סד"ח-ירושלים

סד"ח-ירושלים

בטח רובכם הייתם במהלך השירות הצבאי בסד"ח או טיול במסגרת הצבא לירושלים אז אני צריכה קצת עזרה... אילו מקומות הייתם בהם (מומלץ לא מקומת נדושים) והכי אהבתם... (ולכל אלה שחושבים לשלוח אותי למש"קית חינוך- אני מודעת לזה, אני פשוט רוצה עוד רעיונות) תודה מראש

lala land

New member
טוב אז..

כותל נדוש אבל אי אפשר לוותר! יש איזה משהו שנקרא מעלית הזמן, לא הייתי בזה אבל שמעתי שזה משהו מיוחד.. טיול במדרחוב ביום... יש הרבה מסלולים ביערות מסביב לירושלים.. סטף וכאלה

ShOoOoRTy

New member
יש כמה מקומות נחמדים

טוב אז אנחנו היינו..בכמה כנסיות כל אחת של דת אחרת היה ממש מעניין.. וגם הסתובבנו ברובעים שהם מאוד שונים אחד מהשני וזה היה מדהים..וגם יש ליד הכותל מקום כזה של מבקרים של איזה אמן מזכוכית משהו ממש יפה תבררי על זה לא זוכרת מה השם... אחלה עיר ירושלים:)

Drunk Bullet

New member
מנזר הדורמציון

כנסיית השילוש הקדוש, כנסיית מריה מגדלנה, הקארדו, מוזיאון אסירי המחתרות, כנסיית סנט אנדריוס, טחנת הרוח של מונטיפיורי, שכונת טלביה. עכשיו יש לי עוד יותר חשק לנסוע לי-ם, חבל שאין זמן..

מוזיאון אסירי המחתרות../images/Emo99.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ולמה ללכת לכל מיני כנסיות
אז מה אם הן יפות
אם היו לוקחים לסבב בתי כנסת, הייו אנשים טוענים שזו כפייה דתית, ותאמינו לי, שישנם בתי כנסת מדהימים

Little Bit

New member
ממש לא

אוליביה
מי שמגיע לאזור, חובה להכנס למנזר הזה, חובה.

ברונדבי

New member
אני דווקא שולח אותך למש"קית החינוך

שתדעי, מש"קיות החינוך יעברו בתחילת חודש מאי יום עיון מיוחד של חיל החינוך לקראת יום ירושלים בסימן 40 שנה לשחרור ירושלים במלחמת ששת הימים. ביום העיון הזה הם יקבלו חומרים על ירושלים ולירושלים - הן להעברת מידע בצורה מעניינת ואינטראקטיבית ביחידה (קריוקי, סרטים, תמונות, מערכי שיעור) והן המון מסלולי טיולים והסברים על כל אחד בכדי להוות הסבר מעניין לחייל הרגיל שסך הכל מחכה לחומוס בדרך חזרה באבו גוש. אם את סתם רוצה את החומר לעכשיו בלי קשר ליום ירושלים - אז תעזרי ותגידי איזה סוג טיולים את מחפשת; בתוך ירושלים? באזור ירושלים?? עתיקות? דת? טבע? תיירותים? פגישות עם אנשים? ספרי וענייני.

תודה על ההצעות!

הן נשמעות מעולות ואני אבדוק אתם (אני אשמח גם לשמוע עוד הצעות) ברונדבי- אני בקשר עם המש"קית חינוך, אבל רציתי עוד הצעות. אני מחפשת סיור בתוך ירושלים. הרעיון הוא להציג ירושלים קצת שונה, חשבתי לעשות את הסיור בסגנון מסע היסטורי, לספר את ההיסטוריה של העיר. חשבתי גם על מספר סיפורים (כזה שלוקח לסיור בעיר ומספר על דברים שקרו לו כשהיה ילד קטן) אני מחפשת יותר חוויות ולהוסיף חיים למקומות מאשר ללכת למוזיאון, להראות סרטון כלשהו, קצת סיבוב וזהו...

ברונדבי

New member
האמת שתדעי

יחידת ההסברה "הרובע" של מדרשת ירושלים עושים סדרות חינוך שבועיות לחיילים בכל יחידות צה"ל בירושלים. למען האמת, הם עושים את זה בדיוק כמו שאת רוצה - כרונולוגית לפי ההיסטוריה היהודית-ארץ ישראלית בירושלים. כאשר הם מגוונים למדיי בכל מקומות הביקור בטיול. אם תרצי את המסלול המדויק אני אוכל להביא לך ביום ראשון.

Little Bit

New member
תקשיבי, יש לי כמה הצעות בשבילך

באופן אישי אני מעבירה סיורים בתוך ירושלים: נחלאות, רובע יהודי,סטף.. שזה בדיוק מה שאת מחפשת. למשל הסיור בנחלאות מדבר בדיוק על מה שאת אומרת:פשוט מסיירים בשכונה ושומעים סיפורים קטנים על ההווי של השכונה הזו. כנ"ל סיור ברובע היהודי- שלזה את יכולה לצרף בסוף בסוף את הבית השרוף שזה מייצג ממש נחמד ומתמצת וזה אחלה סיום לאותו יום. בנוסף יש לך ברחבת הכותל את מנהרות הכותל ושרשרת הדורות, שני אתרים ממש מגניבים.

זה מה שאנחנו עשינו

כשהיה לנו קצת זמן חופשי בשעות היום בסד"ח שלנו בירושלים. ישבנו איפשהו ופתאום תיירים שעברו ביקשו להצטלם איתנו, חלק ביקשו לשים את הכומתה על הראש, אז התפתח משחק. בשלב מסויים שני תיירים אמריקאים אפילו הביאו לנו קופסת סיגריות במתנה, זה אחרי שהם התעניינו לדעת מה השכר של חייל בצבא הישראלי :p

IrIsH BaBe

New member
חחח התיירים כאלה קלולס

הם חשבו שאנחנו איזה לוחמים ורצו אחרינו עם המצלמות. אבל הכי מצחיק היה בטקס היציאה מעזה. היו שם כתבים מסין ומרוסיה וכל העולם. עשינו להם כל פוזה אפשרית עם הכומתה ובלי. יאו יש מצב שהופעתי בעיתון בחו"ל ואנלא מודעת לזה?@!!?

למעלה