסכימה איתך בכל השאר... אבל למה להיטפל לקהילת ההומואים?

קלימרו

New member
הלו!!!!!!

אני לא אמרתי שהם לא בריאים לעולם. אני אמרתי שהם לא בריאים, כי זה לא טיבעי, אבל אם נוח להם עם הפגם הזה, אז אני לא יכול לקבוע להם על החיים, אבל זה לא נותן להם חזקה להפגין ולהתגאות בפגם שלהם. אז כפי שאמרתי- לא נגד הומואים. נגד הגאווה שלהם.

ש@לתי

New member
זה דווקא מאוד טבעי

עיתון "העיר" פירסם לפני שנה בערך כתבה על הומוסקסואליות בטבע. אם תשיג את הכתבה הנורא מעניינת הזאת תתקל גם בתמונות של אריה על אריה.... פעם, ביוון העתיקה, הומוסקסואליות הייתה דבר שבשגרה(גם בתנ"ך- דוד ויהונתן). מה שקורה פה זה שחלקים בחברה רואים בהומוסקסואליות פגם. והחלק השני(שהוא הרוב היום) מתחיל לקבל את ההומוסקסואליות כנטייה מינית! לא כסטייה ולא כפגם, כי אכן- הומוסקסואליות היא לא פגם או סטייה אלא נטייה! מה עם הגאווה שלנו, הסטרייטים? אתה תלך ברחוב ותקלוט בן ובת מתנשקים- זאת לא גאווה?! גאווה זה לא דבר כל כך שלילי! ככה לפחות אני חושב... אגב, שמתם לב לסמיילים החדשים של
?! ממש
! וגם יש את הסמיילי החדש האהוב עליי-
וגם כמובן-

קלימרו

New member
שאלתי אתה אומר דברים אסורים.

והפעם גם מלבד שהם לא נכונים הם מאוד מאוד מגעילים. אני מדבר על הקטע של דוד ויהונתן. כמו שנאמר : "נעמה לי אהבתך מאהבת נשים"... הכוונה הייתה שהרעות בניהם , האחווה שניהם הייתה עדיפה לו אף מאהבת נשים (ידוע שדוד היה אוהב נשים גדול). אבל בשל בורותך ובקיאותך בתנ"ך ובפירושיו, אתה אומר דברים אלה... אני סולח לך על כסילותך.

קלימרו

New member
אם גויים לימדו אותך תנ"ך אז...

זה לא אומר שכולם צריכים לסבול את ההבלים שלך בנושא. אני מציע לך לתקן את הטעות , או למחוק את הודעת ההבל.

ש@לתי

New member
ידעתי שכך תגיב

כמו שאתה יודע אני לומד בעיר חרדית(טבריה) וגם המורה שלי מאמינה ושומרת. יכול להיות שלא שמעת על הפרשנות הזאת...זה אומר משהו עליך לא עליי.

קלימרו

New member
אני שמעתי על הפרשנות הזאת...

והיא שגויה. זוהי קינה, בה דויד מתאבל על רעו הטוב ביותר, וממחיש את אהבתו ואת הרעות אליו. כידוע, היה גלוי בכל רחבי הממלכה שדוד המלך היה חפץ בנשים, ואהב את אהבתן מאוד. ולכן, כדי להמחיש את אהבתו אמר : "נעמה לי אהבתך מאהבת נשים"... כלומר, הרעות שלך, והשהייה בחברתך הייתה לי, יותר משהייה בחברת אישה. זה כמו שאם וייצמן אמר בהספד שהוא אהב את רבין אז תסיק מזה שהם הומואים. וכאשר אתה עוסק בנושאי אמונה, ובנושא השנוי במחלוקת, אינך יכול לומר את הדברים כאילו היו מובן מאליו... אתה בטח גם חושב שאבות אבותיך קופים הם. אה....שכחתי...אתה בכלל בקטע של רפורמים...

ש@לתי

New member
תגובה

אתה לא יכול לקבוע שזה לא נכון כמו שאני לא יכול לקבוע שזה נכון. להרבה קטעים בתנ"ך יש מספר פרשנויות. האמת היא שהסיכוי שאחד מאיתנו ידע את האמת הוא קטן מאוד מאוד מאוד... ההבדל בין הצהרה של ויצמן לבין שיר כתוב או סיפור כתוב נורא ברור: הכתוב נכתב לא היום, ממזמן, ובספרות ושירה המשמעות של היצירה לא ידועה לנו- אלא רק למחבר או העורך(שבמקרה הנ"ל- מת מזמן). הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות עם הכתוב הוא לנסות להבין אותו- לפרש אותו! ובהצהרה בעל פה אומנם קצר בתקשורת(חוסר הבנה) הוא אפשרי, אבל בדרך כלל אפשר גם לברר את אמיתות הדבר. אז לא, לא הייתי חושב שויצמן הוא הומו אם הוא אמר שאהב את רבין. במיוחד כאשר מדובר על ויצמן שהוא הומופוב. אתה אמרת לי שאני לא יכול לומר דברים שנוים במחלוקת כאילו היו מובנים מאליהם. אבל אתה לא שם לב שאתה עושה בדיוק כך. אתה קובע עובדות שלא ניתן לאמת אותם. ש@לתי

שחר.ג

New member
צודק אחי אבל...

אנחנו חיים במדינה דמוקרטית וזכותו של כל אדם להביע איך שהוא רוצה את הבעייה שלו. לכן אני לא חושב שהפתגמים האלה צריכים להטריד אותך או אותי או כל אדם אחר כי זאת זכותם להגיד את זה.

קלימרו

New member
זו זכותם לחיות כמו שהם רוצים...

אבל אני חוזר בפעם המאה...... לא להפגין את הדברים האלה בגאווה...על ידי סדרות טלויזיה למיניהם, ועל ידי מצעדים המוניים וכו´... להפוך את זה ליענו "מודרני" זה ממש מסריח. מה גם שיש שיגידו שהמתקוממים למינהם על כל המוזרים - הם עצמם פרימטיבים ומוזרים...כאילו להיות פגום זה מודרני ולגיטימי....

ש@לתי

New member
לגיטימי זה בהחלט!

סך הכל כולנו שונים ולכולנו יש פגמים שונים. מצעדיים המוניים לא נערכים רק על ידי הומואים אלא גם על ידי הסטרייטים- מצעד האהבה הוא לא מצעד הגאווה.

קלימרו

New member
התגובות רק מוכיחות את שאמרתי...

היום להיות נורמלי, וחלילה להביע הסתייגות מהמוזר- זה חטא. תשמע...מצעד האהבה הוא דבר מאוד טיבעי- אהבה. אבל לבוא ולחייצן את הדפיקות שלי זה לא טיבעי... אני לא אומר להם לרדת למחתרת...שיחיו בכיף ושיתחרמנו מצידי בכל מקום...אבל להפוך את זה למודרניזציה במיטבה...לעשות מצעדים...לעורר כמעט הערצה...זה ממש מגעיל. ושאלתי... עזוב אותך, זה שהיו תמיד הומואים לא הופך את זה לטיבעי, אלא לתופעה קיימת. ואני מסכים שהתופעה קיימת רק זה ממש מגעיל שבאים והופכים את התופעה הזאת לדבר בריא ונכון.

שלום, שלום, נעים להכיר.

קוראים לי נטע, ואני לא ממש מסכימה עם מה שאתה אומר. ההומואים (לפי דעתי, כמובן) פתחו את "מצעד הגאווה" על מנת שאנשים יקבלו זאת. נטיות מיניות הן מענייניו של האנשים עצמם, אבל זה כמו שתראה ידיד וידידה בבית קפה, תחשוב שהם יוצאים, וששני חברים הם חברים, ולא הומואים. צריך לקבל את העובדה שיש אנשים כאלו וכאלו. תסתכל על מצעד הגאווה והאהבה-מסמנים שתי צורות לאהבה שונה. הנרקומנים-עם זה אני מסכימה. אנשים שאוהבים את הטבע יכולים להתחיל בלשמור עליו, ולא להזיק לעצמם. יכול להיות שפעם הצליחו לייצר דברים לא מסוכנים, אבל לדעתי גם אז זה היה מסוכן.
ס דר תפוח ת (מעניין איך זה יצא...)

שחר.ג

New member
אתה אומר להם לרדת למחתרת?

הכוונה,שלא יעשו מצעד גאווה שלא יפרסמו את את הגאווה שלהם בעיתונאים וכל זה. אבל אתה לא מבין שזה לא צריך להפריע לאף אחד כי זאת זכותם המלאה לעשות את זה. אתה לא יכול להכריח מישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה אלא עם כן אתה נאצי כי זה מה שהנאצים עשו. לכן עזוב שטויות תן להם להמציא פתגמים למיניהם יש דברים יותר חשובים במדינה כעת. שבוע טוב אחי.

אחי אני מסכימה איתך בכל מילה...

כמו שאמרתי, לשם שינוי אנחנו באותה דעה...ולדעתי הומואים זה לא דבר שלילי כמו ששאלתי אמר זאת נטייה מינית ולא מחלה או משהו בסגנון... אבל איך אומרים לכל סיר יש מכסה. תארו לכם מצב שבו כל הסירים ילכו עם סירים וכל המיכסות (סליחה על העברית העגומה-זה רק לצורך העניין) ילכו עם מיכסות... הדבר הזה יביא להקטנת שיעור הילודה...ואט אט יתעוררו עוד חכמים שרוצים להיות חכמות וחכמות שרוצים להיות חכמים-וזה יביא לחיסול המין האנושי!!! במוקדם או במאוחר... סליחה מראש על זה שברגע זה אני הולכת לעורר גל של תגובות... יום טוב לכולכם סופר גירל

שחר.ג

New member
אחי?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

לא את לא מגעילה אף אחד. 1 למה קראת לי אחי עם את בת? 2 יש לך איי סי קיו? 3 בת כמה את? תוכלי לענות לי על זה זה חשוב :) שבוע טוב סופר גירל אגב יש שיר כזה.

אז ככה...

אני קראתי לקלימרו אחי... מן ביטוי כזה בין ידידים
אין לי איי סי קיו,והשם בהשראתו של השיר שאני מאוד אוהבת... אחלה להקה רמון!!!

haddas

New member
אז ככה....

פציפיסטים זה אנשים שמאמינים בשלום, לפי מה שלמדנו בהסטוריה. משתמטים הפ לא פציפיסטים....אולי הם מגדירים את עצמם ככה, אבל הם לא. ובקשר לכל השאר...העולם משתנה, וכך גם האנשים והנורמות החברתיות. בשנים של יוון ורומא, היה נהוג שגברים היו דו-מיניים...אפילו אבא של אלכסנדר מוקדון היה כזה... אז כיום, במקום להתחבא, אנשים יוצאים מהארון... לדעתי, לכל אחד צריך להיות את החופש לבטא את עצמו (לא, זו לא הפרסומת של סלקום...) וזהו לפורום הזה.... הדס

למעלה