סובב עמק

סובב עמק הראשון שלי.

אמונים מסודרים אך גם "פריצת גבולות" לא תמיד מתוכננת

מסלול יפיפה ומאתגר מאוד.

חמש בבוקר. קריר. במאהל ההתכנסות אוירה נהדרת. רצי ה 100 וה 166 באים והולכים. מובילי כל אחד מהמקצים מסיימים דקות ספורות לפני הזנקת מקצה ה 33. זה מרגש.

כיף לפגוש חברים ותיקים וחברים לריצה.
סוף סוף אני פוגשת את תמר, לפי שהיא יוצאת לסיבוב הליווי שלה. ניפגש שוב על המסלול, ובסיום.

את ל' אפגוש לפני הזינוק. את סינטה, רונית, שרה, ש', א', אפגוש בסיום.

ש', חבר לעבודה, רועד מקור עם כוס הקפה בידו. קבענו לרוץ ביחד, אבל לא ראיתי אותו בקו הזינוק הוא עוקף אותי בקילומטר ה 18 בערך. את קו הסיום אחצה שלוש דקת אחריו.

הזינוק...אני פותחת בקצה מהיר, אבל לא מהיר מידי.

את ריצת ההכנה במסלול רצתי בקצה איטי בהרבה. העליות היו איטיות. הירכיים בערו לי...הידיים בערו לי... פחדתי ליפול, לכן בלמתי בירידות (בניגוד להרגלי). היה לי קשה,
אם כי נהניתי מהמסלול היפיפה.

הפעם הריצה זורמת. העליות איטיות יותר. בירידות אני משחררת את הגוף ושועטת קדימה. שומרת על קצב ממוצע מצוין עד הסיבוב חזרה. המשבר מגיע בקילומטרים 20-21. העלייה קשה לי, והקצב נשבר. בהמשך אתאושש ואחזור לקצב טוב.
בדרך יש המון פרגון הדדי. קריאות "כל הכבוד" מחיאות כפיים ועידוד לרצים מכל המקצים. מרגש לראות בני משפחה ומעודדים בתחנות ההתרעננות ובנקודות מפגש לאורך המסלול.

חמישה קילומטרים אחרונים ואני מגייסת את כל כוחותי. שום דבר לא יעצור אותי עכשיו.
צעד לא זהיר ואני כמעט מועדת. בבלימה של הנפילה אני נוחתת על רגל שמאל ומרגישה כיווץ מכאיב באחורי הירך.
אייייי.
כמה צעדי ריצה בצליעה. כואב...משתפר מעט...משתפר...אפשר לנשום לרווחה ולהמשיך לרוץ.
קו הסיום מתקרב. פרצתי קדימה הרחק מאלו שעקפתי בקילומטרים האחרונים. טור דליל לפני ומאחורי.
חוצה את קו הסיום בזמן 3:20:33 מרוצה עד השמיים. בהיי מטורף.
לא מצליחה לעצור מלכת עוד דקות ארוכות. יודעת שאת אתיישב...לא אצליח לקום.
מגיעה הבייתה בצהריים. מקלחת מרעננת והופ למיטה. לא מצליחה להרדם בכלל. בלילה אקרוס לשינה טרופה.
והיום: השרירים כואבים. ה ITB קצת (ממש קצת), הרגשה נפלאה של סיפוק. ספר טוב, בטלה מבורכת. מנוחה ראויה.

תודות

תודה למור, שמלווה אותי ומדריכה אותי, למרות שזה לא תמיד קל...
תודה לנועה שמעודדת אותי ומעוררת השראה.
תודה לחברי וחברותי לריצה.
ולמשפחתי האהובה שנענית לכל שיגעונותי.
אוהבת

מור שלז

New member
הזכות כולה שלי

חכמים ממני כבר אמרו "מכל תלמידי השכלתי", ואני מגלה עכשיו כמה שזה נכון גם באימון: "מכל מתאמני השכלתי".

כמי שמאמינה שאימון הוא תהליך משותף, מסע ששתינו לומדות ממנו, אני מרגישה בת מזל שזכיתי כבר בתחילת דרכי כמאמנת בך כמתאמנת. עם יכולת התבוננות עצמית, שיקוף וכנות. עם הרבה הקשבה והחלפת דעות, עם היכולת של שתינו לשים את האגו בצד ולהתמסר לתהליך הזה ולדרך הזו, עם פתיחות ללמוד ולהקשיב - כל אלו הופכים את המסע הזה למופלא לא פחות ואפילו יותר מהתוצאה.

כן, זה לא תמיד קל (מי אמרה "פריצת גבולות"
), אבל זה בהחלט מאתגר, מלמד ו... ממלא סיפוק

הדרך הזו היא שלך, וההישג הנפלא הזה הוא כולו שלך, אבל כמו שחזרתי והבטחתי לך - זו רק ההתחלה. ואת הולכת להפתיע את עצמך שוב ושוב

susieada

New member
כל הכבוד לסובב הראשון

כמה מרגש לפרוץ גבולות, לעודד ולקבל עידוד בדרך.
לא הכל חלק - נפילה, התכווצות, לא מצאת חברץ לפני הזינוק.. אך היתה לך הכנה מקצועית מלאת אהבה - מממור, שליוותה אותך בלב כל צעד.
מאחלת לך התאוששות נעימה עם שיחרור השרירים התפוסים (הרווחת אותם ביושר!) והמשך גאווה!

melon

New member
הישג אדיר

כל הכבוד על ההישג! מקווה שהשרירים לא מציקים מדי .

tamark4

New member
כל הכבוד !

תוצאה מצויינת. נראית נהדר כשעקפת אותנו בסערה די בהתחלה.
יש מרתון באופק ?

2_be

New member
פשוט אלופה

כל הכבוד על הדרך ועל התוצאה.
ממש שימח אותי לראות אותך בסוף המירוץ עם חיוך כזה ענק :)

SarahPa

New member
כיף לקרוא אותך

את הדרך וההישג הגדול שלך.
החיבוק והחיוך שלך העידו על האושר של ההצלחה.
שימשיך לך כך.

2_be

New member
הסובב שלי או ככה לא מתכוננים למירוץ (או שכן?)

כשסיפרתי לחברה היום על המירוץ אמרתי לה שאם מישהו היה מספר לי שככה הוא מתכנן לעשות מירוץ ישר הייתי נוזפת בו:
- ללא ארוכה מספיק ארוכה
- ללא מנוחה מספקת (מי משוגע לרוץ כזה מרחק רק שבוע קודם?)
- קרסול שלא מאוד מרוצה משטח.
- שינה? אה זה הדבר הזה שלא עושים מספיק אפפעם, ובטח בלילה של לפני מירוץ (שלא לדבר על הימים הקודמים לו)
- תזונה - לשתות איזוטוני לא מוכר לאורך כל המירוץ בלי לדעת את השפעתו ולא לאכול כמו שצריך לאורך המירוץ.

ועדיין עשיתי את זה!

הכל התחיל בשנה שעברה. עשיתי את הסובב, היה לי קשה וחם ומצאתי את עצמי לא מרוצה מהתוצאה הסופית, כך שביני לבין עצמי (וגם פיקסל על גבי מסך) הכרזתי שנפתח חשבון ביני לבין מסלול הסובב. לפיכך, אחרי כמה וכמה התלבטויות, החלטתי השנה להרשם, להתאמן כמו שצריך ולנסות לסגור את החשבון.

כמו שכבר אתן יודעות, התוכניות שלי להתאמן לא עבדו כמו שצריך (כנראה שאני צריכה להפנים שלעמוד בתוכנית זה פשוט לא בשבילי...)
כך יצא שעוד לפני ראש השנה החלטתי להרים ידיים אחרי שאחת הארוכות נדפקה לה והקרסול הציק.מיותר לציין שמאותה ריצה לא עברתי את גבול ה18 ק"מ..
יחד עם זאת, מכיוון שכבר היה מאוחר מכדי לבטל את ההרשמה נשארתי עם ספק קטן בלב שאולי בכל זאת אני עוד ארוץ.

ובאמת, עד שכיוונתי את השעון המעורר ביום חמישי בערב לא הייתי בטוחה שאכן ארוץ.
אמנם תנך-תשח בו רצתי מרחק כולל דומה רק שבוע קודם בספונטניות קצת חיזק את הביטחון העצמי שלי, אך זה לא הספיק לחלק הרציונלי שבי.
השילוב בין שבועות לא פשוטים בחיים שמעבר לריצה ובמקביל חוסר בריצה מספקת גרמו לי להסתובב עם מיליון סימני שאלה לגבי היכולות שלי.

בסופו של דבר מצאתי את עצמי מכוונת שעון, מתעוררת, נוסעת ו... רצה. טרם החלטתי אם זה הרצון לברוח מהמציאות ששלח אותי לרוץ או ההתמכרות.
למרות שהריצה וכל המסביב לה ממש לא היו לפי הספר, היתה לי ריצה מדהימה. אני מודה שחלק נכבד מהזמן היה לי חיוך על הפנים שפשוט לא ירד, רק בזכות זה שאני יכולה.
חצי ראשון של הריצה במזג אויר מושלם, חלק שני במזג אויר חם יותר, אך לאור העובדה שבחודש האחרון כשרצתי, זה לא היה מוקדם בבוקר, החום לא הרג אותי.
במפתיע, גם העליות נראו הרבה פחות נוראיות משנה שעברה ואפילו הדרך הרומית הסתיימה יותר מהר ממה שזכרתי. אולי זה קשור לזה שאת חלקן לא עשיתי בריצה אלא עשיתי בהליכה מהירה שעקפה חלק מהרצים? (שזה נכלל בקטגורית דברים שלומדים ממור :])
מבחינת תזונה הדבר החיובי היחיד שעשיתי היה ללמוד משנה שעברה ולשתות איזוטוני ישר מהתחלה, כנראה שבכל זאת יש לזה השפעה חיובית.
בכל תחנה מצאתי את עצמי משווה לשנה שעברה ולתחושות שלי באותה תחנה. היה מפתיע לגלות שתחנות בהן הייתי כבר מותשת בשנה שעברה, השנה באות לי בטוב. היה עוד יותר מפתיע להבין בשלב מסוים שזהו, עברתי את נקודות היציאה שתכננתי לעצמי למקרה שאני מחליטה ללכת על DNF ומכאן כבר ברור שאני רצה עד הסוף.

בשורה התחתונה, טוב שנסעתי ורצתי, היה כיף. סיימתי עם חיוך, יותר מהר משנה שעברה ואפילו הזמן שאראה הגרמין שלי (שמדד את הזמן ללא העצירות בתחנות וללא העצירות לשיחות עם אנשים) היה סביר במדדים שלי
וההפתעה הגדולה, אף שריר אצלי לא מצייץ.

איזה יופי של התמכרות

אם כבר להתמכר, אז רק לדברים טובים..

חוויה מתקנת עפ"י הספר!
ולשנה הבאה - סובב + תוכנית אימונים מסודרת

susieada

New member
חוויה מתקנת מקסימה!

בספונטניות, עם היסוסים, עם מרוץ תנך-תשח ברגליים.
כמה נפלא להגיע לכל תחנה עם יותר כוח ועם חיוך, מאשר שנה שעברה!
יישר כוח!!
אני מרגישה את האושר מכל מילה!

tamark4

New member
או שכן

מה לעשות, יש לך את זה בראש וברגליים...
תכניות זה חשוב, זהירות זה חשוב
ולפעמים (הרבה פעמים) באים ומנסים והכל מצוין ! את כבר רצה כמה שנים יש לך נסיון, את מאוד שקולה מבחינת קצב והערכה עצמית.
היה כיף לפגוש אותך בסוף.

למעלה