סדר פסח תימני

איזיקו

New member
סדר פסח תימני ../images/Emo155.gif

נו, אז יש פתגמים יומיים ביידיש ובלאדינו (נפלאים), ופתגמים ומאמרים בלשונות רבות ובהגיה אחרת, ועל הכל נאמר "ורוממתנו מכל לשון". אני מוסיף (משתדל) עוד חלק לפסיפס היפה ומביא לכם קישור לקטע וידאו שמצאתי ברחבי המרשתת לכבוד ליל הסדר, סדר פסח תימני (בנוסח מלא, אורך של כ- 1:37 שעה). להנאתו ולתועלתו של מאן דהו. חג שמח

טופז2

New member
בהזדמנות חגיגית זו, רוצה לאחל ../images/Emo155.gif

חג שמח לכולם
בערב זה המסמל יציאה מעבדות לחירות - מאחלת לכולם יציאה לחירות מכל הבחינות.. חירות המחשבה, חירות הרגש, חירות הפעולה, החירות לקחת את הזכות להיות כפי שהנכם רוצים, כפי שמתאים לכם, כפי שמגיע לכם... וליצור את מה שהנכם רוצים עבורכם. חג שמח

מפתיע ביותר

רק הקידוש נמשך רבע שעה ולא דומה לשום דבר שראיתי או שמעתי מימי

איזיקו

New member
לא מדוייק. קטע שולי מאוד

מהסדר נאמר ב"ערבית תימנית" (למעשה מדובר בקטע בן דקה-דקותיים בלבד). הקטע נקרא "מַה כֲבַּר". הנה
קישור לקטע ותרגום שלו. שאר הסדר נקרא בעברית, לגמרי (וארמית כמובן, בקטעים הרלבנטיים בהגדה). ההגיה והמבטא הצליחו לבלבל אותך...

איזיקו

New member
עזוב, אל תתווכח. ../images/Emo13.gif אין טעם.

האמן לי שאני יודע על מה אני מדבר. ראה מה שכתבתי מעל. רוב רובה של ההגדה נאמרת בעברית, חלק קטן בארמית, וחלק שולי מאוד (של דקה-דקותיים) בערבית-תימנית.

איזיקו

New member
האיש הזקן

מפליא בקול ערב ובנגינה נעימה ואיטית, שמתאימה למנגינת מועד ושבת.

shellyland

New member
מי אמר קמצנים ולא קיבל?

אני מבינה שזה התחליף שלך ללהזמין אותנו לסדר. בסדר. אנחנו כבר נעשה סדר לבד עם המשפחות שלנו וגפילטע-פישים בחושך. זה לא שנעלבנו או משהו.

../images/Emo6.gif

למרות שהשנה אכלתי קניידל בסגנון ליטאי, ואם שרדתי אותו אני חושבת שאני יכולה לשרוד על דבר.

shellyland

New member
כאלה שמכינים את הקניידלעך

לזכר הטיט שאכלו אבותינו בליל הסדר בליטא.

D o r o t h y

New member
אח איזיקו.. איזה יופי

תגידו, אפשר ללכת למשרד הפנים להחליף עדה? קמצנים או לא קמצנים, זה פשוט מקסים.

../images/Emo207.gif עדות ומנגינות בסדר.

אתמול בסדר בו הייתי, היה בין המשתתפים גם גיסי המרוקאי עם אשתו האשכנזיה. כמו בסדרים מרובי עדות אחרים בהם השתתפתי, גם בסדר זה כולפ שרו את שירי ההגדה באותן מנגינות בדיוק. איך קרה שנעשה קיבוץ גלויות כזה דווקא בטקס דתי, בשעה שבבתי הכנסת כל אחד נוהג כמנהגי עדתו מדורי- דורות? האם הסדרים הצבאיים הם אלה שהביאו לאחידות הזו?

למעלה