סד"א - ערעור

i was in

New member
סד"א - ערעור

בית משפט השלום נתן החלטה אחרת שהערעור עליה הוא ברשות, אז: 1. בית משפט השלום אמור לדון בערעור של עצמו או שהמחוזי ידון בערעור על ההחלטה האחרת של השלום ? 2. למי בעל הדין המעוניין לערער צריך להגיש את הבקשת רשות ערעור ? לבית משפט שידון בערעור או לבית משפט השלום שנתן את ההחלטה האחרת ? 3. אם הוחלט לקבל את הבקשת רשות ערעור, והצד השני מעוניין לערער על ההחלטה הזאת (אותה החלטה לפיה התקבלה הבקשת רשות של הצד שביקש לערער). אז הערעור יהיה בזכות או ברשות ? בית משפט השלום נתן החלטה שמסווגת כפסק דין שהערעור עליה הוא בזכות, אז: 1. בית משפט השלום אמור לדון בערעור של עצמו או שהמחוזי ידון בערעור על אותה החלטה שמסווגת כפסק דין שנתן בית משפט השלום ? 2. למי המערער צריך להגיש את הערעור ? לבית משפט שכבר דן בתיק ונתן את הפס"ד או שהמערער צריך להגיש את הערעור שלו לשופט שידון בערעור עצמו ? 3. אם הערעור נדחה, הערעור על הדחייה יהיה בזכות או ברשות ?

deathcaster

New member
אינני משפטן... אבל

"בית משפט השלום נתן החלטה אחרת שהערעור עליה הוא ברשות, אז:" 1. ערעור הוא תמיד לערכאה משפטית גבוהה יותר, לכן ביהמ"ש המחוזי ידון בערעור, כמובן שבסמכותו להחזיר את הטיפול לביהמ"ש השלום אם ימצא לנכון. 2. לביהמ"ש שידון בערעור כמובן, מבחינת בעל הדין, הוא אינו מקבל את החלטת ביהמ"ש השלום ולכן הוא מערער לערכאה גבוהה יותר, כמובן שבעל הדין ו/או בא כוחו חייבים לכתב את הערכאה עליה מגישים את הערעור וכמובן גם את צד ב' ג' וכן הלאה במידה וקיימים כאלה. הגשת בקשת רשות ערעור (בר"ע) היא ברוב המקרים דיון נפרד בפני עצמו. הערכאה הדנה בבקשת הערעור היא הערכאה אליה נערער. אם ניתנה הרשות לערער יש למבקש 30 יום להגשת ערעור. החלטה אחרת היא החלטה אשר אינה מסיימת את הבירור המשפטי בתיק אלא תפלה לנושא הדיון, לגבי הערעור עליה יש לבחון את החוק והפסיקה. 3. אלה הדנים בבית המשפט המחוזי כערכאה ראשונה זכאים לערער לבית המשפט העליון. ערעור בזכות משמעו כי יש לצדדים זכות קנויה לערער, ערעור ברשות משמעו כי יש לקבל את רשות בית המשפט לערער על ההחלטה. מדובר לרוב במצב שבו אחד הצדדים או שניהם הגיש ערעור במסגרת ערעור בזכות. במצב כזה דנה כבר ערכאה גבוהה יותר בערעור של הערכאה הראשונה. ערעור נוסף יהיה אך ורק ברשות. למשל: דיון שהחל בבית משפט שלום והגיע לערעור בזכות לבית משפט מחוזי יכול להגיע שוב לערעור בבית המשפט העליון רק לאחר קבלת רשות לערער. פסק דין של בית משפט לתביעות קטנות למשל ניתן לערעור ברשות בלבד לפני בית משפט מחוזי. אין ערעור בזכות בבית משפט זה שכן מטרתו היא לקצר הליכים ולסיים עם המחלוקת בצורה מהירה ויעילה. "בית משפט השלום נתן החלטה שמסווגת כפסק דין שהערעור עליה הוא בזכות, אז:" 1. הערכאה הגבוהה יותר תדון בערעור. 2. כמו במקרה הקודם, אך יש לזכור כי פסק דין אשר חלף המועד לערער עליו או פסק דין שניתן הוא עצמו בערעור ולא ניתנה לגבי רשות ערעור נקרא פסק דין חלוט. פסק דין שניתן על ידי בג"צ אינו ניתן לערעור. במקרים מיוחדים קיימת אפשרות לדיון נוסף אך אין המדובר בערעור. 3.ברשות אופציה שלישית לאפשרויות הנ"ל היא בקשה לדיון נוסף: בקשה לדיון נוסף בבג"צ תתקבל במקרים קיצוניים בהם למשל יראה המבקש כי ההלכה שנפסקה בדיון עומדת בסתירה להלכה קודמת. ולסיכום: השאלה הזו ממש היתה ירייה באפילה לשאול אותה בפורום של אונ חיפה, הייתי ממליץ לשאול בפורומים מקצועיים העוסקים במשפט וחקיקה ויש לא מעט כאלה.

i was in

New member
תודה רבה רבה

לא תאמין, אבל קשה לי נפשית לעשות מטלות ופתאום קשה לי לזוז פיזית ואני רק רוצה לצפות באתרים במקום לארגן את החומר למחברת בחינה. אין לי מושג מה עושים

deathcaster

New member
תגובה

מי כמוני מבין אותך (למרות שאין לי (כמעט בטוח) יותר מבחנים לתואר... אבל היו לי הרבה בעבר... אני רק יכול להציע לך... שאת כל החוסר מעש הכפוי שאתה מפעיל על עצמך טרם המבחן - דחה אותו ל"אחרי" המבחן, לך לים... רד על איזו פרוסת אבטיח... ותחשוב... על כלום. בהצלחה במבחן

למעלה