סובב טבעון

סובב טבעון

שלום, מבקש לדעת מהי דרך ההתחברות המהירה ביותר לסובב מצומת יגור והאם ההתמצאות בתוך הסובב קלה ע"ב סימונים בשטח בלבד? שמעתי מרוכבים כי הניווט די מסובך ומבלבל. תודה, איתי.
 

EDUOXMAN

New member
כמה תשובות

היי איתי, מה קורה?
מצומת יגור לאורך הקישון (עדיף להגיע בכביש לרכסים ואז לחתוך דרומה לאורך הקישון) עד לצומת העמקים. מכאן זה כבר פשוט, עולים לרפתות של קבוץ שער העמקים (עדיף מהכניסה המערבית של הקיבוץ, דרך השדות ולא דרך הכביש המסוכן), ויוצאים מזרחה דרך שער ברזל צפון מזרחית לרפתות ומתחילים לטפס על דרך זו (שעולה לטבעון, דרך אלונים קלאסית, יפה וישנה שהיא הופכת לסינגל סובב טבעון כאשר תמצא את השילוט הצהוב המסורתי).

ראה במפת קק"ל מצ"ב בלינק.
הכוון המומלץ הוא נגד כוון השעון ולכן כאשר תחבור אל הסינגל, תרכב דרומה.
השילוט בשטח הוא די ברור, הוא מאד לא ברור בכיכר בסמת טבעון שם הם סימנו אותו ע"י צביעת הרצפה וכבר לפני שנה היה דהוי (אולי שיפרו או שינו את השיטה שלא הוכיחה את עצמה).

כמו כן, לקראת היציאה מהסינגל בכיכר של טבעון (הכיכר שמשמשת כניסה לבית שערים), יש יציאה פתאומית ימינה לאחר חצר של בית, שאים לא הייתי מכיר אותה, הייתי ממשיך ישר באופן טבעי.

אני בטוח שסיוון יתנדב להוביל אותך שם ואם אתה מסכים למוביל יותר "איטי", אני מוכן... :)
בכיף.
אדוארדו
 

razgoren

New member
תשובות

מיגור ממליץ לחצות בגשר שמתחת לכביש "צומת ג'למי-צומת יגור" ולהתחבר לדרך שלאורך הקישון עד איזור גשר הקישון בצומת ג'למי או עד אלרואי
ראה נקודות 1-14 או 16 במפה במסלול :
https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael/Home/rba/yagur10
משם תוכל להתחבר לכיוון שער העמקים ולהתחבר לסינגל טבעון , ראה נקודות 26 עד 33 במפה במסלול הבא :
https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael/Home/rba/sovevtivon

יש עוד אופציות לסובב טבעון:
https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael/Home/rba/alonim2

המסלול הרשמי באתר קק"ל מסומן אבל יש הרבה סימונים מבלבלים ופיצולים שגם הם מסומנים , לא כזה נורא , מאלתרים

רז
 
למעלה