הקפת הניצחון
בערך חדשים לפני המירוץ ראיתי שליסה טרודלר מתכוננת לריצת 100 ק"מ. ליסה ליוותה אותי במשחה המאולתר שלי ל- 100 ק"מ עם קיאק. אז היא הגיעה בערך שעתיים לפני מה שקבענו, טורטרה קשות למצוא חניה ובעיקר למצוא מקום להוריד את הקיאק ואז כמובן חיפשה אותנו ברחבי הים התיכון - ומצאה. היה לה גם משקה קסם שעשוה נפלאות לשחיינים שהיו יותר מדי זמן במים. בקיצור - יש הזדמנות להחזיר טובה תחת טובה.
בשביל 33 ק"מ צריך להתכונן. הבעיה היא שגם ל- "3 ימים" רצוי להתכונן קצת, ומוקדם בבוקר (למעשה כל שעה) ההתלבטות בין לצאת לריצה או לשחיה לא ממש קיימת... אז רצתי קצת בשטח, הגעתי ל- 20 ק"מ בערך (18 אבל מי סופר) ודי סמכתי על עצמי.
הגענו לזורע, הכל מתוקתק להפליא. ליסה מגיעה למתחם ההחלפה בזמן הצפוי, מחוייכת ומלווה במאמן שלה יורם. התארגנות קצרה ויוצאים לדרך. בשלב זה שתי הנשים הראשונות, ליסה וקרול במרחק כ- 50 מטר זו מזו. בעליה הקטנה הראשונה ליסה עוקפת ובמשך 32 ק"מ הפער הולך וגדל.
אנחנו לא חברות נפש, גרות רחוק ונפגשות בארועי ספורט. אני יודעת עליה מעט אבל התחושה שלי שיש הרבה נקודות דמיון בינינו וראיה די דומה לגבי אתגרים ותחרויות. כמלווה אני לא צריכה להזכיר לה לקחת מלח או לשמור על קצב, רק מילה טובה מדי פעם. היה לי ממש קל וכיף לזרום איתה וכנראה גם לה לזרום איתי. אני רצה עם תיק מים, אפילו בלי פנס וגם ליסה עם כמה דברים בכיסים וזהו. התחנות מאורגנות ובפריסה מעולה, כל 3-5 ק"מ.
ליסה חזקה מאוד, אופטימית, זורקת מילות עידוד לי לה ולכולם. תמיד עונה למי שמעודד אותה. מן הסתם היו רגעי משבר אבל זה כמעט לא ניכר. מאוד צלולה, אפילו אין את הנרגנות הזו, את רגעי ה"אוף זה לא נגמר" .
חלקים מהמסלול ממש יפים, כמו טיול. חלקים קשים יותר, בעיקר זכורה לרע הדרך הרומית. סימון קילומטרים מדויק. לכל אורך הדרך הרצים מעודדים ומעריכים, כמובן המון רצים מכירים אותה והשאר רואים את המספר הכסוף המציין רצי 100 ק"מ. בגלל שהמסלול הוא מעין שמיניה עם נקודות השקה הלוך חזור רואים כל הזמן הרבה אנשים על המסלול וזה מעודד.
13 ק"מ אחרונים, אנחנו במצב מצוין. קשה, גם לי וגם לה אבל זה צפוי לגמרי. רוב העליות מאחורינו. 10 ק"מ אחרונים. 6 ק"מ אחרונים. השלפוחיות בכף הרגל זועקות חמס. והנה הסיום, לא נראה שיש כח להגביר אבל זה מה שקורה, קו הסיום לפנינו. זה מראה מרגש. ליסה חוצה את קו הסיום 13:03 ראשונה בתוצאה נהדרת.
איזה אלופה !