סובלת..

גולשתaa

New member
סובלת..

אני נמצאת בבעיה מאוד קשה. לפני כשנה עשיתי פרוצדורה כלשהי לגוף שלי בצורה מאוד פזיזה ומבלי שחשבתי על זה כמעט.
מדובר בפרוצדורה שטחית ולא באיזה תהליך פולשני אבל לצערי הרב זה מאוד עיוות את הפרופורציות שלי ודברים שמאוד אהבתי בגוף שלי נהרסו בעקבות זה.
מאז כאילו נכבו לי האורות ואני לא מסוגלת להתעסק בשום דבר שגרם לי להנאה ולסיפוק - לא מסוגלת להתעסק לא בבגדים, לא באימונים , לא לרקוד ולא כלום פשוט.
אני לא מזהה את עצמי ומה שאפילו עוד יותר גרוע זה שאני בקושי זוכרת כמה אהבתי את עצמי ומי הייתי לפני הדבר הזה.
ממש לא זוכרת, כאילו מאז ומעולם הרגשתי עם עצמי כל כך רע - מסתכלת על הארון שלי וממש לא קולטת של מי הדברים האלה. זה פשוט הרס אותי פיזית ונפשית.
אני חייבת לציין שבבגדול לא עברו עלי השנים הכי טובות לפני העניין הזה - סוג של חרדה חברתית מסוימת שהתעוררה לפני כ-4 שנים. אבל לא הרמתי ידיים בתקופה ההיא וממש נלחמתי עם עצמי להרגיש שפויה ונורמלית ולצאת לעבוד ולשמור על אורח חיים מסוים.
אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם הסיטואציה הזאת ואני ממש לא מוכנה לחשוב על זה שאני אצטרך כל יום בחיים שלי להתעורר ולהצטער על מה שעשיתי והרסתי.
פשוט לא מסוגלת. הלכתי לפסיכולוג אבל זה ממש לא עזר בכלום, להפך אפילו. לא מבינה איך לדבר על אמא ואבא לי יוכל לעזור לי עם המצב. ברור שהמצב שם לא טוב אבל כרגע ממש לא מעניין אותי לפתור את הבעיות האלה.
הלכתי לפסיכיאטרית והיא טוענת שזה פשוט דיכאון ונתה לי כדורים. שלא לקחתי כמובן כי לא נראה לי שכדורים עם פוטנציאל להשמנה יוכלו לתקן את המצב שלי.

אני פשוט אבודה והתחלתי כבר לבדוק אופציות איך לסיים עם הכל כי אני פשוט לא רואה טעם להמשיך עם הדבר הנוראי הזה.
 
לגולשתaa

בכלל לא פשוט המצב שאת מתארת. זה איזשהו אובדן עמוק ומייסר של ״עצמי קודם״ שאת חווה, ומפקפקת ביכולותיך להמשיך עם העצמי החדש / הנוכחי שלך. נשמע שאת די לבד עם הכאב הזה, ונוטה לדחות אפשרויות שונות לסיוע. ניסיתי, ולו לרגע, לדמיין איך את ודאי חשה, והרגשתי שזה מקום מאד קשה. החרדה החברתית, הניסיון להיאבק בה ולא להיכנע לה, ואז לחטוף את המכה הנוספת שחטפת לפני כשנה. נדמה שאין עוד טעם לדברים. מאד מאד קשה
 

גולשתaa

New member
אתה כותב שאני דוחה אופציות לסיוע

אבל זה זה רק בגלל שבאמת אני לא רואה שום דרך שבה משהו יוכל לעזור לי לצאת מהמצב.. פשוט אין לי שום שביב של תקווה שמשהו יסתדר. אני פשוט לא יודעת מה לעשות.. אתה חושב שכדורים כן יוכלו לעזור?
אני ממש לא חושבת, זה לא דכאון שנחת עלי משום מקום שקמתי בבוקר והחלטתי שאין טעם לחיים. זה קרה בעקבות משהו מאוד ספציפי.
 
גולשתaa, מה שטוב בכדורים אנטי-דיכאוניים...

... זה שהם אינם דורשים ממך להאמין בהם. הם פשוט... עושים את העבודה לפעמים, במקומות שבהם כל השאר הכזיב.
 

גולשתaa

New member
אבל העניין הוא שזה לא רק שאני מטילה ספק בתגובה חיובית

אלא שאני קצת מפחדת מתגובות לא טובות - החל מהחרדה שאני מפחדת מאוד שמשהו משם אולי יתפרץ
ובעניין המשקל - אני פשוט לא אעמוד נפשית בשינוי לרעה. אני נמצאת במקום מאוד רע ואני ממש לא מזהה את עצמי, כולל התפרצויות אלימות, זה לא סתם איזה דכאון של באסה לי בחיים ואני מאוד מוטרדת מזה שהכל יכול להיות גרוע יותר.
&nbsp
מה עוד שמסתבר שיש לי רקע משפחתי של מחלות נפשיות שלא ידעתי עליו ואמא שלי גם לא ממש טרחה לציין את זה בפני הפסיכיאטרית ככה שגם מהמקום הזה יש לי חששות שאולי איזה משהו גרוע יותר יקרה.
 
בואי נדבר דוגרי

"התחלתי כבר לבדוק אופציות איך לסיים עם הכל". במילים אחרות, את כ"כ סובלת שאת שוקלת, בין היתר, את האפשרות של סיום החיים. מה שמעיד שאת שוקלת את האפשרות הגרועה מכל, מפני שמוות הוא האפשרות שהיא קץ כל שאר האפשרויות, האפשרות שלא מאפשרת, לאחר ביצועה, אף שינוי, שיפור, התחרטות או שקילת אפשרות אחרת; זו אפשרות סופית ומוחלטת ללא אפשרות לשנותה מרגע שבוצעה.

כשאת שוקלת אפשרות זו כעדיפה על פני להשמין, על פני ללקות במחלה נפשית, על פני להיות דחויה חברתית, את מעידה כי את סבורה שהמוות עדיף על פני אלה - עבורך ובעצם עבור בני-אדם באשר הם. קו המחשבה הזה כ"כ סגור הרמטית אצלך, שאת מתקשה אפילו לדמיין מצב בו סדר העדיפויות הזה ישתנה, מצב בו תאפשרי לתרופה פסיכיאטרית לבצע בך שינוי מחשבתי כזה, שאולי תוכלי לקבל את עצמך כפי שאת.

כשאת אומרת שאינך מוכנה לשקול נטילת כדור נוגד-דיכאון בגלל שהוא עלול לגרום לעליה במשקל (דבר שכלל אינו ודאי), את נופלת לטעות של אָד הוֹק, מפני שאינך מבינה שאחרי שמצב רוחך ישתפר, עליה במשקל לא תיראה לך עוד כקץ כל הקיצין.

לסיכום: מה כבר יש לך להפסיד במצבך? מהמקום בו את נמצאת ניתן רק לעלות.
 

גולשתaa

New member
טוב..

לא נראה לי שאנחנו חיים באותו יקום.
או שאתה פשוט מדבר מנקודת מבט גברית ואתה לא קולט מה זה להשמין בתור אישה ולא גבר. ואני הייתי יכולה להיות מאוד סלחנית עם עניין המשקל לפני הפרוצדורה ההיא, אבל עכשיו אחרי שהרסתי ואני משמינה במקומות אחרים לחלוטין אז.. הכאב הוא הרבה יותר גדול ואני לא יודעת מה יקרה איתי אם אפסיק לקחת את הכדורים. זה בעצם אומר שאני אצטרך להיות תלויה בהם כל החיים.
&nbsp
בכל אופן, אני לא חושבת שאני אפנה לפתרון כמו התאבדות, לפי מה שבדקתי מסתבר שזה גם לא כזה פשוט.
 
מן הסתם את צודקת

אני לא יכול לחלוטין להבין את נקודת מבטך, רק לנסות, להתקרב, לקבל תמונת ״בערך״. אולם גם אם היה כותב פה גבר עם סדר עדיפויות שאינו בריא לו לתפיסתי (למשל, שתמו חייו כי המונדיאל בוטל) הייתי אומר לו בערך את אותם הדברים. בכל אופן, ממליץ בלב שלם על פניה למטפלת שתעזור לך לעבור את הטלטלה הנוכחית בחייך.
 

גולשתaa

New member
אני יודעת שאני צריכה טיפול

אבל אני לא יודעת למה ולמי לפנות אפילו.. אני כל כך התאכזבתי מהפסיכולוג שהלכתי אליו שלא הצליח לעזור בכלום ולא הבין אותי שפשוט באמת אין לי את הכוח של ללכת ולנסות מטפלים אחרים, לפתוח בפניהם את הלב ולחכות שמשהו יקרה.. אני לא יודעת אם טיפול פסיכולוגי זה בכלל הפתרון, אולי עדיף לפנות למטפל אחר, אבל אני כל כך לא מכירה את העולם הזה שפשוט אין לי מושג קלוש לאן לפנות.
 
למי לפנות

את אומרת שהיית כבר גם אצל פסיכולוג וגם אצל פסיכיאטר.
הפסיכולוג רצה לדבר איתך על אימא ואבא, וזה לא נראה לך רלבנטי.
מהמעט שהבנתי מהסיפור שלך, אני מסכימה איתך שזה לא נשמע רלבנטי ממש עכשיו.
כי כרגע יותר "בוער" לך העניין הגופני.

תרופות נגד דיכאון אני מבינה שאת לא רוצה לקחת כרגע.
כמובן שאנחנו כאן באינטרנט לא יכולים להגיד לך אם זה מוצדק או לא.

אני הייתי מציעה לך כיוון אחר:
פסיכולוג קוגניטיבי-התנהגותי. אלא פסיכולוגים שלא "חופרים" בעבר אלא מתמקדים בהווה.
לפעמים, כשמדובר על בעיה ממוקדת, הם יכולים לתת טיפול ממש קצר: 6-10 פגישות ואת "על הרגליים".
איפה מוצאים כזה?
באתר האיגוד לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי.
המטפלים שם מאורגנים לפי אזורים בארץ.

כמו כן, את מוזמנת לפנות בפרטי אליי.
מאחר שהתואר הראשון שלי הוא בפסיכולוגיה והשני הוא במדעי הרפואה, יש לי התמצאות יחסית טובה בנושאים שכאלה, הקשורים לגוף.
אבל אני לא יכולה לטפל, אלא רק לייעץ.
כמובן שבפגישה נותנים יותר פרטים מכפי שכתבת בפורום, ואז אפשר להבין יותר טוב את הסיפור.

תרגישי טוב
 
נקודה נוספת למחשבה

את מספרת (גם אם בצורה די מעורפלת) שיש לך קושי להתמודד מול בעיה של משקל, ושעשית איזו התערבות כירורגית בעניין זה ועכשיו את משמינה במקומות אחרים, וגם מזה את סובלת.
את גם כותבת שאת "לא מסוגלת להתעסק לא בבגדים, לא באימונים , לא לרקוד ולא כלום פשוט".
העיסוקים שכתבת הם לא "כלום"!
כל העיסוקים האלה מסתובבים סביב דבר אחד:
הגוף, או ליתר דיוק: דימוי הגוף שלך.

לאור התיאור המעורפל, לא ברור לי כל כך מה העניין:
האם את סובלת מהפרעת אכילה?
אולי את אכלנית כפייתית, ועברת ניתוח לשאיבת שומן בבטן, ועכשיו סובלת מ"השמנה מפצה" במקום אחר בגוף?
אולי סובלת מהפרעת גוף דיסמורפית -- אובססיה סביב המראה של חלק מסוים מהגוף?

בכל אופן, רציתי להביא לידיעתך שיש שיטות ספציפיות לטיפול בבעיות של דימוי גוף.
וזה לא רק טיפול בשיחות, אלא גם בתרופות.
והתרופות האלה הן לא דווקא תרופה נגד דיכאון אלא תרופות נגד כפייתיות.
כי חשיבה כל היום רק על הגוף נחשבת אובססיה, בדיוק כמו כל אובססיה אחרת.
ואלה תרופות יעילות מאוד.

אל תשכחי שחוץ מבגדים, אימונים וריקודים יש בחיים עוד הרבה דברים:
לימודים, עבודה, חברים, משפחה... ואפילו המלחמה שאנחנו עוברים כעת.
לפעמים אפשר למצוא עניין גם בהם.

בהצלחה
 

גולשתaa

New member
לא.. זה לא המצב

לא סבלתי משום הפרעת אכילה, להפך הייתי במקום די בריא ושלם, עד כמה שזה אפשרי בחברה שלנו.
מה שקרה זה ששנה שעברה אחרי סיום קשר הייתי במצב רוח ממש רע ויצא שהזמנתי קופון באחד מן האתרים, קופון להמסת שומן בקור. שיקול הדעת שלי היה ממש רע באותה התקופה, כמעט ולא קיים אפילו.. והיה באמת אזור בגוף שרציתי טיפה להחליק - בין הישבן לירך יש לי מן מצבור שומן כזה רק ברגל אחת שזה עניין של מבנה ופחות של משקל, ומכייון שהיו 3 טיפולים בגרופון הזה החלטתי לנצל את השניים האחרים לצידי הברכיים.
אני באמת לא חשבתי לעומק מה אני עושה, מעולם לא העלתי בדעתי שזה יכל לעשות לי נזק כזה עצום..
 
תודה על ההבהרה

באמת עכשיו המצב יותר ברור.

ואני חייבת להגיד שה"טון" שבו כתבת עכשיו, שונה לגמרי מהטון שבו כתבת בפעם הקודמת (עד כמה שבכלל אפשר לזהות "טון" בכתיבה...).
עכשיו הסברת את העניין בצורה שנראית הרבה יותר רגועה ושקולה.

אני מבינה, אם כן, שכל הסבל שלך נובע מזה שאת חושבת שעשית טעות שמימשת את הקופון הזה, ובגלל זה נגרם לך נזק כלשהו.
חשבתי שאולי הטעות היא של המכון שטיפל בך??

אולי זו פשוט רשלנות רפואית?
 

גולשתaa

New member
ברור שגם להם יש חלק בעניין

חלק עצום במיוחד שהמטפל ניסה לשכנע אותי לעשות שני טיפולים באותו האזור ולזה התנגדתי..

אבל זה לא פשוט משנה של מי הטעות...
 

גולשתaa

New member
ולגבי הטון..

הוא כנראה נראה לך שונה כי הבהרתי מה הלך שם וזה כביכול נראה מבחוץ אולי יותר רגוע.. אבל זו בדיוק הבעיה -
עצם זה שלפני זה הכל היה בסדר גמור ולא היו לי בעיות של דימוי גוף ועצם זה שהפרוצדורה היתה כביכול פשוטה ולא איזה משהו חודרני -
אבל דווקא בגלל הפרטים האלה הסבל הוא מאוד גדול.
 
זה משנה

בטח שזה משנה!
אם זה מכון רפואי (דוגמת "פרופורציה" וכו'), אז האחריות לטיפול היא של המכון, לא של המטופלים.
וזה מהסיבה הפשוטה שהידע הרפואי נמצא אצל המטפל, לא אצל המטופל.
האם את יכולת לדעת שייווצר נזק כזה?
האם החתימו אותך למשל על טופס "הסכמה מדעת" שבו מתוארת אפשרות של נזק כזה?

אם לא, אז בהחלט יש אפשרות שמדובר על רשלנות רפואית.
שאפשר די בקלות לתבוע עליה, לקבל פיצוייים..
ובעיקר -- להפנות את הכעס שלך החוצה, לגורם המטפל, במקום להאשים את עצמך!
 

גולשתaa

New member
לא החתימו אותי עד כמה שזכור לי...

ואת האמת שממש אין לי שום רצון או כוח נפשי להכנס לתביעות..
שום כמות של כסף לא תפצה אותי על מה שקרה
 
או.קיי.

אני מבינה שאת במשבר רציני מאז אותו אירוע. ואולי את רואה את הבעיה "מוגדלת" קצת מעבר לגודל הטבעי שלה.
אבל עדיין אני מזכירה לך:
אם נגרם לך נזק רפואי בעקבות התערבות רפואית (כגון שאיבת שומן), הנזק שנגרם לך איננו באשמתך.
לפי מה שסיפרת, את לא יכולת לדעת את זה מראש, כשלקחת את הקופון.

בקשר לטיפול:
כתבתי לך למעלה.

תרגישי טוב.
 
תתייעצי עם

מנתח פלסטי, מישהו שמומחה בשאיבות שומן. יכול להיות שזה הפיך כל העניין הזה או שהוא יוכל לייעץ לך מה לעשות.
 
למעלה